per silentium ad as†ra mille - [entries|archive|friends|userinfo]
باب

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 20th, 2019|11:16 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
kamēr cien. cib. heda te beidzamos gadus daudziem par zobusāpēm nebeidz norādīt uz greizībām taisno spoguļu karalistē, norvēģu prese, man par nelielu izbrīnu, par norisēm kaimiņos klusēja kā krupi norijusi, līdz burtiski pirms kāda mēneša krupskis ar lielu blīkšķi izsprāga laukā. katalizādōra lomā uzstājās netīkamais fakts, ka vienas nedēļas nogales laikā Oslō tika fiksēti 19 incidenti, kuros jaunu burlaku bariņi bija uzbrukuši nejaušiem līdzpilsoņiem, tos aplaupot, atspārdot un sadurstot. „Mī&žē, kas te notiek!? Vai ļausim pāris neandertāļu šmurguļiem piesmiet sirmo Norgi-māmuliņu?” taujāja virsraksti.
kopš tā brīža ik pāris dienas pavalstnieki tiek aplaimoti ar nepievilcīgām ziņām no „Du gamla och fria” un pulka atklātāk kā Zviedrijā tiek spriedelēts par to, kālab Malmē sprāgst vairāk bumbu kā Kābulā.
arī šodien pār politkorekto zviedru premjēru gāžas kritikas krusa. izskatās gan, ka arī švēdu mēdiji ir atmodušies no ziemas miega un uzdod visādus kutelīgus jautājumus. premjērs, tiesa, joprojām ir nesatricināms un noraida insinuācijas, ka terrōra vilnim būtu jelkāds sakars ar inkluzīvo migrāciju. mazliet atgādinot nerojālo Kārli Marksu no zināmā MontīPaitōna skeča, viņš paceltu pirkstu turpina deklamēt, ka pie vainas ir nelabvēlīgie sociōekonōmiskie apstākļi, kuros nokļuvuši dzīves pabērni. „Tam nav nekāda sakara ar to, kur cilvēks ir dzimis! Nolieciet jebkuru zviedru tādos apstākļos, un rezultāts būs identisks!” viņš postulē bez atsaucēm uz peer-reviewed ūdeni.
vakar, apciemojot Ģēteborgu, kas izšauto ložu skaita ziņā tikai nedaudz atpaliek no Malmes, viņš gan kļūst pielaidīgāks. nu, tādā ziņā, ka atmet jelkādas darba hipotēzes par notiekošo:
„Tā kā nedz zinātniekiem-pētniekiem, nedz policijai nav skaidras atbildes, tad arī mums, politiķiem, tādas nevar būt.”
āmen, kā sak.
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]basta
Date:November 20th, 2019 - 11:56 am
(Link)
Tas, par ko jūsu bariņš šausminās varbūt ir izceļams Skandināvijas kontekstā, bet ne globāli. Jau gadu desmitiem stipri līdzīgi un vēl trakāk notiek arī Tallaght vai Ballymun, piemēram. Geto, arī Zviedrijā ir geto, atšķirās tikai pieejamie līdzekļi/spridzekļi. Turklāt, tas ka 'kālab Malmē sprāgst vairāk bumbu kā Kābulā' varbūt tomēr liecina par to, ka nevajag vainot etnisko bekgraundu?
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:November 20th, 2019 - 12:43 pm
(Link)
bariņš-bariņš-barbariņš :) nu nebaries tik dikti.
to, ka enn vietās pasaulē iet slikti un vēl sliktāk, stipri nojaušu.
bet kas vainas Skandināvu kontekstam – tās taču ir zemes un sabiedrības, kurām jau krietnu laiku vēlētos līdzināties.
šaušalas tak vēl vairāk nekā par dūčiem un bumbām ir vērstas uz pārvaldītāju, mēdiju un tak jau arī pašas sabiedrības hrōnisko nespēju sakarīgi par to sarunāties.
un patiešām, vismaz no manas puses, nav runa par pliku etnisko cilmi un dzīvesziņu, bet to jau šai binārajā tviterī nav tik viegli izrunāt.
[User Picture]
From:[info]basta
Date:November 20th, 2019 - 02:26 pm
(Link)
aaa, nu forši! manam bubinājumam galveno pabaili tu atrunā savā pēdējā rindkopā, paldies. pret pārējo iebildumu nav, netaisamies iejaukties interešu klubiņos un ar interesi sekosim arī turpmāk.
From:[info]3koma14vs007
Date:November 20th, 2019 - 12:52 pm
(Link)
Ir jābūt īpaši alternatīvi apdāvinātam, lai gadu desmitiem īru salu tricinošos notikumus pielīdzinātu bespreģelam Zviedrijā!
Protams, ir morāli un ētiski nepieņemamas metodes, kuras savā (no viņu viedokļa - taisnīgajā) cīņā izmantojuši īru vai, teiksim, basku kaujinieki. Bet saki, draugs, kādu augstu ideju vārdā spridzina, dursta ar nažiem un izvaro Zviedrijas nabaga "bērniņi"?
[User Picture]
From:[info]basta
Date:November 20th, 2019 - 02:35 pm
(Link)
'Ir jābūt īpaši alternatīvi apdāvinātam' - tas ir kāds jauns arguments?
manis pieminētajai talai un balimunai ar trobeli vai kādu citu augstāku ideju ir diezagn maz sakara. var jau protams runāt par ira ietekmi lokālajā ganglandā, bet tas ir otršķirīgi. tad jau sešpadsmitā gada īsternraisingam uz mūsdienu notikumiem bija lielāka ietekme.
piem. šeit starp arestētājiem bija arī pribaltu 'kultūras bagātinātājs':
https://www.irishmirror.ie/news/irish-news/tallaght-nine-arrested-after-huge-12118670
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:November 20th, 2019 - 03:47 pm
(Link)
Ir kaut kā pilnīgi non sequitur, ka kaut kas slikts notiek arī kaut kur citur pasaulē. Šeit tiek runāts par Zviedriju (pamatā attiecas arī uz pārējām humanitārajām lielvalstīm) un vienādojums ir gaužām vienkāršs - vardarbības un bezpreģela apjoms ir tieši proporcionāls trešās pasaules valstu migrantu koncentrācijai konkrētajā lokācijā. Nav migrantu, nav noziedzības un dzīvojam tā pat kā pirms 30-40 gadiem.
[User Picture]
From:[info]basta
Date:November 20th, 2019 - 03:55 pm
(Link)
Jau teicu - cigarešu nav, nepīpēju.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:November 20th, 2019 - 03:59 pm
(Link)
Tulkojums - man nepatīk fakti, kas dursta manu rōzīgo ideoloģisko burbuli.
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:November 20th, 2019 - 08:02 pm
(Link)
da nē. tulkojums ir tāds, ka džeks nevēlas ar tevi runāt. respektabla lieta, ko der respektēt atpakaļ.
From:[info]3koma14vs007
Date:November 20th, 2019 - 08:04 pm
(Link)
Nevēlas runāt, kad nav ko teikt.
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:November 20th, 2019 - 08:46 pm
(Link)
arī gadās, bet ne šai gadījumā. te – jēgu neredz.
tevi, čomiņ, arī palūgšu bišk maigāk ar visādām „vai nu – vainu” insinuācijām mētāties. bastu, raugi, atšķirībā no, teiksim, tevis es pārāk labi irlā ar lielu prieku pazīstu un stipri cienu. kad dzirdu viņam veltītus tutāds-tušittāds, man vienīgā doma ir – dirsā darbs un materiāli. bet citādi, pateicos par inputiem, es vakara gaitā mēģināšu apsmadzeņot, kas tad te īsti ir ticis pateikts.
From:[info]3koma14vs007
Date:November 20th, 2019 - 08:58 pm
(Link)
Ja cilvēks raksta aplamības, kuras pats nespēj pamatot. tad es tavu paziņu, kuru tu cieni, gan pagaidām neredzu cieņas vērtu no savas puses.
Vari, čomiņ, turpināt viņu cienīt, bet es bišķi pagaidīšu.
From:[info]3koma14vs007
Date:November 20th, 2019 - 09:08 pm
(Link)
Un jā, tu saki: "jēgu neredz"...
Šajā konkrētajā diskusijā ir acīmredzami, ka bastam nav pretargumentu pret gnidrologa rakstīto, bet tu - "jēgu neredz"...
Kam nav, ko pretargumentēt pēc būtības, tas var vienīgi pateikt - "cigarešu nav, nepīpēju"
Nožēlojami...par ko tādu cienīt?
From:[info]3koma14vs007
Date:November 20th, 2019 - 09:14 pm
(Link)
Un vēl - par manām "insinuācijām" - kur un ko es insinuēju, interesanti uzzināt?
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:November 20th, 2019 - 10:14 pm
(Link)
nu kā: vai nu nemateriāli apdāvināts, vai ļevoku mentāljāts. pastulba dihotōmija, nevelk uz sarunu.
turklāt, nu kāda te cibā saruna, ja mēs vispār cibs cibā neklausāmies, diagnōzes tik prognozējam?
neviens mums te neko nav parādā. tāpēc nav ko kļančīt.
From:[info]3koma14vs007
Date:November 20th, 2019 - 10:25 pm
(Link)
Atvaino, ja cilvēkam norāda uz aplamībām viņa teiktajā, bet nākamajos komentos viņš kā leijerkaste turpina reproducēt vienu un to pašu, kā pavēlēsi šādu argumentāciju novērtēt?
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:November 20th, 2019 - 10:53 pm
(Link)
tā nav argumentācija, tas ir kōds. zīmējums, kas apzīmē, ka tālāk braukt (šobrīd) nav vērts.
tā jau tas ir forši, ka tu te esi uzcepies, tātad kaut kas kremt. bet ja džeks uz pirkstiem rāda, ka saruna nav izdevusies, tad to ir vērts pieņemt. kaut vai par šahu un patu.
un nepavēlu es tev, pasargDies, neko. ja varērtu, pavēlētu iet laukā un uztaisīt dēlu. vai meitu. es alfabētiskā kārtībā, protams ;)
From:[info]3koma14vs007
Date:November 21st, 2019 - 12:05 am
(Link)
Tā jau laikam ir, kā tu saki. Man jāmācās uztvert visvisādus kodus no visdažādākajiem cilvēkiem tā vietā, lai saņemtu no viņiem tiešu, godīgu atzīšanos - jā, vecīt, šoreiz man nav taisnība.
Bija tādi laiki (ja vēsturnieki mūs nemāna), kad patiešām eksistēja tādas lietas kā gods un cieņa, kuras tika turētas augstākā vērtē ne tikai par naudu, bet pat par savu dzīvību.
Tagad, kad par sava goda un cieņas aizskārumu citus mēdz apsūdzēt galvenokārt blēži un nelieši, patiešām ir smieklīgi cerēt, ka strīdā oponents atzīs pretējās puses argumentu pārākumu.
Tāpēc absolūti loģiski - cigarešu nav, nesmēķēju.
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:November 21st, 2019 - 02:45 am
(Link)
oy! es dzirdu, ko tu saki, bet dzirdi arī mani – te neviens otram neko nav parādā. ne godu, ne cieņu, ne cigaretes.

[User Picture]
From:[info]basta
Date:November 21st, 2019 - 01:07 am
(Link)
waaaw, paldies par sīrupiņu.
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:November 21st, 2019 - 02:17 am
(Link)
da labi! paša kurts termofōrs mūžam silts ;)
From:[info]3koma14vs007
Date:November 20th, 2019 - 04:12 pm
(Link)
Alternatīvi apdāvinātajiem savas ģeniālās domas un ģeniālos jokus iesaku paust speciālā, augstiem intelektuāļiem ierīkotā forumā, "mūsu bariņam" tu par gudru un smalku.
[User Picture]
From:[info]basta
Date:November 20th, 2019 - 04:21 pm
(Link)
es nejokoju. cigarešu teksts bija domāts gnidrologam. mums ir vēsture. viņš to saprata. labu dienu.
From:[info]3koma14vs007
Date:November 20th, 2019 - 04:40 pm
(Link)
Bet, lai nesasktītu burtiski acīs durošos korelāciju starp migrantu proporciju un noziedzības lielumu konkrētās Zviedrijas (un ne tikai Zviedrijas) teritorijās, ir jābūt vai nu patiešām "alternatīvi apdāvinātam" vai arī kategoriski negribošam atzīt faktus.
[User Picture]
From:[info]basta
Date:November 20th, 2019 - 05:18 pm
(Link)
Es redzu geto raksturīgas paražas. Kā piemēru minēju divus Dublinas suburbus ar mazu iebraucēju skaitu, bet spēcīgām lokālajām paražām, kur šauj, dur un spridzina ne mazāk kā Zviedrijā.
Tiesa, atšķirībā no zviedru medijiem, īru prese, patasti dodot mājienus par vainīgajiem, raksta par šīm kaujām, līdz ar to netiek vainoti emigranti un izpaliek apsaukāšanās.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:November 20th, 2019 - 05:20 pm
(Link)
Bez Zviedrijā nebija nekādu geto pirms pēdējo gadu migrantu viļņa. Kā to saprast?
[User Picture]
From:[info]basta
Date:November 20th, 2019 - 05:22 pm
(Link)

Jau teicu - cigarešu nav, nepīpēju.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:November 20th, 2019 - 05:54 pm
(Link)
Tu esi viens no daudzajiem demonstratīvajiem piemēriem kāpēc feminisms noved pie tādām situācijām kā Zviedrijā. Iedod tik lemtspēju būtnēm, kas domā ar jūtām, nevis smadzenēm un lūk kas notiek.
[User Picture]
From:[info]basta
Date:November 20th, 2019 - 05:55 pm
(Link)

From: [info]basta
Date: November 20th, 2019 - 03:55 pm
Delete
(Link)
Jau teicu - cigarešu nav, nepīpēju
From:[info]3koma14vs007
Date:November 20th, 2019 - 06:43 pm
(Link)
Labāk uzpīpē, varbūt tad smadzenes maķenīt sāks darboties.
[User Picture]
From:[info]basta
Date:November 20th, 2019 - 06:52 pm
(Link)
Tas ir kaut kas zviedrijas, talas, basku etas un/vai migrantu sakarā, ja? Labs arguments, tu uzvarēji.
From:[info]3koma14vs007
Date:November 20th, 2019 - 06:58 pm
(Link)
Zviedrijā pirms masveida imigrantu iepludināšanas nekad nekādas geto bandu razborkas nav bijušas raksturīgas. Ja to tu neredzi, tad patiešām esi apdauzīts/ta idiots/te vai arī absolūti kreisās ideoloģijas sazombēts cilvēciņš.
From:[info]3koma14vs007
Date:November 20th, 2019 - 07:10 pm
(Link)
Ja gribi pierādīt savu taisnību, dod atsauces uz pierādījumiem par šāda paša mēroga šaušanām spridzināšanām izvarošanām Zviedrijas pilsētās sešdesmitajos - deviņdesmitajos gados.
Ja nevari tādas sniegt, laipni lūdzu fak off.
[User Picture]
From:[info]basta
Date:November 20th, 2019 - 07:26 pm
(Link)
Ļoti laba doma! Man nav tagad vaļas, strādāju tagad, bet tu paskaties gan. Un pie reizes paskaties Talas un Balimunas statistiku. Pēctam paskaties kurā gadā tur sāka tās ikoniskās bloķenes celt un vēlāk nojauca. Paskabties un pakorelē.
From:[info]3koma14vs007
Date:November 20th, 2019 - 07:52 pm
(Link)
Jā, jā, gaidu tavus pierādījumus par dzīvi Malmē, kur pēc aizbēgšanas no sarkanās armijas pāri jūrai 1944. gadā vairākus gadu desmitus dzīvoja mana jaunības drauga radinieki un kuri pirms trīs gadiem bija spiesti kļūt par "bēgļiem" Dānijā tieši dēļ katastrofālā drošības līmeņa krituma Malmē.
Sagadīšanās, kas neko nepierāda, vai ne! lol
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:November 20th, 2019 - 12:03 pm
(Link)
bet tu nepiekrīti, ka cilvēku veido (arī) apstākļi?
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:November 20th, 2019 - 12:30 pm
(Link)
protams, un kā vēl! un aizvien nebeidz veidot. man žēl, ja kādam te nolasās pretīgi pretējais vai dievišķi izrēķinātais. vienīgi tas jēdziens apstākļi, khem, tāds difūzs, kā atsevišķa vienība rokās viegli nedodas.
[User Picture]
From:[info]starro
Date:November 20th, 2019 - 12:38 pm
(Link)
Es piekrītu. Katru līdzīgi apstākļi izveido savādāku
[User Picture]
From:[info]basta
Date:November 20th, 2019 - 02:22 pm
(Link)
vovo! mēs esam 4 bērni ģimenē, un katrs savā kosmosā.
[User Picture]
From:[info]heda
Date:November 20th, 2019 - 01:20 pm
(Link)
Skaudrie skandināvu apstākļi :D
Te tiešām visi lolotāji - policija, skolas, valdība - kaisa sev pelnus uz galvas, ka lološana pilnā pansijā vēl neesot pietiekami lolojoša, centīsies, lai būtu vēl labāk.
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:November 20th, 2019 - 01:56 pm
(Link)
Veido jau, protams, bet kaut kā neviens nevar uzlikt pirkstu uz tā, kuri apstākļi kuru cilvēku izveidos tieši kā. Atšķirības ir pietiekami lielas tikko skatāmies uz konkrētiem cilvēkiem.
[User Picture]
From:[info]snark
Date:November 20th, 2019 - 02:32 pm
(Link)
Un cilvēks (arī) veido apstākļus.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:November 20th, 2019 - 03:50 pm
(Link)
"bet tu nepiekrīti, ka cilvēku veido (arī) apstākļi?"

Tev liekas, ka migrantiem Zviedrijā ir gauži sūri apstākļi, kas neizbēgami noved pie agresīvas, necivilizētas uzvedības?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:November 20th, 2019 - 02:32 pm
(Link)
manā galvā vienādojums elementārs - dari sūdus, saņem sodu. Bez starpības, vai ar allāha vārdiem, žīdpidermasonu lāstiem vai vnk "man tā gribējās". Esmu kategoriski pret vienādojumu, ka viņu izvarōtāji ir pelnījuši sūrāku sodu, nekā mūsu izvarotāji. Kā arī nedaudz apskatīties, kas mudina ļaudis dauzīt, durt un izvarot un strādāt ar to, pirms dot pa muti un mest aiz restēm (kā arī radīt apstākļus, ka tie, kuriem kuļturi saka durtzagtvarot, bet viņi īsti negrib - lai viņiem būtu iespēja aiziet un nedurtnezagtnevarot). bet tā jau cita opera.
[User Picture]
From:[info]heda
Date:November 20th, 2019 - 02:52 pm
(Link)
Ir kuļturi, kuriem par durtzagtizvarot aizrādīt nedrīkst un vispār nekādas prasības uzstādīt nedrikst. Doooras minētais premjērs gandrīz trīcēja no pārdrošības un lepnuma, uzdrīkstoties minēt sociķu dāsnumā agrāk nedzirdēto vēlmi, ka vecākiem vajadzētu strādāt un bērniem vajadzētu redzēt vecākus ejam uz darbu.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:November 20th, 2019 - 02:58 pm
(Link)
tā smalkā robeža, kad viņu uz darbu neejošie vecāki ir sliktāki par mūsu uz darbu neejošajiem vecākiem; forši būtu, ka premjeri turpinātu trīcēt un to nepārkāpt.
[User Picture]
From:[info]heda
Date:November 20th, 2019 - 03:09 pm
(Link)
Smalkā robeža, kur prasība pašam sevi uzturēt vieniem ir pašsaprotama, bet citiem nedzirdēta nekaunība, jo īpaši tāpēc, ka no pabalstiem pārtiekošie ir sociāldemokrātiskās "strādnieku" partijas jaunais elektorāts - drīkst barot, bet ne kaitināt.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:November 20th, 2019 - 03:56 pm
(Link)
"Esmu kategoriski pret vienādojumu, ka viņu izvarōtāji ir pelnījuši sūrāku sodu, nekā mūsu izvarotāji."

100% salmuvīrs. Neviens neko tādu nav teicis.

"Kā arī nedaudz apskatīties, kas mudina ļaudis dauzīt, durt un izvarot un strādāt ar to"

Jau kuro gadu skatās un nevar saskatīt. Nevar saskatīt arī to, ka rajonos, kur šo migrantu nav, šādu durt-izvarot problēmu arī nav, neatkarīgi no sociālās situācijas. Varbūt vienkārši durt-varotāji nāk no durtvarošanas kultūrām un turpina ar šo savu kultūru bagātināt jebkuru vietu, uz kuru aizceļo, m? Ķecerība, zinu.

[User Picture]
From:[info]brookings
Date:November 20th, 2019 - 04:08 pm
(Link)
Jautājums te nevis par sodiem, bet par daudzumu - proti cik daudz cilvēku no konkrētas dem. grupas veic šadus noziegumus.

BBC on violent crime (gun crime, murder, explosions etc): "Swedish police do not record or release the ethnicity of suspects or convicted criminals, but intelligence chief Linda H Straaf says many do share a similar profile"
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:November 20th, 2019 - 04:15 pm
(Link)
Pattern recognition is racist doncha know. Dumbing down of society for ideological purposes.
[User Picture]
From:[info]degeneralis
Date:November 20th, 2019 - 07:16 pm
(Link)
Viņu izvarotāji saņēm smieklīgus sodus, dūrēji un laupītāji vēl jo vairāk. Nu, ja ar viņiem mēs pieņemam Zviedrijas iedzīvotājus.

Bet lūk, lielu daļu problēmas manuprāt veido nespēja problēmu iznīdēt saknē - pieņemt, ka Persona X, kas stāsta, ka ir no Kara Plosītā Reģiona Y, ir 16 gadus veca un palikusi bez vecākiem, runā taisnību.

Cita problēma ir neesošas prasības pret iebrucējiem, integrācijas politika, kas vienos valodas kursos liek kara traumētu analfabētu ar augsti izglītotu ārstu u.t.t. Un, protams, masas un kulturālās atšķirības arī dara savu, jo skaidrs, ka ir salīdzinoši grūti integrēties sabiedrībā, ja esi visu mūžu nodzīvojis ar pārliecību, ka sieviete, kas atrodas publiskā vietā bez vīrieša, ir mauka.

Rezultātā Zviedriju pēc nākamajām vēlēšanām vadīs far right partija.

[User Picture]
From:[info]degeneralis
Date:November 20th, 2019 - 07:17 pm
(Link)
Iebraucējiem, ne iebrucējiem.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:November 20th, 2019 - 07:25 pm
(Link)
Mhm, "kultūru atšķirības", manuprāt, tieši ir interesantā daļa un būtu interesanti iespējamie risinājumi, kā uz pirkstiem skaidri un nepārprotami nokomunicēt "šīs zemes kultūru"tipa, obligātie kursi no sērijas "sieviete, kas skatās uz tevi, neaicina sevi izvarot. Pieskaries, dabūsi sroku čohā", visādas ņemšanas uzskaitē uz pārbaudes laiku etc.
[User Picture]
From:[info]heda
Date:November 20th, 2019 - 07:43 pm
(Link)
Viņi taču pat ar dažiem simtiem bijušo IS teroristu, kuri atgriežas "dzimtenē", netiek galā, kur nu vēl ar visu pārējo masu.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:November 20th, 2019 - 07:53 pm
(Link)
Tieši migrācija EU ietvaros, kā arī otrās, trešās u.c. paaudzes "radikāļi" varētu būt problemātiski uz izķeršanu (migrācijas gadījumā gan kaut kādus vieglus reģistrēšanas/skenēšanas rituālus varētu izpildīt), savukārt jauniebraucēji, kuri šķērso robežu, jau nu gan ir īzī-pīzī fiksējami un "čipojami"
[User Picture]
From:[info]heda
Date:November 20th, 2019 - 07:59 pm
(Link)
Pastāsti, kur tāda utopiska prakse tiek piemērota.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:November 20th, 2019 - 07:59 pm
(Link)
Viņus kā ferālos jāapmāca, lai nebāztu krāniņu cilvēkos, kas to nevēlas vai nekakātu baseinos? Smieklīgākais, ka viņi to jau dara. Te gan Alemānija, bet kāda starpība. No Zviedrijas populārāks bija "plz dun rape me" aproču pasākums.
Kā vispār var nonākt tādā situācijā un kāpēc šādi cilvēki jāielaiž valstī?
Tie mežoņi tieši tāpēc tik ļoti baudkāri skatās šo valstu virzienā, jo zina, ka viņiem nekas ne par ko nebūs, kamēr pie varas būs šādi bleeding heart eloji, kas viņus iejūtīgi aizstāvēs pret ļaunajiem "nacistiem". Tas ir ārprāts.
[User Picture]
From:[info]heda
Date:November 20th, 2019 - 07:44 pm
(Link)
Man šķiet, ka arī tam jau ir par vēlu...
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:November 20th, 2019 - 08:09 pm
(Link)
Forši, ka raksta, biju palaidis gaŗām, paldies. Jaunības jūsme par bbc kā taisnu infōrupōru ir aizsērējusi stupōrā.
[User Picture]
From:[info]bozena
Date:November 20th, 2019 - 11:34 pm
(Link)
Nu es viņu lasu pīpi priekā vicinot, tur visādīgas lietas, kā nav mums, piemēram, karaļnama. Priecē arī kriminālziņas, kur visādīgi nelieši un slepkavnieki tiek pieklājīgi saukti par kungiem. :) Un tad vēl, kur tiesnesis nolasa spriedumu un pie viena izsaka viedokli un nožēlu par notiestā ļauno veikumu un samaitātību, kur pie mums tikai nolasa pantu bez jebkādas attieksmes.
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:November 21st, 2019 - 01:35 am
(Link)
ai, es jau ar'uzaugu ar vienu ausi tai bī bē sī, nenoliegšu
Seva, bet pubertātē atdevos popsai 208 metru dijazepāmā – te arī ir kungi, burlaki un princeses:
https://vimeo.com/212745595