Wed, Jun. 3rd, 2009, 05:40 pm

Mani jau ilgus gadus plosa jautājums - kurš vīns ir labs?

Visādos veselības žurnālos ik pa brīdim starp melno pirti, brūkleņu klizmu un enerģētisko vingrošanu saullēkta brīdī pavīd frāze "...un reizēm iedzeriet glāzi laba vīna"

A kurš vīns ir tas labais? Tas, kurš garšo vīna ekspertiem, kuri to gurdzelē pa muti, blenž pret gaismu cauri un pēc tam izrunājas par citrusu mandelēm un maigo meloņu pēcgaršu ar sēņu piesitienu bietē, vai arī tas, kurš garšo man, bet vīna eksperts mani ar pliku roku nosistu, ja es ar to plātītos, mol, skat, ko es SuperNetto par latu piecdesmit dabūju!

Wed, Jun. 3rd, 2009, 05:46 pm
[info]udensroze

manaupraat, tas bez sulfiitiem

Wed, Jun. 3rd, 2009, 05:48 pm
[info]sirdna

aha...cik esmu redzējis vīnus, tie visi ir ar sulfītiem...sulfīti būtu tas rādītājs?

Wed, Jun. 3rd, 2009, 05:51 pm
[info]udensroze

sulfiiti ir kancerogeeni, uz vietas svaigais ir bez tiem. manupraat, tas ir labs viins, ko domaa zjurnaljugas ar to - prasi pasjiem!

Wed, Jun. 3rd, 2009, 08:11 pm
[info]dzeina

sulfīti ir visos sarkanajos vīnos, tas, ka tiek norādīts uz etiķetes, ir tikai regula ES pārdotajiem vīniem

/ar cieņu, žurnaļuga
// jau tu zinātu, kā man riebjas šāds apzīmējums

Wed, Jun. 3rd, 2009, 08:31 pm
[info]udensroze

nav gan visos. ir tikai tajos,kas tiek pilditi pudeles.

Wed, Jun. 3rd, 2009, 11:48 pm
[info]tanstaafl

Tev droši vien ir kāds respektabls avots, ja jau tik pārliecināti raksti?

Wed, Jun. 3rd, 2009, 10:05 pm
[info]str

kurš ir bez sulfītiem??
tāds kas ņemts pašā vīndarītavā un tad nav garantijas