Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Replying To 

10.-Dec-2010 11:47 am
Nē, es nesaku ka padomju laiki ir KILL KILL. Es tikai saku, ka padomju laikā ieviesta tradīcija nez vai ir kaut kāda svētā govs, kas tagad uzskatāma par matemātikas pamatprincipiem pielīdzināmu nemainīgu likumu mūžīgi mūžos. Tā ir apsverama. Un par to var un vajag diskutēt, tā vietā, lai taisītu svēto karu 'BET LATVIEŠU VALODĀ UZVĀRDIEM JĀBŪT AR SIEVIEŠU DZIMTES GALOTNĒM.

Realitāte mums ir tāda, ka šobrīd galotnes mēs mainām absolūti mehāniski un bez kādas semantiskās jēgas - ka tik sieviešdzimtes galotne piekabināta, štrunts par to, ko tas vārds tagad beigās nozīmēs.

Lietuvieši maina tomēr saprātīgāk. Krievi arī - maina tos uzvārdus, kuru semantiskā jēga ir objekta piederība - nu tad piederību attiecīgi vīriešdzimtē un sieviešdzimtē arī izloka, pārējos uzvārdus atstājot mierā, ar visu to, ka infleksijas līmenis viņiem ir līdzīgs mūsējam, ja ne niknāks.


Es, protams, saprotu, ka man jāpriecājas, ka man uzvārda kultūrslānis tomēr ir apmierinājies ar izskaņu -oviča, nevis censonīši ir pacentušies visu sakabināt un sataisīt, piemēram, -ovičiusesienese.


Reply Form 

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
This page was loaded Sep 21. 2024, 8:45 am GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09