Iksirugumta ([info]po) rakstīja,
@ 2016-01-19 00:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:bankas, bēgļi, džordžs soross, latvija, nauda, vara, verdzība

sīka replika
[info]brookings puksts mudina atgādināt, ka nekas šajā matricā nav nejaušība. Arī vēsturisko "migrantu krīzi" kruķī tas pats vīriņš&co, kas dibināja jauno Latvijas Republiku (visp., Postpadomiju).

Ja galīgi interesē "priekš kam?", tad atbilde būtībā joprojām tā pati:

"Adequate financing is critical. The EU should provide 15,000 euros ($16,800) per asylum-seeker for each of the first two years to help cover housing, health-care and education costs — and to make accepting refugees more appealing to member states. It can raise these funds by issuing long-term bonds using its largely untapped AAA borrowing capacity, which will have the added benefit of providing a justified fiscal stimulus to the European economy. "


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]narrenschiff
2016-01-19 01:02 (saite)
fiskālais stimulis, faak!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]po
2016-01-19 01:20 (saite)
A cilvēki - pat ekonomisti - uz šito uzķeras katru fucking reizi. Tobiš, izmanto cilvēku stulbumu un baņķieru ļaunumu savai pragmatiskajai vidutāja lomai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]narrenschiff
2016-01-19 01:29 (saite)
Nu ja - bēgļi, tikai vēl viens commodity aprites sistēmā. "Keem em comin', shower me with gifts!!" Un ja atceras to haipu, kas pacēlās pēc bildītes ar noslīkušo meitenīti (jo bērns!), tad vispār nevajadzētu rasties ilūzijām, cik tālu šāda sistēma ir gatava iet.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2016-01-19 02:10 (saite)
Biš trakāk par vnk commodity. Džeki citu pasauli taisa - citu cilvēka psihi. Un temps ir kļuvis žilbinošs. Ģimene sekmīgi iznīcināta (feminisms), next - iznīcināt eiropiešu kultūras, veidojot jauno totalitāro Eiropas Savienību (nu, un visu pārējo segmentēto 1984-ish brīnišķo pasauli). Man jau likās, ka viņi to karu mums te priekš tam ievilks - varbūt arī ievilks, bet tas bēgļu triks varētu būt mūsdienīgāks, ērtāks risinājums. Nav jau neviena ko iekarot, visas varas tāpat zem viena papēža - tagad galvenais atbrīvot masu psihi no jebkāda veida organiskas sapratnes par kosmisko kārtību. Tagad tikai viena vara, viens likums - visiem. Un miljoni arābu cietumnieku ar posttraumātisko stresu un trauksmē niezošiem nagiem, un ar bezgalīgu supportu ir neticami sekmīgs terorisms, kas vairs pat nebūs tīši jāvada - cilvēki paši cits no cita baidīsies un pieprasīs Totālu Kontroli. Un tā tālāk, vai ne.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

biš offtopiks
[info]217
2016-01-19 02:43 (saite)
ne par bēgļiem, bet ģimenes detaļu - kādēļ/kādā nozīmē Tev šķiet, ka ģimene ir iznīcināta?
man šķiet, tas ir tikai tāds, hmm, Latvijas fenomens. Te UK, un cik būts Šveicē, Francijā, Vācijā, Somijā, Indijā, un cik redzēts no draugu poļu, spāņu, lietuviešu, itāļu dzīves, visur tur "Ģimene" iet uz urrā, tā, ka man brīžiem ar savu postpadomju traumatisko pieredzi bija/ir autsaidera sajūta - šķiet, ka šajās/tajās valstīs ģimene vēl pastāv kā tāds ļoti nozīmīgs un ļoti daudz ko cilvēka dzīvē (ne tikai traumētību/rētas) noteicošs/ietekmējošs faktors, tāds stiprais balsts, plus arī ir daudz izteiktāk "sievietes vieta ir virtuvē/pie bērniem" domāšana, un, vispār, tiek atbalstīta ģimeņu veidošana/noturēšana.
bet varbūt nesapratu, ko tieši ar to ģimenes iznīcināšanu domāji

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: biš offtopiks
[info]po
2016-01-19 03:06 (saite)
Mjā, mūsu reģions no pēckara traktoristēm pa purnu dabūjis stiprāk. Pārējā pasaulē feminisma uzvaras gājiens notiek krietni īsāku laiku.
A mērķis sens kā pasaule - jau Platons apcerēja joprojām tik populāro utopisma vīziju par totalitāru valsti, kur bērnus audzina nevis ģimene, bet gan "kopiena", kas praksē nozīmē vai nu tos mūsu padomju bērnudārzus vai valsts/prūšu "izglītības" sistēmu kā tādu. Neesmu daudz tripojis pa pasaules ģimenēm, nezinu spriest tik konkrēti (tikvien, ka Indiju droši vien var vispār izslēgt no Rietumu shēmas), bet dzimumu lomas un, pats galvenais, mātes mīlestību un tēva drosmi iznīcināt ir centrāli svarīgi tam, lai cilvēki izaugtu vāji un stulbi - ko gan vairāk politiķi ("valsts") var vēlēties?
Mēs vnk norāvāmies ar eksperimenta trulo galu - Komunisma Dieva Pilsētu. Rietumos tagad piedzīvojam otro, t.s. "feminisma" vilni. Kā vienmēr, viss jau izklausās mīļi un skaisti, bet psihes veselību tas maitā vērienīgi. Un ne jau tāpēc, ka veicinātu individuālismu jeb personīgu atbildību par savu garīgo izaugsmi, bet gan tāpēc, ka izjauc dzimumu/sevis izpratni kā tādu un padara cilvēkus bezpalīdzīgākus kā pa vienam, tā arī visus kopā. Vecais triks - novienādot vienlīdzību ar vienādību. Skaldi un valdi. Tikmēr mātēm jāiejūdzas maizes darbā, bet bērni aug pie svešiem cilvēkiem ar apšaubāmiem nolūkiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: biš offtopiks
[info]rasbainieks
2016-01-19 08:26 (saite)
dārgā redakcija, es hujēju, po un "ģimenes vērtības"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: biš offtopiks
[info]sarkanvilks
2016-01-19 09:55 (saite)
nu bet.. topoša transpersona novērtē po iespēju radīt pilnvērtīgu ģimeni?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: biš offtopiks
[info]po
2016-01-19 14:53 (saite)
Pasaulē gana daudz pilngadīgu bērnu, ko varēšanas un vēlēšanās gadījumā audzināt, lai nepavairotu šo bezpalīdzīgo pūli Ēdeniskā bezrūpībā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: biš offtopiks
[info]po
2016-01-19 14:50 (saite)
Hujējam mēs visi, mīļais laikmeta biedr. Tikai, par laimi, daži no mums prot hujēt paši sevī un attiecīgi izdzīvot. Tikmēr lielajā shēmā cilvēki, kuriem pasaules kārtība liegusi pieeju instrumentiem, ar kuriem sakārtot sevi pašiem, nokļūst tādā disbalansā, kura risināšanai nevar nepieprasīt totālu un radikālu "palīdzību" no "augšas". Tāpat varu iezāģēt kokā, zem kura sēžu, un pateikt, ka anarhisms parasti tiek izmantots vienas kārtības graušanai, lai citi tās vietā ieviestu dzelžaināku un necilvēciskāku. Tāpēc anarhisms kā individuāla garīgā prakse nav par matu aplamāks, taču ar kolektīvo tumsonību sirgstošie pūļi vienkārši nav kulturāli/psiholoģiski gatavi uzņemt tādu slodzi un, ja viņiem to "uzspiež" (kā lietas pat bez sevišķas ārdīšanās var uzspiest jau bezpalīdzīgiem cilvēkiem), tad rezultāts ir plašāks posts, dziļākas bailes un lielākas ciešanas. So, do take my grain of salt with a tongue in cheek.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: biš offtopiks
(Anonīms)
2016-01-19 10:14 (saite)
:O

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: biš offtopiks
[info]po
2016-01-19 14:54 (saite)
Es kaut kā iztēlojos, ka neviens mani tāpat nelasa :D Cerams, ka nesākšu cenzēt savu razpizģajisko stilu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: biš offtopiks
(Anonīms)
2016-01-19 20:54 (saite)
cibā aiz katra ieraksta stāv klusā armija, gatava bliezt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: biš offtopiks
[info]po
2016-01-20 04:21 (saite)
Uf, šovakar bija kreizī vakars, kur tāpat bija oflainā :p Bet, nu, ciba ir īpaša telpa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: biš offtopiks
[info]khosmos
2016-01-19 10:18 (saite)
Man šķiet, ka tieši pirms feminisma meitenes audzināja vājas un stulbas, bet džekus - par bravūrīgiem lohiem. Diez vai es vai tu ierakstītos tādā tradicionālo dzimumlomu sabiedrībā. Turklāt, ja vērtēju pēc savas bērnības laukos, postpadomju sievietei reizē gan jāspēj aizpildīt robus ģimenes budžetā un vismaz pārīti bērnu uzaudzināt, gan jāatbilst tradicionālajiem priekšstatiem par sievieti kā vājo un neaizsargāto vīrieša aksesuāru. Vismaz no pretrunām atbrīvoties vajadzētu, un es ar to nedomāju atgriešanos pie uzstādījuma, kur sieviete ar grāmatu vai vīrietis ar adatu un diegu rokās ir bezmaz vai pazors visai dižcilšu dzimtai vēl 5 paaudzes uz priekšu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: biš offtopiks
[info]po
2016-01-19 14:40 (saite)
Vairākas paaudzes dzīvojam haosā, pārmaiņu laikā. Pirms tam harmonija bija ārēja, kolektīva, sociāli tradicionāla. Tas posms ir noiets. Tagad tai pirmkārt jābūt iekšējai, individuālai, pārlaicīgi universālai. Un šo ceļu mēs vēl mācāmies iet. Tikmēr "haosa pavēlnieki" izmanto cilvēku iekšējo UN ārējo konfliktu masveida bezspēcības nocietināšanai.
Varbūt izsakos tendenciozi, bet tikai šķietami ārēju konfliktu cilvēki sadzird - iekšējais katram savs par smagu. Tad nu, kad pirmais izbīlis garām, varam paskatīties, uz kādas ass tas dzīvības rats turas īstenībā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?