rūsganais sprakšķis

rūsganais sprakšķis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Poll #20543 frizieri un tēja
Open to: All, results viewable to: All

Dū jū tip jour hēŗdressēŗ?

View Answers

jā, vienmēr
3 (7.0%)

jā, ja ļ.patīk rezultāts
4 (9.3%)

jā, jo tā pienākas
0 (0.0%)

nē, kāpēc,ja reiz es jau samaksāju par pakalpojumu?
28 (65.1%)

nē, es arī nemaksāju, pašam mājā šķēres
6 (14.0%)

man nav matu, Vanags noknābāja
0 (0.0%)

vai tu esi ap stenderi apsitusies?
2 (4.7%)

vai tu esi vakar piedzimusi?
0 (0.0%)

Un cik,ja nav noslēpums? drīkst procentujāli.

Kam vēl man nav ienācis prātā, bet normāli cilvēki atstāj čajus?



UPD kāpēc es to vispār prasu.
jo pirms kāda laika mans frizieris ko tādu izmeta, es ļ.samulsu, bet,protams, atceros vien tad,kad ir jāmaksā. Pēdējoreiz gaidot gūglēju, bet,nu ok, amerikas laikam nav jāņem vērā, viņi tipo 20% pie rēķina 200-300usd, un tipo,kā šķiet, visur - arī manikīriem, kosmetologiem, etc.

man to ir šausmīgi grūti saprast, vienīgais,ko es saprotu, ir oficianti un tur man ir savi kritēriji, kam sekoju. Kāpēc jāmaksā papildus tam,ko jau maksāju, es nesaprotu, tad pasaki,ka manus matus apgriezt 30 nevis 25 un 5 dzermnaudā
bet es arī nekad neesmu mācējusi iedod aploksni nekur, zō, domāju,ka vaina ir manī, ofkōrz.
  • Hmm, ja nu vienīgi - agrāk (kad vēl bija lati) mēdzu ieskriet piemājas frizētavā, lai aplīdzinātu čolku. Tas bija frizierei apmēram 5 minūšu darbs un maksāja - neatceros, 60 vai 70 santīmus. Lūk un tad es parasti atstāju latu un teicu, ka atlikumu nevajag, jo likās muļķīgi gaidīt, kamēr viņa skaitīs to sīceni.:)
  • man gan ir gadījies aiziet pie frizieres ar pudeli dzirkstošā vai puķu pušķi, lai viņu iepriecinātu, bet tas tāpat nav uzskatāms par čaju vai tā aizvietotāju
  • man nebūtu iebildumu, ja tulkiem atstātu čajus, mhm
  • mēs savulaik ar kūkām braucām pie friziera
  • Principā neatstāju, bet reizēm noapaļoju summu, negaidot atlikumu. Bet nu mans piemērs nav adekvāts, jo friziere mums ir sena paziņa un bieži mēdz mani paņemt bez rindas čolku apgriezt u.tml., tāpēc tā. Ja ietu pie svešas, maksātu precīzi prasīto vienmēr.
  • a, vot nē. un tad, kad skuķim noapaļoja summu uz augšu tā arī aizgāju un paprasīju, cik tad pakalpojums maksā, jo neteiksim ka tāpat bija pa lēto...
  • kopš bija padsmit gadi neesmu bijis pie friziera, un laikam labi ka tā
  • redz, tu aizej pakonsultēties pie ārsta, un tur tu maksā par konsultāciju. pēc idejas, ja tu aizej pie speciālista konsultēties, izmanto viņa laiku un zināšanas, šķiet pilnīgi saprotami par to atlīdzināt naudā. tomēr frizieris savā pakalpojumā JAU ir iekļāvis to dzeramnaudu. materiāls + darbs. arī mūsu viesmīļu tipošana ir vnk pārņemta no asv, jo kas man te teica, ka viņiem ir pilnīgi citāda darba samaksa. bet nu, good for them. bet frizierim, pēc manas saprašanas, tu vari samaksāt vairāk, ja tu esi tādā sajūsmā, ka tev šķiet, viņš prasa nepelnīti maz. un tomēr, - dzeramnauda?
    varbūt tad arī katrai pārdevējai aiz kases par smaidu un pareizi izsistu čeku?
  • Frizētava, kuras pakalpojumus lietoju es, tāpat iekasē krietnu summiņu, nedomāju, ka kaut kādi graši pa virsu kaut ko mainītu.
  • Tās ir padomju laiku atskaņas, tad gan, kad frizieri par savu smago darbu saņēma kapeikas, arī pats pakalpojums maksāja kapeikas, bija pieņemts frizieriem dot dzeramnaudas.
  • Es pie savas frizieres eju jau 15 gadus un reizēm noapaļoju, reizēm nē. Reizēm nesu šokolādi. Reizēm atvedu kaut ko no komandējuma. Nekādas atšķirības no pakalpojuma kvalitàtes viedokļa
    & nekādas dzeramnaudas prasīšanas.
  • Es esmu Amerikās un jā, šeit visur atstāj čajus. Rēķins ir 2x sales tax (kas parasti ir 9.5%, ja vien neesi Oregonā :D)
    Kafejnīcās bieži vien pie maksāšanas ar karti jau automātā tiek piedāvāts 10%, ja serviss soso, 15% ja serviss bija OK, 20% ja patika. Bet vienmēr var norādīt pats savu summu.

    Es neesmu atkodusi čajus, ja ņem take to go. Kādi tur čaji?
    Frizierim, masierim vienmēr čaji čaji čaji. Mani-pedi tāpat. Ja pērc kaut kādus grouponus vai speciālos piedāvājumus, čajus atstāj no pilnās summas. Gidi. Vopšem visam.
    • Mani šitas Amerikās fascinē, kā var sabiedrībā, kura ir tik ļoti pret false advertising, vienlaikus būt tāda plaisa starp uzrādīto un patieso cenu.
      • False advertising nepastāv, tam ir smalkā druka.

        Bet tās cenas ir besis, īpaši sākumā.
  • Es vispār parasti tā nedarīju, bet mūsu Rajōna frizētavā (jā es eju uz parastu rajona grieztuvi) jauki griež un tas ir neticami lēti. Man vienkŗši bija neērti tik maz maksāt.
  • pāris reizes esmu mēģinājusi čajot frizieriem, bet tas ir tik neveikli sanācis, ka vairs ar to nenodarbojos. tb samaksā administratorei un tad ar tām monētām saujā ļepato pa salonu pakaļ frizierim, kas grīdu slauka vai ko tur. stulbi.
    par vaksāciju gan esmu konkrētai kosmetaloģei devusi, jo pirmoreiz aizmirsu par pierakstu, viņa mani sazvanīja un pusstundu vēlu vakarā vēl gaidīja, karoče tiešām bija pelnījusi. pēc tam devu, jo viņa perfekti, perfekti darīja savu darāmo. un tā kā viņai maksāju uz rokas, viņas kabinetā, tad nebija arī tās neveiklības, kas frizieru situācijā. diemžēl viņa pameta valsti un arī mani, šņuk.
    oficiantiem dodu vienmēr, tajā sistēmā tomēr ļoti rēķinās ar čajiem, arī darba devēji, nosakot algas apjomu.
  • ja jau vari atļauties, tad tik tipo. tāpat viņš no visas cenas neatskaitīs pvn kad iesniegs atskaites
  • Man jau vispār tipošana par dajebko liekas nelāga lieta, jo valstīs, kur tas ir iekļāvies uzvedības pamatmodelī, darba devēji ar to rēķinās un maksā krietni mazāku algu. Līdz ar to tipošanas tradīcija būtībā darbiniekus padara mazāk aizsargātus un atkarīgus no klientu plūsmas.
Powered by Sviesta Ciba