gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2017-01-21 21:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Skatos bildes no šodienas frīkšova un bez maz vai žēl to cilvēku paliek. Geiropas un Āmurikas zilie, feministes u.c. odiozie kustoņi vismaz kaut kādu izdomu ieliek savos plakātos un prikīdos, pie mums pat liberastu īdēšanas kampaņu neprot ar pompu atzīmēt. Lameri.:(
Nu paskatieties:
http://www.tvnet.lv/zinas/galleries/latvija/28539-sieviesu_solidaritates_gajiens_sister_march/?gallery_image=20
Tu uzzīmē uz papīra gabala milzīgus tizlus pupus, ej ar to apkārt un prasi nelūrēt. Nav jau tā, ka kādam to baigi gribētos, bet nu tā sevišķā loģika.
http://www.tvnet.lv/zinas/galleries/latvija/28539-sieviesu_solidaritates_gajiens_sister_march/?gallery_image=3
Vau, nou šjit? Pati izdomāji, vai speciāli ar juristu pakonsultējies, pirms atklāt šo revolucionāro atziņu.
http://www.tvnet.lv/zinas/galleries/latvija/28539-sieviesu_solidaritates_gajiens_sister_march/?gallery_image=1
Wtf is this shit? Nē nopietni. Tur laikam domāta kāda dziļa doma. Pēc manām pieticīgajām aplēsēm apmēram tipa ''nācija un diskriminācija ir kaut kādā veidā saistāmas lietas, tāpēc vajag tov isu salauzt''. Vai varbūt kādam prosta sagribējās randomā uzgleznot atvērto lūzumu.
http://www.tvnet.lv/zinas/galleries/latvija/28539-sieviesu_solidaritates_gajiens_sister_march/?gallery_image=2
Šeit laikam nav līdz galam redzams, bet runa laikam iet par klasisko ''rokas nost'' kaut kādā sakarībā ar Trampu, ES un Baltijas valstīm. Es pieļauju, ka Tramps šādu lūgumu droši vien izpildītu ar tādu pašu entuziasmu kā lokālais šerifs ķertu Nenotveramo Džo, bet gan jau beigās apžēlosies un izbeilos nožēlojamo Elojistānu no briesmām, ja tādas no kaut kurienes uzrastos. Sieviete, kas laikam vēlas cilvēktiesību aizstāvību savukārt to laikam grasās darīt, pārgraužot kādam kaklu. Varu derēt, ka īstā Milda uz to pasākumu skatījās tik pat neimpresētu fizionomiju kā plakātā attēlotā.
http://www.tvnet.lv/zinas/galleries/latvija/28539-sieviesu_solidaritates_gajiens_sister_march/?gallery_image=6
Šitādus vajadzētu dalīt Black Lives Matters pasākumos, pirms uzsākt demolēt lokālo pilsētu un dedzināt nejaušas automašīnas. Krāsa arī atbilstoša.
http://www.tvnet.lv/zinas/galleries/latvija/28539-sieviesu_solidaritates_gajiens_sister_march/?gallery_image=11
A cik procentu vīriešu cietuši no vardarbības? Kāda starpība, vai ne? (diezgan drošticami, ka krietni lielāks)
http://www.tvnet.lv/zinas/galleries/latvija/28539-sieviesu_solidaritates_gajiens_sister_march/?gallery_image=12
Šitas labi iet kopā ar iepriekšējo, jo nez kāpēc visus vardarbīgos un ar potenciāliem fiziskiem pāri darījumiem saistītos darbus dara vīrieši. Tāpat ar darbiem, kuros augsts smagu traumu risks. Tā kā lūdzu, nāciet uz stroikām, cehiem, kanalizācijas servisiem, industriālo alpīnismu un izlīdziniet negodīgo darba sadali.
http://www.tvnet.lv/zinas/galleries/latvija/28539-sieviesu_solidaritates_gajiens_sister_march/?gallery_image=18
Nu un? Tu neesi dvēsele, bet arī gaļas klucis un gaļas klučiem ir dzimums.
http://www.tvnet.lv/zinas/galleries/latvija/28539-sieviesu_solidaritates_gajiens_sister_march/?gallery_image=25
Vidējais plakāts nebūtu slikti vienā bildē ar kādu abortētu ''šūnu pikuci''
http://www.tvnet.lv/zinas/galleries/latvija/28539-sieviesu_solidaritates_gajiens_sister_march/?gallery_image=28
Cilvēks grib, lai viņa partnerattiecības kāds regulētu. Man pat ir padomā dažas idejas par tām regulām.
http://www.tvnet.lv/zinas/galleries/latvija/28539-sieviesu_solidaritates_gajiens_sister_march/?gallery_image=31
Haha. Nav komentu.
http://www.tvnet.lv/zinas/galleries/latvija/28539-sieviesu_solidaritates_gajiens_sister_march/?gallery_image=33
Lol, resnisti arī mums uzradušies. Welp, bez labas diētas ir diezgan grūti riotēt un skūteri resnuļiem Latvijā pagaidām nav ieviesušies. Un vispār par ko viņi trakos? Makdonalda aukstajām cenām?
http://www.tvnet.lv/zinas/galleries/latvija/28539-sieviesu_solidaritates_gajiens_sister_march/?gallery_image=43
Lol par kreiso plakātu. Statistika parasti liecina par pretējo, bet liberastam melošana nav netikums.

Bet nu vjalo. Nu ņeumejeķe vi. Būtu vismaz kādu zīmēt Un arī rakstīt) pratēju pieaicinājuši, jo tās bildītes izsauc līdzjūtību tikai tādā veidā, ka jūties mazliet neērti to cilvēku vietā, jo iet jau viņi uz to pasākumu pašu prāt ar labiem nodomiem, bet ir kā ir. Es jau negaidīju drag queenus un publisku seksu. Tāds progress mums vēl nav iestājies, bet LĪDZTIESĪBA IR SALDA... Nu bāc. (pēc tā puikas sejas izteiksmes likās, viņš gan domā par ko citu, mazāk abstraktu, bet lielu un vēnainu).


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]pinjons
2017-01-21 22:23 (saite)
A huļi tas tevi tik ļoti triggerē, ka tu tādām undermenšu aktivitātēm esi veltījis tik daudz laika lai uzdrukātu šo palagu? :)

Tas pārspēj pat unpija mūžam nīgro zemes tārpa attieksmi pret jebkuriem cilvēkiem, kuri publiski atļaujas paust savu viedokli.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-21 22:27 (saite)
Mans nīgrums šeit nav pret viedokļiem, bet to kvalitāti un kā tie pasniegti. Un nē, kāpēc nīgrums. Labs humora materiāls. Bet tomēr žēl. Kārtējo reizi neprotam mēs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pinjons
2017-01-21 22:30 (saite)
Kad Tev netīkami viedokļi ir bijuši pasniegti kvalitatīvi? :)


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ze
2017-01-22 09:59 (saite)
Vai neprogresīvus protestus, piemēram, pret bēgļu uzņemšanu tu arī atzītu par atšķirīga viedokļa paušanu un tik pat dedzīgi aizstāvētu tos? Tavs badijs melbiksis taču soctīklu kanālos aktīvi vērsās pret to protestu, kas notika pirms pāris gadiem, norādot, ka visi sanākušie ir rasisti un kopumā ļoti slikti cilvēki - vai arī tad tu teici "much butthurt i sense in you"? Man nez kāpēc šķiet, ka tu par leģitīmu viedokli uzskati tikai to, kas tev un tavam paziņu lokam ir ideoloģiski tuvs. Ķipa, ja melbiksis & CO nodirš uzskatu paušanu X, tad tas ir viedoklis, bet gnidrologa kritika nez kāpēc ir "butthurt" un vērsānās pret viedokļu dažādību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pinjons
2017-01-22 10:13 (saite)
Savas vēlmju domāšanas radītās fantāzijas vari paturēt pie sevis. Ar Melbiksi mums ir bijuši atšķirīgi viedokļi ne vienā vien jautājumā t.sk. arī esam arī Cibā par tiem diskutējuši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-22 19:24 (saite)
Pieļauju tie reducējušies par to kurš alus labāks.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pinjons
2017-01-22 19:46 (saite)
Nepareizi pieņem. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-22 20:02 (saite)
Ok, par to kura edgy vanlainers labāks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pinjons
2017-01-22 20:33 (saite)
Tev gan ir fantāzijas. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krishjaanis
2017-01-21 22:38 (saite)
Feisbukā viena viņu lielaktīviste teica, ka kaut kāds ES pētījums atklājis/parādījis, ka, citēju, "nabadzībai ir sievietes seja"

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]krii
2017-01-21 22:59 (saite)
Pārtulkojot birokrātijas valodā "starp nabadzības riskam pakļautiem cilvēkiem attīstītajās valstīs ir iedzīvotāju skaitam neproporcionāli vairāk sieviešu". Redzamākie izskaidrojumi - sievietes biežāk strādā zemāk atalgotus darbus (varbūt - profesijām, kur vairums nodarbināto ir sievietes, piemēram, pirmsskolas pedagoģija, jaunākais medicīniskais personāls, bibliotekāri u.c. ir zemāks prestižs nekā vīriešu profesijās?), vientuļo māšu ir daudz vairāk nekā vientuļo tēvu, sievietēm ir garāks paredzamais mūža ilgums un mazāk sociālo uzkrājumu (jo daļu "apēdis" maternitātes un bērna kopšanas atvaļinājumā pavadītais laiks), attiecīgi nabadzīgu sieviešu dzimuma pensionāru ir daudz vairāk utt.
Vīriešiem ir citi riski. Atkarībām, pašnāvībai, vardarbībai pilnīgi noteikti ir vīrieša seja, un es tikai priecātos, ja vīrieši beidzot saņemtos un sāktu to kaut kā risināt. Vismaz atzītos un solidarizētos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-22 00:08 (saite)
Droši vien skatoties ko uztvert par nabadzību. Starp bomžiem daudz vairāk vīriešu visur pasaulē (jā, zinu, ka nereti savu pašdestruktīvo impulsu dēļ, bet fakts ir fakts). Neuzskatu, rimčika kasiere uzskatāma par ''nabadzīgu''. Jā, lower class, bet ne ''poor''. Stroikas darbinieks-vīrietis, kas strādā pa 400~, bieži vien melnajā, līdz ar to atkarīgs no darba devēja patvaļas ir vai nav nabags?

Apkalpojošais medicīnas personāls un pirmsskolas bērnu audzināšanā iesaistītais sieviešu īpatsvaru, manuprāt vairāk predicē šo iestāžu klientu prasības. Sievietes ir iejūtīgākas, tāpēc kopjamiem slimniekiem un maziem bērniem noteikti komfortablā viņu klātbūtnē. To saprot gan slimnīcu vadītāji, gan vecāki, kas vēl nav aizgājuši full progressive. Jāņem vērā, ka minētajām profesijām ir zema kvalifikācija, tāpēc kā pie mūsu ekonomiskās sistēmas panākt tās lielās algas. Visi, acīmredzami, nav tik gudri un veiksmīgi, lai strādātu NVO. Tas attiecas uz abiem dzimumiem. Prestižs attiecīgi tieši sasaistīts ar prasmēm, nevis kādu maģiju. Gateros arī ir zems prestižs, zemas algas un papildus vēl bīstams, smags darbs. Strādā vieni vienīgi vīrieši.

Kas liedz apgūt ''vīriešu profesijas''? Tas būtu vienlaikus arī risinājums lielākajai mirstībai un traumatismam to vidū. Slabo dabūt ar frēzes atlūzu ribās? Bet tur lūk vīriešiem pašiem jāsaņemas, laikam krūts jāizriež pamatīgāk, a vot drostaliņām jāpalīdz, apspiežot sevī iekšējo patriarhāli un nodrošinot egalitārismu.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2017-01-22 00:37 (saite)
OK, man līdz šim bija šķitis, ka bērnudārza audzinātājai un medmāsai nepieciešamais bakalaura grāds nozīmē augstāku kvalifikāciju nekā gatera strādnieka prasmes, bet tagad uzklausīju vīrieti un sapratu savus maldus.

(Starp citu - kas liedz nodrošināt elementārus darba drošības apstākļus, lai frēzes atlūzas nesprūstu katrā ribstarpā? Kāpēc tajā pašā bērnudārzā sievietes spēj nodrošināt, lai neviens no 20-30 knēveļiem neiekrīt kanalizācijas akā, nesabāž degunā zirņus, neiebāž matu sprādzi rozetē un neaizrijas ar kotleti, bet pilngadīgi vīrieši nespēj sagādāt sev elementāri dzīvību neapdraudošu darba vidi? Slabo?)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-22 01:30 (saite)
Tu pieminēji jaunāko personālu, tāpēc pieņēmu, ka iet runa par studentiem. Pirmsskolas vecuma bērnu uzraudzīšanu tik tiešām neuzskatu par vairāk prasmes prasošu (ja neiet runa par emocionālajām, kas nav sarunas priekšmets),nekā gatera operatora darbu. Daudz mazāk bīstamu fiziski smagu gan.

Elementāra darba drošība tāpēc saucās elementāra, ka tā nevar paredzēt visus gadījumu un 100% pasargāt visus darbiniekus jebkurā situācijā. Darbs ar jaudīgu tehniku vai būvkonstrukcijās vienmēr paredz zināmu risku, jo mūsu tehnoloģijas ir nepilnīgas. Bērnu uzraudzīšana vismaz tavu dzīvību un veselību nepakļauj riskam ja vien pati neizlem iekrist kanalizācijas lūkā. Darbs ne mazāk atbildīgs, protams.

Btw, galvenais ''slabo'' jau te ir par nauds jautājumu. Labs galdnieks saņem vairāk par bērnu dārza audzinātāju. Ej mācies par galdnieku. Kāpēc ne? Nadziņus aplauzt negribās?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2017-01-22 09:30 (saite)
Nuja, specifiskās prasmes un zināšanas neskaitās, skaitās tikai aplauzti nagi un muskuļu spēks.:) Tā paša pirmsskolas pedagoga darbs nav tikai pieskatīšana, bet neizvērsīsim šo līniju.
Ir dažādi cēloņi, kāpēc par darbu vienā nozarē maksā vairāk nekā citā, pat vairāk nepieciešamā; un arī tam ir dažādi cēloņi, kāpēc vairāk un mazāk apmaksātās nozares daļēji pārklājas ar vīriešu un sieviešu nodarbinātību tajās. Tas nav tik primitīvi, kā mēs te tagad tērgājam, un mans mērķis noteikti nebija izvērst cīņu par šo tematu, vai sākt te kādu izglītot - neesmu gatavojusies un datus vai to analīzi ievākusi.
Gribēju tikai norādīt, ka tā diemžēl ir taisnība - nabadzības risks sievietēm ir lielāks. Vīriešiem ir lielāki citi, ne mazāk briesmīgi riski. Par šo faktu atzīšanu nevajag sašust un nostāties cīņas pozā, bet visiem kopā padomāt, kā situāciju uzlabot, tas arī viss.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-01-22 09:35 (saite)
Protams. Vajag domāt, cīnīties utp. Pārfrāzējot tevi, nu saņemieties tad.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2017-01-22 10:22 (saite)
Pats saņemies, tev jau te nemitīgi kaut kas niez, sāp, liek lēkāt un spiegt.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2017-01-21 22:47 (saite)
par garu. dismissed.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]pikaczu
2017-01-21 22:50 (saite)
Nepiekriitu, labs apkopojums, ja nav laika szkjirstiit visu galeriju. Laba kjirsiiszu izlasiiszana.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rubija
2017-01-22 11:39 (saite)
Rietumnieču third-wave feministu praida imitācija, latvietim no malas nebūtu ne mazākās saprašanas par ko šis pikets vispār ir, nekonkrētība plakātu retorikai, kas reducējās līdz "esmu sieviete tātad upuris" vēstījumam. Bet ok, man vispār aktīvisms un pikets, kā pieeja, lai mainītu publisko domu šķiet neefektīva un zaudējis savu jēgu.

Normāli par tiem 40% vardarbības pret sievietēm (laikam domāts par LV statistiku? i guess?), bet atkal rodas jautājums, kā ir ar vardarbību pret vīriešiem?

Tad atkal šī ciklēšanās uz vienu dzimuma grupas netaisnībām, ir tik problēmu nerisinoša, vīrietis arī ir upuris patriarhālajai sistēmai. Kāpēc pieaugušām sievietēm tā šķiet tik neparasta doma, doesn`t get into my head.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]heda
2017-01-22 11:56 (saite)
"neparasta doma" tāpec, ka tad nevar krist gar zemi manipulatīvās asarās, tad ir kopā jāstrādā kaut kam labākam, un tā drāmas karalienēm ir pārāk neinteresanta nodarbošanās

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rubija
2017-01-22 12:09 (saite)
Lūk, es tevi spēju saprast, man arī niez pateikt kādu klišejiski attiecināmu īpašību tikai sievietēm, kad redzi tik regresīvus, bezjēdzīgus aktīvistu gājienus :)

Šeit es piekrītu vienam draugam, kurš par mūsdienu feministu agresiju izteicās pavisam vienkārši, bet ļoti patiesi - "Meitenes sadusmojās?"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2017-01-22 12:22 (saite)
viens praktisks vīrietis par šo sadzīviskās situācijās mēdz teikt "pati satrakojās, lai pati arī nomierinās" ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ulvs
2017-01-22 12:01 (saite)
man patīk tas peģiks, kurš tur to plakātu ar "40% siev.cietušas no vardarbības". es viņu gribētu pataisīt par savu lezbiešu kuci.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


(Anonīms)
2017-01-22 15:31 (saite)
degenerate detected

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2017-01-22 13:06 (saite)
sāksim ar to, ka pirms gadsimta skolotājs bija prestiža profesija,rezervēta vīriešiem,dāmas cīnījās, lai ļaun študierēt UN iet skolā strādāt. bērnudārzs ar visu lēto bērnupieskatīšanas personālu ir feminisma uuzvaras praktiska izpausme. Rietumeiropā starp citu vēl arvien ir valstis,kur skolās strādājošie saņem labi,bet pamatā ir vīrieši.

(Atbildēt uz šo)

qws
(Anonīms)
2017-01-22 13:10 (saite)
Sapujušajā rietumu čuhņā,kur man tas gods dzivot un strādāt, sīkos bērndārzniekus pa parkiem staipa audzinātāji, kas ir jauni puiši.es nedomāju, ka lv sabuedrība ir gatava auklītim Andrjuham un audzītim Dāvim.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: qws
[info]krishjaanis
2017-01-22 13:47 (saite)
Pag, protests par/pret to, ka kungi negrib iet strādāt par bērnudārza audzinātājiem?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: qws
(Anonīms)
2017-01-22 16:07 (saite)
fakta konstatācija

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: qws
[info]krishjaanis
2017-01-22 18:52 (saite)
Normāls fakts, kas dažiem nepatīk un kuri gribētu kaut ko nezkāpēc mainīt.
Lai gan taisnība, izglītības kvalitāte simts gadu laikā - kopš sievietes sāka aizstāt vīriešus skolotāju un audzinātāju amatos - ir katastrofāli kritusies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: qws
[info]gnidrologs
2017-01-22 19:40 (saite)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: qws
[info]hedera
2017-01-24 11:50 (saite)
Nu, nu, Krišjāni, šitas jau velk uz intelektuālā negodīguma pusi. Pirms pāris dienām tā arī negribēji (vai nespēji?) argumentēti pamatot, ka "izglītība rietumos šobrīd ir sūdīgāka kā pirms simts gadiem". Skatos, šodien jau tā ir ne vien sūdīgāka, tā jau ir "katastrofāli kritusies". :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]affair
2017-01-23 11:35 (saite)
Lieliski komentāri, paldies.

(Atbildēt uz šo)


[info]svesinieks
2017-01-24 10:15 (saite)
Paldies - ļoti jauka izlase.

Lai arī pamatā esmu liberastiski orientēts, man šķiet, ka šādi vispārīgi gājieni - "mēs esam sievietes, mums ir daudzas problēmas" diskreditē aktuālās problēmas, samaisot tās kopā ar neaktuālām. Gala beigās, ja pajautā par ko bija pikets - nav skaidras atbildes. Piemēram, vardarbību pret sievieti ģimenē (kas, manuprāt, ir leģitīma problēma, no kuras neproporcionāli cieš sievietes) ar partnerattiecību likumu, fat shamingu vai kkādām geju/transpersonu lietām, trampu un profesiju noslāņošanos, kas, man šķiet, pamatā ir izdomātas problēmas.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?