pajautaa

skrienoši zinošajiem

« previous entry | next entry »
Jul. 6., 2015 | 08:56 pm
posted by: tikko_pamodos in pajautaa

Ir plānos skriet pa pilsētu, tātad kājas traumēs cietā asfalta virsma. Kuri skriešanas apavi, jūsuprāt, nodrošinās vislabāko amortizāciju? Ideāli, ja tie būtu Nike, bet ja cita firma, ar nekas. Es un mani ceļgali, kā arī mugura savlaicīgi pateicas par sniegtajiem padomiem. Pati internetā sniegtajā informācijā par šo tēmu nespēju orientēties.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

from: [info]citronz
date: Jul. 6., 2015 - 09:52 pm
#

Oh, par šo ir tik daudz rakstīts, būs grūti īsi. Es ieteiktu notestēt kāju, lai neiebrauc auzās, to bez maksas var Maratonā, 42km.lv un Mysport. Nav obligāti jāpērk tas, ko piedāvā. Vienkārši ir atšķirība, vai vajag atbalstu un cik daudz.

Par traumēšanu- viss atkarīgs no pareizas skriešanas tehnikas. Protams, labi apavi palabos kļūdas, tas fakts. Drošāk skriet ar mīkstākiem, ja nav pārliecības par pareizu soli.

Par Nike viedokļa nav, man pašai viņi galīgi neinteresē, bet gan jau ir labi modeļi. Principā, ja zini savu pēdas tipu, tad jebkuri no tā tipa apaviem, kas domāti asfaltam. Lēti gan noteikti nebūs.

Atbildēt | Diskusija


qgmr101

from: [info]qgmr101
date: Jul. 7., 2015 - 12:41 am
#

1. Tehnika, tehnika, tehnika! Mēģini skriet uz pēdas priekšējās daļas (kā dāmas uz aukstpapēžu kurpēm), vispirms būs lēni, smieklīgi un neveikli, bet pēc tam ceļi kalpos par kādiem gadiem 20 (?) ilgāk. Var arī uz papēža skriet, maratonu noskriesi labos apavos un nekāda vaina. Pēc tam pats(pati) sapratīsi un vēl nebūsi paspējis (usi) satraumēties pārāk traģiski.
2. Nike ir OK. Tāpat kā visi pārējie, nav lielas starpības, visi apmēram tas pats, jāņem, kas labāk der uz kājas un uz aci krāsas patīk. Lētais gals ne, ap ~70 vai 90 eiro (tepat LV) kaut ko jēdzīgu var atrast. Atmaksāsies. No manas pieredzes. + Obligāti skrienamās zeķītes. Arī atmaksāsies.

Atbildēt | Iepriekšējais


veed_logs

from: [info]veed_logs
date: Jul. 6., 2015 - 10:24 pm
#

Manuprāt, vislabāko amortizāciju nodrošinās visparastākie vidējas klases skriešanas apavi (ne paši lētākie un ne paši dārgākie). Bet specifiskāk varēs pastāstīt specializētie sporta veikalu pārdevēji - liks paskriet uz celiņa, paskatīsies, kaut ko ieteiks un... galu galā tu iegādāsies skriešanas apavus (visticamāk dārgākus, nekā būtu gribējusi pirkt pirms tikšanās ar speciālistiem).
No savas pieredzes varu teikt, ka, manuprāt, apavu nozīme ir pārspīlēta. Svarīgāk ir jūtot, ja tuvojas trauma spēt apstāties un iepauzēt. Visu pakāpeniski un palēnām.
No konkrētām markām es ieteiktu Asics. Lai gan, ja šie apavi patīk man un manai kājai negarantē, ka tie patiks arī citam konkrētam cilvēkam.
Asics Gel Kayano. Asics GT-2000... u.c. un tik uz priekšu...

Atbildēt | Diskusija


kants

from: [info]kants
date: Jul. 6., 2015 - 10:35 pm
#

asics

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


cosmo_shiva2

from: [info]cosmo_shiva2
date: Jul. 7., 2015 - 10:54 am
#

+
Asics nav tik smuki un stilīgi kā Nike, bet pēc pieredzes saku, ka labāka kvalitāte. Es par saviem Asics 200€ samaksāju un tās izskatās pēc parastām vecmdīgām botēm, toties skriešana kā pa mākoņiem. Tā kā, labāk skriešanas apavus nepirkt pēc kritērija, kuri smukāki un stilīgāki. Nike ir tie mīkstie apavi, laikam Nike Free nosaukums, kurus nekad un nekādos apstākļos nedrīkst lietot skriešanai pa asfaltu. Asfaltam jāpērk "stability" apavi ar atbalstu, lai ne tikai celis, bet arī potīte neciestu.

Atbildēt | Iepriekšējais


vistu_zaglis

from: [info]vistu_zaglis
date: Jul. 7., 2015 - 12:52 am
#

Kapteinis vēlas nodot, ka vislabāko amortizāciju nodrošinās asfaltam radītas tupeles, un tādas ir katram sevi cienošam ražotājam, viņu r&d nesaņem algu par neko. Jārēķinās ar apm 100 eur, un tālāk jau Adidas, Asics, Nike, Mizuno, kādam no viņiem būs tieši tās, kas vislabāk derēs un patiks.

Atbildēt


from: [info]kvarks
date: Jul. 7., 2015 - 10:04 am
#

Es skrienu basàm kajam ari pa asfaltu. Galvenais ir tehnika,ka jau ieprieksejie biedri komentejushi. Ja pirmo saskari ar zemi veic pedas prieksdala (spilventins),tad biomehanika nodrosina lielisku amortizaciju,kas saudzè celjus,muguru un visu parejo. Lidz ar to apaviem nav tada amortizejosa nozime un var pirkt jebkurus sev un kabatai ertus sporta apavus.

Atbildēt | Diskusija


Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Jul. 7., 2015 - 01:48 pm
#

piekrītu šim. neskrienu gan basām, bet gan minimālajos apavos.

tie amortizējošie apavi tieši traucē skriet pareizā tehnikā, jo viņiem ir augsts papēdis un tas tieši spiež piezemēties ar papēdi pa priekšu.

Atbildēt | Iepriekšējais


andalusia

from: [info]andalusia
date: Jul. 7., 2015 - 12:57 pm
#

ari iesaku asics, ja grib nopietni skriet, pilnigi nav nepieciesams nemto no dargaa gala, es par savam maksaju 50-60 eiro, vienmeer perku to pasu veco modeli, ik pec 3-4 menesiem nomainu gel insoles (ebay par 5 eiro) arii nav nekadas specialas ortopediskas japerk, ta ka vinas ir pilnigi identiskas. Ja grib labu amortizaciju mainit gel insoles ir essential, ta ka gels jebkura formaa saplakst no ilgas skriesanas un vairs neamortize, tostarp, ja vins ir ieks kurpes, pec konforta asics ir platakas un peda nav tik sazhnaugta ka nike vai citam, bet ir tadi, kam tas nepatik, saka, ka parak lurkajas..cik ir bijusi darisana ar garu un biezu distancu skrejejiem, vairakums izvelas asics

Atbildēt | Diskusija


andalusia

from: [info]andalusia
date: Jul. 7., 2015 - 01:02 pm
#

+Vel laba lieta, ja kaut kas tomer iesapas ir kinesio saites < kinesio tape > (ari ebay noperkamas) pilns youtube ir ar video ka vinas uzlikt, palidz gan celiem, gan potitem, tiesam iesaku, sakot skriet vienkarsi must have traumu gadijumiem

Atbildēt | Iepriekšējais


Pelēks krauklis

from: [info]far_away
date: Jul. 7., 2015 - 07:07 pm
#

Es skrienu ar Nike Dart 9, pirku Dānijā, Nike veikalā, konsultējoties ar Nike darbiniekiem, prasīju kurpes tieši asfaltam un cietām virsmām, jo skrienu pa pilsētu (es gan cenšos atrast grants celiņus, zāli u.tml. un pamainīt virsmu skrējiena laikā, lai nav asfalts/betons/bruģis 100% skrējian). Ļoti patīk, ir ērtas, papēdis ir kā spilventiņš (biezs un atsperīgs), bet jāpiebilst, ka es ikdienā vairāk par 8-10km dienā viņās nepieveicu, maratonus skriet neesmu mēģinājusi, tāpēc nezinu, kā būtu skriet garus gabalus.

Un daudz svarīgāk par kurpēm ir tas, kā tu liec pēdu (vispirms papēdis pret zemi uz asfalta būs traumatiski pat ja tev būs vislabākie apavi). Arī veikalā darbinieki pirms tam pārliecinājās, ka es skrienu pareizi, pirms kurpes iedeva. :D Ak jā, pirms tam skrēju ar kurpēm, kurām bija daudz mazāka amortizācija (arī Nike), pēc pirmajiem diviem vai trim skrējieniem ar jaunajām sāpēja apakšstilbi, kamēr pieradu likt pēdu mazliet savādāk, bet tagad nemainītu pret citām. :)

Atbildēt