Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2009-10-24 18:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
a kāda ir starpība tējai maisiņā vai uzlietai tējai? tur izņemot papīru ir kaut kas savādāks?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]jim
2009-10-24 18:20 (saite)
maisiņos parasti saberot mazkvalitatīvāku stafu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2009-10-24 18:21 (saite)
ne īpaši saprotu, kā tējai var būt mazkvalitatīvāks stafs

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]oblica
2009-10-24 18:24 (saite)
Nu, tās ir tās pabiras, ko pa zemi saslauka, kad safasētas smukās lapiņas beramās tējas pakās. Pieliek vēl mazliet maltu salmu un ir Tev Ahmed vai tamlīdzīga maisiņtēja. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]jim
2009-10-24 18:26 (saite)
mm! salms! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]martcore
2009-10-24 18:27 (saite)
a tas ir fakts, vai arī pati to pirms pāris minūtēm izdomāji?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chaika
2009-10-24 18:30 (saite)
tur ir sava daļa loģikas. domā, ka sabirzušās tējas lapas met laukā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chaika
2009-10-24 18:30 (saite)
bet bet vai tas garšu ietekmē - hvz

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]oblica
2009-10-24 18:33 (saite)
Tējas fasēšanas cehā strādājusi neesmu, bet ļaudis tā runā. nezinu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2009-10-24 18:39 (saite)
teiksim, tabakas izstrādātāji (kuriem arī ir būtisks sakars ar papīru) saka, ka cigaretēs, nu tur būtībā ir viss viens pats, tikai papīrs atšķiras
bet tur papīrs deg, a te viņš palēnām šķīst

tācu šķīšana ir tik lēna, ka, ja tu ieliksi tēju ar visu maisiņu karstā ūdenī vai arī vienkārši izbērsi maisiņa saturu - atšķirība ne īpaši būs pamanāma

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bez4pieci
2009-10-24 20:17 (saite)
tājas kvalitāte pirmkārt ir proporcionāli atkarīga no tā, cik tā ir svaiga (ja vien nav runa par pu-erh tejām), un no kuras daļas tējas krūmam lapas ņemtas, un kā apstrādātas, kādos apstākļos uzglabātas utt. absolūti lielākajai daļai no veikalos nopērkamajām tējām klāt ir aromatizētāji, kas nav jāuzrāda uz iepakojuma.

par cigaretēm ir līdzīgs stāsts. tikai tām bez aromatizētājiem klāt liek arī vielas, kas uzlabo degšanu, kas ir par iemeslu tam, kāpēc tabakas korporāciju ražotās paciņu cigaretes pašas izdeg līdz galam, taču uztītās - nodziest pie pirmās izdevības. tā ka bez tabakas normally tu ieelpo arī vēl visādus labumus, kas nav jādrukā uz iepakojumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bez4pieci
2009-10-24 20:21 (saite)
par garšu runājot - ja pagatavosi vienu un to pašu tēju ar un bez maisiņa, vienīgā atšķīrība visticamāk būs tējas stiprumā, jo nevarēsi precīzi nomērīt laiku, lai abos gadījumos tējas lapiņas ūdenī dzīvotos vienādu laiku.

tā kā mēs esam pieraduši gatavot tēju, tad tādiem sīkumiem kā ar maisiņu/bez maisiņa nav nekādas izšķirošas nozīmes, jo šā kā tā beigu beigās visas tējas garšo vienādi, ja vien nav spēcīgi aromatizētas. to es pamanīju, kad slikuma dēļ paprovēju pagatavot ķīnā iepirktās labās zaļās tējas, ieberot krūzītē un uzlejot ūdeni. visas garšoja apmēram tāpat kā apsaras tirgotās savecējušās tējas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kemune
2009-10-24 22:03 (saite)
vo, dabūji jau pa galvu no tējas mīļotājiem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chaika
2009-10-24 18:22 (saite)
limitēta vs brīva doza
putekļi vs veselas lapiņas
iepakojums vs zaļāks iepakojums

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2009-10-24 18:26 (saite)
karoče tējas maisiņa saturam nav nekādas atšķirības no par dārgu naudu nopirktās un bundžā ieliktās speciālā veikalā nopirktās tējas desmit gramiem, ok

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chaika
2009-10-24 18:28 (saite)
neesmu tik pārliecināta, bet nu no cenas jau gan nevar uzreiz spriest. es gan padomātu par nevajadzīgo iepakojumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2009-10-24 18:34 (saite)
iepakojumā nav nekā traģiska, ātrs un ērts

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chaika
2009-10-24 18:36 (saite)
kas gan ir tik neērts nepakotā tējā!?
vnk tas iepakojums ir lieka greznība (kaitniecība dabai)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2009-10-24 18:42 (saite)
tu nevari ar tējas bundžu staigāt uz darbu, bet ar pāris tējas maisiņiem spakuhā, kompakts formāts

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chaika
2009-10-24 18:49 (saite)
a to bundžu darbā nevar atstāt, zog, kā padomlaikos nezaga? :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazaa_mija
2009-10-24 19:07 (saite)
ja ir atmirušās garšas kārpiņas, tad strapība ir tikai cenā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]up
2009-10-24 19:31 (saite)
uzskatu, ka ir zinaama atshkjiriiba gan, teiksim, starp Liptons vulgaris un kvalitatiivu lapu teeju, kas tiek importeeta pa taisno no Shrilankas. tikai taa atshkjiriiba ir pashaa teejaa, nevis maisinja esamiibaa/neesamiibaa. turklaat ir redzeetas arii fancy maisinju teejas, kas maksaa tos pashus n-latus par 20 vienreizeejiem iepakojumiem, kuri a) pashi ir no kautkaadas citas shkjiedras, audumam liidziigas, ne papiira un b) kur tieshaam ir redzams, ka ir veselas teejas lapas, nevis puteklji un saslaukas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]special_r
2009-10-24 18:28 (saite)
papīra pēcgarša :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]reptilja
2009-10-24 18:29 (saite)
īpaši, ja apsūkā tējas maisiņu! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chaika
2009-10-24 18:32 (saite)
prātīgāk esot likt uz acīm

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]special_r
2009-10-24 19:26 (saite)
Tā būtu uzskatāma par tējas maisiņu priekšrocību - ērta "pēclietošanas apsūkāšanas iespēja", savukārt lapu tējai šādas priekšrocības nav, tādai vaijadzībai jātur speciāla pēclietošanas apsūkāšanas marle.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]eermaniitis
2009-10-24 18:58 (saite)
klau a tu ikdienā tēju lieto? nu ne reizi nedēļā, bet tā kārtīgi?

ja nē, tad nav starpības - piemēram man var iedot iztukšoto vīna pudeļu merzavčiku (30 pudeles viena glāze) un es šamo neatšķiršu no 1756 gada božolē

tējai tas pats - ja lieto ikdienā, tad parādās būtiska atšķirība vai no veselām lapām vāra vai no putekļiem (smalki saberztām lapiņām)

no tējas maisiņiem tēja sanāk tāda pliekana, ar rūgtuma pečgaršu - tāds pats rūgtums ir arī no dārgajām tējām, tikai tad tās lapiņas tējā jātur ilgāk par 5 minūtēm - parasti jau pēc 2 minūtēm velk ārā, bez tam garša ir izteiktāka un pilnīgāka kā tējas maisiņam

lai gan ja šīs garšas nejūt (jo sajust var tikai regulāri lietojot) tad vienīgā atšķirība ir cenā

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2009-10-24 18:59 (saite)
par rūgtumu runājot
atšķirība ir vienā karotītē cukura :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eermaniitis
2009-10-24 19:01 (saite)
nav taisnība! tējai jābūt garšīgai arī bez cukura - cukurs ir gaumes jautājums, bet īstu rūgtumu viņš nenoņem, tikai maskē

bez tam ;) tas ir tas pats kā salīdzināt labu kubas cigāru ar jebkuru no cigarešu markām ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2009-10-24 19:09 (saite)
vot, klausies
JA JEBKĀDU TĒJU SPĒCĪGI KONCENTRĒ UZ ŪDENI, TĀ IR RŪGTA enīveiz
vienkārši tupa rūgta, tāpēc, ka rūgta viņa ir pēc savas dabas
labākais tējā kļūst tad, kad tā ir vispār bezgaršīga
značit
vai nu nav nepieciešama tik ļoti spēcīgs tējas un ūdens koncentrāts
vai arī jāglušī rūgtums ar cukuru

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eermaniitis
2009-10-24 19:13 (saite)
vot klausos ;)

un saku pretī - no tējas maisiņu rūgtuma neizvairīties nekādīgi - lai kā tu viņu šķaidītu, kamēr no dārgo tēju rūgtuma izvairīties vienkārši - neļauj ievilkties vairāk par 2 minūtēm plus neber par daudz

tās sīkās daļiņas maisiņos to rūgtumu izdzen kaut kā momentāli ārā, kamēr lapu tējām pa priekšu nāk ārā aromāts un citas ēterskās vielas un tas rūgtums seko pēcāk ....

es darbā dzeru maisus, aber mājās lapu tējas no speciāla čaiņika - kaut kā esmu iepraktizējies, bet populāri izstāstīt nespēšu gan - nav bijis iemesls par šo speciāli piedomāt ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kemune
2009-10-24 22:05 (saite)
oi, ašibaješja, tēja nebūt nav rūgta, rūgtums (stringency) ir dažāds dažādām šķirnēm, piemēram, ūluns pat var likties salds uz mēles, koncentrē kā gribi. rūgtums ir ļoti atkarīgs no ievilkšanās laika un temperatūras, ja pārvelk un pārdedzina, tad jebkuru labu tēju var pārvērst par mēslu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]biezpientaure
2009-10-24 19:55 (saite)
strikti ņemot, maisiņu ražotājiem arī ir ambīcijas - ir maisiņi ar labāku maisījumu iekšā, vot teiksim, SWB kafejnīcā tādu pasniedz. Protams, līdz labai beramajai tējai tur ir joprojām tālu, bet labāk par vispārpieņemto substandarta tējas izstrādājumu maisiņā ko parasti pārdod kā tēju.

(Atbildēt uz šo)


[info]spicausis
2009-10-24 21:30 (saite)
Redzu, ka dominē viedoklis, ka paciņtēja ir samazgu putekļi, veikalu beramā tēja ir aromatizētas samazgas, savukārt Apsaras samazgas ir sakaltušas — un vispār, visas tējas ir a apriori samazgas, jo viņas neviens nemāk pareizi pagatavot.

(Īsto tēju gatavo vien X. savā konspiratīvajā dzīvoklī, uz kuru aicināti ir tikai izredzētie, pēc pārbaudītu ļaužu rekomendācijām).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kemune
2009-10-24 22:07 (saite)
kā jau bez4pieci minēja, viens no killeriem tējai ir VECUMS, un tēja normāli nevar tikt ilgi glabāta (ja nu vienīgi tā nav safermentēta un sablietēta ripās kā pu-erh), tā vienkārši kļūst negaršīga. un maisiņu tējas, guess what, tiek ražotas ilgai glabāšanai. apsara lielu daļu tēju tiešām pārdod jau pavecas, bet gadās arī kas svaigs, viņi imho vienkārši nekontrolē un pārdod visu, kas ir uz vietas, latvietim parastajam taču pavilks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]biezpientaure
2009-10-24 23:08 (saite)
pirmajos gados apsara patika, bet kad sākās koka arhitektūra tā tēja aizgāja fonā, tur nu piekrītu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pinjons
2009-10-24 22:02 (saite)
No savas tējas gardēža pieredzes varu teikt - maisiņtēja sux ass!

(Atbildēt uz šo)


[info]special_r
2009-10-25 12:49 (saite)
kāda starpība ir starp betmenu un andri šķēli? izņemot apģērbu ir kaut kas savādāks?

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?