|
Wed, Jun. 3rd, 2009, 05:40 pm
Mani jau ilgus gadus plosa jautājums - kurš vīns ir labs? Visādos veselības žurnālos ik pa brīdim starp melno pirti, brūkleņu klizmu un enerģētisko vingrošanu saullēkta brīdī pavīd frāze "...un reizēm iedzeriet glāzi laba vīna" A kurš vīns ir tas labais? Tas, kurš garšo vīna ekspertiem, kuri to gurdzelē pa muti, blenž pret gaismu cauri un pēc tam izrunājas par citrusu mandelēm un maigo meloņu pēcgaršu ar sēņu piesitienu bietē, vai arī tas, kurš garšo man, bet vīna eksperts mani ar pliku roku nosistu, ja es ar to plātītos, mol, skat, ko es SuperNetto par latu piecdesmit dabūju! Wed, Jun. 3rd, 2009, 05:42 pm kramers
Deg vīns? Wed, Jun. 3rd, 2009, 05:46 pm sirdna
Tur gradācija ir vienkārša. Labs šņabis, krutka, metilspirts. Labais un krutka ir paredzēti garīguma veicināšanai uz fiziskās veselības rēķina, ar metilspirta produktiem vajagot uzmanīgi, vispirms jāizsauc ātros un tikai pēc tam tukšot glāzes. Wed, Jun. 3rd, 2009, 07:06 pm eermaniitis
īstais! pie šī arī paliksim!
viņam ir tikai 2 gradācijas: - garšīgs - ļoti garšīgs
;D Wed, Jun. 3rd, 2009, 05:44 pm dzeina
Man garšo cabernet sauvignon no Čīles Central Valley ;) Wed, Jun. 3rd, 2009, 05:46 pm sirdna
So? Tas ir "labs vīns"? Wed, Jun. 3rd, 2009, 05:47 pm dzeina
jā, jo man garšo ;) Wed, Jun. 3rd, 2009, 05:48 pm sirdna
Man garšo Makdonalda čīzburģeris, bet vai tamdēļ viņš ir labs? Wed, Jun. 3rd, 2009, 06:17 pm vistu_zaglis
Ir, tikai suka maziņš ;) Wed, Jun. 3rd, 2009, 06:23 pm puce
Redzi, tā arī ir būtiskā atšķirība. Tu kā pietiekami pašapzinīgs cilvēks uzskati, ka labs vīns ir tas, kurš Tev garšo. Citiem atkal vajag 50 ekpertu viedokļus, kuros apmaldīties, jo trūkst šī pašapziņas līmeņa - es pats esmu mēraukla, es pats atbildu par sevi un saviem "patīk/nepatīk". Wed, Jun. 3rd, 2009, 05:46 pm udensroze
manaupraat, tas bez sulfiitiem Wed, Jun. 3rd, 2009, 05:48 pm sirdna
aha...cik esmu redzējis vīnus, tie visi ir ar sulfītiem...sulfīti būtu tas rādītājs? Wed, Jun. 3rd, 2009, 05:51 pm udensroze
sulfiiti ir kancerogeeni, uz vietas svaigais ir bez tiem. manupraat, tas ir labs viins, ko domaa zjurnaljugas ar to - prasi pasjiem! Wed, Jun. 3rd, 2009, 08:11 pm dzeina
sulfīti ir visos sarkanajos vīnos, tas, ka tiek norādīts uz etiķetes, ir tikai regula ES pārdotajiem vīniem
/ar cieņu, žurnaļuga // jau tu zinātu, kā man riebjas šāds apzīmējums Wed, Jun. 3rd, 2009, 08:31 pm udensroze
nav gan visos. ir tikai tajos,kas tiek pilditi pudeles. Wed, Jun. 3rd, 2009, 11:48 pm tanstaafl
Tev droši vien ir kāds respektabls avots, ja jau tik pārliecināti raksti? Wed, Jun. 3rd, 2009, 10:05 pm str
kurš ir bez sulfītiem?? tāds kas ņemts pašā vīndarītavā un tad nav garantijas Wed, Jun. 3rd, 2009, 05:52 pm romija
Laba vīna rādītājs esot saules daudzums, kuru saņēmušas vīnogas pirms to pārtapšanas vīnā. :) Jo saules vairāk, jo vīns skaitoties labāks. Wed, Jun. 3rd, 2009, 05:56 pm krii
Nav gluži tiesa - pavisam karstās un sausās vasarās vīnogās rodas pārāk daudz cukura, kas rūgstot nepagūst fermentēties. Tāpēc daudziem dienvidzemju sarkanvīniem, kas skaitās sausie, ir saldenā "aste", un tas nemaz nav tik labi. Wed, Jun. 3rd, 2009, 05:57 pm divi_g
Cik esmu mēģinājis vīnam to pajautāt, viņš man nekad nav atbildējis :( Wed, Jun. 3rd, 2009, 06:00 pm romija
Uz pudelītes taču būs norāde - ražots Austrālijā vai tuvajos ziemeļos. :) Wed, Jun. 3rd, 2009, 06:02 pm divi_g
Nu bet es tak nezinu, kāda kurā miestā kura vasara ir bijusi! ;) Wed, Jun. 3rd, 2009, 06:08 pm romija
Nu, tad jāizvēlas valsti :) Wed, Jun. 3rd, 2009, 06:04 pm kramers
Kanādā gato slavenu (un dārgu) vīnu no vīnogām, kuras aug un nogatavojas tālu ziemeļos, un tiek novāktas pēc sala. Pudele maksā ap 150 $. Wed, Jun. 3rd, 2009, 06:26 pm esinja
nu man garšo kindzmaraulī. un ja jau tas ir Staļina mīļākais vīns bijis, tad slikts nevar būt. bet vispār vīns laikam skaitās ok, ja skatās cenu no 10 ls un uz augšu... pārējais ir tāds, ko var tikai marinādēm izmantot.. un es marinēju daudz.. savas aknas piemēram. Wed, Jun. 3rd, 2009, 06:32 pm eermaniitis
gruzijas vīnus var atrast arī ap 3-4 lati par pudeli, i nemaz nav slikti! Wed, Jun. 3rd, 2009, 06:58 pm esinja
Nu es jau taadus arii lielaakoties lietoju un man tie garsho :) vnk izteicu viedokli no kaadas cenas var saakties labs spechukiem. Wed, Jun. 3rd, 2009, 07:02 pm eermaniitis
uz spečukiem ne vienmēr var paļauties ;)
par piemēru audioiekārtas maraci šmaranci utt - a labs ir tāds, kad nevari sajust kas ir slikts - viss pārējais ir lieka naudas šķērdēšana
bet jā, esmu provējis kindzmarauli pa 15 lašiem - debišķīgs ;) Wed, Jun. 3rd, 2009, 07:08 pm esinja
Es Gruzijaa dzeeru viinu no ne paaraak tiiras 3litru burkas un jaa, bija debeshkjiigs :D Wed, Jun. 3rd, 2009, 07:42 pm eermaniitis
esiņ, gruzijā no 3litru burkas arī cironūdens varētu noiet kā maročnoje ;) Wed, Jun. 3rd, 2009, 06:29 pm eermaniitis
zirdna - ti zagnul! viss, kas virs 3 lati par pudeli ir labs! i ņe ibjot! ;)
ja piesiesies par manu gradāciju, meklē kas ir labs pats ;) Wed, Jun. 3rd, 2009, 06:48 pm vistu_zaglis
Ungāri iet pa 2.50... Otstoj, sanāk? Wed, Jun. 3rd, 2009, 06:52 pm eermaniitis
droši vien ka nē - neesmu uzdūries, bet ja tu saki ka ok, tad planka tiek samazināta uz 2,50! Wed, Jun. 3rd, 2009, 07:12 pm mamuts
2,50? Joptvaimaķ, 2,50??? Bļe, ku' žēl, ka es pagājušogad vīnu netaisīju - būtu Tev, ko parādīt un pastāstīt, cik maksā LABS vīns un ne jau no sūda vīnogām ar sulfītiem un citu huiņu, vai, pasarg' die's, beaujeaulee, božolē - svaigs, nenorūdzis viņķelis... :PPP Vairāk klausiet šitos EkSpErTuS, kuriem svarīgi iestāstīt, ka jāpērk hz kādas samazgas par Ls 150 pudelē, jo tur ir piepilinātas esences, kas arī dod to "burvīgo" aromātu, nah. Parastākās meža ogas, jāņogas, upenes krāsai un smaržai, cukurs un ūdens - un viss, vairāk NEKO nevajag labam ziemas vakaram. Vai arī drusku pīlādžu kopā ar āboliem - sanāks patīkams longdrinks, rūgtens, kausiņš pirms gulētiešanas un miegs būs ciešs un no rīta nekas nesāpēs. Wed, Jun. 3rd, 2009, 07:40 pm eermaniitis
kā tu labi vari noprast, tad es vīnus NEDZERU jo pēc pāris glāzēm mans kuņģa skābes līmenis zaškaļivajet - cik es nopratu, tad sirdna ar vīnu ikdienā nelieto, tad lūk, nopērkot pa 3 (vai ungāru vīnu gadījumā 2,50) lvl tu neriskē uzdurties uz AK VAI VAI ekspertu viedokļa - vai arī šī iespējamība tiek samazināta līdz minimumam ;)
paštaisītais - nu jā! bet ne vai ikkatram ir paštaisītais un ne ikkatram ir mamuts ar paštaisīto, tā ka nākas knapināties ;) Wed, Jun. 3rd, 2009, 07:12 pm simamura
nu i zagnuļi. pēc laba vīna nesāp galva. a ja zin, ka tāpat sāpēs, tad labāk dzert ko citu Wed, Jun. 3rd, 2009, 10:06 pm shelly
Vo! Wed, Jun. 3rd, 2009, 10:46 pm traffico
Tas, kas garšo! Un ieskrieties lai iet EXPERTI! Thu, Jun. 4th, 2009, 12:53 pm lavendera
pat Klubā kā smalku lietu reklamē Vinho Verde... un tas vispār uz vietas izcelsmes valstī ir smieklīgi lēts Fri, Jun. 5th, 2009, 02:33 pm kangaroo
Nu re! Viss pieklusis. Tagad arī es varu pateikt kaut ko šai sakarā.
Sarūgusi sula ir un paliek sarūgusi sula. Kāda nafig atšķirība? Man vislabāk patīk baltais saldais (derēs arī pussaldais)- tāds kā šampis bez gāzes. Var pieliet klāt arī mineralūdeni. Kāds nosaukums, kur ražots, kāda pēcgarša- nasrā-āķ! Droši zinu tikai vienu- sarūgusi sula nevar maksāt 5, 10 vai vēl vairāk lati par pudeli. Tā jau ir maucība. Sula maksā 0,5- 1 latu litrā. Saraudzēšana arī ir darbs- par to kaut ko ir jāmaksā. Sarūgusi sula varētu maksāt par kādiem 20%- 50% vairāk kā nesarūgusi. |