23 Novembris 2003 @ 17:58
draugu būšana  
rakstot kārtējo pukstu, reizēm pieķeru sevi pie vēlmes izmest arā dažus vārdus, vai teikumus, kuri neiederas manā komunikāciju modelī ar maniem frendiem.

draudzība- reāla vai virtuāla, balstās uz savstarpēju interesi un prognozējamību. tavs draugs var būt pilnīgi neprognozējams, taču šādā gadījumā prognozējama ir viņa neprognozējamība, tu ar to rēķinies, līdz ar to esi pasargāts no diskomforta, kas rodas, ja kāds neuzvedas tā, kā esi iztēlojies.

cibā, kļūt par kāda frendu (te runāju par abpusēju frend/frendof statusu), nozīmē akceptēt cita cibiņa izvēlēto žournāla formātu, rakstu tēmas un formātu kā arī interakcijas līmeni. akceptēt un spēt gūt no tā gandarījumu.

taču vienlaikus šādas attiecības savā ziņā liek cibiņam (apzināti vai nepazināti) izjust zināmus ierobežojumus savos pukstos, jo operēt nākas ar draugeļu izsniegto akceptances kredītu. iespējams, tieši tādēļ cibiņi pieturas pie noteikta formāta pukstiem savā žournālā un veido vairākas virtuālās personības gadījumiem, kad vēlme izteikties konfliktē ar jau izveidotā žournāla formātu.

acīmredzot, draugu būšana ietekmē to, kādi mēs parādāmies (pareizāk sakot- kādi izturamies) cibā.

no šāda viedokļa, neatkarīgs savos pukstos tu vari būt, kad tev nav frendu vai arī tavs frends ir ikviens. pretējā gadījumā, apzināti vai neapzināti nākas pielāgoties savu drauģeļu kontigentam, emocionāli verbālajām saitēm, kas tevi saista ar tiem.
 
 
( Post a new comment )
[info]blondulla on 23. Novembris 2003 - 18:25
Korelācija:)
Pasaki, kas ir tavs frends, un es pateikšu, kāds būs tavs posts.
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
[info]fedrs on 23. Novembris 2003 - 18:42
Re: Korelācija:)
puosts, you mean? ;)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]blondulla on 23. Novembris 2003 - 18:50
:)
Gan šā, gan tā;)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
skuka[info]skuka on 23. Novembris 2003 - 18:29
Ņe figa. Es tikai visu laiku mēģinu pielāgoties sev. P.S. Nu tad ko - kafiju nedzersim?
(sorry, es jau zinu, ka ne)
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
sviesta cibas neoficiālais viedoklis[info]scibologs on 23. Novembris 2003 - 18:34
kaut kad jau noteikti dzersim...pavisam noteikti :))
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
skuka[info]skuka on 23. Novembris 2003 - 18:35
Oho. Nu labi, ka - kaut kad. Jo šodien es jau padzēru.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
[info]teeja on 23. Novembris 2003 - 19:56
jā, labi nodefinēji tās važas. to neapmierinātību, kas pārņem, saprotot, ka tu atkal esi nonācis izejas punktā - sācis pieslīpēt savu personību apkārtējiem pa prātam, tā vietā lai ļautu tai mežonīgu vaļu, kas arī bija mans galvenais mērķis sākot te raxtīt. bet es no visa spēka mēģinu rakstīt tā, it kā mani nekas nesaistītu, tāpēc laikam šad tad sanāk kādam uzbraukt virsū. bet citi, es skatos, te uzvedas tik delikāti un pat pielīdnieciski, it kā tiešām tādi būtu. bet nav, es zinu, ka nav.
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
Maya[info]maya on 23. Novembris 2003 - 21:43
Pirmais padoms, ko man deva Smejmoon, kad sāku te rakstīt, skanēja apmēram tā - rūpīgi apsver katru tekstu, ko raksti un to, cik daudz personiskās informācijas tajā ieliec. Un es to ņēmu nopietni. Tas, kas žurnālā no Mayas, ir gabaliņš tā, ko man nav pamata slēpt no citiem. Viss pārējais paliek aiz melnajiem burtiņiem. Lai gan paliek aizvien mazāk un mazāk.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
Bitīštante - laikā apmaldījusies[info]amalija on 23. Novembris 2003 - 23:07
Izlasīju un nopriecājos, ka esmu šeit tiešām anonīma. Tā vismaz man šķiet;) Un no tā labā cilvēka, kurš mani šeit ieveda, nav pamata ko slēpt - tāpat nenoslēpšu;). Varbūt tāpēc vēl ne reizi neesmu piedomājusi, vai tas, ko rakstu, kādam derēs lasīšanai, vai nē. Varbūt tas tāpēc, ka esmu te tikai ļoti neilgi? Un galveno baudu, iespējams, gūstu no lasīšanas?
(Atbildēt) (Link)
Aizliegts Viljams[info]aizliegts_v on 24. Novembris 2003 - 08:33
Jā, es tiešām domāju, ko rakstu. Jā, pieslīpējos. Bet ne frendiem, jo īsts frends piecietīs visu, bet neīsts nav pelnījis pieslīpēšanos. Jā, ir patīkami apzināties, ka izraisi interesi. Jā, tā ir vajadzība pēc sabiedrības, kaut virtuālas. Bet, nē, es neizjūtu vajadzību pēc tā, ka kāds man to visu atgādina, jo es jau tāpat to zinu.
Cheers ;)
(Atbildēt) (Link)
lavendera: dumpinieks[info]lavendera on 24. Novembris 2003 - 10:31
ejnusazini
Es joprojām slēpjos. Mana virtuālā personība ir ievērojami patiesāka nekā reālā, un reālo ir atšifrējuši labi ja divi cilvēki...
(Atbildēt) (Link)
tas ir absurds[info]mazeltov on 25. Novembris 2003 - 16:24
mani gan daudz vairāk iespaido tas, ka zinu, ka manu žurnālu lasa daži mani reālās, patiesās, īstās dzīves draugi (lai gan arī viņi visi ir cibisti). tieši tādēļ neviens no viņiem nav manā frendu listā (ar vienu izņēmumu gan). a bet tie, kurus vaigā nepazīstu un neesmu tēju kopā dzērusi-tie ir tikai tādi virtuāli pasaku tēli, ko man patīk palasīt. un es neko daudz netaisos viņiem izdabāt kaut kā īpaši piemērojoties ar savu pukstveidu. un vēl-bet ko tu gribēji-tak parasti jau draugus mēdz izvēlēties pēc līdzības un tak tad nav nekāds ntais pasaules brīnums, ka tā valoda liekas vienāda. nevajag meklēt kaķi tumšā istabā, kur viņa nav.
(Atbildēt) (Link)
[info]basilia on 28. Novembris 2003 - 16:48
Par mani arii zin tikai 1 reaals cilveeki, paareejie- virtuaalie pazinjas. Un pagaidaam manaa listee virtuaalo draugug veel nav, kaut gan dazhus saaku ieveerteet kaa jaukus cilveecinjus...
(Atbildēt) (Link)