Fjokla ([info]fjokla) rakstīja,
@ 2011-02-21 11:19:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Sirds mūzika, tātad
Vakar uztrāpīju burvīgai filmai, gribu būt scenārists tagad.
Tātad, filharmõnijas orķestra čelliste kā angels baltā kleitē tāds, tikko no skatuves nokāpis tiek rudās družkas aizvilkts un pārteju, kur visi dzer un laiž pār lūpu, pārtejai šī kā dzīta izskrien cauri, pa taisno uz jumtu, kur atskan vilīgs melodijs, stāv, zin, uz dzegas, vasaras vējelis pūš cirtās un šķīstās kleites apkakšmalā, stāv un ausās, tieši apakš jumta, peizāžai, kaukādi brandenburgas vārti atvērušies un tur, nez, spriežot pēc koptēla,- pats bobs dilans ar ermoņikām vazājas un pūš sēru noti, nu, stāv, vārdsakot tā, klausās kā mūzika ar viņu runā, pēkšņi, saprot, nav viena viņa uz tā jumta, kaukur pavisam augšā sēd džeks jāteniski skursteņam taisni pāri, nušis saka, komsī- komsā, nāk augšā pie manim, nu šī arī svemp, seko dialogs kā ar viņiem mēness runā, nutur, koelju un tā, unta nākamais kadrs šie jau mostas turpat uz tā jumta, tik tur tagad tahta ar spilveniem un pāris mēteļi, nu, seko trauksmaina mošanās, nutur, es jau parasti šitā nedaru, vajmanu vaj, man jāskrien čells spēlēt, ko jūs mani te gramstiet un aizskrien šī, pat tufeļķu neatstājusi, nu, džeks, karoče, ahujā, kliedz no pakaļas, -nāc vakarā akal šitaipatvietā šitajpatlaikā, šī tāda atskatās pēdīgo reizi tā liktenīgi, tipa -jā, tipa- nē, tipa- varbūt, un prom ir, nukaroče, kā tas bija kā tas nebija, ka to čellisti stingrais tēs iestum mašīnā un saka, nebūs tev prieki, tev čelss jāspēlē un aizved prom, džeks tik pagūst nokliegt- nē taksim no pakaļas un viss.

Nākamais kadrs, čelliste sēd parkā un glauda lielu vēderu, votķe na- tahtas un mēteļi un bobi dilani un sarunas ar mēnesi, nu, paglauda to vēderu, ta nākamais jau kafeinīcā ar to pašu stingro tēvu, šissaka, tev čells jāspēlē, nevar tev šitā būt (es gan nezinu, kāda jēga vairs, ja tas vēders tāds pakrietns jau), šī tāda, akal glauda to vēderu un saka, nē, tas nevar būt nekad, skrien no kafē laukā un, hujaks, nobrauc šõ auto.

Nukaroče, mostas jau slimnīcā, mostas tāda, bezpoņatkās, stingrais tēs sēd uz gultasmalas un saka, man ļoti žēl, bet viņš ir miris, nutas bērns, šī šokā, atkrīt- nēēē..priekškars. ta tur pavidam rāda kaukādu bēŗnunamu, nutur puisīti tādu, kam no visām malām mūzika skan, šissaka, vecāki ar mani runā, nuvārdsakot, viskādi murgi. Nukaroče, ta tas murgainais puisītis, kam mūzika nāk no visām malām virsū, aizmūk no bēŗnunama un kļūst par oliveru tvistu, meklēs karoč papppī/mammī, bet šo nogrābj kaukur pa vidam Viljamss visā savā krāšņumā un viskādīgi izkalpina un liek ubagot, jo puisīts tāds makten apķērīgs un patstāvīgi iemācījās ģitāras spēlēt. Nutaakal stāsta pavedieni noved pie čellistes un džeka no jumta, diupadsmit gadi pagājuši (tikpat arī murgainajam puisītim, kapiš?!), džeks no jumta, tāpatkā čelliste vēljoprojām nav aizmirsis pirms divpadsmit gadiem notikušo kniebienu (bet vai jūs esat aizmirsuši pirms divpadmit gadiem notikušo kniebienu?), džeks no jumta glauda čellistes fotogrāfiju un pamet spēlēšanu grupā, čelliste pamet filharmonijas orķestri un kļūst par mūzikas učeni un skumjām acīm gramsta svešiem bērniem vaidziņus.

Murgainais puisītis tikām ievandījies baptistu draudzē, maza meitenīte parāda viņam, kas ir notis, šis paliek trahs un pieraksta visas lapas pilnas, sakomponē, tātat, savu rapsodiju, meitenīte ahujā, pasauc mācītāju, kamēr mācītājs nāk, tikmēr murgainais puisītis jau piesēdies pie ērģelēm un mauc savu rapsodiju, mācītajs šokā, no jumta atspīd saule, apokalipse, karoče, nu, ,mācītājs, aizved, tātad, murgaino pusiīti uz konservatoriju, neviens, protams, nezin viņa īsto vārdu un izcelsmi, bet konservatorija sajūsmā, ģēnijs ir atnācis, visi metās šo apskaut un tūdaļ murgainā puisīša rapsodiju spēlēs augšā krutākais filharmonijas orķestris, šim tik jādiriģē. Patamlāgam, vai drusku pirms, čelliste apmeklē savu mirstošo tēvu, šis tik sēc un saka, man tev jāatzīstas, tātat, atminies, kad tev mašīna nobrauca un bēŗns tev nomira, zinkā bija, viņš nenomira, bet es visus papīrus parakstīju tavā vietā un aizsūtīju bēŗnnamā, šītāda, šokā- nēēēē!

Nu, vārdsakot, seko ilga meklēšana, līdz noskaidrojas, ka murgainais puisīts ir kam dēls, pareiz, čellistei. Nu, karoče, īsi pirms filharmõnijsorķestris spēlēs murgainā puisīša raspodiju visai londonas publikai, šo akal parauj Viljamss un liek ubagot, bet kaukā viņi tur kopā ar citiem bareņiem  nosit šo ar ģitāru. Nukaroče, notiek tas koncerts, a kā spešal solõ gests tai koncertā ir uzlūgta kas, pareizi čelliste, kas diupadsmit gadus nav spēlējusi, betē, nekas, neviens viņu nav aizmirsis un šī jau mājās satrennējās, nuja, un taisni tad arī tai koncertvietai brauc garām tas džeks no jumta un izdomā skriet laukā, izdzirdis šīs skaistās notis. Nukaroče, kaukur, pūlim pa vidam viņi viens otru atrod, nu, džeks no jumta un čelliste baltā kleitā (kā zinādama, ne)sadodas rokās, bez vārdiem un laimīgām acīm skatās uz savu atvasi, kas diriģē orķestri un bikli smaida. esdomāju gan, traki ērti, ne kakašku, nekā, jau dabū gatavu, pieaugušu, un ar rapsodiju jau sarakstītu.
Filma: http://www.acmefilm.lv/lv/film/sirds-muzika-2007/



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]jim
2011-02-21 11:56 (saite)
cik burvīga var būt viena tāda fjokla

(Atbildēt uz šo)


[info]milda
2011-02-21 12:01 (saite)
Pilnīgi cita lieta, kad Tu šitā apraksti. Es vakar neizturēju un aizgriezu prom to filmu. Tagad pilnīgi kauns, ka tik labu gabalu nenovērtēju.D

(Atbildēt uz šo)


[info]liljabrik
2011-02-21 12:04 (saite)
vnk apdirsties, paldies par atstāstu :DD

(Atbildēt uz šo)


[info]simamura
2011-02-21 12:05 (saite)
Mierīgi tagad šito varu likt redzēto sarakstā bez skatīšanās

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]simamura
2011-02-21 14:28 (saite)
Es tagad nezinu, kā man būt. Bez tava ieraksta man par šo filmu piņņu vēl palaidušas divas tviterī un feisbukā. Viņas abas vs tu pagaidām sanāk 1:1

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fjokla
2011-02-21 14:32 (saite)
tā piņņa nevar būt nopietna, no nerviem varbūt kaukāds reflekss:DDD. Pa manam, neviena runājošo suņu un mūsu čārliju filma nestāv šitam blakus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]simamura
2011-02-21 14:43 (saite)
Tev nāk ņirga par runājošiem suņiem? Tžž

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fjokla
2011-02-21 14:50 (saite)
nupag, man pie šitā arī smiekli nevisai nāca

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]simamura
2011-02-21 15:19 (saite)
Jo skatījies viena pati (es ļoti cenšos izteikties, nelietojot smaiļikus)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fjokla
2011-02-21 15:20 (saite)
intrasanti gan, pēc kā jūs to spriežiet, man vispār ujma citu draudziņu ira manā jumta namiņā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]simamura
2011-02-21 15:28 (saite)
Ā, nu, jā. Sorrī. Par tiem neiedomājos. Es arī tagad piemēram ar kuzju mājās spēlēju. Tuk tuk, saka kuzja, es tev frikadeļkas atnesu. Nu un tad mēs izliekamies ka dzeram tēju no leļļu servīzes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

aaaaaa, simi!!!
[info]fjokla
2011-02-21 15:29 (saite)
:DD frikadeļkas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]simamura
2011-02-21 15:37 (saite)
Ieslēdzu savu amadeju atkal jau

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gorgona
2011-02-21 12:06 (saite)
filma gan jau ka sūds, bet atstāsts ģeniāls!

(Atbildēt uz šo)


[info]kjeerpis
2011-02-21 12:10 (saite)
Re, cik labi, ka kāds pastāsta to pirmo pusi, kuru es neredzēju :D

(Atbildēt uz šo)


[info]tvarj
2011-02-21 12:11 (saite)
sirdi plosoši :D

(Atbildēt uz šo)


[info]santech
2011-02-21 12:15 (saite)
šņnuk

(Atbildēt uz šo)


[info]au
2011-02-21 12:19 (saite)
tagad man metas kauns, ka pirmo reizi skatot šo uz filmas beigu pusi aš apraudājos!
//savai aizstāvībai jāmin, ka tas bija sen un vēderā bija pāris aliņi

(Atbildēt uz šo)


[info]mulana
2011-02-21 12:42 (saite)
Burvīgi iesākt dienu ar šādu ierakstu :)

(Atbildēt uz šo)


[info]dominika
2011-02-21 12:56 (saite)
ģeniāli!!!

(Atbildēt uz šo)


[info]kants
2011-02-21 13:00 (saite)
kvii, apraksts par rubli! no sākuma domāju tādu garu penteri dienas agrumā nelasīt, bet tagad vai kārojas pārlasīt vēlreiz.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]afm
2011-02-21 14:51 (saite)
lūk, lūk, es ar vispirms pārskorllēju pāri, tak tikko jau platu smaidu otrreiz pārlasīju.
fjoklai jāiet par normundu naumani!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]f
2011-02-21 13:18 (saite)
vot, paskat, tie mūsu tulkotāji precīzi pārtulkojuši filmas nosaukumu, visu esenci notvēruši (ko es tik pēc tava apraksta tā pa īstam sapratu)!

es gan laikam izlekšu pa logu, ja man tas gabals būs vēlreiz jāskatās.

(Atbildēt uz šo)


[info]nova
2011-02-21 14:03 (saite)
vai cik labi, ka es aizmirsu ieslēgt un neredzēju

(Atbildēt uz šo)


[info]8
2011-02-21 14:19 (saite)
Sits tak August Rush

(Atbildēt uz šo)


[info]bozena
2011-02-21 17:35 (saite)
Pieskaitiet mani, lūdzami, tiem, kuri izlēks pa logu, ja šito raudu gabalu vēlreiz būs spiesti skatīties. Un es vēl šito skatījos iekš kīno! Man tad labāki rādiet Terminātor 4.

(Atbildēt uz šo)


[info]uwa
2011-02-21 19:20 (saite)
Fjokla, Tu esi vienkārši fantastiska! Šis ir talants.

Vakar man briesmīgi nāca miegs, tāpēc uzliku šo filmu pa nakti vilkties, lai šodien noskatītos līdz galam. Tagad man kauns:)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?