Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Replying To 

7.-Jun-2013 11:12 pm
Tas jau ir tas briesmīgais, ka cilmes šūnas vispār noder ļoti audz kam, un visas reklāmas par cilmes šūnu bankām stāsta par visām lietām, kam vispār noder cilmes šūnas... Tad tas arī izklausās ļoti labi.

Nepiebilstot, ka cilmes šūnas visas nemaz nav tik līdzvērtīgas - ir dažādas. Savukār tās, kuras māk ievākt un nebojājot sasaldēt no nabas saites asinīm ir derīgas tikai asinsrades problēmu ārstēšanai. Kas, starp citu, taču arī būtu ļoti labi un lieliski - bet kāpēc netiek skaidri pateikt, ka tas ir paredzēts lūk šādam mērķim un viss.

Visi tie pētījumi, par ko ik pa laikam runā, kā progresīvu cilmes šūnu pielietojumu (tak pat tepat Latvijā pēta kā cilvēkiem pēc infarkta cilmes šūnas var palīdzēt - iedomājies, cik liels procents sabiedrības tas būtu?) - tās gandrīz nekad nav nabas saites cilmes šūnas.. kaulu smadzenes, āda, tauki, zobu saknes - viss kaut kas cits.... Cita tipa šūnas.

Un vēl - civilizētās valstīs ir publiskās cilmes šūnu (to pašu nabas asiņu) bankas, kurās tiem, kam tiešām ir uzkritusi ar tām ārstējama kaite var piemeklēt atbilstošu donoru (kam pie tam nebūs tā pati, iespējams, ģenētiskā liga ) - saderība esot ļoti augsta, lai nodrošinātu palīdzību visiem, kam ir tās asinsrades ligas, nepieciešama dalība no salīdzinoši neliela iedzīvotāju procenta... Mums diemžēl nav :( Lūk, tas būtu patiesi pozitīvs pasākums.

Bet publiskās mums nav :(

Mēs varam tikai nodot privātajās, kas aizved uz kaut kādu citu valsti no kuras dos tikai, ja piegādāsim īpaši parasktītus un pārtulkotus ārstējošā ārsta papīrus, ka tiešām, tiešām vajag.

Reply Form 

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
This page was loaded Sep 21. 2024, 12:35 am GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09