pajautaa

Šašļiks

« previous entry | next entry »
Jun. 2., 2014 | 03:13 pm
posted by: no_saules_zemes in pajautaa

Cik daudz (kg) šašļika vajag 20 cilvēkiem? Un ko dot tiem, kas neēd gaļu?

EDIT: zivis der.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {28}

#

from: [info]mazaa_zive
date: Jun. 2., 2014 - 03:18 pm
#

heheh. nu, grilsieru var. var baklažānus, kabačus, šampinjonus, papriku- iepakotus, ceptus follijā

Atbildēt


from: [info]echoes
date: Jun. 2., 2014 - 03:19 pm
#

Sēnes, baklažānus, saldos un "parastos"kartupeļus, papriku, cukini, utt.

Atbildēt


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jun. 2., 2014 - 03:20 pm
#

Ja ir vēl kaut kas ēdams, tad rēķina 100-150 g gaļas uz cilvēku, ja šašliks pamatā, tad var rēķināt līdz 200 g (bet tas tiešām ir krietni daudz).

Gaļas neēdājiem - dārzeņi, tos apviļā eļļas un garšaugu maisījumā un cep uz iesmiņiem (paprika, tomāti, sīpoliņi, baklažāni), arī šampinjoni vai kādas no lielajām sēnēm. Grilsiers ir garšīgs, ir tāds kartona paciņās, jau ar panējumu, tikai nezinu, kuros plauktos veikalā jāmeklē.

Atbildēt | Diskusija


soul_embraced

from: [info]soul_embraced
date: Jun. 2., 2014 - 03:25 pm
#

3kg uz 6 raženiem latvju puikām bija neeeedaudz pa daudz. Tā kā tā matemātika nav tik vienkārša :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Chloroform Sauna

from: [info]martcore
date: Jun. 2., 2014 - 03:27 pm
#

pusotrs kilo, ja vakars ir garš

Atbildēt | Iepriekšējais


soul_embraced

from: [info]soul_embraced
date: Jun. 2., 2014 - 03:27 pm
#

samuldējos - uz 5

Atbildēt | Iepriekšējais


ANNA + АИИА

from: [info]nenoteiksme
date: Jun. 2., 2014 - 08:25 pm
#

200g?
nu nez, nez. kaut kā sāpīgi iedomāties, ka mēs, piecu cilvēku ģimene, būtu pabaroti no viena šašlikspainīša. D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jun. 2., 2014 - 10:11 pm
#

Es runāju par 200 g svaigas gaļas, nevis marinādes un sīpoliem, kas sastāda krietnu daļu spainīša satura :)

Atbildēt | Iepriekšējais


niko

from: [info]klaudlet
date: Jun. 2., 2014 - 03:26 pm
#

Gaļneēdājiem tāpat kā gaļēdājiem var samarinēt lielos sojas gabalus (nopērkami Gogoļa ielā pie pretim Zinātņu akadēmijai).

Atbildēt | Diskusija


from: [info]zero_weirdness
date: Jun. 2., 2014 - 05:05 pm
#

var arī tos, kas ir lielākie, dabūjami Rimi, Maksimā, Prismā, uc

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]ninona
date: Jun. 2., 2014 - 03:48 pm
#

Lieliski grilējas arī ķimeņsiers. Uz urrā iet grilēti šampinjoni pēc tam sojas mērcē un/vai ķiplokainā eļļā paturēti.

Atbildēt | Diskusija


rosewater

from: [info]rosewater
date: Jun. 4., 2014 - 11:16 am
#

pirms grilēšanas vai pēc grilēšanas to sojas mērci likt virsū?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]ninona
date: Jun. 4., 2014 - 12:20 pm
#

"Marinē" pēc grilēšanas. Tad š(v)ampinjoni kā švamme uzsūc garšu. Var pirms tam mājās uz pannas apcept un izmēģināt.

Atbildēt | Iepriekšējais


kreiza

from: [info]kreiza
date: Jun. 2., 2014 - 03:58 pm
#

Zivis folijā- fantastiski :)))

Atbildēt | Diskusija


Santa

from: [info]santa_be
date: Jun. 2., 2014 - 04:56 pm
#

nav īsti veģetāri gan :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


kreiza

from: [info]kreiza
date: Jun. 2., 2014 - 05:00 pm
#

Jautājums bija par cilvēkiem, kas neēd gaļu ;P

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


...

from: [info]malfor
date: Jun. 2., 2014 - 05:17 pm
#

zivis aug kokos?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


crescendo

from: [info]crescendo
date: Jun. 2., 2014 - 05:26 pm
#

Burkāni arī kokos neaug it kā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


honeybee

from: [info]honeybee
date: Jun. 2., 2014 - 06:12 pm
#

Bet vārnas, piemēram, aug.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]diskurss
date: Jun. 2., 2014 - 06:21 pm
#

vāveres arī!

Atbildēt | Iepriekšējais


...

from: [info]malfor
date: Jun. 3., 2014 - 02:35 pm
#

var jau, protams, visu uztvert burtiski, lai nu būtu.

tad pateikšu skaidrāk: zivis nav augi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


crescendo

from: [info]crescendo
date: Jun. 3., 2014 - 03:03 pm
#

Arī sēnes un aļģes nav augi. Ne visi veģetārieši ir vegāni, ne visi gaļas neēdāji ir veģetārieši. Zivis nav gaļa.

Atbildēt | Iepriekšējais


Galma Āksts

from: [info]torch
date: Jun. 2., 2014 - 05:26 pm
#

un siers?

Atbildēt | Iepriekšējais


kreiza

from: [info]kreiza
date: Jun. 2., 2014 - 05:59 pm
#

Nesapratu :) Jautājums taču nebija, ko kokos augošu varētu dot šašlika vietā ;D

Atbildēt | Iepriekšējais


Galma Āksts

from: [info]torch
date: Jun. 2., 2014 - 05:25 pm
#

šašļiks, sašļiks, sašliks, šasliks. šasļiks - normāli griež ausīs

Atbildēt


zivs

from: [info]zivs
date: Jun. 2., 2014 - 05:46 pm
#

400g/deguns = normāli

Atbildēt | Diskusija


Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Jun. 2., 2014 - 06:09 pm
#

Jā, 400 ir starta cipars. Tie augstāk minētie 150 ir kaut kāda knakstīšanās, nevis ēšana, un tā ir kaut kāda Lido porcija (kur galvenais pret naudu izsniegt pretim kaut ko, kas formāli skaitās šašliks), nevis normāls ēdiena apjoms, ja organizē savu pasākumu.

Ja visu dienu kaut kas ir darīts pa āru, tad var rēķināt arī visus 800.

Pāri jau nu točna nepaliks.

Atbildēt | Iepriekšējais


asns

from: [info]ho_tai
date: Jun. 3., 2014 - 01:55 am
#

Ja nav rosols, citas uzkodas, bet pamatā tikai šasliks ar svaigajiem salātiem, tad 300-400 g uz degunu. Grilsiers garšīgs, bet palasot sastāvu vairs pirkt negribas. Var cept uz grilla banānus ar šokolādi saldajā. Vēl dārzeņus uz iesmiem( cukini, ķiršu tomāts, šampinjoni apslakstīti ar eļļu un garšvielām. To pašu lasi, ja nav apnicis. Man subjektīvi nepatīk visu vīstīt follijā sanāk kā varīts. Var cept burgerus. Attiecīgi gaļas neēdājiem vidū tikai sies un dārzeņi.

Atbildēt