barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2018-09-07 10:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par to, ko negribējās zināt/ kur ir mans satooooriiiii un zen?
Aiz izbrīna noriju svilpi un būtu makten smieklīgi, ja ne traģikomiski - biju palaidusi garām titānisko Noras X-10 un Bu- Rozītes sadursmi jautājumos par politiskajām izvēlēm, meklēt vienā vai otrā feisbukā.

dieviņtētiņ, tas ir kas?

Izbrīnīja divas lietas- NX10 putojošā ticība (?) un emocionāli buldozeriskā degsme par KPLV un tas, ka šķiet, pirmoreizi redzēju, ka Burve-Rozīte gluži cienījami izvelk maču.

Kā tieši pie šī varēja nonākt un tik žiperīgi? Kur tad lietussargi, N.? Kur ideāli? Vai nu tiešām ir tik akli, dedzīgi un kaisllatdevīgi jāseko vecajām maldugunīm, amourfou?
Kaut kādā brīdī taču pāriet tie vecie kairinātāji, pāriet, ne, nāk jauni ziedi mūsu pļavās (c) un iestājas zināma apziņa, ka ja esi balss, tev pieder vārdi, kuros mēdz ieklausīties un jābūt neeeeenormāli atbildīgam par katru pušplēsto šajā specifiskajā gaisotnē? yesbuthow yesbuthow cilvēks, kurš sort-of-plēš matus par demokrātiju, taisnību, liberālismu saiet iekš kaut kā tik konstruktā bīstama, populismiznīcībā velkoša? Tehniski saprotu, "panākumu kontekstā" droši vien gribas savu baznīciņu ap sevi vien, bet....šis gadījums līdz komiskumam devalvē agrāk pašas lietoto un kūrēto "radošās inteliģences balsi/ publisko sašutumu par jautājumu X/Y/W." Jo katrs jau mēs drīkstam un varam domāt un izvēlēties visu, ko vēlamies, sākot ar diētas veidu, dzīvesbiedriem un politiskajām pārliecībām, vien, vai nu vajag par visu mēģināt skaļrunī un pie rupora rauties, pat tad, ja šķiet, ka lielākā vai mazākā ciematā "visi tevi zina", "visi tevi skatās", "visi tevī klausās."

OMG.


p.s.
jā, bet kā? kā tas tā notiek, m?

p.p.s. un pavisam bīstami/ stulbi ir tas, ka mēs visi esam tik maz, viss tik personīgs, ka ko teikt nozīmē atraut personīgus izvirdumus un klausīties zemjostās. gribas šīm kaislībām nosūtīt dronu ar atmodinošu, acis atverošu vēsu kompresi, varbūt palīdz.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]milda
2018-09-07 11:50 (saite)
neaizmirsīsim, ka NX10 bija arī pret iestāšanos ES. par Grendes nomešanu interesanti - tik precīzi nezināju, kas tam apakšā stāvējis. vispār burve-rozīte ir ļoti augusi un pēdējā laikā patīkami pārsteidz, arī runājot tieši par to sapuvušo kultūras vidi un rebēm, kur saknes iestiepjas dziļi politiskajās šmucēs un bankās. smieklīgi, ka žaklīnīte ar izpeldējusi. biju par viņu piemirsusi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2018-09-07 12:13 (saite)
man nepatīk lietot useful idiots jēdzienu, bet nākas.

un es zinu, ka daži no maniem mīļajiem autoriem un māksliniekiem ne tādās vien pusēs pārgājuši dēļ izdzīvošanas pašlabuma vai žilbinošas muļķības kā karu, tā mieru apstākļos, es zinu, ka "jāciena izvēles", vien mūsu sabiedrībā ir iegājies ar nekritisku mīlestību klausīties ārstos, "kultūras darbiniekos" un, vēl salīdzinoši nesen, izglītības druvas arājos (bet paldies informācijas īsapritei, paedodogu arodbiedrībai un citiem figurantiem, šis mikrofons nu skan klusāk un pārsvarā, sēri). zo, vārdi no viņu mutēm mēdz iestrēgt ausīs.

Savukārt, maķenīt "agrāk spožas" tv personības ar retušētu selfiju kameru šaisdienās, tās jau mazāk bīstamas by depth, savaņģos Virgu uz vienu singlu, "uzraksīs skarbus vārdus", kurus pārpublicēs dzeltenie un tas izčākstēs kā karbīds ūdenī. Kēzīgas literātes, tas jau lielāks nesmukums.

ech.

"tis stinks" kā teica mans igauņu exboss, norādot uz briesmīgi smalka un nežbestīgi dārga šampanieša buķeti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]milda
2018-09-07 12:45 (saite)
problēma ir tāda, ka KPV pavelk gados jaunos vēlētājus, kuri vēl nespēj ieraudzīt kaut kādas likumsakarības, jo kuram ta 18 gados tik ļoti interesē politika. man paziņai dēla klasi ir uzrunājis Kaimiņš visai sekmīgi un jaunieši ir starā. cits attāls radinieks, kuram ar ir nieka 20 gadi un sācis strādāt policijā, ar balsos par KPV. Kad viņa vecmāmuļa man to pateica, es klusi iekunsktējos. tagad lasot Noras un Andas diskusiju, saprotu, ka nu ne tikai zaļie gurķi vēlēs un man nelabas aizdomas, ka KPV savāks stipri vairāk balsu, lai būtu pietiekami neveselīgi. Bus mana jaunkundze jātrenc vēlēt Londonā, lai bišk kaut ko nolīdzsvaro.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mufs
2018-09-07 13:42 (saite)
bet KĀ?
es reāli nesaprotu,kā vispār var ienākt prātā par viņiem balsot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lasitajs
2018-09-07 13:51 (saite)
varu izteikt minējumu, kāpēc.
radošu cilvēku vidū, tai skaitā manā apriņķī, ļoti tiek novērtēta nekaunība. lielākoties to, protams, attiecinot uz radošo nekaunību, kas mākslā bieži nostrādā.
un es pieļauju, ka šī tendence pārplūst arī uz politiku, dodot priekšroku nekauņām vs. "garlaicīgiem birokrātiem".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2018-09-07 13:56 (saite)
Būs jāuzdizainē jauni vāciņa NX10 sovjet milkam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lasitajs
2018-09-07 14:04 (saite)
tik dizainē tā, lai ir *interesantums*, varbūt pat *paspēlējies ar krāsiņām*.
jo tur ir, manuprāt, arī vajadzība pēc interesantas politikas.

es to gan nevaru saprast, man tā patīk garlaicīga politika!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2018-09-07 14:05 (saite)
jā, sasodīti garlaicīgais libertīnisms, tik simpatisks un, baidos, pietrūkstošs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]milda
2018-09-07 13:52 (saite)
es nezinu. man sen jau vairs nav 18. bet ja esi totāli apolitisks, tad prātā var ienākt viss kaut kas, jo Kaimiņš tak lieto to pašu slengu ko jaunieši, tātad savējais. un ja es vēl par tādu 18 gadīgu KPV vēlētāju nebrīnos, jo saprotu, ka viņš pa lielam nesaprot, ko dara, tad tas kā izpildās Ikstenas kundze, gan jau ir pārdomu vērts par to, kas notiek pakaušos it kā tak domājošiem, inteliģentiem cilvēkiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mufs
2018-09-07 14:05 (saite)
nu, Ikstena jau izcēlās toreiz ar Latvenergo rēķiniem, kautkāda saikne ar realitāti viņai trūkst.
bet, ka tik ļoti...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2018-09-07 14:06 (saite)
mjā. neveikli, paties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]starro
2018-09-07 22:14 (saite)
Es vēl atceros pirmo uznācienu, kad tika nobrēkts fulbraita stipendiātes Zanes K. pusdāvātais estrādes atjaunošanas projekts guļamciemā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]heda
2018-09-07 18:22 (saite)
Vai tev ir viedoklis, kāds ir pīrādziņa Pūces & Co vēlētāja profils ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]milda
2018-09-07 18:34 (saite)
TP elektrolāts. katrā ziņā orientācija uz tiem, kas māk sarunāt (nevis taisīt) biznesus, noorganizēt otkatus un izgrozīt nodokļu optimizācijas atmetot 10 tiesu vajadzīgajiem cilvēkiem valsts pārvaldēs vai ledenes kuļturņikiem. katrā ziņā Jaunupa būšana tur nerada ilūzijas par to, ka tas nu ir tas spēks, kas spēs mazināt korupcijas indeksu. kandidātu svītrošana neko tur diži nemainītu, jo tie kas parādi diriģē, sarakstos nav. Par Viņķeles klātbūtni vispār neizteikšos. Bet nu, ja kāds ir izlēmis balsot, lai balso, jo man pretim īsti ar nav ko piedāvāt, ja godīgi. :) pašai jau smagas lomkas ir par šo visu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2018-09-07 19:00 (saite)
Vispirms pajautāju sev, vai es šiem jaukajiem cilvēkiem uzticētu kaut vai šķūnīša atslēgu. Izvēļu saraksts tad kļūst krietni īsāks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]milda
2018-09-07 19:42 (saite)
Jā. Es vēl pilnīgi neesmu iebraukusi, ko no sevis izsaka Progresīvie.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2018-09-07 20:06 (saite)
Visticamāk paliks aiz svītras, Putnim arī šķūnīša atslēgu neuzticētu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]milda
2018-09-07 20:25 (saite)
Jā. Putna faktors nepavisam neuzrunā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2018-09-13 15:18 (saite)
piedon, nebija laika dienu ritējumā kaut cik sajēdzīgi uz šo atbildēt.

Ja par pīrādziņu sauc Juri Pūci, tad Milda gana precīzi noraksturoja JP un "attīstības" vēlētāja profilu, aka, jaunupa klasesbiedri un tuvākie čoumi, kas "visu to pašu, tikai ar jaunām sejām" izpilda un, kuru darbaudzinātāji un rolemodels bija sirmie žuki no LC/TP, tā teikt, pirmais, jau sirmais iesaukums.

Man ir žēl, ka Att/Par "vēlētāja profils" vai jaunās vienorības vēlētāja profils ir tas nabaga vidusslānītais liberālis, uz kuru runā vēlme būt drošai rietumalstij, nevis tikai izlikties par tādu. Līdz ar to, tas vēlētājs ir totāli izčakarēts, jo lielākie starmeši ir "mazajam, aizvainotajma cilvēkam", uz kura mazās, sakumpušās mugras lēkā 3 dažādi populisti, bet liberālim, rietumnieski vērstajam, eiropā-domājošajam, samērā adekvātas un nu jau "garlaicīgas"politikas cienītājam- tam neatliek nekas cits, kā bruņoties ar zīmuli un svītrot ārā lielkretīnus Vienotībā vai Pūces un Bondara un līdzinieku lkungus ieklš A/Par.


Nu vai, pamāžoties sociāldemokrātijā, ja vien ausīs negriež tā "Skandināvija", īpaši vērojot svaigākos notikumus.


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2018-09-13 22:24 (saite)
Mini manu mīkliņu, Barbaliņ. Izlasi
https://www.diena.lv/raksts/pasaule/eiropa/latvijas-ep-deputatiem-dalitas-emocijas-saistiba-ar-ek-prezidenta-uzrunu-par-stavokli-es-14204887
un pastāsti, par kuru no šiem jaukajiem cilvēkiem uzdrīkstētos teikt, ka viņš nav dziļā, liberālā Eiropā:
- par Junkeru ar plašo sirdi un pulkstenīti?
- par eiropeiski kā dimanta olīšiem jau kuros sasaukumos noslīpētiem P, V, Kal, Kar un citiem burtiņiem?
- par M, kurš, vajadzībai spiežot, pareizo retoriku pārvalda perfektāk par visiem pārējiem kopā?
Un toleranti arī visi bezgala, īpaši pret onkuļiem ar īpašām pulksteņvajadzībām.
Bet kāpēc tomēr ir tik sasodīti skumji?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2018-09-14 10:20 (saite)
Dažādu un tieši viena iemesla dēļ man sanāca klausīties JCJ gandrīz tiešajā un lai arī visas priekščabēšanas un avoti un kas nu, nesa dažādas priekšziņas, tieši tādu blāvumu un dūmu sveču kurināšanu droši vien neviens negaidīja, kaut gan, arī tam var atrast skaidrojumu. Lai nu vai kā. Ech.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2018-09-14 10:54 (saite)
Dūmu kurinātājam tāds rūpals, nekas cits nebija sagaidāms, bet tas, ka latviski eiropeiskie dimanta olīši mēģina to iestāstīt par sidrabrasu, šādā koncentrācijā tomēr ir baisi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2018-09-14 11:25 (saite)
Mīlīt, pārāk zemu novērtējam vienkāršas nezināšanas, muļķības un nesaprašanas faktoru, kurš automātiski ieslēdz ūdens pludināšnanas un bēgšanu aiz vispārīgām, tukšām frāzēm. Tieši cik no "mūsu" EP priekšstāvjiem tieši ciki- iem ir daudz maz uzticama zināšanu bāze un nav tā sacīt, iveta gribule?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2018-09-14 11:49 (saite)
Pēdējā laika pieredzes diemžēl vairākkārt liecinājušas par tendenci apzinātu nelietību iestāstīt par naivumu vai nezināšanu. Un būtībā jau viena alga, jo rezultāts abos gadījumos identisks. Sākām šo sarunu par eiropeisko un liberālo - vai tu to vēl saskati aiz šīm dūmu svecēm un bezgalīgajiem attaisnojumiem? Es vairs nesaskatu, dūmi pārāk kož acīs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2018-09-14 16:59 (saite)
šis viss ir tik komplicēti, hedu, re, pat mēs tā īsti atklāti cibā katrs par savu pārliecību vai šaubām nevaram runāt. ar otru ausi klausos delfi deput. kand. diskusiju par kultūru- kož. acīs, ausīs, u.c

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2018-09-14 21:28 (saite)
Bārbaliņ, atklātības līmenis, runājot par pārliecību un šaubām, šobrī Latvijā ir daudz augstāks kā lielā daļā Vakareiropas. Vismaz šī klasiskā liberālisma priekšrocība jānovērtē (pirms mums iestāsta, ka tas nav tas īstais).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2018-09-07 13:55 (saite)
es varu saprast vanaga kapātāju Atašienē, kuram patīk sulīgi un skaļi kraukāties, tostarp frāze "šī valsts/visi zagļi."

es varu saprast pastnieci Atašienē, kurai dzīve sūra, viss smagi, ārija elksne, viss sarežģīti. "Re, kāds pateica, kā ir."

es varu saprast vēl duci savu izvēļu, notikumu kopsakarību rezultātā dažāda veida nabadzībā un ciešanās esošu cilvēku, kuriem populistu skaidrā valodiņa ir medus uz rieciena.


tīņus, kam lauzt, ne celt un āboltiņai ūsas un učenei pupus piezīmēt un māti dirsti pasūtīti, bet paņemt viņas matukrāsu, to saporotu (nu labi, pēdējiem pa muti un pie aukstā galda, bet tomēr).


es nesapratīšu izglītotus, pelnošus, šķietami domājošus cilvēkus ar balsi un svaru un influenci katram savā ozīrī....nē, nesaprotu un punkts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mufs
2018-09-07 14:08 (saite)
diemžēļ mūsu saprašana vai nesaprašana neko nemaina; arī diskusijās iesaistīties ar tādiem ir bezjēdzīgi.
tai FB postā pie rakstnieces redzēju vēl pāris cilvēkus,kas citās jomās tākā kautko rubī, aizstāvot to pašu.
nu,vismaz labi ir to zināt, bet tikuntā. vajadzētu iemācīties neuztvert cilvēku stulbumu tik personīgi, bet līdz šim vēl nav izdevies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2018-09-07 14:10 (saite)
#resistance

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2018-09-07 15:35 (saite)
Drīzāk ir grūti saprast, kā pēc 2016 gada jūs visi joprojām spītīgi turaties pret vecām dogmām elitistu mazajā svēto nometnē, putaplasta burbuļos iegrožoti. lūk, tas ir lielais jautājums - kā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2018-09-07 15:39 (saite)
mums te, elitistu mazajā, svētajā nometnē sokas baigi forši, patīk, iesakām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2018-09-08 01:17 (saite)
Sašutuma, šoka un strukturālas neizpratnes nopūtas liecina par pretējo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lasitajs
2018-09-07 15:42 (saite)
PRET vecām dogmām?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]milda
2018-09-07 15:05 (saite)
precīzi uzrakstīji (kā vienmēr). bet Ikstenā es manu kaut ko neveselīgu jau sen (kā jau visā kultūras vidē). kurā brīdī viss palika tik slikti un kapēc? tiešam visi ir bijuši tik sarkani tomēr?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2018-09-07 15:41 (saite)
varbūt tā ir - noteikta veida radīšanai ir jāiet pret kaut ko, vajag rāmi, ko lauzt un ciešanas, ko ciest. varbūt vienkārši kompass ļurkājas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vilibaldis
2018-09-07 11:59 (saite)
man šķiet kopš pēdīgām laulībām N X-10 ir zaudējusi jau tā nelielās pašironijas substances esību pilnīgi un līdz galam, aiz kam ir atlikusi tikai plika kaujas vāle bez pašanalīzes un analīzes vispār.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2018-09-07 12:18 (saite)
atliksim nu malā laulību indeksu, bet jā, "pēdējais laiks" ir sapumpējis ne tieši tos muskuļus, par kuriem Dzīves svinēšana bija lasāma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2018-09-07 15:00 (saite)
Es to vairaak interpreteju, kaa laika nogriezni :-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]heda
2018-09-07 13:26 (saite)
Šorīt piespurdzu datoru ar kafiju, Akmentiņa rakstā lasot vārdu "multikulturālisms". Vārda māksliniekiem tomēr vajadzētu mācēt izvēlēties vārdus, lai reklāma nekļūtu par savu pretmetu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2018-09-07 13:57 (saite)
mums te, laukos, lēni pienāk avīzes. Kur lasāms?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2018-09-07 14:29 (saite)
Satori. Tā jau viss ok, katram savi politiskie uzskati, tikai dažu vādiņu izvēle progresivitātes apliecināšanai iedūrās acē ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2018-09-07 15:45 (saite)
kopumā un kontekstā man rakstījums patika, meistars bija arī padomājis, ne vien rakstījis. par multikulturālismu, nu tas tāds vārdiņš smags šeit un tur. nelietot- značt izolacionisms un visas pārējās nedienas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2018-09-07 15:48 (saite)
tikumsignalizēšana attiecīgajai auditorijai ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bljanna
2018-09-07 17:40 (saite)
Es pārskrēju pāri tai "sarunai", atzīšos, ka ne visai rūpīgi, jo sapratu "nau vērc". Sak, N tiešām tur iestājās par KPV? Es šo nepamanīju.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2018-09-07 17:44 (saite)
Jā, pašas ieraksts tāds mežģīņots, jo jauni spēki mums, formāli ņemot, ir vairāki un pēc "par" keyword density es tā kā pieņēmu zināšanai šādu izpausmes formu. Precizējumi gluži štengri iestājās vēlākās "sarunās" pie A. B-R ierakstiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]milda
2018-09-07 18:04 (saite)
te diezgan skaidri "vai Tu gribēji, lai kultūras dzīvi vada Grende? Tu taču zini šo cīņu. Par to vien un arī par Maxima cienu Gobzemu. Manas pilsoniskās tiesības."

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bljanna
2018-09-07 21:22 (saite)
Ok..... ņjā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]santa_be
2018-09-09 13:59 (saite)
Es šo teikumu lasot pie sevis nodomāju, nēnu ne viena ne otra man neliekas laba kultūras dzīves vadītāja, bet ja jāizvēlās, tad dodiet man to Gremdi.

Ikstena man ir iegājusi Dimitera & Imkas kastā- paldies, daudzas lietas ir forši, bet dzīvi tu necērt un lūdzu iemācies samaksāt rēķinus, aiziet uz veikalu nopirkt pārtiku un parūpēties par kāmīti, un tad nāc runāt par to kā valsts jāvada.

Komentāra autors ir PAR biedrs, attiecīgi, ne jau pati objektīvākā persona šai pasaulē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]wowow
2018-09-07 23:11 (saite)
linku studijā, savādāk neko nevar saprast

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2018-09-08 16:32 (saite)
Ja nemaldos, te bij’ samērā nevainīgais sākums- https://www.facebook.com/100003324371515/posts/1875878142532980/,
bet te sazēla neticams faits: https://www.facebook.com/100000232815516/posts/2439221036095633/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]wowow
2018-09-08 18:06 (saite)
ak dievs cik daudz texta!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vedjmah
2018-09-08 23:53 (saite)
Gluži manas domas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2018-09-09 14:07 (saite)
Ieliku, tur pēcāk mutuļoja vēl gaņģos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?