gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
Droši vien skatoties ko uztvert par nabadzību. Starp bomžiem daudz vairāk vīriešu visur pasaulē (jā, zinu, ka nereti savu pašdestruktīvo impulsu dēļ, bet fakts ir fakts). Neuzskatu, rimčika kasiere uzskatāma par ''nabadzīgu''. Jā, lower class, bet ne ''poor''. Stroikas darbinieks-vīrietis, kas strādā pa 400~, bieži vien melnajā, līdz ar to atkarīgs no darba devēja patvaļas ir vai nav nabags?

Apkalpojošais medicīnas personāls un pirmsskolas bērnu audzināšanā iesaistītais sieviešu īpatsvaru, manuprāt vairāk predicē šo iestāžu klientu prasības. Sievietes ir iejūtīgākas, tāpēc kopjamiem slimniekiem un maziem bērniem noteikti komfortablā viņu klātbūtnē. To saprot gan slimnīcu vadītāji, gan vecāki, kas vēl nav aizgājuši full progressive. Jāņem vērā, ka minētajām profesijām ir zema kvalifikācija, tāpēc kā pie mūsu ekonomiskās sistēmas panākt tās lielās algas. Visi, acīmredzami, nav tik gudri un veiksmīgi, lai strādātu NVO. Tas attiecas uz abiem dzimumiem. Prestižs attiecīgi tieši sasaistīts ar prasmēm, nevis kādu maģiju. Gateros arī ir zems prestižs, zemas algas un papildus vēl bīstams, smags darbs. Strādā vieni vienīgi vīrieši.

Kas liedz apgūt ''vīriešu profesijas''? Tas būtu vienlaikus arī risinājums lielākajai mirstībai un traumatismam to vidū. Slabo dabūt ar frēzes atlūzu ribās? Bet tur lūk vīriešiem pašiem jāsaņemas, laikam krūts jāizriež pamatīgāk, a vot drostaliņām jāpalīdz, apspiežot sevī iekšējo patriarhāli un nodrošinot egalitārismu.:)


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?