smadzeņu darbības blakusprodukts
Kā veiksmīgi darīt neko 
9th-May-2014 11:55 am
Vakardienas diskusija pie mufa lika domāt par mācību filmiņām.
Stundu pavadīju grimstot pārdomās par izglītojošiem video, lietām, kas nepieciešams tādu filmēšanai, un browsējot macibuvideo.lv. Paralēli domājot par zirgu krāsu infografiku.

Beigās, protams es neesmu paveikusi neko lietderīgu, bet ir apziņa, ka domāju par kaut ko cēlu.

In ozer ņūs. Ir izveidots šķīdināmais alkohols - pulveris, kuru pieberot ūdenim rodas šņabis. Man krusttēvs vienmēr apceļoties ir lūdzis, lai es izdomāju alu tabletēs. Nu arī šis vilciens ir aizgājis.
Comments 
9th-May-2014 05:42 pm
phe, man pie krāsns kā reiz stāv spirta tabletes, tad ta jaunumus uzdomājuši!
9th-May-2014 05:47 pm
tas sausais spirts nav etanols, tas ir pavisam cits ķīmiskais savienojums, agrāk esot izmantots Krievijā ikru konservēšanā līdz aizliegts
9th-May-2014 06:35 pm
ai, es tak dzenu vellu :)
9th-May-2014 06:42 pm
mazums, taisīsi stiprināto vīnu iedrupinot sauso spirtu vīna glāzē...
9th-May-2014 06:45 pm
vispār, es kā reiz ko tādu vizualizēju,kad rakstīju pirmo komentu.

o, runājot par spirtiem, saki man kā specjālists - man te pa pakšiem no laikiem,kad tante strādāja ķīmijas institūtā vēl kādas spirta pudeles mētājas, pa gadiem divdesmit, tas ir jau pārvērties par parastu šnabi?
(nē,es dzert netaisos, izmantoju ledusskapja tīrīšanai, bet tāpat interesanti)
9th-May-2014 06:48 pm
tipa domā vai atšālējies?
Aizdedzini - zem 40% vispār neaizdegas, zem 70% nedeg ilgi. Tipa tā (precīzus procentus jāguglē)
10th-May-2014 10:37 am
Kā var spirts atšālēties? :D
Samaisi 2:3 ar dihidrgēnmonoksīdu, būs parastais šņabis. Vēlams pirms lietošanas atdzesēt, jo samaisīšanas brīdī veidojas ūdeņraža saites ar ievērojamu siltuma bilanci.
Un sausos spirtu jeb heksametilēntetramīnu samērā nesen vēl lietoja i/v, lai dziedētu urīnceļu infekcijas.
To tas alkohols pulvera veidā pēc idejas ir kaut kas līdzīgs ūdeņraža peroksīda tabletēm, kas ir komplekss ar karbamīdu, tāpat kā dotajā gadījumā etanols veido klatrāta tipa savienojumu ar huj zin kādu tur cukuru, aizmirsu.
15th-May-2014 11:23 am
Es labprāt iepazītos ar zirgu krāsu infografiku; vienreiz sāku internetā lasīt, kādas tās krāsas, pilnīgi apjuku :) Un biju šokā, ka dūkans zirgs ir gandrīz melns, man kaut kā fonētiski likās, ka tas ir kaut kas gaišs vai pelēks :)
15th-May-2014 11:35 am
https://dl.dropboxusercontent.com/u/37204912/zirgi2.pdf

tas ir work in progress vēl, ja šķiet kas nesaprotams, droši var bakstīt. varbūt izdomāšu kā uzlabot
27th-May-2014 02:20 pm
Ļoti labi un pārskatāmi! Tikai - kur ir dūkans? Tāds atsevišķi vispār netiek izdalīts, tikai dūkanbērs? gani.lv mājaslapā (ko gūgle izmeta par zirgu krāsām) dūkans bija atsevišķi, tumšāks par bēru, bet ne gluži melns.
27th-May-2014 02:37 pm
Ja es visu pareizi saprotu, dūkans tas ir tā kā melānisks - ar ļoti izteiktu pigmentu, jo ir gan dūkanbērs, gan dūkanruds. Atsevišķi dūkans tiek izdalīts, ja melnam zirgam vasarā spalva izbalo un ir ar brūnu spīdumu, atšķirībā no pavisam melna zirga, kas ir arī vasarā melns. Cik sapratu, no apgrābstītās literatūras, vēl ir strīdiņi vai ģenētiski pastāv atšķirības starp dūkaniem un melniem zirgiem.

Pieļauju, ka latvieši par dūkaniem zirgiem sauca visus tumsnējos. Bet padomāšu, varbūt pie melnā pierakstīšu arī dūkans, jo bilde vairāk paredzēta, lai sniegtu ieskatu, nevis iegrimtu ģenētiskās niansēs
This page was loaded May 2nd 2024, 3:04 pm GMT.