svesinieks

Dec. 20., 2016 | 12:49 pm
No:: svesinieks

Ko es darītu, ja nonāktu līdzīgā situācijā, ja manas kājas kāds censtos apgrābstīt pret manu gribu, un būtu drošs, ka pasniedzējs to dara netīru motīvu vadīts:

1. Pateiktu, lai beidz apgramstīt kājas. (es droši vien negribētu pacelt šo līdz varas gaiteņiem un pēc tam savu vārdu asociēt ar seksuālās uzmākšanās skandālu, saprotu, kā šis var likties mīkstmiesīgi). Vienkārši pasakot, "Ko jūs dariet? Lūdzu, pārstājiet, tas nav korekti!" ir skaidrs messidžs, pēc kura ir jābūt rikītigi naglam pidarasam, lai turpinātu ko līdzīgu darīt.

2. Iesniegums katedrā par nekorektu/neprofesionālu izturēšanos. Ja rakstītu iesniegumu individuāli, tad varbūt izvairītos no vārda "seksuāla uzmākšanās", jo atkal nevēlētos tapt saistīts ar skandālu par seksuālu uzmākšanos. Vislabāk, manuprāt, ir kolektīvi rakstīt iesniegumu (arī no klātesošajiem, kuru kājas netika apgrābstīts, bet kas sagaida profesionālu attieksmi no mācībspēkiem), jo tad nevar teikt, ka tās ir viena studenta izfantazētas lietas, vērsties pret individuālu studentu (kas nebūt nav mazsvarīgi, jo nelielajā Latvijā, pasniedzēji dažkārt ir ļoti kontaktbagāti), kā arī kopumā iesniegums izskatītos leģitīmāks.

Es, personīgi, nespēju iztēloties, domājot par savu fakultāti, kā šāds iesniegums varētu neizraisīt sankcijas pret jebkuru no mācībspēkiem. Tiesa gan nespētu arī iztēloties, kā kāds mācībspēks varētu nonākt šādā situācijā.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: