pajautaa

« previous entry | next entry »
Jul. 24., 2012 | 01:32 pm
posted by: lavendera in pajautaa

Vai bērni drīkst ēst amareto, ruma, melnā balzama un tamlīdzīgus alkohola garšas saldējumus?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {32}

Nikolass A. Dērsingtons

from: [info]kisswithafist
date: Jul. 24., 2012 - 01:35 pm
#

skatoties, kas sastāvā, vai tikai esence, vai reāla šmiga. par pirmajiem diviem – visticamākais, ka esence, par pēdējo – visticamākais, da real deal.

Atbildēt | Diskusija


lavendera

from: [info]lavendera
date: Jul. 24., 2012 - 01:38 pm
#

balzama saldējumā patiesi nav nekāda esence. bet alkohola procents ar nav uzrādīts :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Nikolass A. Dērsingtons

from: [info]kisswithafist
date: Jul. 24., 2012 - 01:40 pm
#

nu, es skatītos pēc sīča, no kādiem 5–6 gadiem visai noteikti var mēģināt. galu gala balzāms tāds pats novopasīts vai tamlīdzīgie ir, šmidziņa ar zālītēm, labs i puncītim, i mieriņam ^_^
galvenais, nevajag teikt, ka "oj, šmiga sastāvā, nu tik piedzersies". tā jau i no krāna ūdens var pielillāties.

Atbildēt | Iepriekšējais


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Jul. 24., 2012 - 01:36 pm
#

NĒ!!!!

Bērni nedrīkst arī dzert klepus zāles, jebkuru tinktūru došana bērnam ir nosiekums, un tas, kas ar joda pudelīti tuvosies Bērnam, taps no Mātes nosists!

Atbildēt | Diskusija


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Jul. 24., 2012 - 01:38 pm
#

Un kefīrs, kefīrs, cik žūpas nav sākuši ar kefīru, cik aknu nav saplosītas no kvasa, vaimanuvai.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Meistars

from: [info]slepkava
date: Jul. 24., 2012 - 01:39 pm
#

kvass gan patiesībā ir tik pat indīgs kā kola, takā veselību noteikti pārāk nesaudzē :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]digna
date: Jul. 24., 2012 - 02:13 pm
#

Par kvasu - ko?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Jul. 24., 2012 - 02:51 pm
#

mūsdienās kvasu taisa no pulvera un ūdens tos sajaucot un sagāzējot

ne ar ko neatšķiras tehnoloģija no koka kolas

pulverim sastāvi dažādi, bet ē-vielas garantētas

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]spuldziite
date: Jul. 24., 2012 - 03:11 pm
#

oi, oi, nu nevajag pulverkvasus pirkt. vel pirms gada bija maizes kvass pieejams, sastava- udens, rupjmaize un laikam raugs un cukurs. ja nedzer pitriem, tad kapec noskadet bernam?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Jul. 24., 2012 - 03:12 pm
#

un kur ta konzervani? ;)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]atis
date: Jul. 24., 2012 - 04:24 pm
#

Arī dabiskā kvasā ir padaudz cukura, teiksim Iļģuciema kvasā 16g uz vienu glāzi (200ml), jeb gandrīz trīs tējkarotes. Porterkvasā jau sešas.

Atbildēt | Iepriekšējais


watt

from: [info]watt
date: Jul. 24., 2012 - 03:21 pm
#

mūsdienās vairs no pulvera taisīto, par kvasu nedrīkst saukt.
http://bizness.delfi.lv/biznesa_vide/valdiba-nodefine-isto-kvasu.d?id=34361045

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Jul. 24., 2012 - 03:22 pm
#

opā 2010 gads - un es to nezināju! sorry godprātīgajiem kvasa ražotājiem, ja tādi lasa

p.s. tas gan neatbrīvo no konzervantiem misas ražošanas procesā ;)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]digna
date: Jul. 24., 2012 - 03:47 pm
#

Nu, skatoties kādu. Es izvēlos raudzēto kvasu, nevis kaut kādu limonādi ar kvasa garšu (ko es vispār nedzeru).

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]unpy
date: Jul. 24., 2012 - 01:46 pm
#

Skaidrs, ka nedrīkst, tas jau skaidrs, ka, ja bērnībā pierod pie amaretto garšas, agrīnā jaunībā jau šo sāk litriem strebt, nodzeras un 25os gados nomirst.

Atbildēt | Diskusija


x

from: [info]walkire
date: Jul. 24., 2012 - 02:40 pm
#

tieši tā! britu zinātnieki to ir pierādījuši!

Atbildēt | Iepriekšējais


planeeta

from: [info]planeeta
date: Jul. 24., 2012 - 01:53 pm
#

Esmu gan lasījusi urbānās leģendas par alkohola sorbertiem, bet esmu arī dzirdējusi pārtikas tehnologu diskusijas, ka saldētos ēdienos grūti ir integrēt alkoholu, jo tas nesasalst

Atbildēt | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Jul. 24., 2012 - 01:55 pm
#

atkarīgs no grādiem un koncentrācijas - tīrs šnabis pat -30 ir tekošs, tomēr atšķaidot ar sulu var panākt no vižņu līdz ledus koncentrācijai - par piemēru šampanietis un uzlējums - kurš nav aizmirsis saldētavā šampi? ;) vai aliņu

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


planeeta

from: [info]planeeta
date: Jul. 24., 2012 - 01:59 pm
#

Atšķaida homeopātisko proporciju līmenī, ja?

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]unpy
date: Jul. 24., 2012 - 02:02 pm
#

Es neesmu aizmirsis saldētavā šampi vai aliņu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Jul. 24., 2012 - 02:21 pm
#

es to piefiksējšu!

Atbildēt | Iepriekšējais


Āksts

from: [info]scaramouche
date: Jul. 24., 2012 - 02:35 pm
#

Pārāk ilgi saldētavā aizmirsts aliņš nav patīkama lieta.

Atbildēt | Iepriekšējais


+++

from: [info]zefiirs
date: Jul. 24., 2012 - 02:22 pm
#

kā to var aizmirst??!!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Jul. 24., 2012 - 02:23 pm
#

karstā dienā atnāk no veiča un iemet 2 pudžas iekšā, bet tad pārslēdzas uz šnabi vai ko citu un ak mans dies, kas mums te ledusskapī nākamā rītā

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


+++

from: [info]zefiirs
date: Jul. 24., 2012 - 02:26 pm
#

nu tad jā, ja alkohola pilni pakši, tad var gadīties, ka, pateicoties vienai glāzei, tiek aizmirsta cita :)

Atbildēt | Iepriekšējais


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Jul. 24., 2012 - 02:41 pm
#

karstā dienā šņabi pumpē tikai aristokrāti un deģenerāti...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Jul. 24., 2012 - 02:49 pm
#

paldies par jūsu izteikto viedokli ;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Jul. 24., 2012 - 03:13 pm
#

tobiš, killeri uz manu adresi jau ir izbraukuši...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Jul. 24., 2012 - 03:20 pm
#

baidies ja? no amaretō un balzāma garšas!

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]spuldziite
date: Jul. 24., 2012 - 03:15 pm
#

man domat, ka alkohola tajos saldejumos ieksha nav, jo tas butu vienkarshi parak dargi! bet to, vai berni drikst vai nedrikst tadus saldejumus, ir jalemj vecakiem pashiem, es, piemeram, nesaskatu tik lielu problemu tajas alkohola garshas, cik taja, ka visi shie saldejumi ir drausmigi pilni ar cukuru un kjimiju!, labak iemest saldetava paris parastos jogurtus un saldinat ar medu un ogam.

Atbildēt


from: [info]fedrs
date: Jul. 24., 2012 - 03:20 pm
#

Ja mamma atļauj.

Atbildēt


 Stiller Ozean

from: [info]klusais_okeans
date: Jul. 24., 2012 - 06:52 pm
#

nezinu, bet man reiz kafejnīcā nepārdeva kaut kādu ~saldējumu ar ruma garšu, jo man nebija perosnu jeb pilngadību paliecinošu dokumentu :)

Atbildēt