pajautaa

tinamā tabaka

« previous entry | next entry »
Maijs. 30., 2012 | 08:17 am
posted by: martcore in pajautaa

labrīt, biedri

esmu nolēmis pāriet uz tinamo tabaku, tāpēc gribu visu zināt
kāda tabaka jāpērk un kur, ja es cigaretēm light formātu neatzīstu kā šķīru? kur izdevīgāk? kontrabandas iespējas?
aromatizētā tabaka rulz vai nu viņu nah?
mašīnīte ir vajadzīga, vai arī krāmēties manuāli (naktī, tumsā, sniegputenī, ok)? kāda? cik maksā? kur nopirkt?
kāda plānuma papīrs ir viskļovākais?
filtri?

paldies

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {22}

******* *******

from: [info]polkovnik
date: Maijs. 30., 2012 - 09:16 am
#

tabaka - lielākā daļa ir aromatizēta un pēc pirmajām 3 cigaretēm gribas mainīt aromātu, tāpēc labāk pirkt bez aromāta. lielākā daļa nearomatizēto tabaku ir ar specifisku asu piegaršu, tāpēc no populārajām iesaku tabaku ar nosaukumu minher vai kā tamlīdzīgi (pats vairs nepīpēju vispār, tāpēc nav paraudziņa), zaļo minher. tas ir 40g iepakojums (ir 3 veidu - 25, 30 un 40 g iepakojumi) un ir ļoti ekonomisks, jo maksā tikai 3.50 un ir smalki sagriezts un labi sapresēts. lai tabakad būtu "vairāk" un tā būtu sausāka, vēlams to atnest mājās un no celofāna iesaiņojuma pārlikt kādā sausā kastītē, pirms tam izplucinot no presējuma.

papīrīši ir trīs veidu - plānie, vidēji plānie un biezie. iesaku vidēji plānos, jo nav biezi un vieglāk tinami. plānie maniem resnajiem pirkstiem šķiebās un plīsa. iesaku klasiskos silver papīrīšus, bet praktiski var ņemt jebkuras firmas. ja nav papīrīšu, var tīt arī sviespapīrā, ja tāds ir mājās, un līmēt ar siekalām.

filtri vēlami. es ilgi pīpēju bez, arī normāli, bet ar filtru labāk, tā tomēr īsta tabaka un tajā ir darva. filtri ir divu veidu tievie un resnie, pārpratuma pēc nenopērc resnos, jo tie ir gigaresni, manuprāt, kas tādus vispār pērk.

mašīnīte arī vēlama - būs smukākas cigaretes un ērtāk arī, ir sevišķi tinot ar filtru.

Atbildēt | Diskusija


Chloroform Sauna

from: [info]martcore
date: Maijs. 30., 2012 - 09:19 am
#

izsmeļoši, paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


******* *******

from: [info]polkovnik
date: Maijs. 30., 2012 - 09:30 am
#

nodrošinoties pret sniegputeni, iesaku iesviest arī etviju un pirms lielākiem pārgājieniem uztīt kādu strēķīti cigarešu uz priekšu. ja ir mašīnīte, cik tur tā darba, apsēdies un uzrullē ātri vien. vispār tinamā tabaka salīdzinot ar cigaretēm ir daudz vairāk tabaka un arī ekonomiski izdevīgākā.

bet tā kopumā - man šis tāds vidusmēra viedoklis. katrs mīļotājs jau ar laiku sev atrod kādu specifisku šķirni. es esmu izmēģinājis kādu trešdaļu piedāvājumu, tendenci sapratu, un paliku tomēr pie tā minher. zinu, ka daudzi ciena liņiju - choice - tajā arī tabaka ir smalki sagriezta un kvalitatīva, bet priekš manis tā ir PĀRĀK aromātiska, arī original choice, kurai it kā vajadzētu būt neitrālai. bet, ja pierod, var arī to. un tā maksā 4ls, tas ir 50santīmu dārgāka par minher.

Atbildēt | Iepriekšējais


******* *******

from: [info]polkovnik
date: Maijs. 30., 2012 - 09:36 am
#

un galvenais, pats galvenais - ja pērc pirmo reizi - nenopērc PĪPJU tabaku!!! - pīpju un cigarešu tās ir ivas dazādas lietas. varbūt tas skan kā priekš muļķiem, bet ir bijuši gadījumi arī starp visnotaļ prātīgiem cilvēkiem!! :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Chloroform Sauna

from: [info]martcore
date: Maijs. 30., 2012 - 09:40 am
#

nu ta apmēram skaidrs, jā

Atbildēt | Iepriekšējais


ravejsledzejs vīriešu biksēs

from: [info]ravejsledzejs
date: Maijs. 30., 2012 - 11:11 am
#

es tinu cīgas tikai un vienīgi no pīpju tabakas. ar mašīnīti, lietojot plāno papīru, jo smēķējot nav jūtama deguša papīra garša. cigarešu tabaka ir smalkāk sagriezta un ērtāk lietojama uztīšanai, bet tā kā man personīgi patīk tāda stiprāka tabaciņa, tad tās cigaretēm paredzētās man šķiet par vāju. lietoju gan aromatizētas, gan nearomatizētas. pilsētā esot ar filtru, braucot pedīcijās - bez filtra. uztīšana ar mašīnīti ir ērtāka un cīga sanāk smukāka kā tinot ar roku.

Atbildēt | Iepriekšējais


traffico

from: [info]traffico
date: Maijs. 30., 2012 - 01:43 pm
#

Papīrīši- Hanf (Gizeh raqžojums).
Tabaka- man kā reiz patīk mitrāka, tāpēc pērku Choice (ja vien neņem kkādas perversās smakas/garšas ir).
Man mašīnītei ik pa pāris mēnešiem noplīsa audums(plastmasa), tāpēc sāku tīt ar rokām (man ir tik pat smukas kā ar to verķi).
Ja ļoto gribās uzvilkt dūmu, bet nekā gatava nav, var arī bezmaz ejot satīt.

Atbildēt | Iepriekšējais


Kuets Kotkins

from: [info]felipe
date: Maijs. 30., 2012 - 09:25 am
#

Pa lielam tas viss ir individuāli, bet es personīgi par labāko no Latvijā pieejamajām atzīstu Mac Baren (Dānija) ražoto tabaku. Par stiprumu jāsaka, ka jebkura tabaka būs stiprāka par light cigaretēm, par to var neiespringt. Maksā tā parasti 4-5Ls, nopirkt var tabakas veikalos. Es izvairos no garšiņām un aromātiem, lai gan tad, kad pārgāju uz tinamo tabaku, smēķēju arī tādu, bet tagad patīk, ja tabaka garšo pēc tabakas, nevis šampūna.
Tinu ar rokām, arī naktī, tumsā un sniegputenī.
Filtriņi slim, papīrs visāds. Biezāks ātrāk deg un līdz ar to arī ātrāk smēķējas, plānāks savukārt otrādi. Jāpiebilst, ka uztīta cigarete parasti vispār deg ilgāk nekā parastās.
Kaut kā tā.

P.S. Ieteiktu izvairīties no lētajām tabakām (līdz 3Ls), jo sūdīga garša un konsistence.

Atbildēt | Diskusija


Chloroform Sauna

from: [info]martcore
date: Maijs. 30., 2012 - 09:26 am
#

ok!

Atbildēt | Iepriekšējais


******* *******

from: [info]polkovnik
date: Maijs. 30., 2012 - 09:33 am
#

jā, mac baren arī, biju aizmirsis nosaukumu. tā ir otrā normālā latvijā pieejamā šķirne. bet ne visur to var nopirkt. atvainojos par iejaukšanos.

Atbildēt | Iepriekšējais


ululate

from: [info]ululate
date: Maijs. 30., 2012 - 09:28 am
#

es vispār esmu svētdienas smēķētāja, bet man arī patīk tīt poašai savas cigaretes. es ņemu visplānākos papīrīšus un tie pāris cilvēki, kas man apkārt tin, arī ņem visplānākos. labāk iemācīties uzreiz pašam ar rokām satīt, nevis ņemties ar mašīnīti (es, piem, nekad nespēju atcerēties, uz kuru pusi jāliek līmējošā maliņa).

man kā meitenei (haha) vislabāk patīk ķiršu tabaka, bet forša ir arī parastā. es visu pērku netālā speciālā pīpju un smēķētāju veikaliņā :)

filtri ir resnie, vidējie un ļoti tievie, sākumā ņēmu vidējos, bet tagad patīk vistievākie, jo ar tiem man izdodas satīt vissmukākās cigaretes.

vēl mans svētdienas smēķētājas viedoklis ir, ka tabakai tomēr jābūt drusku tādai ne gluži mitrai, bet viegli valganai, tāpēc pie galīgas izžūšanas paciņā ielieku apelsīna miziņu, kas mitruma līmeni atjaunina.

Atbildēt | Diskusija


Chloroform Sauna

from: [info]martcore
date: Maijs. 30., 2012 - 09:39 am
#

paldies, ululate!

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]pievakare
date: Maijs. 30., 2012 - 11:13 am
#

es atkal iekaltušu tabaciņu valdzinu ar ābolu miziņas gabaliņu ;o)

Atbildēt | Iepriekšējais


Zilog

from: [info]3_5469mhz
date: Maijs. 30., 2012 - 10:50 am
#

Labāk pārej uz pīpi, būsi kā komisārs Megrē :-)

Atbildēt


zivs

from: [info]zivs
date: Maijs. 30., 2012 - 10:59 am
#

Šeit jau pieminētā Mac Baren "Original Choice" ir ne tikai mana iecienītā tabaciņ, bet cilvēki telpās nevis saka ka smird, bet jautā kas tik labi smaržo. Tas noder socializējoties ar nesmēķētājiem.
Mac Baren ir akurāt labā sausuma/mitruma balansā.
Filtrus nelietoju, ietinu galā sarullētu kartonu, lai ekonomiski un ērtāk pīpot.

Atbildēt


from: [info]lotele
date: Maijs. 30., 2012 - 12:14 pm
#

jā, labāk iemācīties jau sākumā tīt ar rokām, bez mašīnītes. man cigaretes izskatās tik pat labi, kā ar mašīnīti tītās, vienīgi, kas man nepatika ar mašīnīti tinot,ka svaigu tabaku viņas par daudz sapresēja, tādējādi cigareti padarot smēķēt neiespējamu. un vēl ar rokām tinot es varu izvēlēties cik plānu cigareti sataisīt,jo pēdējālaikāes smēķēju aizvien mazāk un mazāk,tā kā vesela cigarete man jau ir par daudz :) ko vēl iesaku - neprasi tabakas veikalā stiprāku tinamo tabaku, es šo kļūdu izdarīju un man iesmērēja ko tādu, kas izraisīja nelabumu visrūdītākajiem smēķētājiem. filturs izvēlies tievos, vai vistievākos, bet papīriņus gan vari nopirkt visās variācijās un izvelēties,kur labāk patīk - plānie, biezie vai vidējie.

Atbildēt


Dūda

from: [info]zhagata
date: Maijs. 30., 2012 - 12:38 pm
#

Es eju vieglāko ceļu - man ir mašīnīte, kurā seber tabaku, otrā galā iesprauž filter tube (Mascote) un tad velk līdz visa tabaka tajā trubiņā ir iekšā. Īzī pīzī, un var uzreiz saštancēt vairākas, lai var svilpodams iet un smēķēt.

VIenīgi man pacietība nekad nepietika vairāk par 8-9 saštancēt.

Principā Holandē nav tabakas ar garšām, moš būs jānoprovē, bet priekš šitā vispār paredzēta ir tabaka bundulī. Maksā kādi 10 ls bet tur patiešām sanāk 2 bloki vismaz, ja nav jādalās. Manu tabaku visulaiku spēra, tāpēc nemaz objektīvi nezinu, cik daudz tur iekšā.

Man holandē patika pirkt Pall Mall zilo bunduli, bet te neesmu tādu manījusi.

Atbildēt


niko

from: [info]klaudlet
date: Maijs. 30., 2012 - 01:03 pm
#

Par papīriņiem - iesaku brūnos RAW papīriņus, kurus var nopirkt origo iekš Tabaceria. Ja parastos papīrīšus jūt smēkēšanas laikā, tad šos praktiski ne.

Atbildēt


izelpa

from: [info]elpa
date: Maijs. 30., 2012 - 01:33 pm
#

Balsoju par tīšanu ar paša rociņām - nav nebūt ne tik sarežģīti, atstāj lielāku iespaidu uz pretējo dzimumu (:D), turklāt ir neatkarīgākā no izvēlēm - nebūsi atkarīgs no kaut kādas mašīnītes, kura var arī pazaudēties, saplīst, aizmirsties vai vienkārši nebūt pie rokas.
Laikam manā prātā tas ir līdzīgi kā mācīties braukt ar mehānisko/automātisko kārbu. Labāk jau iemācīties braukt ar mehānisko, tad būsi gatavs plašākiem dzīves gadījumiem nekā tikai ar automātisko.

Atbildēt


ю

from: [info]ttp
date: Maijs. 30., 2012 - 02:05 pm
#

biezs papīrs, šaurie filtri un pasausa bezgaršas tabaka. patreiz Piel Roja, bet laikam lv tāda vēl nav. 3,50 eironi arī diezgan laba cena priekš bez[iedevu tabakas.

tīšana protams ar rokām, izņemot, ja ir foršā paštinošā etvija

Atbildēt


basta

from: [info]basta
date: Maijs. 30., 2012 - 02:39 pm
#

mašīnītes un filtri ir īmofegiem.
ar rizla papīru (zaļais vil dū), visparastāko tabaku un sērkociņiem sākuma komplektam pietiks.

Atbildēt


jackalope

from: [info]jackalope
date: Maijs. 30., 2012 - 11:59 pm
#

Iesaku vienkārši aiziet uz Alberta Pīpēm (Alberta ielā 1) un parunāt ar turienes cilvēkiem (Romānu vai Mairu). Labākais veikalas tabakas pirkšanai gan piedāvājuma, gan personāla (un tā kompetences), gan - noteikti - atmosfēras ziņā.
Var jautāt visus jautājums un saņemt sakarīgas atbildes.

Varētu gari un plaši stāstīt arī par tabakām, filtriem un papīriem, bet tev jau te viss kaut kas pierakstīts. Tiešām iesaku Alberta pīpes.

un mašīnīti, starp citu, gan - galīgi nē. ar rokām ātri var piešauties, bet, mašīnītes problēma ir - mitrinātās tabakas mēdz satīt saprasēti, ar sausajām ir ok. es, piem., kad pīpēju tinamo, pīpēju mitrinātās (lielākoties Mac Baren Original Choise - imho visforšākā tabaka ever), bet viņas mašīnītē tīt ir diezgan čakarīgi.
vēl ir čaulīšu variants, bet tur liels mīnuss ir čaulīšu kastes (kas ir samērā milzīga) staipīšana apkārt.

Atbildēt