обои - made in latvia [entries|archive|friends|userinfo]
Scandalo Calmo

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| fffff pajautā komenti jauns labot secondhand vissvienā ]

made in latvia [27. Dec 2009|19:20]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
ipolita vārdiem runājot, mīļā "Spilva", kas par draņķi, kas par ārprātīgu un pieklājīgos vārdos neparakstāmu draņķi ir tā jūsu "Pesto mērce Premium"! Es nudien nebiju gaidījis šādu vilšanos. Es nebiju gaidījis šādi vilties vispār nevienā, jebkur, pat mongolijā ražotā pārtikas produktā, kas būtu spējis izlauzties līdz veikalu plauktiem - caur dažādām kvalitātes kontrolēm, speciālistu degustācijām un visbeidzot - elementārai ražotāja paškritikai, kurš, pirms uzdrīkstēties ņemt mutē kāda slavena un tradīcijām bagāta produkta apzīmējumu, lai to dotu savam necilajam darinājumam, vispirms nomēģina pēc kā tāds īsti izskatās un garšo.

ja man būtu kaut mazākā iespēja tikt pie tā rubiļņika, kas aptur, vai vēl labāk, nodedzina violetās liesmās to noziedzīgo konveijeru, pa kura blēdīgajiem agregātiem garenās pudelēs (pesto - pudelēs!) iepļurkšķ šāda ģifte, es turp dotos kaut kailām rokām un kājām, ar jaunās akadēmijas absolventa dzirkstelīti acīs un labi daudz degmaisījuma kannā.

nē... nu, mierīgi visu apsverot, vaine, citreiz patiešām vajag ticēt, kas ir rakstīts uz etiķetes, un ticēt vajag arī paša acīm, kas brīnišķīgi saskata burciņā ielietā materiāla krāsā un konsistencē - tas nepavisam nav tas, ko tu meklē - NĒ, TAS NEAIZSTĀS TO PRODUKTU, KAS TEV IR NEPIECIEŠAMS, liec nost un mūc, maini ieceres savām muļķa vakariņām, vai ja nekas cits nenāk prātā - labāk neēd vispār! un tomēr, citkārt tik ļoti gribas būt tādam labticīgam, vietējos ražotājus atbalstošam utt. tad lūk, vēlreiz pārliecinājos, mezamizjē - ar šādām vēlmēm havajas podiem malas izrakstītas.

uz etiķetes skaidrā latviešu valodā bija rakstīts - sastāvā, bez visādiem tur mīkstinātājiem, šķidrinātājiem un saldinātājiem kā atsevišķa sastāvdaļa bija arī (ta-dā!) pesto. veseli 4,5%.

ko te vēl piebilst? viņiem bija taisnība. spilva savu etiķešu dizainam un informācijas atbilstībai īstenībai acīmredzot seko rūpīgi. pārējās sastāvdaļas gan var nemaz nelasīt, recepti bez kļūdām var izsecināt, paņemot to ķēķa brīnumu uz zoba. tā varētu būt šāda - ņemam veikalā nopērkamu pesto ar tādu aprēķinu, ka tas veido kādus 4,5% no iecerētā apjoma. tad krietni saldinām ar dajebko, kas pa rokai (jo cukurs ir dominējošā garšas nots) un visu atšķaidām ar skābenes un nātres mīloša liellopa spermu (jo aptuveni tā galaproduktam finālā jāizskatās) līdz visiem 100%. vuaļa - tagad tik pielietojam to atbilstoši saviem pesto lietošanas ieradumiem un turam izeju uz mazmājiņu labi izšiltētu, lai viesi, steigā to meklēdami, neapvemj stenderes un kaktus.

Finger weg!
Linksamēramies

Comments:
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:27. Decembris 2009 - 20:06
(Link)
es visu laiku domāju - garšot negaršot - kaut kā viss tas pasākums uz etiķetes aizdomīgs likās. paldies par atsauksmēm.
[User Picture]
From:[info]kinskis
Date:27. Decembris 2009 - 20:18
(Link)
neēd, par kazlēnu pārvērtīsies.
neēd pati un droši neiesaki citiem, goda vārds ;)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:27. Decembris 2009 - 20:11
(Link)
Pesto vajag tikai Mārtiņa Rītiņa - 2,5 bundulis diezgan pieklājīgs un ēst da pirkstiņus klāt piekost.

runājot par Spilvu - viņi ir launčojuši jaunu produktu Latvijas kkādus tur marinētos gurķus apaļā burkā - lieliski, kā mājās taisīti, kraukšķīgi un vēl nākamajā rītā pārpalikušo šķidrumiņu uz izkaltušajām trubām uzliet var :D jamī
From:[info]fedrs
Date:27. Decembris 2009 - 20:12
(Link)
Tu esi drošs, ka to ražo Latvijā? Kopš uz marinēto gurķu burkas izlasīju "Ražots Turcijā", esmu diskvalificējis Spilvu no "izvēlies Latvijas preci".
[User Picture]
From:[info]kinskis
Date:27. Decembris 2009 - 20:17
(Link)
nē, te rakstīts, ka ražotājas spilva, babītē - indekss, pasta kastīte.
[User Picture]
From:[info]observer
Date:27. Decembris 2009 - 20:27
(Link)
ohohohō:DDD
[User Picture]
From:[info]tvarj
Date:27. Decembris 2009 - 20:49
(Link)
nee, Spilva ir izsleegta no mana raciona jau kopsh sen seniem laikiem. taapeec par taadu tavu atsauksmi nemaz nebriinos :)

gribeeju ieteikt tev sho visu pashu copy/paste uz spilvas maajas lapu, bet vinjiem taada suudziibu sadalja nemaz nepastaav... sisiishi!
[User Picture]
From:[info]kinskis
Date:27. Decembris 2009 - 21:05
(Link)
jā. man viņi sagrāva ticību, gluži kā ar ziemassvētku vecīti. tagad būšu ļoti aizdomīgs.
[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Decembris 2009 - 21:05
(Link)
vek! uzrakstīji visnotaļ sulīgi.
man nav ne jausmas, kas tas pesto ir, bet manā groziņā tas neielaidīsies.
[User Picture]
From:[info]barbala
Date:27. Decembris 2009 - 21:12
(Link)
uzraksti šo Danai Erciņai. Viņai būtu jāzina klientu balss. :)
[User Picture]
From:[info]kinskis
Date:27. Decembris 2009 - 21:32
(Link)
es viņu diemžēl nepazīstu. un viņu lapā nav vietas atsauksmēm. sūtīt šito kā ēpastu uz info@? :D

un nav jau arī nekāds pesto (tā viņi noteikti atbildēs), bet gan pesto mērce, kas sanākusi drīzāk kā ņirgas par kaut kādu čatniju (zaļu - ak, mans dievs - zaļu kā sienāži).

http://www.spilva.lv/?lang=lv&cat=362&tabid=256&rowid=235&act=viewtabentry&offset=&udefs=# te arī aprakstiņš. gribētu redzēt to itāliešu ēdienu, kuru viņi iesaka ar šito pazemot. "Ja Jūs gribat [ne]patīkami pārsteigt savu ģimeni un draugus ar jaunām un neatkārtojamām garšas kombinācijām, Jums noteikti palīdzēs Pesto mērce." Tas tiesa.
[User Picture]
From:[info]barbala
Date:27. Decembris 2009 - 21:42
(Link)
name.surname@spilva.lv, liekas; ka par sūdzību nenosūta Tev pateicību, piemēram, šādu: http://www.spilva.lv/?cat=212&lang=lv
[User Picture]
From:[info]barbala
Date:27. Decembris 2009 - 21:43
(Link)
Špāsīgā vistiņa

Strēmelītēs sagrieztu vistas fileju (100 g) pēc pāris minūšu noturēšanas mērcītē, kas pagatavota no eļļas, sojas un šķipsniņas sāls un piparu, apcep Wok pannā uz straujas uguns. Kad vista nedaudz jau apcepusies, pievieno sasmalcinātu sīpolu (1/3), cukini (1/3), sarkano papriku (1/3), puravu, šampinjonus (20 g) un mazas kukurūzas vālītes (3 gab). Kad visas sastāvdaļas jau ieguvušas zeltaini brūnu nokrāsu, pievieno Spilvas Karri mērci , ko var izmantot vēlāk arī dekorēšanai. Pasniedz kopā ar rīsiem.
[User Picture]
From:[info]barbala
Date:27. Decembris 2009 - 21:45

šis ir hits!

(Link)

Smalkā gardēža salāti
Uz rūpīgi sagriezta Ķīnas kāposta liek dekoratīvos gabalos sagrieztu bumbieri, sieru Dor Blue (100 g), vidēji lielu tomātu un vīnogas (100 g). Pirms pasniegšanas visu pārlej ar Spilvas Jogurta mērci.
From:[info]kinskis
Date:27. Decembris 2009 - 21:48

Re: šis ir hits!

(Link)
Pavasara salāti
2 olas
150 g Spilvas zaļo zirnīšu
50 g puravu
50 g vārītu burkānu
100g Spilvas Provansas majonēze
Olas sasmalcina. Puravus un burkānus sagriež. Visu sajauc ar Provanas majonēzi un dekorē ar zaļumiem.
From:[info]kinskis
Date:27. Decembris 2009 - 21:49

Re: šis ir hits!

(Link)
s.c., pričom tur pavasaris?
[User Picture]
From:[info]tvarj
Date:27. Decembris 2009 - 22:03

Re: šis ir hits!

(Link)
deelj zirniishiem, noteikti!
[User Picture]
From:[info]kinskis
Date:27. Decembris 2009 - 22:05

Re: šis ir hits!

(Link)
nepareizi :D
tādēļ, ka 2 olas, nevis viena vai trīs.
[User Picture]
From:[info]tvarj
Date:27. Decembris 2009 - 22:25

Re: šis ir hits!

(Link)
aa, nuja, pavasaris, olas, augljojieties un vairojieties un taa taalaak... it makes sense...
[User Picture]
From:[info]brr
Date:27. Decembris 2009 - 22:00
(Link)
Ko nu var gaidīt no spilvas... šķiet, ka no visiem produktiem būtu vēlams izvairīties
[User Picture]
From:[info]kinskis
Date:27. Decembris 2009 - 22:00
(Link)
es to nezināju!
[User Picture]
From:[info]brr
Date:27. Decembris 2009 - 23:08
(Link)
Kas no LV nopērkamajiem nedārgiem pesto ir + - ok? Pirms laika iegrābos baigā draņķī, kuru tagad izmantoju zupās sāls vietā.
[User Picture]
From:[info]tvarj
Date:27. Decembris 2009 - 23:11
(Link)
es peerku Stokmanii. to leetaako. man garsho :)
[User Picture]
From:[info]brr
Date:27. Decembris 2009 - 23:13
(Link)
Es kā reiz tur arī nopirku to lēto - biki virs rubļa . Baigā sāls zapte.
Izgājušajā vasarā noslinkoju un pagatavavoju tikai vienu paštaisītā burciņu. Tagad nezinu, kā būt
[User Picture]
From:[info]tvarj
Date:27. Decembris 2009 - 23:16
(Link)
vinjsh ir pasaaljsh, piekriitu. jaapeerk daargaaks. tie kas ap 2-3 ls ir ok.
From:[info]sita
Date:27. Decembris 2009 - 22:44
(Link)
Kaut ko taadu nebriiniitos ieraudziit LV, paldies par info, njemshu kaadu burcinju pesto liidzi taatad. Vispaar ir doma visu paiku maksimaali njemt liidzi.
[User Picture]
From:[info]wowow
Date:27. Decembris 2009 - 23:21
(Link)
Man šitās pudeles likās pārāk aizdomīgas, lai iepazītos tuvāk. Arī vīnu špāsīgās pudelēs nespēju nopietni uzlūkot.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:28. Decembris 2009 - 12:18
(Link)
pirms daudziem gadiem viņi taisīja divas tādas mērces, kas man garšoja. bet pēdējā laikā viņi taisa tikai kaut kādu eirosū..., un mūsu ģimene ir ir vienoti nolēmusi šo ražotāju ignorēt.
[User Picture]
From:[info]mamuts
Date:28. Decembris 2009 - 14:10
(Link)
Es ar' to brīnumu pagaršoju un sapratu, ka itāļu virtuvi es lāgā nesaprotu... :DDDDD izmetu laukā, nah.
[User Picture]
From:[info]kuminjsh
Date:28. Decembris 2009 - 16:10
(Link)
Ha! Tu vēl viņu Balzamiko Premium neesi pagaršojis! Uz ta fona pat šitas šķita tā neko...