pepija ([info]pepija) rakstīja,
kartupeļi, sīpols, purava kāts (arī zaļās lapas - noliek malā tikai nelielu gabaliņu zaļo viduslapiņu) un sviesta klucītis ar pāris lauru lapām un vircēm vārās nelielā ūdenī, kamēr gatavi. pa ceļam pielej puspaciņu saldā krējuma, izņem lauru lapas un piparus, sablenderē. Ja par biezu, pielej otru pusi krējuma, gaida, kad uzmet burbuli. smalki sagriež zaļās viduslapiņas, ber virsū, ēd. man patīk, ka šai zupai ir skaisti zaļa krāsa.

ķirbja zupa - tāpat kā Strēlniecei, es vēl pielieku aso pipariņu un ingveru, lai ir tāda viscaur iesnas izdzenoša. un virsū sacep žāvētu gaļiņu, ja jau reiz par izvirtībām :)

un visas tās sastāvdaļas, kas puravu zupā, iznāk labi arī ar sēnēm (puravu vietā), vismaz čigānus mēs rudeņos ēdam tieši tā. Beigās saber ar dillēm vai atkal ar cauraudzīti apbrūninātu...


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?