pajautaa

krīpī krīp

« previous entry | next entry »
Dec. 20., 2016 | 11:49 am
posted by: zimbardo in pajautaa

Sveiki!
Ar klasisko atrunu, ka tas nav par mani. Vārdā neminamā Latvijas universitātē pasniedzējs uzmācas studentēm, glāsta kājas, cik saprotu, tad neko citu pagaidām nedara, ilgi blenž utml. Interesē ko te var iesākt? Studentes raustās runāt, protams, jo nekas TĀDS jau nav noticis. Latvijā juridiski, tas arī nekas īsti neskaitās. Ir kādas idejas?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {16}

ro

from: [info]roncijs
date: Dec. 20., 2016 - 12:07 pm
#

mjā. pērn vienā citā universitātē, pie datora sēdošām studentēm vārdā tikpat neminams pasniedzējs veica muguras atslodzes vingrinājumus, pēc praktiskajiem darbiem piedāvājot arī masāžas tajā pat rajonā.

kas tā par tendenci uznākusi? vai bēgļu pasniedzēji būs vēl trakāki?

Atbildēt


from: [info]solipse
date: Dec. 20., 2016 - 12:20 pm
#

"Zahars apliecināja, ka viņam ir grūti saprast, kādēļ šie abi cilvēki kopā devās izbraucienā, kādēļ dzēra un kādēļ tagad kašķējas." un strīds "neskarot darba attiecības". tā runā LPA rektors, vāks.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


jūnija lietus / augusta lapas / septembra atmiņas

from: [info]special_k
date: Dec. 20., 2016 - 12:24 pm
#

baisi...

Atbildēt | Iepriekšējais


Nepabeigtā dienasgrāmata

from: [info]dienasgramata
date: Dec. 20., 2016 - 12:23 pm
#

Atbildēt | Iepriekšējais


Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Dec. 20., 2016 - 12:17 pm
#

Ja viņš patiešām ir krīpī krīps, nevis šī ir trigerētu feministu izfantazēta problēma, tad ir jāvēršas pie universitātes vadības, kurai ir attiecīgi jāreaģē. Viņu interesēs ir izskatīt šo gadījumu, nevis gaidīt, lai notiek kaut kas neglīts.

Skatīties nevienam tu aizliegt nevari, bet kāju glāstīšana jau ir kategorijā "TĀDS".

Atbildēt


from: [info]digna
date: Dec. 20., 2016 - 12:20 pm
#

Rakstīt kolektīvu iesniegumu katedrai vai kam tur par pasniedzēja maiņu, varbūt pat neminot iemeslu sākumā. Rakstīt katru nedēļu. Vākt pierādījumus. Skaļi reaģēt, ja profesors sāk grābstīties. Katrā ziņā, neklusēt!

Atbildēt


Santa

from: [info]santa_be
date: Dec. 20., 2016 - 12:48 pm
#

Ā, pats pirmais- tiklīdz sāk pieskarties tā- "lūdzu noņemiet savas rokas, tas man liek justies nekomfortabli. Paldies!"- ja visas tā darīs, tad ātri vien nomierināsies un atzīmes tādos gadījumos reti mēdz samazināt, mēdz pat nedaudz uzlikt pa virsu, lai ķip nekasās. Bieži vien vecāka gada gājuma vīrieši tā dara, jo studentes baidās pateikt- hey, atpisies no manām kājām. Pret blenšanu- vienojaties visas pie viņa vilkt platus, neformīgus apģērbus- tīri tā, protestam un lai nav kur piesiet acis. Ā un vēl, ejiet pa divām pie viņa, lai nav jāpaliek vienā telpā 1:1.

-Runāt ar fakultātes vadību, bet būt gatavām ka tas neko nemainīs- pārāk visi cieši pazīstami un bieži baidās/vairās iet konfliktos.

-Oficiālus iesniegumus fakultātei, oficiālus iesniegumus LU vadībai.

Atbildēt


svesinieks

from: [info]svesinieks
date: Dec. 20., 2016 - 12:49 pm
#

Ko es darītu, ja nonāktu līdzīgā situācijā, ja manas kājas kāds censtos apgrābstīt pret manu gribu, un būtu drošs, ka pasniedzējs to dara netīru motīvu vadīts:

1. Pateiktu, lai beidz apgramstīt kājas. (es droši vien negribētu pacelt šo līdz varas gaiteņiem un pēc tam savu vārdu asociēt ar seksuālās uzmākšanās skandālu, saprotu, kā šis var likties mīkstmiesīgi). Vienkārši pasakot, "Ko jūs dariet? Lūdzu, pārstājiet, tas nav korekti!" ir skaidrs messidžs, pēc kura ir jābūt rikītigi naglam pidarasam, lai turpinātu ko līdzīgu darīt.

2. Iesniegums katedrā par nekorektu/neprofesionālu izturēšanos. Ja rakstītu iesniegumu individuāli, tad varbūt izvairītos no vārda "seksuāla uzmākšanās", jo atkal nevēlētos tapt saistīts ar skandālu par seksuālu uzmākšanos. Vislabāk, manuprāt, ir kolektīvi rakstīt iesniegumu (arī no klātesošajiem, kuru kājas netika apgrābstīts, bet kas sagaida profesionālu attieksmi no mācībspēkiem), jo tad nevar teikt, ka tās ir viena studenta izfantazētas lietas, vērsties pret individuālu studentu (kas nebūt nav mazsvarīgi, jo nelielajā Latvijā, pasniedzēji dažkārt ir ļoti kontaktbagāti), kā arī kopumā iesniegums izskatītos leģitīmāks.

Es, personīgi, nespēju iztēloties, domājot par savu fakultāti, kā šāds iesniegums varētu neizraisīt sankcijas pret jebkuru no mācībspēkiem. Tiesa gan nespētu arī iztēloties, kā kāds mācībspēks varētu nonākt šādā situācijā.

Atbildēt


iokaste

from: [info]iokaste
date: Dec. 20., 2016 - 12:49 pm
#

Pateikt profesoran, ka tā nedrikst un uzšaut pa nagiem.

Atbildēt | Diskusija


Mazais meža dīvainītis ar sviesta burku rociņā

from: [info]savaadaisu
date: Dec. 20., 2016 - 01:18 pm
#

Pa nagiem dot nevajag, bet skaļi izteikt protestu gan vajag, savādāk, ja nonāks līdz lietas skaidrošanai, šis profesors varēs teikt, ka tas bijis tikai tēvišķs žests vai kaut kas tamlīdzīgs un studente tak varēja pateikt, ka tas šai liekas nepieņemami. Gan jau šiem ir arī kaut kāds ētikas kodeks un kāds kārtības rullis, kur teikts, ka kājas drīkst vai nedrīkst apgrābstīt. Pie tā tad arī apelēt.

Atbildēt | Iepriekšējais


Gerda

from: [info]gc
date: Dec. 20., 2016 - 02:21 pm
#

Iet sūdzēties augstskolas vadībai. Iespējams, ka tas nenotiek pirmo reizi

Atbildēt


Juriic

from: [info]juriic
date: Dec. 20., 2016 - 03:02 pm
#

Lai kāds viņam neredzot nofilmē viedtālrunī un izliek internetos.

Atbildēt | Diskusija


Kate

from: [info]es_esmu_dzhims
date: Dec. 20., 2016 - 04:16 pm
#

nekas nestrādātu labāk par šito, arī augstskolas vadībai nebūtu citu variantu, kā dīlot ar šo situāciju (man vismaz ir tāda cerība)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]kvarks
date: Dec. 20., 2016 - 10:56 pm
#

Noteikti neklusēt! Ja ir grūti iebilst pret kāju glaudīšanu, der jau iepriekš izdomāta, glīti noformulēta frāze - korekts "atpisies", kuram nevar piesieties. Arī ar netīkamo blenšanu varbūt var kaut kādu variantu izdomāt - atkarībā no situācijas. Varbūt kaut ko no sērijas: "Atvainojiet, vai jūs man ko vaicājāt? Biju aizdomājusies." Vai kaut kādu darbību, kas atsaldē situāciju - nezinu, pārsēsties tālākā solā, sākt sarunāties ar blakussēdētāju, kaut ko kas saka "atpisies". Vēlams bez emocijām, jo emocijas var lieconāt par "upura" nestabilitāti. Vēsu mieru (kaut vai tēlotu!). Skaidrs, ka seksuāla uzmākšanās (ja cilvēkiem ir neērti un nepatīkami, tas liecina par seksuālas uzmākšanās klātbūtni) ir nepieļaujama!

Atbildēt


displaced polarbear

from: [info]dzhindzhera
date: Dec. 21., 2016 - 08:45 pm
#

zinu nedrīkst, a ja kādā kaktā pa seju?

Atbildēt