Tikko atcerējos, ka kaut kur internetā biju sagrābstījusi variantu, ka pēc zobu mazgāšanas apelsīni garšojot dīvaini, jo zobu pastas sastāvā esošais SLS hipersensitizē mēles garšas receptorus. Vai kāds, kuram mājās ir kāda eko-šmeko zobu pasta bez SLS, varētu ziedoties zinātnei manai ziņkārībai un pēc zobu tīrīšanas pagaršot apelsīnu vai ābolu un noziņot Kā ir.
nezinu vai bez sls, bet esmu tīrījusi ar Himalaya, visādām krievu zobu pastām, krievu zobu pulveri, Dabur(?) kas skaitās vegāniem draudzīga un pēc visām garšoja pretīgi
es arī mēdzu ēst ābolus (vai citus augļus) pēc zobu tīrīšanas. es pērku pastas bez SLS un vispār jāsaka, ka neko īpaši pretīgu uzkožot tām ābolu nejūtu, bet nezinu vai tam ir tiešs sakars ar SLS vai vnk manu individuālo garšas izjūtu
Nē, nu pastas jutīgām smaganām visas garšo mazliet savādāk. Parodontaxam pat instrukcijā ir 'pierodiet pie garšas pakāpeniski'. (btw, vēl viena bez SLS bet ar mentolu. Ok, piparmētru eļļu pēc sastāva. Pašlaik mājās nav, netestēšu).
man vispār šķiet, ka vienīgā substance pēc zobu tīrīšanas ar +/- ok garšu iz kafija. un es zobus tīru pirms iziešanas no mājas (arī ja pa dienas vidu kkur jāiziet), līdz ar to sanāk uzkost arī 2.brokastis/launagu uz zobupastas
visās himalaya zobupastās ir SLS, izņemot to dārgo, ar eko sertifikātu, tāda gofrēta kartona kārbiņā. manliekas, ka dabūrā arī bija, bet par to neesmu 100% droša