gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2023-02-11 18:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Keto diēta ir perfekta priekš manis. Ļoti garšīga. Visi rekomendētie produkti ir tieši tas, kas man jau tā pat garšo (gaļa, zivis, piena produkti, dārzeņi) un visa nerekomendētā produkcija ir lietas, no kurām spēju viegli atteikties - maize un visi graudaugi, cukurs. Vienīgais, kur mazliet čītoju ir kartupeļi (nenormāli garšo), kurus bik pielieku pie zupām un biezeņiem.
Esmu kaut kur 3 nedēļas zem šādas kulinārijas un jūtu manāmus plusus pašsajūtā. Mazāk piepampis vēders, nav vairs kuņģa dedzināšana, izskatās, ka riepa paliek pakāpeniski plānāka. Un kā Dr. Bergs saka, nav vairs vēlmes nepārtraukti "snackot" tb uzkost kaut kādu bezjēdzīgu našķi starp ēdienreizēm, ko esmu darījis regulāri darba laikā. Nekādi tur cepumiņi, banāni vai šokolādes. Atļaujos šad tad uzkost pa riekstam (valrieksti, indijas, pistācijas, mandeles). Galu galā pastorālās ciltis vinnēja, vai ne? Zazis on suicide watch.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zazis
2023-02-11 22:08 (saite)
lai vecas.
rekomendēju šo video
https://youtu.be/dMghM6TxiBk

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zazis
2023-02-11 22:08 (saite)
veicas*

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-02-11 22:10 (saite)
wannabe uzturzinātnieks youtube rullīšu līmenī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pikaczu
2023-02-12 11:03 (saite)
Konkrētais video ir savā ziņā amizants un neko daudz vairāk kā to, ka tā autoram un viņā auditorijai ļoti vajag savas pārliecības stiprināšanu nepasaka. Low Carb un keto jau nevienā brīdī nesola nemirstību. Galvenais ieguvums no šādas diētas ir ar insulīnu saistīto nedienu, tā sauktā metaboliskā sindroma, diezgan laba kontrole. Ir arī keto vegāni, kas gan nav ļoti vienkārši. Tie super fitnesa veči, kas tur bija minēti - varbūt pie vainas ne tikai diēta. Ja tu ēd keto, bet vienlaikus glušī veterināros anaboliķus, lai dabūtu uzpūstus muskuļus, tad miesa var to neizturēt. Ne velti tos preperātus gluži lielvekalos pie aspirīna tabletēm netirgo un sportistus par viņu lietošanu trenkā. Tur ir vesala rinda ar ļoti nopietnām komplikācijām - sākot no ilgtermiņa - palielināta audzēju riska, aknu un nieru slimībām, līdz īstermiņa - smadzeņu tūskas, insultiem, trombiem. Nu un publiskie fitnesa profesionāļi mēdz grēkot ar šito. Viņus uz dopingu neviens nečeko. Nesen keto kopienā bija skandāls par tādu Liver King, kas publiski klārēja, cik dabiski un pirmatnīgi viņš ēd, bet patiesībā ik mēnesi ap 10 000 tērēja uz anaboliķiem un citiem tādiem štruntiem.
Nākamā lieta - cilvēki pie stingrām diētām parasti nonāk kā pie pēdējā salmiņa. Ja cilvēkam, jau ir bijis priekšdiabēta stāvoklis, liels liekais svars, buķete ar autoimūnajām slimībām un viņš pusmūžā pāriet uz vienu vai citu ēšanas plānu, kas kaut vai daļu no šīm problēmām atrisina, tad viņš nedabū vietā veselu divdesmitgadnieka ķermeni, tikai viņa šrots tiek saeļļots un nokrāsots ar pretkorozijas krāsu, līdz ar to labāk izskatās un ir konfortablāks lietošanā.
Par dakteri Atkinsu, kas 83 gadu vecumā aizgāja bojā nelaimes gadījumā, nu pats saproti, ka tas ir LOL vispār pieminēt kā piemēru. Tad jau arī par to 40+ vīrieti, kas uz slidenas ietves Rīgā šoziem nositās varētu tiekt, būtu viņš vegāns, notekti pateicoties veselīgajai diētai iegūtā kaķa veiklība būtu viņu paglābusi.
Trešā lieta - liela daļa pārtikas un diētas pētījumi ir fufelis, jo ir vai nu lielo pārtikas koncernu apmaksāti, vai arī balstīti uz cilvēku pašdeklarācijām, kur cilvēki stāsta to, kas viņiem šķiet, ko viņi ēd, nevis to, ko viņi reāli apēd un tur mēdz būt ļoti atšķirīgas ainas. Man korī bija savulaik karojoša vegāne, kas nekad nepalaida garām iespēju palielīties ar šo faktu un publiski cieta, ja saviesīgās pasēdēšanas laikā uz galda parādījās, piemēram, siļķe. Meitene tāda diezgan apaļīga. Vēl pie sevis domāju, kā nez viņa to masu uztur, ja tik ļoti seko tam, ko neēd. Bet vienreiz viņas vīrs izmuldējās, ka viņa mēdzot ikdienā pa tāfelītei PIENA šokolādes nostumt...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2023-02-12 11:06 (saite)
saprotu.
https://youtu.be/gdWe87YfFFc

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2023-02-12 11:34 (saite)
Jā, ļoti sakarīga dāma. Apmēram jau zinu, no citiem avotiem, to ko viņa stāsta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2023-02-12 11:50 (saite)
vispār jau es to džeku rekomendēju, bet kk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2023-02-12 11:54 (saite)
"kk." - ?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

no citiem avotiem
[info]formica
2023-02-12 11:54 (saite)
Liecinieki apgalvo, ka LCHF dziivesveids izniideejot arii Type 1...

https://youtu.be/3SIdbFT8xYY?t=317

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: no citiem avotiem
[info]pikaczu
2023-02-12 11:59 (saite)
Pats HF vien neatrisina neko ilgtermiņā. Lielie ražotāji ir jau uzoduši naudas smaku un es veikalos redzu pārstrādātu džanku, kas tie marķēts kā keto un no added sugar. Tā pat jālasa mazie burtiņi, jādomā līdzi un jāmēģina atrast, kas pašam der.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: kas der
[info]formica
2023-02-12 12:22 (saite)
Izeja ir ketovore - industriaali neapstraadaati produkti BEZ ingredientu saraksta uz etikjetes - olas, subprodukti, galja, zivis, ruminantu/cuuku tauki, rieksti/seeklas; treknie sieri (inspiceejot etikjeti), fermenteeti daarzenji (K2 resurss)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: kas der
[info]pikaczu
2023-02-12 12:24 (saite)
jap, piekrītu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2023-02-12 12:02 (saite)
"lai vecas"

Novēlu tev to pašu, nošpricēto lopbarībist.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-02-11 22:09 (saite)
Meiko sensu, es tikai ne sevišķi sapratu kas ir ``ēdienreizes``? Ēd tad, kad gribas - organisms pats pasaka kad vajag.

(Atbildēt uz šo)


[info]pikaczu
2023-02-12 11:22 (saite)
Forši! Man ar paleo->low carb->keto ir on and off attiecības jau vairāk nekā sešus gadus. Kopš jaunā gada atkal esmu uz šaurās takas ir nost gandrīz 5 kg 1,5 mēnesī un visādas citas labas lietas. Šoreiz domāju, ka izdosies ilgāk, jo dzīvesbiedrs arī piedalās.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2023-02-12 11:59 (saite)
Neesmu pat nekāds tievēšanas fanāts, bet tīri ikdienā tas rumpis liekas vieglāks, neēdot ierastos karbus, īpaši maizi. Nu un cukurs ir cukurs. Pa lielam inde. Nebiju domājis, ka par to ir tāds po, jo vispār saldumi man garšo, bet es nekad nejūtu pēc viņiem 'craving'. Vnk, šad tad nopērku, jo kāpēc nē, bet ja mājās stāv tā saldējuma kaste vai konču bundža, tad parasti apēdās divos piegājienos. Tēja, kafija, protams mazāk garšīga, bet nav tik traģiski, jo es tās nedzeru garšas dēļ.
Galvenā problēma ir fikso brokastu iztrūkums. Parasti no rītiem ēdu karstmaizītes ar sieru/desu/sīpoliem. Tagad sanāk mistrot visādus ņigu-ņegu no siļķēm un biezpiena vai tādā garā. Tie keto/paleo spečuki ir atraduši kādu labu maizes surogātu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2023-02-12 12:18 (saite)
Maizi cep paši, piemēram, no madeļu miltiem+cemampulvera+izmērcētām čia sēklām+olas+kausēta sviesta+sāls+garšvielām+pa virsu kādas ķirbju sēkliņas (visu vajadzīgo var vienā piegājienā Lidlā sameklēt). Sanāk pat diezgan garšīgi. Tikai riekstu miltus nav īpaši veselīgi karsēt, tāpēc tas vairāk ir našķis nekā ikdienas ēdiens.
Ja par brokastīm - brokastīs svarīgi apēst daudz viegli pārstrādājamo olbaltumvielu. Visātrākais variants - olas visos iespējamos variantos. Lai ilgāk ir sāta sajūta vajag olām uzkruķīt taukus - piemēram, ar britu olu kulteni. Olu kulteni cep sviestā un kad jau gatavs vēl kādu karoti sviesta iejauc, lai izkūst. Ja vēl uzgriež lociņus, piegriež kādus tomātus, redīsus vai gurķus - baigi ātri, sātīgi, labi un nekādas deprivācijas sajūtas.
Otrs ātrais brokastu ēdiens - grieķu jogurts. Manā galā Lidlā tirgo kilogramīgos spaiņos. Bļodiņa grieķu jogurta 9% un uz augšu tauku satura+sēklu/riekstu maisījums+pāris karotes saldētu svaigu vai saldētu ogu. Var nopirkt piemēram Hortex ražojuma maisījumu, kur ir avenes, kazenes,jāņogas, upenes. Vai saldētas meža mellenes. Principā arī svaigas krūmmellenes var ēst uz low carb. Sēkliņu maisījumu es taisu laicīgi lielajā burkā - saberu kopā linsēklas, čia, ķirbju sēklas, dažādus riekstus, mandeļu skaidiņas utt. Kā burka patukšojas, tā pieberu kādu sastāvdaļu atkal klāt.
Trešais ātrais ēdiens ir sviestā cepts kamembēra ritulītis. Uzcep sieru, paņem kādu salātu/rukolas/zaļumu ņuku klāt ar olīveļļu un ābolu etiķi. Skaistumam un kraukšķīgumam vēl uzber pa virsu to sēklu/riekstu maisījumu un var pat ļoti paēst.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2023-02-12 12:48 (saite)
Ā nu olas es jau tāpat mēdz ēst no rītiem, tiesa pārsvarā vārītas, sajauktas ar kaut ko no vakarējās gaļas vai ar zivi+zaļumi, redīsi etc.
Tas otrs variants liekas pārāk salds un eksotisks.
Pat nezinu kā izskatās kamembera rullītis un vai manos veikalos to pārdod. Vai tad siers neizkūst cepot?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2023-02-12 13:08 (saite)
jā, arī vārītas olas ir ļoti ok. Cieti vārīta ola ar ķilaviņu un lociņiem - pilnīga ņamma.
par to jogurtu - nav pa saldu. Pats dabisks jogurts nav salds, tur pat laktoze pa lielam ir izfermentējusies. "Augļu" jogurti no veikala ir saldi, jo tur ir piegāzti pa 20 gramiem no 100 cukura. Par laikietilpīgumu, nedomāju, ka piebērt riekstu/sēklu maisījumu un sauju ogu (var arī bez, ja neprasās) aizņem vairāk laika nekā nogriezt maizes šķēli un uzsmērēt tai sviestu.
Kamembērs (https://ding.pl/oferta/camembert-pilos,211966) ir ar miziņu un tāpēc to var cept bez visādas panēšanas pa taisno uz pannas. Es knapi vienu tādu ritulīti apēdu, dzīvesbiedrs ēd divus. Tas kā prasās.
Vispār ir vērts reizi pāris nedēļās aiziet uz kārtīgu šopingu, kur sapirkties visus tādus dzīves un pārtikas garnīra produktus - riekstus, sierus, olīves, zivju konservus, olīveļļu, kokosriekstu eļļu. Lidlā ir diezgan labas sardīnes savā sulā. Eļļā labāk nepērc, jo no karsētām augu eļļām labāk turēties tālāk (veicina iekaisuma procesus). No ekonomiskā viedokļa sākumā izskatīsies - nu joptvai, beigās sanāks tas pats vien, jo atkritīs kaut kādi vilka izsalkumā pirktie džanki. Narvesena hot dogi, batoniņi, vai kas nu tieši tevi vilina grēka. Pie tam olīveļļas pudeli jau nepērk katru dienu, bet cenas ziņā tā ir tas pats, kas nopirkt pāris krafta aliņus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2023-02-12 13:58 (saite)
Mē nu es jau tagad apmēram tā arī pērkos. Uzreiz vesela čupa visvisādo dārzeņu, tad gaļu, tad kādas zivju rezerves. Parasti standarta iepirkums Elvi ir uz 70eur. Bet man no tā pamatā nedēļai ir ko ēst, protams, pa kādam sīkumam vēl tiek piepirkts nedēļas gaitā. Par Lidl vari man nestāstīt, es dzīvoju Saulkrastos.
Cepšanai btw es preferēju cūku taukus, kuri diemžēl ir ne katrā veikalā. Olīveļļa vairāk der salātiem, bet ja nav tauku, tad, protams, jācep ar to.
Nu jā, senāk pirku daudz visādus pīrādziņus, smalkmaizītes, tos pašus ramenus, kas nebūt vairs nav lēti utml. priekš darba ēsmām. Tēriņi pat varētu būt mazāki šobrīd, jo īpaši tāpēc, ka gaļa lēta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2023-02-12 16:58 (saite)
Saulkrastu Elvi man vienmēr šķitis neadekvāti dārgs, bet tur ir puslīdz ok izvēle. Par Lidlu teicu tāpēc, ka vismaz mūsgalā, tur ir diezgan kvalitatīva paika par normālām cenām. Tev darbā ir mikrene, kur uzsildīt ēdamo? Visādus sakņu/gaļas sautējumus, gulašus, bigosus var diezgan ērti salikt pa kastītēm, sasaldēt un vēlak pēc vajadzības ņemt ārā, un lietot iekšķīgi. Tā kā manas attiecības ar keto, kā jau rakstīju ir on un off, tad es pēc pieredzes zinu, ne tikai, kas strādā, bet arī, kas liek norauties. Viens princips kas strādā - nenest mājās, to ko nevajag ēst, jo vai tā būs saldējuma kastīte vai alus pudelīte, kad iestāsies kāds drūmais vakars un paliks sevis ļoti žēl, tad gribasspēks un labie nodomi vairs nebūs glābēji. Otra lieta - turēt mājās visu laiku paiku, kas ir keto un kuru var apēst tūlīt un tagad, pa taisno no ledusskapja. Te baigi labi palīdz sieri un rieksti. Tas nosedz impulsīvās ēšanas lauku.
Trešā lieta - viesības. Viens no variantiem nest līdzi uzkodu galdam kaut ko kas ir košer, tādos daudzumos, lai visiem pietiek. Nu tur paku ar pistācijām, gvakamoli ar dārzeņeiem, olīves. Ir diezgan grūti sēdēt pie galda un neēst neko, ja apkārt visi iešņekā. Man pat ir bijis tā, ka domāju, kā izlocīties, lai neietu ciemos un nebūtu jāskatās kā citi štopē, ko es nevaru. Tas, protams, arī nav labi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zazis
2023-02-12 18:44 (saite)
dārzeņos tak ir tā inde - cukurs. dīvaini.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2023-02-12 22:40 (saite)
Augļos ir daudz cukura. Lokos, redīsos, tomātos etc. vis normā. Dīvaini, ka tāds diētists kā tu nezina. Laikam centies apzināti dezinformēt kā jau ļaunam mošķim pienākas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2023-02-13 00:35 (saite)
cukurs ir dārzeņos vai nav? ja ir, tad ir inde vai nav. ja ir inde, tad ir kaut kāda proporcija, kad neskaitās inde?
vai varbūt dārzeņos ir cits cukurs?
no kura brīža sākas daudz cukura?

trūkst loģikas tavā teorijā. un es tikai jautāju, kā jautājums var būt dezinformācija?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2023-02-13 00:44 (saite)
Kāpēc tu piekasies? 30-50 g ogļhidrātu diennaktī puslīdz vesals cilvēks pārstrādā bez liekām ciešanām. Ja mērķis ir tauku slāņa redukcija, tad OH tur iespējami zemu, piemēram, atmet bietes, termiski apstrādātus burkānus, sarkanās paprikas vietā izvelas zaļo utml. Ja cilvēks ir aktīvs un/vai ar pietiekami lielu muskuļu masu, tad var vairāk OH, īpaši pirms treniņa vai fiziska darba, ja sēdošs darbs un jau spēcīgi metaboliskā sindroma simptomi, tad, jo mazāk, jo labāk. Pie kam, OH nav vienlīdz vērtīgi, ja jau ēd, tad labāk raugās pēc tādiem, kuros ir arī kas cits vērtīgs. Piemēram, daudz šķiedrvielas, lai zarnām ir ko darīt, vai vitamīni.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2023-02-13 00:48 (saite)
piekasos apalvojumam, ka cukurs ir inde. man interesanti kļuva.

izskatās, ka tu vispār nešķiro ogļhidrātus, tie atškiras, bet kā jau teicu, lai paliek, redzu te ir spēcīgs bs.
šķiedrvielas arī ir ogļhidrāti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaczu
2023-02-13 00:56 (saite)
Ir kas uzsūcās ļoti ātri, ir, kas neuzsūcas un ir kas uzūcas lēni. Nav nekāda bs, tas pats glikēmiskais indekss vien būs. Mūsdienu pārpārstrādātajā rūpnieciski ražotajā pārtikā ir tāda koncentrācija, kas dabā praktiski nepastāv. Nu labi, ja pirms tam esi kāpis bišu ozolā, tad varēji dabūt druku medu, bet tā nebija ikdiena. Tāpēc arī cilvēki mocās ar metaboliskajām un autoimūnajām slimībam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2023-02-13 10:18 (saite)
kā mēs no augļiem, kartupeļiem, lēcām nokļuvām pie rūpnieciski ražotas pārtikas?

jā, protams, pirms tam, lai kas tas arī nebūtu, bija brīvi pieejama gaļa un pārējās lietas no kā sastāv tava diēta.

ir jāēd īsta pārtika, ne pārāk daudz, pārsvarā augi. viss. bet, ja vajag kaut kādu dīvainu keto, lai neēstu sūdu - bulciņas, končas, čipšus, rāmenus un pārējo, ko padarīsi? bet, lūdzu, nevajag pihāt huiņu par 30 g ogļhidrātu dienā. ogļhidrāti ir vislabākais enerģijas avots, smadzenes pārtiek no glikozes, muskuļi uzkrāj glikogēnu. es varētu turpināt, bet kā jau teicu smags bs, taisnība katram sava, lol nau vērc.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2023-02-13 12:07 (saite)
Ogļhidrātiem nav ne vainas, īpaši, ja esi smaga fiziska darba darītājs, kas cauru dienu pavada tīruma vai gāžot kokus. Vai arī tev, kas daudz sporto. Bloated un excessive priekš vairuma postindustriālo profesionāļu, ja vien stingri nedozē porcijas, kas ir grūtāk, nekā vienkārši lietot optimālāku enerģijas avotu, tik ļoti neuzkrājas riepā. Protams, ēst jebko vajag ar mēru, bet bailes no dzīvnieku taukiem ir propagandas bs, tā pat kā senāko laiku bieds no olām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2023-02-13 12:31 (saite)
baidīties ir absolūti lieki, piekrītu. arī no ogļhidrātiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zazis
2023-02-13 00:44 (saite)
neprecīzi izteicos par jautājumu un dezinformāciju

redīsos ir 2% cukura. no cik % tas kļūst par indi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2023-02-13 01:41 (saite)
Tipiska gnostiķu demagoģija, apzināti izvairās no lietas būtības un mēģina maldināt cilvēkus. Protams, cukurs nelielā procentā piemīt ļoti daudziem pārtikas produktiem, bet ir atšķirība CIK un KĀ. Un protams, ka cukurs nelielās proporcijās nav nekas kaitīgs. Kaitīgums sākas līmeņos, kādos mēs to esam pieraduši lietot pēdējā gadsimta laikā, jo īpaši tevis dievināto megakorporāciju procesētajos ražojumos, kas liek cukuru klāt burtiski visam, lai radītu papildus adikcijas momentu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2023-02-13 07:52 (saite)
kura megakorporācija ražo ābolus, piemēram

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2023-02-13 09:59 (saite)
Es zinu, ka tu esi stulbs, ļauns demagogs. Drīksti neatgādināt. Tagad ej prom.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2023-02-13 10:12 (saite)
<3

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?