plīc
tārkie kulināri, sakiet man - kāds ir jūsu subjektīvais viedoklis par plīts virsmām?
es sensenos laikos,kad plānoju virtuvi,biju izdomājusi, nonākusi pie sev tīkama viedokļa,man vismaz tā šķiet, bet pa šiem 3 gadiem pilnīgi galīgi izskrējis no galvas,kas man šķita tīkamāks.
tā nu iedomājos apjautāties citiem, varbūt tas palīdz noformulēties atpakaļ.
divi jautājumi - kā ir ērtāk - ja ir standarta riņķi, nu kvadrātiņā, jeb tomeŗ rombiņā?
un, kā ir,ja pogas ir sānā? jeb tur pastāv iespējamība īpaši talantīgiem cilvēkiem noepilēt roku spalvas, kā es to pamanījos vakar, kurinot ugunskuru?
un cepeškrāsns, uz ko jāskatās priekš cepeškrāsns, izņemot smukumu? man nekad nav bijusi elektriskā, un man nav jausmas.
UPD ! virsmai runa ir tikai par gāzi. apejot manu mīlestību pret to, pie tā,cik es gatavoju, man nosvils viss pie manas vienas fāzes un boilera, jau cepene būs uz godavārdu un otru skaitītāju
es sensenos laikos,kad plānoju virtuvi,biju izdomājusi, nonākusi pie sev tīkama viedokļa,man vismaz tā šķiet, bet pa šiem 3 gadiem pilnīgi galīgi izskrējis no galvas,kas man šķita tīkamāks.
tā nu iedomājos apjautāties citiem, varbūt tas palīdz noformulēties atpakaļ.
divi jautājumi - kā ir ērtāk - ja ir standarta riņķi, nu kvadrātiņā, jeb tomeŗ rombiņā?
un, kā ir,ja pogas ir sānā? jeb tur pastāv iespējamība īpaši talantīgiem cilvēkiem noepilēt roku spalvas, kā es to pamanījos vakar, kurinot ugunskuru?
un cepeškrāsns, uz ko jāskatās priekš cepeškrāsns, izņemot smukumu? man nekad nav bijusi elektriskā, un man nav jausmas.
UPD ! virsmai runa ir tikai par gāzi. apejot manu mīlestību pret to, pie tā,cik es gatavoju, man nosvils viss pie manas vienas fāzes un boilera, jau cepene būs uz godavārdu un otru skaitītāju
/ par cepeni- cik bieži, cik lielu kaut ko gribi cept?
kamēr to lielo iekurbulē...
pavisam maza nav ( visu vistu var ielikt, tītaru ne ) , ikdienai pilnīgi pietiek
un šitādā tak neiebāzīs ne pāris kg cepeti maisiņā, ne arī, man ir tāds stikla liels trauks,kur rīsus ar dārzeņiem taisu, tas ka'di 20 cm vismaz augstumā ar visu vāku sanāk
jāskatās izmērs un modelis - bet ja tev vietas iebūvējamajai tad arī šitas tur ielien un vēl durtiņas priekšā lai skatu nebojā
nēnu,man tiešām nav viedokļa, es savu veco gāzes nereti izmantoju,lai uzsildītu gaisu telpā
es savu gāzinieci parasti ieslēdzu,kamēr vēl kautko ķimerējos, bet nekad neesmu pievērsusi vērību,cik ilga tā silšana ir, bet nu diezvai vairāk par pāris min.
cepene - es skatījos, kur ir pašattīrīšanās opcija, kad palaiž uz baiso karstumu un šmuces sadeg un tad tik atliek pelnus izslaucīt. un tas strādā - nav vairs mokas ar tīrīšanu. pārējās opcijas - nu ko tu tur gatavosi. es baigā cepēja neesmu, tāpēc pamatā izmantoju tik pāris programmas, tāpēc skatījos smukumu. :D
man vispār ir eletriskā un plakanā virsma, un, teikšu, kā ir - varēja būt labāk. nav elektrības, nav plīts. āmen.
man jau visa virtuves tehnika ap galvu zvaigznīžu vietā griežas - tas lai attaisnotu manu neattapību.
Elektriskās plītis un plīts virsmas ir ļaunas tādēļ, ka tur nevar elementāri samazināt uguni -- viņas kādu laiku vēl paliek karstas. Es nezinu, vai uz "īstas liesmas garšo pavisam citādi", bet nu ņemšanās ar elektrību ir jūtami lielāka.
Iebūvētā tehnika savukārt bieži vien iet rokrokā ar tādām nosodāmām tendencēm kā virtuves un dzīvojamās istabas salaišana kopā. Bet nu laikam lielākais iebildums ir tas, ka tās virsmas, kur tā tehnika iebūvēta, ar laiku neizbēgami apskret, aplūp un izskatās diezgan nepievilcīgi, lai gan pati tehnika varētu vēl stāvēt gadiem. Un tad ir ķēpa ar nomaiņu.
nē, es ar negribu elektriskas virsmas, tur tak kaķis var uzlekt un kājas apskādēt :D
man vnk tas plānojums tā sanāk,ka ērtāk likt plīts virsmu vienā vietā un cepeni citā, un pasargdies no tāda grēka kā zonu apvienošana, bet nu manā simtgadīgajā šķūnī tādi smalkumi nedraud :D
par to apskrešanu es , jā, domāju, jo man mūždien trīc kāda roka un viskas lido pāri, ne velti suns pēc vakariņu taisīšanas nočeko grīdu blakus plītij, tur vienmēr kas uz kaŗā zoba uzliekams atrodas. mja....
/neesam mēs sadisti, nav jau speciāli
es vairāk par sevi satrauktos :D
pie kam pats lieliskākais.
viņš vnk ir akls un tāpēc diezgan apdomīgs.
mana pieredze:
šobrīd man ir forša elektriskā wirlpool krāsns, bet ar tām baigi uzmanīgi - draudzenei ir divas dažādas elektriskās krāsnis un abas briesmīgas - ja cep gaļu un tikai, tad būs ok jebkura (es tā pieņemu), bet ja cep arī kūkas, tad obligāti ar ventilātoru, jo citādi nepūšās/neceļās mīkla un sanāk nevis birkvīts, bet cepts sablietēts klīsteris.
protams, var jau pieņemt, ka nemāku apieties, bet tie, kas mielojošies pie mana pusdienu galda, varētu piekrist, ka maz ticams.
Re: mana pieredze:
Re: mana pieredze:
un trakākais - kamēr nesaskarsies, nemaz neiedomāsies, ka tā arī mēdz būt! omg omg omg
Re: mana pieredze:
pie visa pierod, man ar viņu viss labi :D
ko iesākt ar tādu,kas cep no izvēlētām pusēm,es nemaz nezinātu :D
bet no otras,ja jāšmorē kādi sīkumi uz atseviškām pannām, tad sanāk tālak pāri liekties un tur es sev prognozēju apdegumus :(
variants kad darbojas visi četri riņķi ir gan teorētiski apskatāms, bet diez vai bieži notiks
A izvietojums - xvz - es drīzāk skatītos riņu izvietojumu - tb, kur lielākie, kur mazākie. Man piem., stāv plīts blakus ledusskapim, un besī, ka visbiežāk izmantotie riņki ir tieši blakus ledusskapim. Manis dēļ pats lielākais (kuru neatminos izmantojusi ever) varēja būt pie tā lecskapja, bet ņefiga nav...
Cepene - apakšā elektriskā arī ir ļoti okei. UZ ko jāskatā sgan nav ne jausmas. Tas tīrīšanas režīms gan varētu būt laba fīča, jo savu pa šiem gadiem vēl neesmu izšrubījusi.