Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2014-10-10 11:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Hmmm, kopš vakardienas viesošanās pie [info]le_minga nomoka doma par biezzupas (vai krēmzupas, kā pareizāk?) pagatavošanu. Varat kaut ko garšīgu ieteikt? ;)

P.S. Tikai davai bez eksotikas! Variantus ar strausa gaļu vai kokosa pienu pat negribu dzirdēt! Un, lūdzu, nemokiet mani ar svešām valodām - vakardienas "liekā"vīna pudele mani nav padarījusi inteliģentāku! ;/


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]tante
2014-10-10 12:00 (saite)
kabački mājās ir? ;))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-10-10 12:16 (saite)
Ir, ir! ;)
Paldies par receptēm! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]str
2014-10-10 12:07 (saite)
apcep sīpolus, pieberot kariju
piegriež ķirbi, pacepina
uzlej ūdeni, savāra, sāli pieber
sablenderē
pielej saldo krējumu
aizvāra
un viss

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-10-10 12:16 (saite)
Ahā! Paldies! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2014-10-11 09:07 (saite)
/ bet vispār citās reizēs es tiešām lieku kokosa pienu:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-10-11 09:28 (saite)
:D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vilibaldis
2014-10-10 12:17 (saite)
vistas buljons + burkāns, ķiploks + ķirbis, pavāra, sablenderē + salds krējums. Ēd ar zilu sieru.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-10-10 12:18 (saite)
Vo! Zilo sieru dikti gaidīju! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2014-10-10 12:45 (saite)
es tev vakar piedāvāju :P
bet tu redz esot jau pārēdusies :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-10-10 13:01 (saite)
Nu tas tak bija vakar! Bet šodien ir jauna diena! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]puce
2014-10-10 12:18 (saite)
Es taisīju šo http://www.receptes.lv/receptes/darzenu-biezzupa-fotorecepte/ ar nelielu imrovizāciju - kāļi un/vai puķkāposti - sanāca dievīga. Garšoja pilnīgi visiem mājas iemītnieiem, kas nemaz tik biežu negadās.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-10-10 12:21 (saite)
Jā, tas ir svarīgi - lai garšotu visiem ģimenes locekļiem! Paldies! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sieviete_tanks
2014-10-10 12:24 (saite)
Man loti garso
http://www.receptes.lv/receptes/sampinjonu-kremzupa-fotorecepte/

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-10-10 13:01 (saite)
Paldies! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]le_minga
2014-10-10 12:44 (saite)
man pie sirds vēl puravu-kartupeļu krēmzupa iet :)
šitā apmēram: http://www.lindasvirtuve.lv/majas/2010/12/05/puravu-un-kartupelu-kremzupa
(es tik reizēm arī burkānu kādu vēl klāt pielieku)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]le_minga
2014-10-10 12:49 (saite)
ā un protams klasika (vismaz doičlandē :D) - tomātu krēmzupa :)
kaut kā tā: http://www.la.lv/tomatu-biezzupa/

(vasarā, kad māsai siltumnīcā bija kaudzēm tomātu - taisīju ar svaigiem - bet vispār šita ir riktīga rudens/ziemas zupa :) )

te "meksikāņu" variants ar vistu - arī labs izklausās (neesmu gatavojusi, būs jāpamēģina):
http://www.delfi.lv/receptes/vienkarsi-pagatavojama-tomatu-biezzupa-ar-vistu-meksikanu-gaume.d?id=44047395

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-10-10 13:40 (saite)
Tomāti man ļoti garšo, derēs! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]evy
2014-10-10 12:51 (saite)
mana miiljaakaa un vienkaarshaakaa recepte ever: novaara vai iztvaicee pukjkaapostu un brokoli, sablenderee, pielejot daarzenju buljonu (saals, pipari peec pashas ieskatiem), var pieblendereet miiksto kazas sieru. es, personiigi, shitam klaat apceptas garneliites pieberu, kapaatas dilles pa virsu - priimaa! (jaatziist, peedeejoreiz, kad taisiiju, uztaisiijaas biezenis, ne kreemzupa, taa arii atstaaju. bet tas nemainiija garshiiguma koeficientu).
//shis bez visa saldaa kreejuma nomm nomm!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-10-10 13:41 (saite)
Ahā! Paldies! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antuanete
2014-10-10 13:43 (saite)
Mana iecienītā ķirbju biezzupa - eļļā apcepina smalki sagrieztu sīpolu un uz rupjās rīves sarīvētu burkānu, tad pievieno krietni daudz sarīvēta ķirbja (ķirbi un burkānu var apstrādāt arī ar virtves kombainu vai smalcinātāju), sutina, kamēr viss ir mīksts un ķirbis atsulojies (ja nav pietiekami šķidruma, pielej ūdeni). Garšvielas pēc ieskatiem. Beigās piemaisa paciņu kausētā siera un visu sablenderē.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-10-10 14:25 (saite)
Paldies! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pepija
2014-10-10 14:09 (saite)
kartupeļi, sīpols, purava kāts (arī zaļās lapas - noliek malā tikai nelielu gabaliņu zaļo viduslapiņu) un sviesta klucītis ar pāris lauru lapām un vircēm vārās nelielā ūdenī, kamēr gatavi. pa ceļam pielej puspaciņu saldā krējuma, izņem lauru lapas un piparus, sablenderē. Ja par biezu, pielej otru pusi krējuma, gaida, kad uzmet burbuli. smalki sagriež zaļās viduslapiņas, ber virsū, ēd. man patīk, ka šai zupai ir skaisti zaļa krāsa.

ķirbja zupa - tāpat kā Strēlniecei, es vēl pielieku aso pipariņu un ingveru, lai ir tāda viscaur iesnas izdzenoša. un virsū sacep žāvētu gaļiņu, ja jau reiz par izvirtībām :)

un visas tās sastāvdaļas, kas puravu zupā, iznāk labi arī ar sēnēm (puravu vietā), vismaz čigānus mēs rudeņos ēdam tieši tā. Beigās saber ar dillēm vai atkal ar cauraudzīti apbrūninātu...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-10-10 14:25 (saite)
Jā, jā, jā! Un vēlreiz - jā visām izvirtībām! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pepija
2014-10-10 15:27 (saite)
nu, tad lai iet pati izvirtīgākā recepte tiem, kas neko nav dzirdējuši par kalorijām un veselīgu dzīvesveidu :)
pāris sīpolus un vairākas daiviņas ķiploku apcep ar garšvielām (timiāns vai hmeļi-suneļi vai paprikas pulveris vai kumins vai viss kopā ar pipariem un sāli), piegāž klāt lielo bundžu tomātu savā sulā (es tos tomātus drusku tomēr sagriežu sīkāk), pielej saldo krējumu, uzvāra, sablenderē. Un tad iemaisa kausēto klasisko Dzintarsieru. un tad verdošā ieber maisiņu saldēto tīrīto garneļu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-10-10 15:28 (saite)
;)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]evy
2014-10-10 17:12 (saite)
AAAAAAAAA!
//skrien uz veici peec tomaatu bundzhas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]le_minga
2014-10-10 17:44 (saite)
šitā garda gan :)
es tik to ķiploku necepinu iepriekš, bet gan beigās svaigu iespiežu - manšķiet labāk ar garnelēm kopā iet :) + dilles vēl :) (svaigas, pa virsu - ja ie pieliktas garneles, savādāk var iztikt)

Gardums :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vilibaldis
2014-10-10 18:04 (saite)
ak, kaut manas acis to nebūtu skatījušas :DDD
tagad nebūs miera, kamēr nedabūs noēsties

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mufs
2014-10-10 18:28 (saite)
vakar Muklājā ēdu biešu krēmzupu , kurā iedrupināts zilais siers.
domāju,ka pagatavošanas būtība līdzīga kā visām krēmzupām, bet es nekad nebiju iedomājusies,ka var bietes un ka tas ir tik ņammīgi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-10-10 20:55 (saite)
Es domāju, ka varētu uztaisīt no bietēm phali silto variantu - ar hmeli-suneli un valriekstiem! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]shelly
2014-10-10 22:44 (saite)
Biešu salāti ar valsriektiem ir ļoti labi, domāju, ka blenderēšana tos nesamaitātu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-10-10 22:54 (saite)
Patiesībā es izmēģināju jau auksto variantu un secināju, ka labāk garšo ar gaļasmašīnu malti - nav tik pļurīga tekstūra. Bet siltais variants verētu būt interesants, pamēģināšu! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?