Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2015-03-05 17:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
un nevajag mani kaunināt
man jau ir gandrīz čēesmit gadi, un es nezinu, kas ir sambuka, jūs, ballīšu dzīvnieki!
es tikai tagad paskatījos vikipēdījā, kas ir sambuka
tas ir anīsa liķieris
anīsa. liķieris.

no šiem diviem vārdiem vien var jau atrubīties bez jebkādas lietošanas


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]scorpse
2015-03-05 17:34 (saite)
Mežonīgajos apmaiņas studiju gados viena krievu meitene no mūsu dzeršanas pulciņa, kas, krietna Krievijas pilsone būdama, bija ļoti iedresēta līdzi nēsāt pasi, somiņā izlēja sambuku, ko ar lielu pompu un dedzināšanu, un kafijas pupiņām bija plānots izdzert pirms kāda pasākuma. Tolaik, kā zināms, krietnu pamatiņu vajadzēja uztaisīt kojās, tikai pēc tam varēja doties tautās. Lētāk un stilīgāk, vai ne, jo neviens jau nekur neierodas uz pasākumu sākumu. Tā viņa pēc tam to studiju laiku arī notusēja pa Vāciju ar pasi, salipušu saldā, ķepīgā klucītī.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]begemots
2015-03-05 21:50 (saite)
O, tas drusku atgādina, es gan neatminu, iespējams jau esmu to kādreiz stāstījis.

Man bija draugs, kas piestrādāja Skolēnu pilī Barona ielā par pulciņa vadītāju; reizēm uzturējāmies tur pie viņa, jo tur bija datori, kas 90ajos vēl retums. Barona ielas Skolēnu pils ir cienīga ne ta Staļina, ne ta pirmskara mūra celtne ar krāšņām proporcijām: augsti griesti, platas kāpnes, lieli logi.

Un reiz viens no mums bija nopircis vasarnīcas jaungada pasākumam divas vīna pieclitrenes (arī tolaik salīdzinoši it kā populārs tilpums) un pa ceļam iestiepis Skolēnu pilī palielīties.

Nezinu kā, bet viņš tās bija iedabūjis prastā lielā polietilēna iepirkumu maisā -- tie acīmredzot tolaik bija stingrāki, gluži kā viss pārējais.

Bet fakts, ka ejot prom no mana drauga vadītā pulciņa telpas, kas bija augšējā -- trešajā -- stāvā, šis puisis, būdams vēl augošs īss organisms un stiepdams lielu maisu, piesita to pret pakāpienu.

Rezultējošā vīna Niagāra, ķas aizšļācās pāri pakāpieniem slaidā vilnī līdz pat pirmajam stāvam, padarīja apsardzes tantiņu par sālsstabu vismaz uz minūti. Mums, jāsaka gan, arī iestājās pauze.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]scorpse
2015-03-06 14:31 (saite)
Ha. Bet atmiņas kādas!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]auksts_entelekt
2015-03-05 17:43 (saite)
ļoti garšīgs! man vismaz tā liekas. Spāņi dzer no šotiņiem aukstu. Ir saldais variants un ir ne tik salds. Es drīzāk to nosauktu par vodku ar garšiņu, jo galu gala 40 grādi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kakjux
2015-03-05 17:51 (saite)
baltā sambuca vēl tā, bet melnā ir ņamm! :) un noteikti jābūt tik aukstai, ka ir mazliet sīrupaina konsistence.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]auksts_entelekt
2015-03-05 17:54 (saite)
lūk! cilvēks zin drēbi:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sirdna
2015-03-05 18:00 (saite)
neraudi, pekausi, man ir gandrīz 50 gadu un es arī nezināju.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2015-03-05 18:08 (saite)
a es tev pamatideju varu izstāstīt, man arī izstāstīja
karoče, dzērienu moka zini?
tagad iedomājies starpību starp kromaņjonieti ar akmeni un fašistisko tanku tīģeris
iedomājies?
pamatdoma - pēdējā gadījumā tiešās iedarbības rādiusā labāk nevajag trāpīties. nu, pēc tiešās iedarbības var

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]biezpientaure
2015-03-05 18:19 (saite)
kāpēc man liekas, ka agrāk katras saimnieces arsenālā bija dezerts sambuks.
tā ir sakritība, vai?

(Atbildēt uz šo)


[info]ernuerna
2015-03-05 18:27 (saite)
man vēl nav gandrīz čēesmit gadu, bet es arī tikai pirms 2 gadiem uzzināju, kas tas ir. ar tām kafijas pupiņām. pār liepāju lēca daiļa vasaras saule,kamēr es vēmu kanālmalā šī dzēriena ietekmēta

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2015-03-05 18:33 (saite)
nē, tā ir normāla reakciju uz moku )

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kaplacis
2015-03-05 19:36 (saite)
jū, simtpunkt fonteins, tur tās pupiņas vienmēr pieliek klāt

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ernuerna
2015-03-05 19:41 (saite)
Aga!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]wowow
2015-03-05 19:04 (saite)
"Trakais suns" - ņem 1/2 tekilas, tad sakaisa čili piparus, tad 1/2 sambukas (vai arī otrādi, tagad vairs neatceros, tas bija sen). Rauj konkrēti nost jumtu pēc kāda ...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2015-03-05 19:05 (saite)
[ja neskatītos biatlonu, aizietu ar sirdi]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ernuerna
2015-03-05 19:26 (saite)
Valmiermuižai rimčikā akcija. Ieviesu sev ziemas krājumus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]adinkra
2015-03-05 19:32 (saite)
Tas ir vienīgais veids kā parasts cilvēks var lietot anīsu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]adinkra
2015-03-05 19:33 (saite)
Tb, alkoholā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ernuerna
2015-03-05 19:43 (saite)
Kaut gan uzo man garšo

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krazuu
2015-03-05 19:42 (saite)
Man anīsa garša nepatīk, bet sambuka ar pienu un ledu, vot, tā ir manta! :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?