ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2006-05-24 13:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par bērniem
Pasavēros ka es [info]mako izprovocētajā diskusijā par ((bērns+dators)- sports) x iedzeršana = nākotne, man palika baisi.
Kā jau visu pļušņiku un peģiku aizstāve* [info]shelly minēja, man ir nemode iespējamu komentāriņu rakstīt kā pukstiņu, tad turpināšu ieturētās tradīcijas.

So, domājot par dzimtas turpinājumu, esmu cieti nolēmis ka nekādi konterstraiki vai programmēšanas mūsu mājās nebūs. Ne pa kam, lai sasper jods tos sūdus! Labi, bez datora un spēlēm jau neiztiks, tas nu ir skaidrs kā bankā, tā pat kā tas, ka datoram būs strikti definēti lietošanas mērķi, kas tiks ierobežoti arī ar tā tehniskajiem parametriem. Un man pilnīgi pajāt ka Jurītim vai Pēterītim ir krutāks kompis. Nekas, lai izraudās, mazāk čurās.
Toties mums būs vismaz divi štābiņi - viens kokā, otrs zem zemes. Pazemes štābiņā starp citu no veca spaiņa var izveidot krāsniņu, kur notekcaurule kalpo kā dūmvads un krāsniņā var cept kartupeļus, vai turpat upē noķerto asari. Neuzvedības gadījumā būs jāpārkrāmē malka vai jāatšķetina naktsāķi. (esmu pārliecināts , ka 70% no klātesošajiem nemaz nestādas priekšā kas tas ira)

Un būs pilnīgi pajāt, ka Kārlītim un Artūriņam ir skūteris ar hibrīda dzinēju. Nekas, lai izraudās, mazāk čurās. Toties kad pierādīs, ka pats var iekurbulēt svalkā sameklētu deltu un piedabūt to ripot - uzdāvināšu moci. Ar skūteriem brauc pediņi un meitenes.

Un gan jau ka to datoru arī dabūs - tiklīdz kā būs to pelnījis.

A šitie mazie sūdi ar counterstraika apsārtinātām acīm un 5LVL kabatasnaudu nav nekas vairāk kā sīki sūdi, kuru labklājība ir cieši salinkota ar viņu priekšteču panākumiem. Ir protams arī izņēmumi, bet tos var uz vienas rokas pirkstiem saskaitīt.






*vienkārši jumors. Bet tā kā Tu pati te kaut kur ieklabējies, ka Tavs paraksts ir zem diviem manifestiem par geju tiesību ievērošanu...


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]str
2006-05-24 13:26 (saite)
man gan likā ska svalka ir stipri smalkāk ameitene, ka diez vai viņā delta satilptu..
bet varbūt kļūdos

(Atbildēt uz šo)


[info]antuanete
2006-05-24 13:28 (saite)
Eu, ja nu man (un Tev) kardināli mainās attiecību statuss - drīkstēs ar Tevi precēties? Nu, vismaz uz to laiku, kamēr dēlus izaudzināt? :))

(Atbildēt uz šo)


[info]mazheks
2006-05-24 13:28 (saite)
tikai nesaki, jenotonkuli, ka kalendarīti jau sāc dienas apvilkt un svētkiem gatavoties

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]racoon
2006-05-24 13:29 (saite)
nez nez...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]biezpientaure
2006-05-24 13:31 (saite)
vēlēšanu programma uz 5 ar krustu (pēc vecās sistēmas), lai nu pietiek spara to arī realizēt un nesapīties solījumos kautko pasolīt.

par sīkajiem (un ne tik sīkajiem) kuri augām dienām dolbījas, jau izteicos un neko jaunu uzrakstīt nevaru.

p.s. pļušņiki = pļuškini ?

(Atbildēt uz šo)


[info]dzeina
2006-05-24 13:33 (saite)
perfekta attiexme

(Atbildēt uz šo)


[info]putnelis
2006-05-24 13:37 (saite)
:))))))))))))) es par.

(Atbildēt uz šo)


[info]balrogh
2006-05-24 13:52 (saite)
Viennozīmīgu piekrītu šādai sistēmai!!! Domā, izdosies?

(Atbildēt uz šo)


[info]scoux
2006-05-24 13:55 (saite)
+1
un jā, naktsāķi atšķetināt vēl ir pupu mizas salīdzinot ar veco inerces spoles saveidoto monstru. Bērnībā stundām sēdēju pie tādiem brīnumiem.. arī par cs piekrītu, lai gan pats to diez gan regulāri kapāju.

(Atbildēt uz šo)


[info]kaitnieks
2006-05-24 14:36 (saite)
A ja nu pēkšņi bērnam štābiņi un moči neliekas tikpat aizraujoši, kā tev? Norakstīsi bērnu un taisīsi jaunu?

(Atbildēt uz šo)


[info]kangaroo
2006-05-24 14:37 (saite)
Teorētiķis ;-)

Tēvišķi nobubināja [info]kangaroo, veroties savu trīs atvašu fotogrāfijā uz desktopa.

(Atbildēt uz šo)


[info]toadbeauty
2006-05-24 14:50 (saite)
Galvenais, potenciālais tēti, lai TEV priekš tā visa laika un pacietības pietiek. Ja tu ar to knoriņu neķēpāsies pietiekami bieži, tad nikas tur nesanāks. Pats viņš to štābiņu neuztaisīs.
Skaties, ka nesanāk šitos plānus tikai ar mazbērniem īstenot, kad būsi pensijā.

(Atbildēt uz šo)


[info]skuka
2006-05-24 14:54 (saite)
tas viss izklausās ļoti labi - ir tikai viena vaina, bet par to vēlāk.
mums arī štābiņš laukos. ozolā, aprīkots un apbruņots ar visu, ko vien varēja atrast krievu pamestajā armijas zonā, sākot ar plāksnītēm, beidzot ar munīciju. būvēja kopā ar tēvu, pamatīga māja kokā ir sanākusi, pats arī katru gadu kaut ko uzlabo. vispār, meistarot viņam patīk un ar instrumentiem rīkojas brīvi. tomēr rīgā viņš spēlē to kompi (ja vien tai laikā negriež stencilus un nepūš ar nitrokrāsu sev istabā uz sienas, piesmirdinādams visu māju). man patiktu, ja spēlētu mazāk, ja tai laikā, piemēram, lasītu grāmatas. bet grāmatas viņš nelasa ne jau datora dēļ - tur varbūt pie vainas ir tā trakā informācijas vizualizācija, kas pār mums gāžas. filmas, tv. tomēr es vēl nezaudēju cerības, jo mana meita, jāsaka, arī ļoti vēlu sāka lasīt. nu, sava prieka pēc. kad viņai bija 15, visiem bija skaidrs, ka no tā skuķa nekad nekas nebūs. izvērtās tomēr citādi.
da vispār, ne jau par to es gribēju runāt, bet-
man, tātad, patīk tavs plāns. bet man nepatīk tavs kategoriskums. ai, kādos sūdos tavas un tava varbūtējā dēla attiecības var iebraukt, ja tu tā runāsi ar viņu, kā ar mums cibā! nav nekā briesmīgāka par to no mīlestības izaugušo naidu, kas rodas starp tēviem un dēliem. dažreiz.

(Atbildēt uz šo)


[info]sin
2006-05-24 15:21 (saite)
ideja laba.. diezgan līdzīgas ir manas domas par bērnu audzināšanu..

bet man šķiet, ka ir daži priekšnosacījumi lai tas izdotos..
-bērnam jāaug labā vidē..ideāli kautkur laukos nu tā lai ir kur izskrieties.. un neba "laukos", kur spļaujot no 2.stāva loga var iespļaut kaimiņpuikas pagalmā.. ;)
-vecākiem bērnam jāatvēl pietiekoši daudz laika, lai viņš nejustos atstumts un nenovērtēts
-pietiekoši daudz līdzekļu jāiegulda bērna audzināšanā.. un arī izklaidēs.. ja bērnam patīk zirdziņi.. nu tad jāpērk zirgs.. ja snowo, tad jāsūta uz visādām tur nometnēm.. sērfo.. nu pusgadu jādzīvo pie okeāna..

jo tas bērns sēžot pie datora tik simulē reālo dzīvi un vēlmes.. daudziem vecākiem protams rocība un ieinteresētība aprobežojās iegrūžot 5cīti spēļu diskam vai kabeļtelevīzijas ievilkšanu ar Extream un National Geographics kanāliem..

ja bērnam būs reālās iespējas darīt to ko viņš vēlas ..viņam nešķitīs interesanti nīkt pie datora vai tv.. un arī iespējams dzeršana un pīpošana pa kluso nesniegs tik lielu kaifu kā adrenalīns, ko var noķert tīrā veidā reāli dzīvojo dzīvi..

(Atbildēt uz šo)

mans komentārs mako pukstam (kopija)
[info]piccolo
2006-05-24 15:56 (saite)
pieņemu, ka diskusija ir izsmelta, bet gribēju iedot savu artavu.

man ir dators no 9 gadu vecuma (tagad ir 24), kas pats par sevi nav slikti un datori doreiz bija tādi, ka vajadzēja "prātu", lai iedarbinātu spēlīti un izdomu, lai iemācītos to spēlēt. (Tēvs atnesa mājās, piemēram, Prince of persia un teica: es par to spēli neko nezinu, palaist nemāku un kā jāspēlē ar nezinu). Nu tad mēs spiedām visu reizē līdz izkristalizējās kas ir kas.. tā laika spēļu atkarība -> tuvu nullei. spēles bija intelektuālākas un kad zaudēji, tad game over, sāc no pirmā līmeņa, kas protams uzdzen besi un tā vietā gāju labāk futbolu pagalmā padzenāt.

pirmās atkarības: kolonizācija un vēlāk civilizācija 2 (par laimi civ1 palaidu garām).. tālāk sekoja jau grafiskās spēles.. warcraft, starcraft, diablo utt. pirmās šaušanas.. doom, quake, duke nukem 3D utt.. un hereos.

nākamais atkarības līmenis: nesenās pagātnes spēles.. fallout 2 un citas RPG.. falloutu var iziet 24h izdarot visu kā plānots :),

nonākam līdz mūsdienu atkarībām:
MULTI-PLAYER un MMRPG, Call of Duty, Battlefield 1942, World of Warcraft un, protams, nemirstošais counter-strike. "Bliezties" pret dzīviem cilvēkiem, nevis pret AI dod reālu kiku un rada atkarības virsotni. InGame čats, brālības, draudzības ārpus spēles.. totāla spēles detaļu pārzināšana un apspriešana pie pusdienu/vakariņu galda un alus.

--

man pēdējo atkarības daļu kontrolēt ir visgrūtāk, jo spēlēšana notiek ar dzīviem cilvēkiem pret dzīviem cilvēkiem, tādēļ draudzenes spiests un pats pie prāta nedaudz atgriezies es esmu atteicies no spēlēm (filmas un seriāli vēl man karājas kā neglābjama laika kapsēta).

pam pa ram, nonākam līdz secinājumiem jeb mana viedokļa šajā jautājumā: ja es, mazs bērns, tiktu iemests tikai pēdējā datorspēļu attīstības fāzē, tad mana atkarība būtu jāārstē slimnīcā kā pašreiz 80% bērniem un jauniešiem. 6 gadīgs bērns dzīvojas pa interneta kafejnīcām un ja pajautāsi kas viņam vispār dzīvē visvairāk patīk, basketbols, peldēt, saldējums.. atbilde būs: GTA.

neizmērojama atkarība tik mazā vecumā.. kolēģe priecājas, ka bērnam kaut kas rada prieku un ka viņš māk "darboties" ar datoru savā vecumā.

saviem bērniem, ja es varētu, arī televizoru izmestu pa logu un vasarās sūtītu uz skautu nometni, lai iemācās ugunskuru iekurināt. vot.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: mans komentārs mako pukstam (kopija)
[info]ns
2006-05-24 18:53 (saite)
yee sure - zinu tavu attieksmi pret skautiem :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]flirty
2006-05-24 16:14 (saite)
Ak, Tu!:-)
Man, kad nebija vēl bērns - domāju, es savējo jau neizlaidīšu, kā, piemēram, mums abiem zināmā mana draudzene Rita, ir izlaidusi savējo - dresēšu, lai saprot, cik daudz ir jāizdara, lai to sasodīto rubli nopelnītu. taču tagad - kad man tas mazais ķēms mājas jau ir gadu (izklausās diezgan rupji no mātes puses, taču viņa ir tāda, kāda ir - vairāk smieklīga nekā skaista), es nu ņemos vaiga sviedros - drēbītes tādas un mantiņas tādas. Ak, uz rociņām mīļumiņ gribi? Tūlīt mammīte tevi ar savu vēdera operāciju, kura vēl nav pat sadzijusi Tevi pastaipīs. Nu nevaru, nevaru, nevaru viņai neko atteikt, jo es viņu tā mīlu!!! Un gribas dot to, kas Tev pašam nav bijis. Un piedot arī viņai visu ir tik viegli - krievie bija tāds teiciens - Govno, no mojo.

(Atbildēt uz šo)


[info]chaika
2006-05-24 16:24 (saite)
apraudaajos, mazaak churaashu :D

(Atbildēt uz šo)


[info]mako
2006-05-24 16:34 (saite)
Nez, ja tev gados divpadsmit tētuks pateiktu - sūds, nekādu mopēdu tu te nemeistarosi, nekādu štābiņu - īsti puikas tādiem mēsliem nekrāmējas, marš, kā manā bērnībā ripu sist un maratonu skriet!
Vai ieziņotu - tā, kamēr stundu nebūsi obligāti štābiņu meistarojis, mājās nenāc, un pieraugi - es pārbaudīšu - tev tas štābiņš nekļūtu par tikpat īgnu "pienākumu" kā klavierspēle obligātā?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zzx
2006-05-24 21:16 (saite)
Klavierspēle vēl ir labi, pamēģini mūzikas teoriju pamācīties, vai arī mūzikas literatūru. Redzēsi kas ir mokas :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kangaroo
2006-05-25 10:46 (saite)
Nu tas jau vairāk atkarīgs no galvas un ausīm. Man, piemēram, 100x vieglāk mācīties mūzikas literatūru vai mūzikas vēsturi nekā klavierspēli. Manas ausis ir pārdzīvojušas desmit polārlāču uzkāpšanu un es "do" no "re" neatšķiršu lai kā ausis izmežģītu. Bet par atmiņu nesūdzos ;-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]wowow
2006-05-24 16:48 (saite)
Vēlu sekmes ;))

(Atbildēt uz šo)


[info]zzx
2006-05-24 21:15 (saite)
Šis nav tas sliktakais variants. Man pat tīri labi patīk, jo te ir sava veida tiesības un ir iespēja pie tā visa tikt. Šis nu 100% ir daudz labāks par to, ka vispār visu šo te atņemt, noņemt un uzlikt Veto.

(Atbildēt uz šo)


[info]kyrie
2006-05-29 14:42 (saite)
Tavs noteikti piedzims meitene un kļūs par jauno literāti.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?