Wed, Jun. 3rd, 2009, 05:40 pm

Mani jau ilgus gadus plosa jautājums - kurš vīns ir labs?

Visādos veselības žurnālos ik pa brīdim starp melno pirti, brūkleņu klizmu un enerģētisko vingrošanu saullēkta brīdī pavīd frāze "...un reizēm iedzeriet glāzi laba vīna"

A kurš vīns ir tas labais? Tas, kurš garšo vīna ekspertiem, kuri to gurdzelē pa muti, blenž pret gaismu cauri un pēc tam izrunājas par citrusu mandelēm un maigo meloņu pēcgaršu ar sēņu piesitienu bietē, vai arī tas, kurš garšo man, bet vīna eksperts mani ar pliku roku nosistu, ja es ar to plātītos, mol, skat, ko es SuperNetto par latu piecdesmit dabūju!

Wed, Jun. 3rd, 2009, 05:52 pm
[info]romija

Laba vīna rādītājs esot saules daudzums, kuru saņēmušas vīnogas pirms to pārtapšanas vīnā. :) Jo saules vairāk, jo vīns skaitoties labāks.

Wed, Jun. 3rd, 2009, 05:56 pm
[info]krii

Nav gluži tiesa - pavisam karstās un sausās vasarās vīnogās rodas pārāk daudz cukura, kas rūgstot nepagūst fermentēties. Tāpēc daudziem dienvidzemju sarkanvīniem, kas skaitās sausie, ir saldenā "aste", un tas nemaz nav tik labi.

Wed, Jun. 3rd, 2009, 05:57 pm
[info]divi_g

Cik esmu mēģinājis vīnam to pajautāt, viņš man nekad nav atbildējis :(

Wed, Jun. 3rd, 2009, 06:00 pm
[info]romija

Uz pudelītes taču būs norāde - ražots Austrālijā vai tuvajos ziemeļos. :)

Wed, Jun. 3rd, 2009, 06:02 pm
[info]divi_g

Nu bet es tak nezinu, kāda kurā miestā kura vasara ir bijusi! ;)

Wed, Jun. 3rd, 2009, 06:08 pm
[info]romija

Nu, tad jāizvēlas valsti :)

Wed, Jun. 3rd, 2009, 06:04 pm
[info]kramers

Kanādā gato slavenu (un dārgu) vīnu no vīnogām, kuras aug un nogatavojas tālu ziemeļos, un tiek novāktas pēc sala. Pudele maksā ap 150 $.

Wed, Jun. 3rd, 2009, 06:06 pm
[info]kakjux

netikai Kanādā, bet Vācijā arī. Eiswein vai kā nu tur tas ārprāts saucas.

Wed, Jun. 3rd, 2009, 06:12 pm
[info]romija

Es jau neko necenšos pierādīt vai apšaubīt.:)