gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-03-08 20:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nupat runāju ar cilvēku, kurš ir dēls NKVDešņikam, kas savā laikā atbrauca uz Latviju, lai pildītu savus pienākumus neko nezinot par vietējiem apstākļiem. Kā stāsta dēls pēc tēva nostāstiem, liela daļa vietējo uzreiz atskrēja ar donosiem u.c. veida denunciatoriskām iniciatīvām. Viņš pat kaut kā bija ašarašen eķim, jo laikam gaidīja molčanku un pretestību. Latviešu tautas diegabikša gēns ir kaut kādā metafiziskā līmenī. Latvieši nīda savu komunālo identitāti pirms tas vēl bija cool. Fakts, ka vecie komunistu līderi netika izdrāzti pakaļā un aizsūtīti nahuj (čekas maisi), bet vēl ar vien valda pār šo 'valsti' ir evidence tam, ka tikai minoritāte šajā valstī ir cilvēki, kas nav gatavi nodot savu kaimiņu, lai dabūtu viņa dzīvokli vai ko tml. Buģķe na čeku, tovaršči.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]heda
2018-03-08 22:36 (saite)
Raksts par to, kā kāds latvietis, izmantojot 1969.g. vārdnīcu, mazgā baltu kādu NKVDšņiku 2018.g.- https://irir.lv/2018/03/08/ogres-tiesa-kolaboranta-lieta-rada-sauru-izpratni-par-sadarbibu-ar-padomju-rezimu

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-08 23:23 (saite)
Zinu, ka esi maiga, bet es šautu kaut kādā brīdī.
Kā tev šķiet kurā brīdī ir morāli pieņemams pretoties politisku sistēmu korupcijai ar drastiski vardarbīgiem mēriem un vai tev šķiet, ka tas var kaut ko vērst par labu? Jautāju speciāli tev, zinot tavu kategorisko viedokli, kas šajos jautājumos ir absolūti soulmeitisks ar manējo, bet uzreiz lieku iekavās (mierīga, civilizēta sieviete, kas dzīvo pamatā omulīgu dzīvi, pat ja dekadentā valstī).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2018-03-09 00:28 (saite)
Nemācēšu precīzi noformulēt "kurā brīdī", bet skatoties uz sevi un citiem omulīgiem dekadentā valstī, baidos, ka tas brīdis var tikt nokavēts.
Netieši šo sajūtu pazīstu jau sen, jo mans Vecpaps visu mūžu dzīvoja ar vainas apziņu (ne žēlojoties, bet tiešām apzinoties) par nepretošanos ļaunumam - okupācijai , kad tas vēl bija iespējams. Bet ja būtu pretojies, tad ne mammas, ne vēlāk manis un daudzu citu, visticamāk, nebūtu...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ulvs
2018-03-08 23:29 (saite)
Nolaižas rokas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ulvs
2018-03-08 23:28 (saite)
Katrā nācijā ir pa diegabikša gēnam. Norvēģijā Kvislings, Dānijā kāviņutursauca, un tā tālak. Vienmēr atradīsis kāds, kurš morāli ir tik niecīgs (petty), ka ir spējīgs nodot to, ko viņš pats pārstāv. Vēsturisko likumsakarību dēļ patiesi izskatās, ka latvieši ir vairāk tendēti būt tik neganti, taču tas tāpēc, ka vēsturiski mēs vienmēr esam bijuši represētie.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-08 23:55 (saite)
Neesam mēs bijuši represētāki kā daudzi citi. Tā ir retorika, kas parasti skan no žīdu, nēģeru, trešā viļņa feministu etc puses. Tas ir bs. Visi viens otru presējuši bez sav gala. Latviešu diegabiksībai ir svarīgāki cēloņi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2018-03-09 00:31 (saite)
Un kādi tie cēloņi, tavuprāt, ir?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-09 06:27 (saite)
Par cēloņiem es tik tiešām nezinu. Ir visādas versijas. Visticāmāk vienkārši prasts genetic inferiority. Atšķirībā ni leišiem, mūsu pirmstečiem nav bijis nekas vienotais valstij līdzīgs un pat palasot tekstus par pirms krusta karu konsolidācijas vienā bauru tautā, mūsu senču ciltiņas to vien darīja kā plūcās un līdzīgi kā D-Amerikas indiāņi pēc tam aktīvi kolaborēja ar vācu iekarotājiem, ja tas bija izdevīgi attiecībā uz ieriebšanu kaimiņtautai. Iekarotāji, protams, to laipni izmantoja un pēc tam pašus kolaborantus arī, saprotams, zem sava zābaka pabāza.
Igauņi ir somugru eilieņi, viņi vispār ir of the grid. Nedomāju, ka mums kas kopīgs vēstjuriski vai ģenētiski. Krievi noteikti latviešiem ir kulturāli tuvāka nācija pat bez pārkrievošanās vai pārlatviskošanās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2018-03-09 21:59 (saite)
Nu, spried par sevi, es latviešus un krievus, pat ar visai līdzīgajām saknēm indoeiropiešu un somugru mikstrojumā vienmēr esmu uzskatījis par totāliem pretstatiem. Ja nu vienīgi čangaļi, viņiem gan nezkāpēc velk uz austrumiem un slāviem. Pārējie latvieši - vismaz vēsturiski, līdz okupācijai - no krieviskuma ir bijuši visai tālu, un kāpēc? - vācu faktors, visai tuvie ziemeļi, atkal somugru substrāts (lībieši), jūra, mežs utt.

Par vēsturi - katrā laikmetā vienmēr ir bijis kāds latvietis vai protolatvietis, vai viņu grupa, kuri situācijai pateikuši Nē. Krusta karos kaut vai Namejs - īstais, hronikā lasāmais stāsts ir iedvesmojoša lieta, ne tuvu nav sūdufilmai. Vai kuršu ķoniņi, Vidzemes leimaņi. Vai Vai jaunlatvieši. Vai strēlnieki. Vai leģionāri, vai mežabrāļi. Vai brāļu draudzes, kaugurieši. Vai latviešu izcelsmes uzņēmēji, kuri 17-18 gs. Rīgas apkārtnē cīnījās par savām tiesībām. Vai disidenti - visi šie stāsti ir par latviešiem, kuri against all odds ir darījuši kaut ko pretēji strāvai un deģenerācijai. Un tas paliek, un to atceras, parējie tārpi un līdēji paliek vēstures anonīmajā miglā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]heda
2018-03-09 23:00 (saite)
Šodien sēdēju sapulcē, klausījos un pēķšņi sapratu, ka šai cibas sarunai ir jāpiebilst, ka piemēram, zviedri, pēc 50 gadiem zem krieviem noteikti nebūtu piecēlušies, tā ideoloģija būtu viņus pilnībā aprijusi. Un, iespējams, ka vēl viena otra Rietmeiropas tauta nepieceltos. Nav ar latviešiem tik ļauni, arī salīdzinot ar citiem, lai kādas dusmas reizēm nebūtu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-10 08:33 (saite)
Vai tu to attiecina pret zviedriem kādi tie ir kļuvuši tagad, pateicoties dekādēm ilgas kreiso smadzeņu skalošanas, vai pret zviedriem principiāli?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2018-03-10 10:59 (saite)
Attiecinu tagad, skatoties, kādi veselā saprāta bojājumi radušies tikai pēc pārdesmit gadu smadzeņu skalošanas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2018-03-10 11:42 (saite)
un viņi taču pat nav okupēti

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-10 15:08 (saite)
Jā, man īpaši pazemojoša liekas situācija, kad tu padirs savu valsti un ieradumus, nevis pārspēka pakļauts, bet pēc savas brīvas gribas, aiz muļķības. Pat romieši neaizgāja līdz tādam līmenim.
Varbūt pārlieku liela labklājība izraisa kaut kādas smadzeņu slimības. Vajag mazliet sūdīguma, hārdšipa, lai eksistētu normāla sabiedrība/valsts? Krieuv rakstnieks Vainovičs kādreiz intervijā jokojoties pateica, ka "pisaķeļa nado biķ knutom štobi on horošo pisal". Ērtos apstākļos nekas izcils nerakstās, ne velti mums ir ļoti maz izcilu skandināvu mākslinieku. Varbūt tas pats ar civilizāciju, kas nonāk PĀRĀK ērtos apstākļos. Aizmirst ordnungu un problemsolvinga skillus. Kļūst oblivious kā eloji.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2018-03-10 19:33 (saite)
Pirms kāda laika te bija tv diskusija, kurā piedalījās policists, kuru "vientuļo bēgļu bērnu" demonstrācijā viens demonstrants sadūra, un viņa kolēģis, un tur bija tāds mēms stāsts par pakļaušanos viņu kantainos žokļu muskuļos, ar spēku sakožot zobus, lai nepateiktu neko lieku un nepiemērotu "labsirdīgo" babiņu tērgāšanā. Lieli, stipri veči savā valstī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ulvs
2018-03-09 01:09 (saite)
Esam gan, ja salīdzina ar Rietumiem- valstīm, kuru info sfērā atrodamies/vēlamies atrasties. Noliegto to ir kā noliegt vēsturi. Tu apgalvo, ka apgalvojums, ka katrā tautā ir diegabikši, ir žīdu retorika? Batshit crazy much?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-09 06:29 (saite)
Es šobrīd nesaprotu par ko tu runā. Es kaut kaut ko pārpratis vai pārpūties zaļo. Noformulē labāk. Jau iepriekš atvainojos, ja pats vainīgs. Man tūlīt jāskrien prom, nav laika iedziļināties un pārlasīt postus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ulvs
2018-03-09 01:11 (saite)
Tas gan nav vienīgais iemesls. Vēl, piemēram, mums nav tādu izcilu vēsturisku personību, paražu, ieradumu, kas rādītu piemēru, kā jārīkojas situācijās, kur tevi, piemēram, approučo ienaidnieka aģents. Nav nobriedusi attiecīgā kultūra/mentalitāte.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-09 06:30 (saite)
Katra tauta pati savas (ne)laimes kalējs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krishjaanis2
2018-03-10 18:44 (saite)
Mums tādi piemēri ir, ienaidnieks cenšas iestāstīt, ka nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mapats
2018-03-09 09:57 (saite)
Cēloņus var novērst, ja pēc neatkarības atgūšanas veic revīziju un attīrīšanos, kā to daudzas tautas darījušas. Vājie un mantkārīgie ir visām tautām, atšķirās tautu attieksme pret kaitniekiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]summoned
2018-03-09 11:23 (saite)
Zini, bija laiks, kad lielais vairums Eiropas iedzīvotāju bija dzimtļaudis, daudzviet pat draņķīgākos apstākļos kā mūsējie, un tikai saujiņa biezo, kas viņus raustīja, kā nu iepatikās. Mūsējo pašu vidū vienkārši ilgi nebija neviens ticis pie šprices, neasimilējoties valdošajās tautās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]savaadaisu
2018-03-09 17:50 (saite)
Nodevība nosodāma, bet ... izdzīvot tie kas bēg un slēpjas nevis tie, kas pirmajās rindās karo. Pielīdēji un lišķi ir, bija un būs, bet nevar pārmest, ka kāds nedod otram pa muti principu vai "tēvzemes mīlestības" dēļ. 1 pret režīmu nav cīnītājs.

(Atbildēt uz šo)


[info]batou
2018-03-09 18:45 (saite)
bļe tāda sajūta ka kaut kur šito "oņi sami prišļi, a ja tut ves belij stoju" kaut kur jau esmu redzējis/dzirdējis. kangari protams ir sūdīga lieta, bet šitais komuņagu "ņičego ņiznaju moja hata s kraju" besī

(Atbildēt uz šo)


[info]krishjaanis2
2018-03-09 21:52 (saite)
Alvis Hermanis tikko vienā intervijā sakarīgi teica par čekas maisiem - ka troksnis uztaisīts liekulīgi, jo, "cik viņš atceras", ar režīmu "sadarbojās" absolūtais vairākums, izņemot kādus piecus, sešus cilvēkus Rīgā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-10 08:35 (saite)
:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?