Saspēra velns to zaļo krūzi - [entries|archive|friends|userinfo]
Hlorēts ūdens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 11th, 2011|06:04 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Labi, es saprotu un pieņemu ik pa laikam man izteiktos mājienus ar mietu no daudziem jo daudziem cibiņiem, ka, ja latvietis kaut kādu iemeslu dēļ fiziski neatrodas Latvijā, tad viņš automātiski vairs nav latvietis (kur nu vēl pilsonis!) un viņam nav tiesību izteikties ne tikai par Latvijas aktualitātēm, bet vispār ne par ko. Labākajā gadījumā šāds necienīgs radījums drīkst savu eksistenci .lv internetos attaisnot ar Īsteno Latviešu izklaidēšanu ar eksotiskiem pastāstiņiem (ar noteikumu, ka tiek izmantota iestīvināta literārā latviešu valoda un mīkstais "R"), bet citādi - sēdi savās salās un turi muti, nācijas nodevēja. Un tie pat nav delfi un apollo, tā ir Ciba. Ciba, kurā man vienas Viscibas un frendlistes zvaigznes plaši saslavēts draudziņš, taču man ne personīgi, ne nepersonīgi nepazīstams personāžš, man slēptā pukstā labākajās tvnet tradīcijās prasti uzdirsa par apprecēšanos, tfu, pagulšanos zem kaut kādā melnā mērkaķa (viņš gan to pateica daudz pretīgāk). Čau.
linkregister

Comments:
[User Picture]
From:[info]krii
Date:November 11th, 2011 - 12:20 pm
(Link)
Ei, nu beidz! Tu taču zini, ka pāris idiotu nav Visa Ciba!
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:November 11th, 2011 - 12:24 pm
(Link)
Tie nav pāris idioti (atskaitot konkrēto "draudziņu"), tie ir daudzi cienījami un visādi citādi lieliski un brīnišķīgi Cibas vecbiedri.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:November 11th, 2011 - 12:22 pm
(Link)
Net semji bez uroda :P
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:November 11th, 2011 - 12:25 pm
(Link)
Atkal esmu kaut ko palaidusi garām.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:November 11th, 2011 - 12:27 pm
(Link)
Tas nav viens konkrēts cepiens, tie ir gadu gaitā krājušies pilieniņi.
[User Picture]
From:[info]toadbeauty
Date:November 11th, 2011 - 12:27 pm
(Link)
вот и поговорили...

Nu, ja neskaita to vienu atsevišķo slēpto pukstu, nav tā, ka tu pārspīlē ar tiem mājieniem?
Vismaz, ja paskatāmies tavu atbildi par tām grāmatām, tad es tagad neziņā kasu pauri. Vot pajautā tu cilvēks pieredzes apmaiņas nolūkos, par kurām grāmatām ir runa, un še tev, pīlīt, vasarsvētki...
From:[info]divi_g
Date:November 11th, 2011 - 12:28 pm
(Link)
Linkus, vārdus un personas kodus studijā!
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:November 11th, 2011 - 12:32 pm
(Link)
Jā!
Es savulaik draudziņam visādu rasistisku, antisemītisku un homofobisku izteikumu dēļ novēlēju dēlu un divas meitas. Dēlu, lai būtu gejs un meitas, kas apprecas ar indieti, otru - ar ebreju. Piebildīšu, ka vēlējums attiecās arī uz mani, jo novēlēju to mūsu 6 gadu kopdzīves laikā, kas jau aiz muguras. Lieki piebilst, ka bērnu mums nebija un viņam to nav vēl līdz šim brīdim. Bail laikam. :D
From:[info]karuna
Date:November 11th, 2011 - 12:32 pm
(Link)
Uzbraucieni ir, lai tev palīdzētu neaizmirst par savu dzimteni. :D Latvijā tā ir ikdiena, bet tagad tev taču tie ļoti pietrūkst, vai ne? :)
[User Picture]
From:[info]milda
Date:November 11th, 2011 - 12:33 pm
(Link)
Niansēs varbūt visu nezinu, bet tādu tendecīti esmu ievērojusi gan.
From:[info]dzeina
Date:November 11th, 2011 - 12:40 pm
(Link)
Ībļa vārdu studijā!

From:[info]unpy
Date:November 11th, 2011 - 12:40 pm
(Link)
Par pagulšanos zem melnajiem mērkaķiem nekomentēšu, tas ir kaut kas riktīgi smieklīgs, jo īpaši man pašam, kurš sevi vienmēr ir pozicionējis kā sirmu paviānu, bet tas, ka allaž izmantoju iespēju, lai painteresētos vai tāllatviešiem nav pofig, kas še notiek un, ja nav, tad kālab, gan tiesa:))

Bet nu piekritīsi, ka ir dīvaini - cilvēki sēž angolās, buanesairosās un pavisam kaut kur indoķīnās, bet cepas par šeit notiekošo uz pusi vairāk, nekā uz vietas sēdētāji, par spīti tam, ka nu jau diezgan skaidrs, ka apmeklēs Latviju ne biežāk kā reizi divos gados pustūrista statusā:))
[User Picture]
From:[info]zimbabve
Date:November 11th, 2011 - 12:44 pm
(Link)
Kas tur dīvains - tas, ka cilvēks sēž kaut kur citur, nenozīmē, ka zūd saikne ar mājām, it īpaši, ja ņem vērā, ka mājās joprojām ir ģimene, draugi utt.
From:[info]unpy
Date:November 11th, 2011 - 12:49 pm
(Link)
Skaidrs, ka zūd saikne. Tur jau tas sāls, ka zūd un tas šad/tad kā reizi ļoti labi jūtams tādos riktīgākos cepienos par tēmām, kuras teorētiski kā latvietim ar radiem un draugiem šeit ir būtiskas, bet praktiski kā cilvēkam, kurš neelpo vietējo gaisu, ir visnotaļ abstraktas.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:November 11th, 2011 - 12:51 pm
(Link)
Man pat negribas kaut ko aizstāvēties un skaidrot pašsaprotamo.
From:[info]dzeina
Date:November 11th, 2011 - 12:56 pm
(Link)
nevajag jau nu nonivelēt. Par vienām un tām pašām lietām un norisēm arī šeit dzīvojošajiem mēdz būt diametrāli pretējs viedoklis. Tā kā nevajag aizbraukušos par kaut kādām zaļajām vārnām pataisīt.
From:[info]unpy
Date:November 11th, 2011 - 02:16 pm
(Link)
Kālab par zaļajām vārnām? Nu, tiešām nesaprotu, kāda daļa cilvēkam, kurš uz palikšanu iekārtoejies kaut kur citur, gar kaut kādām vietējo ņemtnēm? Tīri racionāli, kāda principiāla starpība, ja visi šeit notiekošie brīnumi abzolūti uz pašu neattiecas. kas šeit ir prezidents, cik šeit ir valsts valodu, cik ļoti tiek ieviesta policejiska kārtība vai cik bieži automašīnām jāiziet tehniskā apskate?
[User Picture]
From:[info]zimbabve
Date:November 11th, 2011 - 01:06 pm
(Link)
Nu ko lai saka, vienkārši muļķības.
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:November 11th, 2011 - 02:53 pm
(Link)
bļ, nudien nesaprotu to pirkstu rādīšanu uz citiem. un tie, kas paliek Latvijā, tā vien uz urrā rosās un darās? tak vienreiz paskatās katrs uz sevi un nomierinās.
From:[info]dzeina
Date:November 11th, 2011 - 12:41 pm
(Link)
Fu, kaut kā neomulīgi pilnīgi palika. Bet nu jā. Ja joprojām esi gana drosmīgs savu kailo dvēselīti pa internetiem virināt, kur katrs nejaušs garāmgājējs var iekakāt, tad jārēķinās arī ar vienrievas amēbu parādīšanos pie perimetra.
[User Picture]
From:[info]raaha
Date:November 11th, 2011 - 01:04 pm
(Link)
oj, es ne, es ne! :) man patīk Tavs domu gājiens un skatījums uz lietām.
From:[info]avral
Date:November 11th, 2011 - 01:26 pm
(Link)
Vai tas vienkārši nav ļoti ērti sev teikt, ka Latvijā palikušie manos vārdos neieklausās ar pietiekamu cieņu tāpēc, ka ir pretīgi rasisti, vai tāpēc, ka es fiziski tur nedzīvoju? Bet tās ir muļķības. Tie ir neīstie iemesli.
Galvenais vietējo latviešu atturības pret diasporu cēlonis, kad šie diasporas latvieši sāk uzstāties un izteikties par vietējām problēmām, ir meklējams atbildē uz jautājumu: kāda ir jūsu kontribūcija, kas jums ļauj kaut ko kritizēt vai pieprasīt, vai komentēt zinošā tonī? Vai jūsu darbs nes labumu šai valstij? Vai jūs maksājat tai nodokļus? Vai radāt un audzinat bērnus? Vai varbūt sniegu palīdzat nošķūrēt vai grāvmalas izpļaut? Vai vismaz nabagmājām novalkātās drēbes atsūtat? Ja jūsu inputs ir precīzi nulle un neizskatās, ka kaut kad kļūs pozitīvs, tad negaidiet nekādu lielo vēlību.
(Nekas no šī nav lasāms personīgi, jo es Tevi nepazīstu.)
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:November 11th, 2011 - 01:50 pm
(Link)
Aha, no vienas puses, nodokļus nemaksāju, no otras puses, dotēto infrastruktūru publiskos pakalpojumus arī neizmantoju, pie dakteriem pa lēto neeju, autoceļus nedeldēju utt. Turklāt man pienākošais bezdarbnieka pabalsts arī palika valstij, lai gan to naudiņu biju gan nopelnījusi, gan arī man tā bija vajadzīga.

It kā latvietība un tās mērs ir tikai valsts budžetā ieripojušie lati un santīmi. Par saražotajiem bērniem vispār labāk nerunāt - manējie būtu ar tumšbrūnām acīm - kur nu vēl lielāks noziegums pret latviešu tautu un tās šņabī un vanagā krietni izmērcēto genofondu.

It kā Latvija ar savu jau tā niecīgo uz vietas mītošo Īsteno Latviešu skaitu var atļauties nicīgi izslēgt un atgrūst katru pavisam vai pat tikai uz laiku aizbraukušo un pasludināt viņu par uz visiem laikiem zudušu nodevēju. It kā aizbraukušie nesniedz pilnīgi nekādu pienesumu nevienam pašam Īstenajam Vietējam Latvietim kaut kādos citos veidos, pat ja tie nav nodokļi sociālajā un pašvaldības budžetā.

Tiešām neapnīk sacensties, kurš īstenāks latvietis, un nievāt katru mazāk īsteno? Re ku šis varētu kvalificēties, bet gejs. Izraidīt un atņemt pilsonību. Šitas tā kā kvalificētos, bet sieva tatāriete. Nodevējs un krievu dibenlaiža. Re ku kaimiņpagastā Janka vīrs kā ozols saimniecību stutē augšā, bet piecas sezonas Vācijā fermā novergoja - neļausim te visādiem ārzemniekiem mūs dzīvot mācīt. Un tā tālāk.
From:[info]unpy
Date:November 11th, 2011 - 02:02 pm
(Link)
Nedaudz nesabiezini krāsas?:))

Piedevām, pietiek taču visa veida latviešu, kuriem ir pilnīgi pie kājas, kas še notiek, nedz paši taisās atgriezties, nedz savus bērnus uz šejieni sūtīt, manuprāt, normāla attieksme. "Ne mana cūka, ne mana druva". Nu necepos taču par kaut kādām Polijas problēmām tikai talab, ka esmu puspolis.
[User Picture]
From:[info]jim
Date:November 11th, 2011 - 01:36 pm
(Link)
:(
[User Picture]
From:[info]pzrk
Date:November 11th, 2011 - 02:50 pm
(Link)
Nja. Bet nu šī tēma ir tik plaša uz visām pusēm. Pasaule it kā vaļā, brauc, kur gribi, bet tiklīdz esi aizbraucis, tā esi kļuvis par autsaideru, turklāt arī jaunajā mītneszemē.
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:November 11th, 2011 - 03:04 pm
(Link)
vienīgais, ko man ir pagrūti saprast, ir intereses trūkums par jauno mītnes zemi un nevēlēšanās iedzīvoties, un brīžiem atklāta pārākuma sajūtas un nicinājuma demonstrēšana [tas par visu diasporu, pareizāk sakot, par lielu tās daļu, ne [tikai] par tevi].
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:November 11th, 2011 - 03:23 pm
(Link)
Tas droši vien ir atkarīgs no aizbraukšanas motivācijas un to, kā cilvēks nokļūst attiecīgajā mītnes zemē. Vai cilvēks atstāj Latviju, lai, atpakaļ neskatoties pārceltos uz savu sapņu zemi, vai tomēr savādāk. Manā gadījumā šī mītnes zeme ir sagadīšanās, zināmā mērā pat brīvprātīgi spiesta sagadīšanās (kaut kur taču man ar vīru kopā jādzīvo, un šeit kopādzīvošanas projekts ir paceļamāks kā Latvijā), un maksimums, ko es no sevis mītneszemes mīlas sakarā varu izspiest, ir "eksotisks un unikāls piedzīvojums". Bet tas jau tikai mans gadījums, ir jau arī mīlošāki un labāki cilvēki, piemēram, paskaties uz [info]morraa apskaužamo jūsmu. Es tā nevaru, man te ir par daudz ne vairs tik eksotiskas cik vienkārši skarbas sadzīves un izolācijas.