ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2012-01-08 19:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par gastronomiju
Kamēr ciba līksmo Up mājās un testē Agnēzes laša tartaru, šodien maniem vecākiem tika celts galdā „aukstais mielasts”, kāds tas varētu būt bijis pirms 32 diviem gadiem.

Salāti „olivjē”, mūsupusē pazīstami kā rosols parastais. Lai saglabātu 32 gadus veco garšu, speciāli tika meklēta desa, kuru ražotājs bija nosaucis par visadabiskāko. Gan jau ka piedirsa, un ēvielas ierijām šā kā tā.

Ŗeņģu salāti, kas ir pavisam tautiska uzparikte. Izšķinītas reņģes ar vārītu olu, sīpolu un majonēzi. Paredzēts uzsmērēt uz rudzu maizītes.

Cepti nēģi. Pats viņus ar sāli galināju, tālāk būrās dzīvesbiedre. Vai Jūs varat uz četriem norīt divus kīlo veikala nēģu? Diezin vai, mājās ceptie apēdās bez atlikuma, tagad var palaizīt želejiņu. Un nekas nesmird, kā te daudzi draudēja.

Ābolu rausis ar drupačām. Nu tur visiem viss tā kā būtu skaidrs.

Visus ingrīdientus pirkām tirgā un viss tika mājās gatavots, gluži kā pirms 32 gadiem, kad gastronomā gatavu karbonādi dabūt bija pagrūti.

Tagad pa rīkli slidinās Užavnieks un I feel good.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2012-01-08 19:50 (saite)
Sumināts! Lai vēl!:))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]racoon
2012-01-08 20:12 (saite)
grasia

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]blond
2012-01-08 19:51 (saite)
Mēs tās reņģes (vai karsti kūpinātu mencu) gatavojām ar krējumu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]blond
2012-01-08 19:52 (saite)
Ar mencu vēl tagad šad tad uztaisu, jo nav tik liela ķēpa kā ar reņģēm. Var piešaut arī marinētu gurķīti drusku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]perkons
2012-01-08 19:54 (saite)
Mums skumbrija tomātu mērcē kopā ar visu pārējo augstāk minēto cieņā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]biezpientaure
2012-01-09 11:23 (saite)
uhu, menca+krējums+kapāts sīpoliņš+mazliet melnie pipari.
Pagaršoju pirms pāris gadiem un vairs nebija bērnības garšas :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]perkons
2012-01-08 19:53 (saite)
Priekā!

(Atbildēt uz šo)


[info]mazeltov
2012-01-08 20:13 (saite)
Apsveicu dzē un dē!

(Atbildēt uz šo)


[info]santa_be
2012-01-08 20:22 (saite)
Daudz laimes dzimšanas dienā! :) bučāžžž rakūniņzzZZam!

(Atbildēt uz šo)


[info]up
2012-01-08 20:27 (saite)
es tikai tagad sapratu par tiem 32. tad sveicu -uzskati, ka iedzērām arī uz tavu veselību!

(Atbildēt uz šo)


[info]kails
2012-01-08 20:47 (saite)
Daudz laimes, mergli

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]markizs
2012-01-08 21:58 (saite)
you ouzol. moš esi skaipos? 'markizs' mani tur dēvē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]oblica
2012-01-08 20:53 (saite)
Suminājumi, gratulācijas un visādi laba vēlējumi! ;)*

(Atbildēt uz šo)


[info]markizs
2012-01-08 21:59 (saite)
gratulēts :)

(Atbildēt uz šo)


[info]affair
2012-01-08 22:03 (saite)
apsveicu!

(Atbildēt uz šo)


[info]wowow
2012-01-09 10:29 (saite)
Cheers

(Atbildēt uz šo)


[info]dzeina
2012-01-09 12:21 (saite)
ar nokavēšanos - priekā! :)

(Atbildēt uz šo)


[info]up
2012-01-30 19:46 (saite)
es šodien uztaisīju tos reņgu salātus. es tādus nekad nebiju ēdusi. 'osam!

(Atbildēt uz šo)


[info]nfoworm
2012-03-16 15:31 (saite)
Starp citu - pareizo desu (bez visādiem tur sūda E) var dabūt Lido kioskā, kas pie Krievu sētas Ķengaragā.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?