Ak jā, pēdējos mēnešos par glutēnu lasu tik šauri specifiskā kontekstā, ka aizmirsu, ka par to uztraucas arī pieaugušo uztura sakarā :D Tāpēc aprobežojos ar 'baltie milti ir slikti'.
(Man ir aizdomas, ka dažiem šķiet, ka 'glutēns ir baltie milti, kā arī viss, kam virsū uzrakstīts 'var saturēt glutēnu'. Spriežu pēc populārā viedokļa 'auzu pārslu putra=slikti, jo tur ir glutēns (tā rakstīts uz paciņas!), bet trīsgraudu putra (kvieši, mieži, rudzi') ir labi un veselīgi'. Ja uz riekstu paciņas nav rakstīts 'var saturēt riekstus', tad riekstus var droši ēst, ugu).
(Man ir aizdomas, ka dažiem šķiet, ka 'glutēns ir baltie milti, kā arī viss, kam virsū uzrakstīts 'var saturēt glutēnu'. Spriežu pēc populārā viedokļa 'auzu pārslu putra=slikti, jo tur ir glutēns (tā rakstīts uz paciņas!), bet trīsgraudu putra (kvieši, mieži, rudzi') ir labi un veselīgi'. Ja uz riekstu paciņas nav rakstīts 'var saturēt riekstus', tad riekstus var droši ēst, ugu).