pikaczu ([info]pikaczu) rakstīja,
Konkrētais video ir savā ziņā amizants un neko daudz vairāk kā to, ka tā autoram un viņā auditorijai ļoti vajag savas pārliecības stiprināšanu nepasaka. Low Carb un keto jau nevienā brīdī nesola nemirstību. Galvenais ieguvums no šādas diētas ir ar insulīnu saistīto nedienu, tā sauktā metaboliskā sindroma, diezgan laba kontrole. Ir arī keto vegāni, kas gan nav ļoti vienkārši. Tie super fitnesa veči, kas tur bija minēti - varbūt pie vainas ne tikai diēta. Ja tu ēd keto, bet vienlaikus glušī veterināros anaboliķus, lai dabūtu uzpūstus muskuļus, tad miesa var to neizturēt. Ne velti tos preperātus gluži lielvekalos pie aspirīna tabletēm netirgo un sportistus par viņu lietošanu trenkā. Tur ir vesala rinda ar ļoti nopietnām komplikācijām - sākot no ilgtermiņa - palielināta audzēju riska, aknu un nieru slimībām, līdz īstermiņa - smadzeņu tūskas, insultiem, trombiem. Nu un publiskie fitnesa profesionāļi mēdz grēkot ar šito. Viņus uz dopingu neviens nečeko. Nesen keto kopienā bija skandāls par tādu Liver King, kas publiski klārēja, cik dabiski un pirmatnīgi viņš ēd, bet patiesībā ik mēnesi ap 10 000 tērēja uz anaboliķiem un citiem tādiem štruntiem.
Nākamā lieta - cilvēki pie stingrām diētām parasti nonāk kā pie pēdējā salmiņa. Ja cilvēkam, jau ir bijis priekšdiabēta stāvoklis, liels liekais svars, buķete ar autoimūnajām slimībām un viņš pusmūžā pāriet uz vienu vai citu ēšanas plānu, kas kaut vai daļu no šīm problēmām atrisina, tad viņš nedabū vietā veselu divdesmitgadnieka ķermeni, tikai viņa šrots tiek saeļļots un nokrāsots ar pretkorozijas krāsu, līdz ar to labāk izskatās un ir konfortablāks lietošanā.
Par dakteri Atkinsu, kas 83 gadu vecumā aizgāja bojā nelaimes gadījumā, nu pats saproti, ka tas ir LOL vispār pieminēt kā piemēru. Tad jau arī par to 40+ vīrieti, kas uz slidenas ietves Rīgā šoziem nositās varētu tiekt, būtu viņš vegāns, notekti pateicoties veselīgajai diētai iegūtā kaķa veiklība būtu viņu paglābusi.
Trešā lieta - liela daļa pārtikas un diētas pētījumi ir fufelis, jo ir vai nu lielo pārtikas koncernu apmaksāti, vai arī balstīti uz cilvēku pašdeklarācijām, kur cilvēki stāsta to, kas viņiem šķiet, ko viņi ēd, nevis to, ko viņi reāli apēd un tur mēdz būt ļoti atšķirīgas ainas. Man korī bija savulaik karojoša vegāne, kas nekad nepalaida garām iespēju palielīties ar šo faktu un publiski cieta, ja saviesīgās pasēdēšanas laikā uz galda parādījās, piemēram, siļķe. Meitene tāda diezgan apaļīga. Vēl pie sevis domāju, kā nez viņa to masu uztur, ja tik ļoti seko tam, ko neēd. Bet vienreiz viņas vīrs izmuldējās, ka viņa mēdzot ikdienā pa tāfelītei PIENA šokolādes nostumt...


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?