gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2023-02-11 18:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Keto diēta ir perfekta priekš manis. Ļoti garšīga. Visi rekomendētie produkti ir tieši tas, kas man jau tā pat garšo (gaļa, zivis, piena produkti, dārzeņi) un visa nerekomendētā produkcija ir lietas, no kurām spēju viegli atteikties - maize un visi graudaugi, cukurs. Vienīgais, kur mazliet čītoju ir kartupeļi (nenormāli garšo), kurus bik pielieku pie zupām un biezeņiem.
Esmu kaut kur 3 nedēļas zem šādas kulinārijas un jūtu manāmus plusus pašsajūtā. Mazāk piepampis vēders, nav vairs kuņģa dedzināšana, izskatās, ka riepa paliek pakāpeniski plānāka. Un kā Dr. Bergs saka, nav vairs vēlmes nepārtraukti "snackot" tb uzkost kaut kādu bezjēdzīgu našķi starp ēdienreizēm, ko esmu darījis regulāri darba laikā. Nekādi tur cepumiņi, banāni vai šokolādes. Atļaujos šad tad uzkost pa riekstam (valrieksti, indijas, pistācijas, mandeles). Galu galā pastorālās ciltis vinnēja, vai ne? Zazis on suicide watch.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]pikaczu
2023-02-12 16:58 (saite)
Saulkrastu Elvi man vienmēr šķitis neadekvāti dārgs, bet tur ir puslīdz ok izvēle. Par Lidlu teicu tāpēc, ka vismaz mūsgalā, tur ir diezgan kvalitatīva paika par normālām cenām. Tev darbā ir mikrene, kur uzsildīt ēdamo? Visādus sakņu/gaļas sautējumus, gulašus, bigosus var diezgan ērti salikt pa kastītēm, sasaldēt un vēlak pēc vajadzības ņemt ārā, un lietot iekšķīgi. Tā kā manas attiecības ar keto, kā jau rakstīju ir on un off, tad es pēc pieredzes zinu, ne tikai, kas strādā, bet arī, kas liek norauties. Viens princips kas strādā - nenest mājās, to ko nevajag ēst, jo vai tā būs saldējuma kastīte vai alus pudelīte, kad iestāsies kāds drūmais vakars un paliks sevis ļoti žēl, tad gribasspēks un labie nodomi vairs nebūs glābēji. Otra lieta - turēt mājās visu laiku paiku, kas ir keto un kuru var apēst tūlīt un tagad, pa taisno no ledusskapja. Te baigi labi palīdz sieri un rieksti. Tas nosedz impulsīvās ēšanas lauku.
Trešā lieta - viesības. Viens no variantiem nest līdzi uzkodu galdam kaut ko kas ir košer, tādos daudzumos, lai visiem pietiek. Nu tur paku ar pistācijām, gvakamoli ar dārzeņeiem, olīves. Ir diezgan grūti sēdēt pie galda un neēst neko, ja apkārt visi iešņekā. Man pat ir bijis tā, ka domāju, kā izlocīties, lai neietu ciemos un nebūtu jāskatās kā citi štopē, ko es nevaru. Tas, protams, arī nav labi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?