gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-03-08 20:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nupat runāju ar cilvēku, kurš ir dēls NKVDešņikam, kas savā laikā atbrauca uz Latviju, lai pildītu savus pienākumus neko nezinot par vietējiem apstākļiem. Kā stāsta dēls pēc tēva nostāstiem, liela daļa vietējo uzreiz atskrēja ar donosiem u.c. veida denunciatoriskām iniciatīvām. Viņš pat kaut kā bija ašarašen eķim, jo laikam gaidīja molčanku un pretestību. Latviešu tautas diegabikša gēns ir kaut kādā metafiziskā līmenī. Latvieši nīda savu komunālo identitāti pirms tas vēl bija cool. Fakts, ka vecie komunistu līderi netika izdrāzti pakaļā un aizsūtīti nahuj (čekas maisi), bet vēl ar vien valda pār šo 'valsti' ir evidence tam, ka tikai minoritāte šajā valstī ir cilvēki, kas nav gatavi nodot savu kaimiņu, lai dabūtu viņa dzīvokli vai ko tml. Buģķe na čeku, tovaršči.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krishjaanis2
2018-03-09 21:59 (saite)
Nu, spried par sevi, es latviešus un krievus, pat ar visai līdzīgajām saknēm indoeiropiešu un somugru mikstrojumā vienmēr esmu uzskatījis par totāliem pretstatiem. Ja nu vienīgi čangaļi, viņiem gan nezkāpēc velk uz austrumiem un slāviem. Pārējie latvieši - vismaz vēsturiski, līdz okupācijai - no krieviskuma ir bijuši visai tālu, un kāpēc? - vācu faktors, visai tuvie ziemeļi, atkal somugru substrāts (lībieši), jūra, mežs utt.

Par vēsturi - katrā laikmetā vienmēr ir bijis kāds latvietis vai protolatvietis, vai viņu grupa, kuri situācijai pateikuši Nē. Krusta karos kaut vai Namejs - īstais, hronikā lasāmais stāsts ir iedvesmojoša lieta, ne tuvu nav sūdufilmai. Vai kuršu ķoniņi, Vidzemes leimaņi. Vai Vai jaunlatvieši. Vai strēlnieki. Vai leģionāri, vai mežabrāļi. Vai brāļu draudzes, kaugurieši. Vai latviešu izcelsmes uzņēmēji, kuri 17-18 gs. Rīgas apkārtnē cīnījās par savām tiesībām. Vai disidenti - visi šie stāsti ir par latviešiem, kuri against all odds ir darījuši kaut ko pretēji strāvai un deģenerācijai. Un tas paliek, un to atceras, parējie tārpi un līdēji paliek vēstures anonīmajā miglā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?