Feb. 2., 2011 | 04:24 pm
No:: koijots

Samazinās Īrijā un Kiprā noslēgto fiktīvo laulību skaits starp Latvijas pilsonēm un eksotisko valstu piederīgajiem

RĪGA, Feb 02 BNS - Pērn samazinājies Īrijā un Kiprā noslēgto fiktīvo laulību skaits starp Latvijas pilsonēm un eksotisko valstu piederīgajiem, lai gan tā joprojām ir nopietna problēma.

Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Teikmanis žurnālistiem trešdien pavēstīja, ka 2010.gadā Latvijas pilsones Īrijā bija noslēgušas 320 laulības. Runājot Teikmaņa vārdiem, mīlestība bija skārusi 143 Pakistānas, 37 Indijas, 17 Bangladešas un 11 Nigērijas pilsoņus, kuri noslēguši laulības ar Latvijas daiļavām. Latvietes fiktīvās laulībās dodas arī ar Afganistānas, Ēģiptes, Irākas, Sīrijas un citu valstu pilsoņiem.

Savukārt Kiprā pērn Latvijas pilsones bija noslēgušas 45 fiktīvas laulības.

2009.gadā Īrijā tika noslēgtas 357 laulības, bet Kiprā - 84.

Teikmanis atzina, ka fiktīvo laulību skaita samazinājums skaidrojams ar plašajām informatīvajām kampaņām. Šādu laulību skaits varētu arī samazināties, uzlabojoties ekonomiskajai situācijai Latvijā.

"Liela nozīme ir arī ekonomiskajai situācijai, jo ne jau aiz labas dzīves meitenes meklē šādu peļņas veidu. Uzlabojoties ekonomiskajai situācijai, var sagaidīt, ka samazināsies fiktīvo laulību skaits," pieļāva Teikmanis.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: