Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Replying To 

14.-Jun-2011 07:44 pm
Man personīgi nepatīk Pārejas noteikumi.

Ar 2012. gada 1. septembri visās valsts un pašvaldību izglītības iestādēs, sākot ar pirmo klasi, mācības notiek valsts valodā. '

Ar daudz niknāku un plašāku regulējumu nekā piedāvātie grozījumi _Satversmē_.
Sāksim jau ar to, ka nez no kurienes uzradies vārdiņš 'pašvaldību'. Un turpināsim ar to, ka tik īsam termiņam tas ir absolūti nepietiekams pārejas noteikumu uzskaitījums. Ir vēl pāris iebildumi, bet tos nav tik ātri un pašsaprotami uzskaitīt - bet padomā kaut vai ko šie grozījumi nodara tām skolām, kurās atsevišķām klasēm izglītība tiek organizēta angļu, zviedru, franču, vācu vai vēl kādā valodā.


Nevar tik pavirši.

Bet visvairāk mani uzjautrina (bez patīk/nepatīk šobrīd, šo jautājumu es no politiskās preferences viedokļa komentēt atsakos) vēl kas cits, proti:

Vienkāršākais, lētākais un nesāpīgākais veids, kā novērst pārējās likumdošanas pretrunas šī te projekta iedibinātajai jaunajai Satversmei, ir gluži vienkārši otras valsts valodas ieviešana. Par kuru parakstus, starp citu, skaita rudenī.

Un te pat nediskutējot cik labi/slikti/pareizi/nepareizi to otru valsts valodu būtu ieviest. vienkārši nu... nevar saukt par latviešu valodu aizsargājošiem grozījumus, kas dara tieši pretējo. Tiešām nevar. Tas ir kā minimums muļķīgi.

Reply Form 

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
This page was loaded Sep 21. 2024, 5:49 am GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09