Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Commenting To 

Gads cietumā par spēlēšanu?

crescendo (crescendo)
"Wer Computerspiele, die es den Spielern als Haupt- oder Nebenzweck ermöglichen, eine grausame oder die Menschenwürde verletzende Gewalttätigkeit gegen Menschen oder menschenähnliche Wesen auszuüben, verbreitet, [...] herstellt, bezieht, liefert [...], wird mit Freiheitsstrafe bis zu einem Jahr oder Geldstrafe bestraft."


Likumprojekts nu jau vairs nav pavisam svaigs - bet nu ir jau ziņas, kas izplatās lēnāk.
Neieslīgstot kārtējo reizi diskusijās par ļaunajām datorspēlēm - kas Vācijā ir ne mazāk sāpīga kā ASV - ir arī viņiem savs Erfurtes nevaronis, ko vaino CounterStrike pārliekā spēlēšanā (lai gan pavisam oficiālās un likumīgās nodarbības šaušanas klubā jau nu slepkavību paveikšanai pilnīgi noteikti palīdzēja daudz vairāk, kā datorspēlīte). Un ir jau arī nesenāks nevaronis, par kuru vēl ziņu kaut kā mazāk. Bet tā tēma jau ir nodrāzta.

Daudz interesantāks ir cits aspekts - tas, kā šis atspoguļo politkorektuma/demokrātijas attīstības virzienu.
No vienas puses - jā, mēs esam brīvi darīt to, ko gribam. Ar piebildi - kamēr netraucējam citiem.'
Un tā 'traucēšana' - tas nu reiz ir tas vārīgais punkts. Kurā brīdī vienas personas individuāla rīcība sāk kļūt sabiedrībai traucējoša?
Sākotnēji paskatoties šāds vardarbīgo spēļu, cita starpā, arī spēlēšanas aizliegums šķiet gandrīz šokējošs.
Bet jāatslēdz emocijas. Jāpaskatās uz to aukstāk. Un jāpaskatās uz šo rīcību kontekstā.
Ir arī citas aizliegtas lietas. Sākotnēji aizliegtas, lai nekaitētu īpaši aizsargājamām interesēm, kas neizbēgami taptu pārkāptas produktu ražošanas gaitā. Tad aizliegta to patērēšana, lai nomāktu pieprasījumu, kas rada nevēlamo piedāvājumu. Un tad aizliegtas arī līdzīgās lietas, kuru tapšanā jau nevienam pāri nav nodarīts - bet tās ir līdzīgas. Pietiekami līdzīgas, lai mudinātu nevēlamas intereses, kas varētu radīt nevēlamu pieprasījumu, kas radītu nevēlamu piedāvājumu, kas novestu pie īpaši aizsargājamo interešu aizskāršanas. Pedofīlija ir aizliegta. Ir aizliegta bērnu pornogrāfija. Tai skaitā zīmēta. Ir aizliegts nogalināt. Ir aizliegts snuff(kā gan tas saskan ar Huseina nogalināšanas video? Jebšu tajos visos tā Galvenā daļa bija paslēpta?). Šis likumprojekts ir tikai vienu soli tālāk pa vardarbīas demonstrēšanas trepīti. Jā, tas šķiet dīvaini un, ļoti iespējams, šajā brīdī to nepieņems. Bet jau tā oficiāla izvirzīšana ir zināma zīme.

Starp citu, šur tur ziņa nepareizi atreferēta, sakot, ka sods pienāktos par šādu spēļu spēlēšanu, vai vēl vairāk, spēļu spēlēšanu nodarot nežēlīgu vardarbību cilvēkiem vai tiem līdzīgiem tēliem (kas, ja tā godīgi, būtu jāattiecina uz tik ļoti it kā miermīlīgu spēli, kā Simi.). Tā gluži nav.</br>

Comment Form 

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
This page was loaded Sep 21. 2024, 1:52 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09