ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2012-01-08 19:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par gastronomiju
Kamēr ciba līksmo Up mājās un testē Agnēzes laša tartaru, šodien maniem vecākiem tika celts galdā „aukstais mielasts”, kāds tas varētu būt bijis pirms 32 diviem gadiem.

Salāti „olivjē”, mūsupusē pazīstami kā rosols parastais. Lai saglabātu 32 gadus veco garšu, speciāli tika meklēta desa, kuru ražotājs bija nosaucis par visadabiskāko. Gan jau ka piedirsa, un ēvielas ierijām šā kā tā.

Ŗeņģu salāti, kas ir pavisam tautiska uzparikte. Izšķinītas reņģes ar vārītu olu, sīpolu un majonēzi. Paredzēts uzsmērēt uz rudzu maizītes.

Cepti nēģi. Pats viņus ar sāli galināju, tālāk būrās dzīvesbiedre. Vai Jūs varat uz četriem norīt divus kīlo veikala nēģu? Diezin vai, mājās ceptie apēdās bez atlikuma, tagad var palaizīt želejiņu. Un nekas nesmird, kā te daudzi draudēja.

Ābolu rausis ar drupačām. Nu tur visiem viss tā kā būtu skaidrs.

Visus ingrīdientus pirkām tirgā un viss tika mājās gatavots, gluži kā pirms 32 gadiem, kad gastronomā gatavu karbonādi dabūt bija pagrūti.

Tagad pa rīkli slidinās Užavnieks un I feel good.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]blond
2012-01-08 19:51 (saite)
Mēs tās reņģes (vai karsti kūpinātu mencu) gatavojām ar krējumu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]blond
2012-01-08 19:52 (saite)
Ar mencu vēl tagad šad tad uztaisu, jo nav tik liela ķēpa kā ar reņģēm. Var piešaut arī marinētu gurķīti drusku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]perkons
2012-01-08 19:54 (saite)
Mums skumbrija tomātu mērcē kopā ar visu pārējo augstāk minēto cieņā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]biezpientaure
2012-01-09 11:23 (saite)
uhu, menca+krējums+kapāts sīpoliņš+mazliet melnie pipari.
Pagaršoju pirms pāris gadiem un vairs nebija bērnības garšas :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?