Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2009-10-24 18:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
a kāda ir starpība tējai maisiņā vai uzlietai tējai? tur izņemot papīru ir kaut kas savādāks?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]eermaniitis
2009-10-24 18:58 (saite)
klau a tu ikdienā tēju lieto? nu ne reizi nedēļā, bet tā kārtīgi?

ja nē, tad nav starpības - piemēram man var iedot iztukšoto vīna pudeļu merzavčiku (30 pudeles viena glāze) un es šamo neatšķiršu no 1756 gada božolē

tējai tas pats - ja lieto ikdienā, tad parādās būtiska atšķirība vai no veselām lapām vāra vai no putekļiem (smalki saberztām lapiņām)

no tējas maisiņiem tēja sanāk tāda pliekana, ar rūgtuma pečgaršu - tāds pats rūgtums ir arī no dārgajām tējām, tikai tad tās lapiņas tējā jātur ilgāk par 5 minūtēm - parasti jau pēc 2 minūtēm velk ārā, bez tam garša ir izteiktāka un pilnīgāka kā tējas maisiņam

lai gan ja šīs garšas nejūt (jo sajust var tikai regulāri lietojot) tad vienīgā atšķirība ir cenā

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2009-10-24 18:59 (saite)
par rūgtumu runājot
atšķirība ir vienā karotītē cukura :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eermaniitis
2009-10-24 19:01 (saite)
nav taisnība! tējai jābūt garšīgai arī bez cukura - cukurs ir gaumes jautājums, bet īstu rūgtumu viņš nenoņem, tikai maskē

bez tam ;) tas ir tas pats kā salīdzināt labu kubas cigāru ar jebkuru no cigarešu markām ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2009-10-24 19:09 (saite)
vot, klausies
JA JEBKĀDU TĒJU SPĒCĪGI KONCENTRĒ UZ ŪDENI, TĀ IR RŪGTA enīveiz
vienkārši tupa rūgta, tāpēc, ka rūgta viņa ir pēc savas dabas
labākais tējā kļūst tad, kad tā ir vispār bezgaršīga
značit
vai nu nav nepieciešama tik ļoti spēcīgs tējas un ūdens koncentrāts
vai arī jāglušī rūgtums ar cukuru

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eermaniitis
2009-10-24 19:13 (saite)
vot klausos ;)

un saku pretī - no tējas maisiņu rūgtuma neizvairīties nekādīgi - lai kā tu viņu šķaidītu, kamēr no dārgo tēju rūgtuma izvairīties vienkārši - neļauj ievilkties vairāk par 2 minūtēm plus neber par daudz

tās sīkās daļiņas maisiņos to rūgtumu izdzen kaut kā momentāli ārā, kamēr lapu tējām pa priekšu nāk ārā aromāts un citas ēterskās vielas un tas rūgtums seko pēcāk ....

es darbā dzeru maisus, aber mājās lapu tējas no speciāla čaiņika - kaut kā esmu iepraktizējies, bet populāri izstāstīt nespēšu gan - nav bijis iemesls par šo speciāli piedomāt ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kemune
2009-10-24 22:05 (saite)
oi, ašibaješja, tēja nebūt nav rūgta, rūgtums (stringency) ir dažāds dažādām šķirnēm, piemēram, ūluns pat var likties salds uz mēles, koncentrē kā gribi. rūgtums ir ļoti atkarīgs no ievilkšanās laika un temperatūras, ja pārvelk un pārdedzina, tad jebkuru labu tēju var pārvērst par mēslu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?