« previous entry | next entry »
Feb. 1., 2011 | 04:46 pm
posted by: lotele in pajautaa

vajag jaunu un dumju skuķi, kas diemžēl man rados pagadījies, atrunāt no muļķībām. Jau otro dienu buros internetos cauri dažādiem info, bet šķiet vairāk derēs no "draudzeņu apcirkņiem".
Skuķis uzķēries uz musulmani, kas knapi šļupst Angliski, nedēļu paciemojās Ziemassvētkos, tagad taisās braukt atpakaļ un murgo kko par precībām.
Tātad, kas var un vēlas padalīties pieredzē par dzīvi ar musulmani (laulība, intīmas attiecības, skolas biedrs vai vnk paziņas). Es būtu ļoti, ļoti pateicīga, jo vismaz šādi stāsti varbūt liks meitenei kko pārdomāt :(

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {36}

Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Feb. 1., 2011 - 04:55 pm
#

Varbūt paralēli runāšanai ar skuķi vajag ar attiecīgās valsts vēstniecību parunāt par aizdomām par viltus laulībām no tā knapi runājošā puses?

Atbildēt


x

from: [info]walkire
date: Feb. 1., 2011 - 04:57 pm
#

ej uz atceries.lv forumu.

Atbildēt | Diskusija


Не бывает атеистов в окопах под огнём

from: [info]dunkelheit
date: Feb. 1., 2011 - 05:03 pm
#

un tur izlēks 2 frontes: viena bļaus jā un otra - nē :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


x

from: [info]walkire
date: Feb. 1., 2011 - 05:10 pm
#

bet lai tās, kas bļaus "nē" izstāsta, kāpēc tā uzskata, un tos selektīvus viedokļus iedod meitenei palasīt. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Young & braless

from: [info]made_in_china
date: Feb. 1., 2011 - 04:58 pm
#

varbūt iedod izlasīt Aleksandras Jolkinas tikko iznākušo grāmatu "Piesmietā misis Eiropa"? pati tikko veikalā nožīdoju 10 latus, tāpēc detaļās nezinu, bet, cik saprotu no aprakstiem, tur tieši par fiktīvajām laulībām ar šitādiem

Atbildēt


from: [info]sursurs
date: Feb. 1., 2011 - 05:11 pm
#

Reāli polietes divas pazīstamas bija, kad Kiprā dzīvoju - viena apprecējās ar pakistānieti, džeku tāpat izsūtīja atpakaļ un tur viņš baigi veixmīgi iekārtojās uz sievas rēķina - ši šamam naudu sūtīja utt.
Otra apprecējās ar Irānieti. Aizbrauca uz Irānu un pēc īsa brīža jau atmuka atpakaļ, jo tur sievietes bezmazvai pašas neko nevar/nedrīkst..

Vēl viena paziņa latviete ir precējusies ar turku - dzīvo tur turcijā - nu tur arī kultūras atšķirību dēļ dafiga konflikti viņiem bijuši - teiksim šī grib braukt uz irānu paceļot, šis nelaiž. A ja nelaiž, braukt nedrīkst.

Vēl dafiga dzirdēts, ka viņi diezgan privātīpašnieciski un greizsirdīgi. turklāt korāns atļauj piemēram, sist sievietei. Piemēram daudzās no musulmaņu valstīm takš vīrs var praktiski izvarot sievu, sist, ja neklausa un nekādās varas iestādēs vērsties vis nevarēs..

Un viena lieta beibei ir bik patusēt, kamēr viss labi, bet pavisam kas cits, kad jādzīvo kopā un sākas kaut vai ikdienišķi strīdi/probleāms. Tur spilgti izpaudīsies, vai vīrs ir pieradis, ka sieviete viņa sabiedrībā ir aš verdzenes lomā vai arī tomēr pastāv kāda līdztiesība.

Atbildēt


from: [info]sursurs
date: Feb. 1., 2011 - 05:14 pm
#

turkāt vēl ko vari meitenei pajautāt - ja teiksim viņa būtu nedēļu pazīstama ar kkādu džeku tepat no lv, vai uzreiz precētos? Ja nē, tad lai padomā - kāpēc te grib precēties. Mok džeks ir tas, kas tādas frāzes izmetis utt. Ja jā, tad var šķetināt tālāk utt, ka kālab viņam pēkšņi vajadzīga sieviete, kuru viņš praktiski nepazīst utt...

Atbildēt | Diskusija


from: [info]divi_g
date: Feb. 1., 2011 - 05:51 pm
#

Mok grib no šejienes aizmukt, pie tam pa galvu, pa kaklu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]lotele
date: Feb. 1., 2011 - 05:58 pm
#

ok, naudas īpaši daudz ģimenē nav, toties ir ļoti mīloši vecāki, kas visu, visu atdod meitai, neierobežo viņu, aptekalē kā princesi, ir vecākais brālis kas gan uz interesantām ballītēm paņem, gan parunājas pavisam atklāt un viss pārējais. Pati pirms ~gada stāstīja ka necieš ne acu galā visus krāsainos ar tām dīvainajām tradīcijām un reliģijām un ko tik vel ne, te pēkšņi viens uzrodas, kas gatavs lielo naudu tērēt un dāvāt, tad nu skrien precēties. Nu neticu ka dēļ naudas, varbūt dēļ nostajas ka LV viss slikti, vieglāk UK dzīvot?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]divi_g
date: Feb. 1., 2011 - 06:07 pm
#

Mok naudas (nevajag to novērtēt par zemu :)) un "te viss ir slikti" maisījums, UK tagad daudziem ir "sapņu zeme".

Atbildēt | Iepriekšējais


cloudkicker

from: [info]cloudkicker
date: Feb. 1., 2011 - 06:05 pm
#

ne viens vien piedāvājums ir nācis apprecēties ar musulmani. pat nauda piedāvāta. bet nu, tas viss tāpēc,lai varētu palikt attiecīgajā valstī. tīra izmantošana,lai dokumentus sev tas cilvēks nokārtotu.

protams,dzīvē jau visādi var gadīties, bet ar šito vajag uzmanīties.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]lotele
date: Feb. 1., 2011 - 06:19 pm
#

tur tā lieta, ka savu mūžu neticētu nevienam viņu vārdam un piesolītajiem mannā kalniem, bet tagad maksimāli cenšos savākt tādu informāciju un stastus, kas liktu skuķim padomāt par to, ka viņas gadījums nav izņēmums, jo viņa jau būtībā pastāv uz to.
sākšu laikam pati vēl piedomāt ko līdzīgu klāt, jo negribas lai līgavaiņa māsa tiktu pēc 3 gadiem koka kastē atgādāta mammucītim un papucītim.

Atbildēt | Iepriekšējais


aliya

from: [info]aliya
date: Feb. 1., 2011 - 06:23 pm
#

Nuuu.. varbuut no saakuma noskaidro ceelonjus - kas vinju taa paarliecinaajis ka taa ir pareizaa izveele un vai vinjai shkjiet ka tas ir labaakais..

no kuras vaksts ir tas musulmanis? jo iisteniibaa baigo dusmu uzsita tas 'vajag atrunaat'. mana mamma ir preceejusies ar musulmani (eegjiptieti) un dziivo Lv, un es dziivoju Uk ar musulmani (turku) un mees nesuudzamies. gadaas arii fantastiski viirieshi, vismaz saliidzinaajumaa ar 'latvieshu baalelinjiem' es priekshroku dodu musulmanjiem!

Atbildēt | Diskusija


from: [info]lotele
date: Feb. 1., 2011 - 06:36 pm
#

cik ilgi laiku jūs bijāt pazīstami pirms domājāt par precībām un kopdzīvi? Es varētu teikt arī "čurka ar musulmaņu ticību", ļoti atvainojos par aizvainojumu.
Šoreiz ir situācija ar mēnesi garu saraksti, nedēļu pavadītu kopā un pēkšņi sasteigtas kāzas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


aliya

from: [info]aliya
date: Feb. 1., 2011 - 06:45 pm
#

Oi!!! Par mammu preciizus laikus tev nepateikshu, jo tas bij sen. Bet ja nemaldos pirmoreiz vinji nejaushi saskreejaas kuurortaa, otroreiz peec paaris gadiem ar taapataam un peec tam ja gaaja runa par kaazaam. (starp pirmo un otro saskrieshanaas reizi komunikaacijas nekaadas nebija)

ar saveejo iepazinos Ziemassveetkos'09, kopaa saakaam dziivot feb'10, un tagad jau aukleejam savu pecinju..

taapeec iesaku noskaidro visu no a liidz z, jo ne vienmeer velns ir tik melns kaa vinju maalee.
pastaasti no kuras valsts iisti ir tas juusu gadiijums?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]lotele
date: Feb. 1., 2011 - 07:05 pm
#

ģeogrāfija mana vājība, nezinu :( runāja vecāki, bet tagad no galvas izkritis.
par to ātrumu laulībām man liekas aizdomīgi vēl tas, ka manu draudzeni, kas uk dzīvo, viņš vakar pat uzaicināja ciemos ar jautājumiem kā iet utt..
re ku orandžā portāla profils http://www.draugiem.lv/friend/?1296604

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Daavid Sinervo (Malleus)

from: [info]humanz
date: Feb. 1., 2011 - 07:24 pm
#

Ko varētu liecināt tas, ka viņa oranžajā portālā no 99 cilvēkiem vīrieši ir 4 (un no tiem 3 laikam bij ar neizrunājamu vārdu/uzvārdu)? Un no sievietēm lielākā daļa ir blondas latvietes? :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]spuldziite
date: Feb. 1., 2011 - 07:40 pm
#

+1

klau, ir viņai jau 18?
es kā plānu b ietiektu apdomāt, vai vispār var šitā aizmukt.

jo samīlēšanās ir akla un tā nav mīlestība.
saki skuķim, lai pagaida, lai nokārto eksāmenus, lai vēsu prātu tādas lietas pārdomā. pastāsti, ka šitik sastiegtas laulības tiek parasti šķirtas, ka kāzām taču jābūt smukām, vasarā būtu tik jauki, kleita jāšuj, jātrod šuvējs (te atkal skola sbeigas var iepīt pa vidu)- vienvārdsakot, mēģini iegūt laiku, varbūt atjēgsies..

tikmēr var pazondēt, kas tam vecim aiz ādas, t ejua par to vēstniecību bija komentārs.

Atbildēt | Iepriekšējais


x

from: [info]walkire
date: Feb. 2., 2011 - 01:38 pm
#

Bla bla, "baigo dusmo uzsita". Tu kastē esi izaugusi un nesaproti, ka, ja tev un mammai paveicās satikt izglītotus musulmaņus ar modernu skatījumu uz dzīvi un vienkārši labus cilvēkus, viņus nevar likt vienā kastē ar tiem miljoniem, kas grib iegūt foršās sapņuzemes pilsonību un tam nolūkam izmanto naivās meitenes no Baltijas valstīm, Krievijas un Polijas? Ka tie ir neiglītoti, sadistiski, tumsonīgi ļautiņi, kas pret sievieti tālāk izturēsies kā pret pēdēju mēslu? Turpini vien dot priekšroku musulmaiņiem, lol.

Atbildēt | Iepriekšējais


masha_nje_vasha

from: [info]masha_nje_vasha
date: Feb. 1., 2011 - 06:45 pm
#

aicinu nekurināt reliģisko naidu un paturēt prātā iespēju, ka neprātīga, spontāna mīlestība tomēr pastāv. Vari ieteikt viņai turpināt attiecības, bet ievērojot elementāru piesardzību - ja brauc uz UK tad satiekās ar viņu neitrālā teritorijā nevis pie viņa mājās. Turklāt, ja viņam tik cēli nodomi kā precēties, tad taču pilnīgi normāli, ka līdz tam jāiepazīst tuvāk, nevis jādzīvo kopā uzreiz. Īsta mīlestība taču var gaidīt nedaudz. Lai vinš brauc uz LV ciemos kaut vai uz nedēļas nogali. Lai viņa uzzin to, vai viņam ir UK pilsonība - tad atkritīs/aktualizēsies jaut. par precībām dēļ ES pilsonības.
Viņas ģimenei neieteiktu būt pret attiecībām, tā vietā viņi var aicināt respektēt viņu pašu tradīcijas, kur neviens LV pēc nedēļas pazīšanās neprecās parasti. Lai gīmene saka, ka vismaz tik daudz cieņas kā gadu ilgs potenciālā jaunā ģimenes locekļa iepazīšanas laiks viņiem ir tiesības lūgt.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]lotele
date: Feb. 1., 2011 - 06:56 pm
#

lūk, es jau negribu tās attiecības izjaukt vai kā, bet meitene sobrīd 12.klasē un dēļ spontānajam kāzām gatava pamest visu un braukt prom, tur sākt visu no sākuma. Tā, viens no argumentiem šai pārbaudei par patieso mīlu, pierunāt topošo vīru, ka vajag dabūt vismaz no vidusskolas izglītību šeit, cik tad palicis, nieka pusgads un tad var precēties. Lai smuki vasarā un tā...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


aliya

from: [info]aliya
date: Feb. 1., 2011 - 07:47 pm
#

diemzheel draudzinjus apluukot nevaru caur mob tel.

bet!
1kaart - saaciet ar to ka iestaastiet meitenei, ka pamest skolu ir stuuulbi!!! miilestiiba pagaidiis, bet bez izgliitiibas vinjai pat taa neliidzees dziivee.
2kaart - piedaavaajiet lai vijna apsver domu taalaak maaciities Uk, vai sliktaakajaa gadiijumaa straadaat sheit.
3kaart - ja piekriit tam kas rakstiits pie 2. punkta, lai izdomaa plaanu, kaa peec skolas pabeigshanas iekaartoties Uk, lai buutu pati patstaaviiga nevis no kaada atkariiga.

un tomeer noskaidro no kurienes tas putns ir. jo ne jau religjija ir taa kas ir slikta/nepareiza, bet audzinaashana un attieksme. pati zinu ka ir dazhas tautiibas ar kuraam pie viena galda mani nenoseedinasi, kaut pakaries. un runa par tiem pashiem musulmanjiem.

Atbildēt | Iepriekšējais


masha_nje_vasha

from: [info]masha_nje_vasha
date: Feb. 1., 2011 - 09:06 pm
#

jā, nu uz to izglītību var tiešām spiest. Piemēram, teikt "ja viņš grib, lai tu pamet skolu, tad viņam nerūp tava izglītība un nākotne. Arī turpmāk viņš uzskatīs par normu, ka tu viņa dēļ atsakies no būtiskām lietām".
Lai viņa gatavojas stāties UK universitātē - pievēršas sekmju uzlabošanai LV. Saki viņai, ka mīlestība ir jāpārbauda - lai viņš arī viņas dēļ ir gatavs no kaut kā atteikties, lai viņa viņam kaut ko prasa izdarīt (nevis nopirkt).
Starpcitu, UK viņa pat gribot nevarētu iestāties skolas pēdējā gadā. Viņai būtu jāmācās kādi 3 gadi, jo tur pilnīgi savādāka sistēma. Lai viņa pati to iegūglē un paskaidro, kā tur to spēs izdarīt.
Turklāt visticamāk vēl būs jāvalkā skolas uniforma un kā viņa raugās uz to, ka būs precējusies, skolas uniformā un mājās būs kaudze mājas darbu, ko pildīt? Turklāt visādās obligātajās ķīmijās un fizikās viņai angliski būs tik grūti, ka pa kuru laiku viņa nodosies ģimenes dzīvei?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


masha_nje_vasha

from: [info]masha_nje_vasha
date: Feb. 1., 2011 - 09:30 pm
#

ja vēl neesi nogurusi, no šī jaut. risināšanas, tad man ir viena ideja. iedod savu epastu, ja interesē.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]lotele
date: Feb. 2., 2011 - 11:03 am
#

vēl neesmu :) Lotelite iekš gmail.com

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]lidzhons
date: Feb. 1., 2011 - 08:11 pm
#

redzēju draugos to līgavaini.tiešām jāmēģina iegūt laiks...varbūt viņa nāks pie prāta, savādāk viņš biļeti nopirks un daudz prāta nevajag, lai lidmašīnā iesēstos. pasi jau var nejauši nobēdzināt, bet tas ilgtermiņā nedarbosies. un ja jau viņš ar citām draugos tur flirtē, moš tās sarakstes viņai jāparāda

Atbildēt


from: [info]lotele
date: Feb. 1., 2011 - 08:15 pm
#

paldies, paldies visiem gudrajiem padomiem, pieredzēm un visam pārejām.
Uz pirmdienu esot biļete nopirkta viņai, ceturdien ir doma viesoties, tad arī runāsim. Ja ne es (mums ar viņu nav īpaši tuvas attiecības) tad vecākais brālis izrunāsies pilnīgā atklātībā un mēģināsim to variantu izcelt par skolas pabeigšanu un kāzām vasarā.

Atbildēt


from: [info]sursurs
date: Feb. 1., 2011 - 08:24 pm
#

apstījos draugos profilu gan džekam, gan tai Tavai radiniecei.. Nu pēc profila textiņiem neizskatās, ka šai beibei kāds kko varētu baigi ieskaidrot :D

Bet nu par izglītību toč, lai padomā un par pilsonību noskaidro.. Un pati uz savas ādas esmu izbaudījusi to uzmanību dzīvojot Kiprā. Vnk mantalitāte tāda - piežūžos pilnas austiņas. Turklāt pēc bildes tas džeks nemaz tik jauns neizskatās.. Izskatās, ka beibe vnk atradusi kādu, kas šamo uz rokām nēsā un nu ir gatava pamest visu.. :(

Atbildēt


from: [info]kim
date: Feb. 1., 2011 - 09:15 pm
#

Bieži vien ar "pierunāšanu" var panākt tieši pretēju efektu. Iespītēsies un viss.

Man laba doma šķistu uztaisīt kaut vai pāris feikus profilus (šis varētu būt laikietilpīgi) vai sarunāt ar pāris savām blondajām (tas nav uzbrauciens ;D) draudzenēm, lai apskata "līgavaiņa" profilu, varbūt kaut ko neitrālu uzraksta. Un jāskatās, kā viņš reaģē - ja sāk rakstīt visām vienus un tos pašus tekstus, visas bildina un aicina ciemos, tad vienkārši jāpakrāj šādas sarakstītes un pēc tam jāparāda skuķītim. Ja veselais saprāts nenostrādās, tad varbūt vismaz lepnums.

Atbildēt


from: [info]koijots
date: Feb. 1., 2011 - 09:48 pm
#

Piezvani uz Ārlietu ministrijas Konsulāro departamentu.
Viņi šādās situācijās ir saprotoši, jo savādāk bieži vien tie skuķi ir jāpestī ārā (iespēju robežās).
Viņiem ir daudz stāstu, ko par šīm fiktīvajām/nelaimīgajām laulībām pastāstīt.

Konsulārās palīdzības nodaļa
Nodaļas vadītāja
Nora Labanovska
67016382

Atbildēt


from: [info]po
date: Feb. 1., 2011 - 11:14 pm
#

Šitiem muslimiem un *stānām ir baigā mode melot, melot un melot. Viņi mūždien sasola piparkūku namiņus ar glazūru un rozīnēm, muld, ka ir no karaļu ģimenēm utt. Karoč - meļi caurum cauri. Tad nu būs sakrāmējis naivai meitenei uz galvas, un naivais skuķis pat neapzinās, ka ir vnk nopirkts ar vārdiem. Viņai drošien prātā nenāk, ka pie viņiem tur pat iepirkties bez kaulēšanās nevar. Un tā, kamēr viņa to nelietīgo tēviņu nav par sūda bomzi un lupatu apsaukājusi, viņš pat negrasās atkāpties no tā, ko nu viņš tur ir samālējis. Cita kultūra.

Atbildēt


putns

from: [info]dumshputns
date: Feb. 2., 2011 - 01:39 am
#

Lūk, viņu kultūrā skuķis nemaz nedrīkstētu sevi un ģimeni neapkaunojot tā vienkārši bez atļaujas ņemt un apprecēties. Par tādu ģimenes kaunu viņu klusi novāktu - un tieši UK šādi gadīijumi (honor killings) notiek. Tad jautājums ar kādu cieņu tas vecis meiteni spēs uztvert, ja viņa rīkosies tā, kā veča kultūrā būtu pēc viņu domām pelnījusi nāvi?
Protams, protams, tā nav visiem. BET kā viņa un jebkurš šeit to var zināt kā irkonkrētajam izlaidenim?

Atbildēt


asns

from: [info]ho_tai
date: Feb. 2., 2011 - 01:12 pm
#

Jā, laikam tiešām mīlestība ir akla.. Vislabāk imponēja galerija ar nosaukumu nice day kaut kādā svalkā. Un vēl izbrīnijā tik daudzo LV beibju jūsmīgie komentāri. Caur draugu drauiem zināmsa vienas neveiksmīgas laulības ar ēģiptieti, bet dataļās nepateikšu, kas tur īsti bija. Šķiet, vairs īpaši nelikās par viņu zinis un domāja, kur braukt tālāk.

Atbildēt


from: [info]koijots
date: Feb. 2., 2011 - 04:21 pm
#

1.4. Fiktīvās laulības, cilvēktirdzniecība

2010. gadā Latvijas pilsones Īrijā bija noslēgušas 320 laulības: 143 ar Pakistānas, 37 ar Indijas, 17 ar Bangladešas, 11 ar Nigērijas pilsoņiem, kā arī ar Afganistānas, Ēģiptes, Irākas, Sīrijas un citu valstu pilsoņiem (2009.gadā - 357, no tām 257 ar Pakistānas, 80 ar Indijas, 20 ar Bangladešas un citu valstu pilsoņiem).

2010.gadā Kiprā Latvijas pilsones bija noslēgušas 45 laulības (2009.gadā - 84 laulības).

ĀM turpinās piedalīties preventīvās kampaņās, sadarbosies ar citām iestādēm un organizācijām, kā arī apmācīs savus darbiniekus atpazīt cilvēktirdzniecības upurus.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]koijots
date: Feb. 2., 2011 - 04:24 pm
#

Samazinās Īrijā un Kiprā noslēgto fiktīvo laulību skaits starp Latvijas pilsonēm un eksotisko valstu piederīgajiem

RĪGA, Feb 02 BNS - Pērn samazinājies Īrijā un Kiprā noslēgto fiktīvo laulību skaits starp Latvijas pilsonēm un eksotisko valstu piederīgajiem, lai gan tā joprojām ir nopietna problēma.

Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Teikmanis žurnālistiem trešdien pavēstīja, ka 2010.gadā Latvijas pilsones Īrijā bija noslēgušas 320 laulības. Runājot Teikmaņa vārdiem, mīlestība bija skārusi 143 Pakistānas, 37 Indijas, 17 Bangladešas un 11 Nigērijas pilsoņus, kuri noslēguši laulības ar Latvijas daiļavām. Latvietes fiktīvās laulībās dodas arī ar Afganistānas, Ēģiptes, Irākas, Sīrijas un citu valstu pilsoņiem.

Savukārt Kiprā pērn Latvijas pilsones bija noslēgušas 45 fiktīvas laulības.

2009.gadā Īrijā tika noslēgtas 357 laulības, bet Kiprā - 84.

Teikmanis atzina, ka fiktīvo laulību skaita samazinājums skaidrojams ar plašajām informatīvajām kampaņām. Šādu laulību skaits varētu arī samazināties, uzlabojoties ekonomiskajai situācijai Latvijā.

"Liela nozīme ir arī ekonomiskajai situācijai, jo ne jau aiz labas dzīves meitenes meklē šādu peļņas veidu. Uzlabojoties ekonomiskajai situācijai, var sagaidīt, ka samazināsies fiktīvo laulību skaits," pieļāva Teikmanis.

Atbildēt | Iepriekšējais