aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2016-06-10 14:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
n_komentārs pie viena garlaicīga un nepatīkama FB ieraksta, kura sarunā reāli negribu ielaisties.
stāsts, protams, ir par nabaga Belēviču, kuru mediji visādi ir nolamājuši un nomelnojuši.


"mediji un PR visādi muļķo sabiedrību" tiešām nav jauna doma, un, es domāju, mūsu sabiedrības lokos to visi saprot un apzinās. iespējams, arī tāpēc, ka, tā kā esam cilvēki-visdari, paši esam ar medijiem muļķojuši sevi vai plašāku sabiedrību, vai man dieniņ, cik reizes es pati relīzēs esmu iekļāvusi tukšas frāzes, jo kaut kas jāsaka, bet vēl nekas nav skaidrs. bet tas, ka sabiedriskie mediji manipulē, ka visi velk deķīti tā, lai savs deķīša kaktiņš izskatītos vislabāk, nenozīmē, ka vaininiekam nav jāuzņemas atbildība. un tas nekādi viņu nepadara tīru un skaistu, un baltās drānās ietērptu.

šī te ideja, ka ''es te tagad paspēlēšos sātana advokātos'' ir tik ļoti, ļoti, ļoti pretīga un zemiska, jo principā velk uz to, ka nevienam nekāda atbildība nav jāuzņemas, jo fakti ir relatīvi. pēc vienas tādas sesijas, kur viens it kā saprātīgs zēns mani pamatīgi izbesīja, spēlējot sātana advokātos un mēģinot pierādīt, ka vegānisms ir genocīds pret govīm, man šī metode liekas arvien zemiskāka un arvien maziskāka. kā domas treniņš debatēs - skaidra lieta. kā metode, ko izmanto reāli sabiedrības priekšā - nu, zinkā, tas ir lieliski parocīgs veids, kā parādīt, ka esi krāns. un tā tu dabū cilvēciņus, kuri "Maximas" traģēdijas tiesas prāvās pārstāv pašu Maximu un saka, ka redz kā, visi tik ļoti pret šo lielisko veikalu ir sazvērējušies un nodarījuši pāri.

vai arī tā ir kaut kāda atkal pārprasta, līdz slimīgam absurdam novesta izpratne par vārda brīvību, ar ko mūsu teritorijā slimo daudzi. tipa, "ļaujiet man te parunāt pilnīgu bezpriģelu, kas iet pretī visai loģikai, jo tās ir manas tiesības uz vārda brīvību, un man par to nekā nebūs."

ai, es šodien vienkārši esmu izbesīta, tāpēc no FB kašķiem gribu izvairīties.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]pinjons
2016-06-10 14:35 (saite)
Vēl jau paliek kašķi ar Cibas hroniskajiem "sātana advokātiem". :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2016-06-10 14:42 (saite)
Skat, te viens pat parādījies :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]saka_taisniibu2
2016-06-10 14:42 (saite)
Nu, jūs te cibā ļoti bieži sātana advokātus uzreiz kaut kā ļoti personīgi uztverat, kaut gan bieži vien tas vienkārši ir aicinājums aizdomāties tālāk par jūsu morāli vienkāršoto good/bad, iecietīgs/neiecietīgs naratīvu. Piemēram, tas pats Putins, no sātana advokāta pozīcijām tur ir daudz ko teikt, morāli labie aizvainojas, bet ar savu šarādi sātana advokāts jau nemudina necīnīties pret mudinu, viņš vienkārši parāda, ka Putina viedoklis ir leģitīms, otrai pusei līdz ar to atliek pastāvēt arī uz savu leģitīmo viedokli, ko aizstāvēt kaujaslaukā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pinjons
2016-06-10 14:57 (saite)
Vienkārši ar laiku apnīk diskutēt ar cilvēkiem, kuri nepārzinot tēmu, bet aiz vēlmes par katru cenu uzturēt argumentāciju, nolaižas tik zemu.

Starp citu - kādēļ tu komentē tieši no šī konta? Vai tad [info]krishjaanis te ir nobanots?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2016-06-10 15:09 (saite)
šī ciba eksistē jau no 2005. gada, bet nevienam vēl te nekad nav piešķirts bans :)) man vienmēr ir licies, ka mana ciba ir kā tāda miera osta, bet pat pie manis sāk parādīties neviena neaicināti taisnības cīnītāji, sātana advokātu spēlētāji un reizēm pat klaji jukuši. eh, tā paiet pasaules godība. cilvēki mētā bezatbildīgus tekstus, bet par mākslu ar mani reti kurš diskutē :(

p.s. tiem taisnības cīnītājiem un/vai sātana advokātiņiem ir viena tāda interesanta iezīme: daudzi no viņiem mēdz būt pilnīgi anonīmi. arī šis, kurš ''saka taisnību'', ir bez kaut viena ieraksta cibā, arī tie lielie taisnības cīnītāji twitter'ī mēdz būt bez vārdiem un uzvārdiem. interesants novērojums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pinjons
2016-06-10 15:21 (saite)
Šim konkrētajam subjektam identitāte & citi Cibas niki it kā sen jau ir zināmi. Tādēļ tas jautājums bija domāts, kā "Kādēļ šāda nejēdzīga maskarāde?" :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]saka_taisniibu2
2016-06-10 14:39 (saite)
"vai arī tā ir kaut kāda atkal pārprasta, līdz slimīgam absurdam novesta izpratne par vārda brīvību, ar ko mūsu teritorijā slimo daudzi. tipa, "ļaujiet man te parunāt pilnīgu bezpriģelu, kas iet pretī visai loģikai, jo tās ir manas tiesības uz vārda brīvību, un man par to nekā nebūs."

grūti saprast, kāpēc tas ir slimīgs absurds. būtu ļoti labi, ja VĒL VAIRĀK cilvēku varētu bārstīties ar bezpriģeļu, nevis jūs, prātnieki, intelektuāļi un citi puskoka lēcēji ieviesīsiet loģikas, saprāta un pareizas argumentācijas cenz-komisiju.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2016-06-10 14:43 (saite)
cool story, bro :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pinjons
2016-06-10 14:59 (saite)
Skābo vīnogu stāsts ir vecs, kā pasaule.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Nu labi, man ari ir viedoklis.
[info]svesinieks
2016-06-10 15:14 (saite)
Tas nu gan nav nekāds absurds, līdz kuram novesta vārda Brīvība, ja kāds kādreiz uzspēlē Sātana advokātu. Man šķiet, ka lielākā problēma ir ar to, ka cilvēki, ļoti negrib spēlēt Sātana advokātu, pat ne nedaudz, bet tā vietā ļauties mediju aicinājumam gulošajam sist stiprāk, dedzināt raganu, pakārt laupītāju un citādi, kas lai arī nereti pelnīti, tomēr neatstāj pārāk labu iespaidu. Kā spilgtākais piemērs nāk prātā Oligarhu kapu svētku, kur daudzi cilvēki ar avīžu ieliktu vārdu "Oligarhs" uz lūpām, devās protestēt pret ļaundariem, bez tādas daudz maz derīgas izpratnes par savu darību.

Domāju, ka daudzi šādi rīkojas nereti, tāpēc man allaž patīk, ka ļaudis uzspēlē Sātana advokātos, un cenšas ļaundarī ieraudzīt cilvēcīgus vaibstus, vai pat sevī mazliet ļaundara.

Piemēram, ir protams sīkmanīgi un neētiski, ja policists savu draudziņu palaiž bez soda, ministrs iesprūk bez rindas vai citādi sīkmanīgi un neglīti izgājieni. Bet tas, ka tas haidžeko visu mediju dienaskārtību arī nav glīti. Varbūt kļūdos, bet domāju, daudzi no tagadējiem Belēviča lamātājiem paši nonākot policista, biļešu kontroliera, deputāta vietā paši neizturētu ētikas pārbaudi.

Es domāju, ka cilvēku, kas saka, ka Belēvičs rīkojās pareizi nav nemaz tik daudz. Daudz vairāk cilvēku ir, kas prasa "Whats the big deal?" un ziniet, man šķiet, ka visai pamatoti. Ja ar tādu skandalitāti vērstos pret ļaudīm, kuri, varbūt mazāk acīmredzami neētiski, izsaimnieko ievērojami lielākus naudas līdzekļus, domāju, ka varētu būt labākā vietā kā pašlaik.

Es arī atvainojos, ka iecepos svešā cibā, bet ne tā ļoti, vien pieklājības pēc. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: Nu labi, man ari ir viedoklis.
[info]deloveja_kundze
2016-06-10 15:48 (saite)
viss kārtībā, man patīk, ka man iemaldās sveši cilvēki :)) ja vien svešie nāk runāties, nevis kasīties.

man, godīgi sakot, liekas, mēs runājam par mazliet citām lietām. tas, kas man lika šodien zaudēt pacietību, ir tāds sātana advokātisms, kurā tu pilnīgi pārdod savu dvēseli, lai tik parādītu kaut ko no otras puses. klīst baumas, piemēram, ka tajā šausmīgajā Stenfordas rape case, par ko šobrīd daudz runā, apsūdzētā advokāts esot pieķerts, klusi kādam sakot, ka, ja tā būtu viņa meita, ko apsūdzētais izvarojis, viņš dabūtu ne tikai tos 14 gadus cietumā, bet vēl vairāk - bet, tā kā viņš pārstāvēja apsūdzēto, tad panāca, ka 14 gadu sods tiek samazināts uz sešiem mēnešiem. šīs, iespējams, ir baumas, bet ilustrē to, par ko es sacepos: ka tev ir tik ļoti izļodzīti principi, ka tu esi gatavs uz jebko. un ir mums daži tādi publiskās telpas 'varoņi', kuri savas taisnības vārdā arī savu māti apraktu, lai tikai 'parādītu lietas no otras puses'.

jo spēlēt sātana advokātos, ja var ticēt internetos lasāmajai vēsturei, ir prakse, ko ieviesa, lai atrastu vainas argumentācijā, kad katoļi kādu gribēja iecelt par svēto.

bet nu tagad par to, ko tu saki. tev neliekas, ka tā ir problēma, ko tu apraksti? ka ''
Piemēram, ir protams sīkmanīgi un neētiski, ja policists savu draudziņu palaiž bez soda, ministrs iesprūk bez rindas vai citādi sīkmanīgi un neglīti izgājieni. Bet tas, ka tas haidžeko visu mediju dienaskārtību arī nav glīti. Varbūt kļūdos, bet domāju, daudzi no tagadējiem Belēviča lamātājiem paši nonākot policista, biļešu kontroliera, deputāta vietā paši neizturētu ētikas pārbaudi." - tev neliekas, ka šis ir viens no mūsu lielākajiem kolektīvajiem klupšanas akmeņiem un akmeņiem mūsu kaklos?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Nu labi, man ari ir viedoklis.
[info]svesinieks
2016-06-11 20:55 (saite)
ne, ne, es tik vien parunāties...

Es domāju, ka kolekīvo klupšanas akmeņu top 2 sākas 1)ar empātiju, prast ieraudzīt sevi cita vietā 2) prast skatīt lietas daudzdimensionāli, nevis tikai binārā pretnostātījumā.

Tad arī ļaudis varētu saprast, kāpēc policistam palaist draugu bez soda nav o.k. vai tieši otrādi palaist kādu bez soda allaž varbūt nav nemaz tik slikti, kā sākotnēji liekās. Skatīt lietas daudzdimensionāli, šķiet, svarīgi, jo ne vienmēr labākais policists vai veselības ministrs nepalaidīs draudziņu bez soda, vai neiespruks ārstniecības iestādes rindā. Labākais politiķis ne vienmēr būs brīvs no interešu konflikta un privātām interesēm, bet dažkārt spēj panākt gan lielāku taisnīgumu, gan biezāku maizes riecienu utt. Slepkava dažkārt var būt gādīgs tēvs, un meth addicts rūpēties par savu vecmāmiņu. Laižoties naida badwagoningā parasti šādām domām neatliek laika.

Turklāt, šī prasme kopumā šķiet vērtīga, domājot par labām un sliktām cilvēku kategorijām. Domāju, ka tas varētu palīdzēt ļaudīm labāk izprast ne vien atsevišķus cilvēkus, bet arī tādas LV medijos visai zākātas grupas, kā imigiranti, bēgļi, krievi, ārzemēs dzīvojoši latvieši u.c.

Un, manuprāt, vingrinājums "Sātana advokāts" labi trenē abas šīs iemaņas, ar zināmām atrunām protams (varbūt ne Stanfordas rape case gadījumā) bet citkārt arī skaļi un sensitīvi gadījumi, šķiet, tiek aplūkoti ļoti biased griezumā, kā roka kabatā taustas pēc Sātana advokāta paciņas.


Arī ļoti straight-forward gadījumos, kur pieķer dažādus dzīves pabērnus ar heroīnu kabatā, nazi pudeles brāļa mugurā, pavērtu mēteli mežā vai citādā gaužām neveiklā situācijā. Un protams, ka mums gribās teikt, ka redz kāds maitas gabals un pabira, un kā pelnījis cietumā sapūt, vai pats nazi mugurā, bet nereti morālā atbildības nasta un "izvēle" veikt ļauno darbu bijusi ļoti nosacīta, analogi, trakam zvēram, kurš lai arī pastrādājis ļauno darbu, no izvēles un līdz ar to morālās atbildības ir ļoti tāls.




(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mis_sarajevo
2016-06-10 16:47 (saite)
Esmu piefiksējusi, ka vārda brīvību gandrīz vienmer piesauc tikai lohi, lai attaisnotu savus racist/homophobic/idiotic rants.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2016-06-10 17:11 (saite)
oi, jā. un es atcerējos, ka šausmīgi bieži tāda veida domāšanu var atrast komentāros pie rakstiem par izvarošanu. jau augstāk pieminēju šobrīd aktuālo Stanford rape case, un pat šajā gadījumā, kad džeku atrada ar ķermeņa daļām *iekšā* sievietē, kas bija bezsamaņā, ir brašuļi, kuri strīdas pretī, ka nē, mums ir jāskatās no tās puses, ka šis nabaga zēns ir nepatiesi apvainots.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]es_esmu_dzhims
2016-06-12 21:19 (saite)
Vinja mamma aviizei vai kam tur aizsuutiija sashutuma pilnu veestuli, ka vinji paarvaakushies, bet nu vinjai nav pat vairs prieka nodarboties ar iekaartoshanu, jo deela dziive sabojaata

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2016-06-13 00:00 (saite)
lūk, un šie ir gadījumi, kas manām asinīm liek vārīties un sašust par bezatbildīgu spēlēšanos sātana advokātos. protams, reizēm nevar saprast, cilvēks ir bezgala cinisks vai bezgala stulbs, resp., tādas replikas ir izplānoti provokatīvas un lecīgas vai vienkārši viņš/-a tā tiešām domā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?