kanariņš - skumjā klasika [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

skumjā klasika [Aug. 15th, 2012|12:09 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
E bērnudārza grupas bērna māmiņas (latvietes) apkārtvēstules fragments: "Kas atiecās par kancelējas precēm utt.Sarakstus izdalīs septembra sākumā kad būs sapūlce. Konkrēti nezinu kad. Es jau aiznesu toletes papīru, salvetes un A4 formāta lapas visiem bērniem. Klinģeri sapūlcej arī sagādāšu jau sarunāju."
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:August 15th, 2012 - 12:12 pm
(Link)
Akdies', tik daudz skaistuma vienā rindkopā, man jau likās, ka dzīvē tā nemaz nenotiek.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 15th, 2012 - 12:17 pm
(Link)
mhm, tāpēc jau roka pacēlās apgrūtināt cibu, jo parasti visādi ortogrāfiski un interpukcijas misēkļi paslīd garām piedoti.
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:August 15th, 2012 - 02:10 pm
(Link)
Domā, ka dzīvē šādi eksemplāri pārāk aizņemti, glābjot latviešu valodu? :)
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:August 15th, 2012 - 02:37 pm
(Link)
Vai vismaz koklējot par nacionālo un kristīgo tīrību, jā gan, hehe.
[User Picture]
From:[info]putnupr
Date:August 15th, 2012 - 12:15 pm
(Link)
gan jau ka vsk. nav gājusi, bet pamatskolā bija sliktas atzīmes
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:August 15th, 2012 - 04:47 pm
(Link)
Gan jau, ka ek.vad. maģistra vāciņi plauktā goda vietā. :)
[User Picture]
From:[info]scorpse
Date:August 15th, 2012 - 12:16 pm
(Link)
Zinkā, ja tomēr nonāk līdz tam, ka kaut kas kaut ko kompensē, tad labāk, lai gādā kliņģerus sapūlcej, nevis raksta pareizi un negādā neko.
Bet vispār man sāp šitādi teksti.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 15th, 2012 - 12:19 pm
(Link)
te mūsu domas dalās. Jo es esmu par absolūti lietišķu sapulci (klinģeriem privātā lokā vai uz kopējiem svētkiem), nevis par 4 h tējošanu, sēžot uz bērndārznieku pundurķeblīšiem, un parunāšanos par dzīvi, kuras ietvaros tā starp citu arī par b/d.
[User Picture]
From:[info]tikko_pamodos
Date:August 15th, 2012 - 12:46 pm
(Link)
Vēl viens punkts manā sarakstā: 100 iemesli, kāpēc es negribu bērnus. Stulbi un aktīvi vecāki bērna dārziņā.
[User Picture]
From:[info]scorpse
Date:August 15th, 2012 - 01:04 pm
(Link)
Ai, tas man vispār vienalga ir - bērnu man nav, nezinu, vai šitāda rakstura sapulces kaitina vai nē. Es par ko citu - par to, ka vienmēr atrodas situācijas, kad organizētāji ir vajadzīgi - kad jāvāc nauda skolotājas dāvanai vai vecāku paraksti par/pret to un šito. Un tad ir labi, ka atrodas entuziasti.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 15th, 2012 - 02:18 pm
(Link)
es esmu arī visai skeptiska pret "entuziastiem" izglītības iestādēs. Visam jābūt ierakstītam un finanisāli paredzētam iestādes kārtības rullī. Nekādas fonda naudas un pa 2 latiņi vākšanas pirms dārza svētkiem, lai saņemtu kāda tikpat entuziastiska vecāka taisīto konču pušķīti uz kociņa, kura izmaksas ir 1.20 u.tml. Kā arī audzinātājām nav nekādas dāvanas jādāvina - viņām tas ir darbs, par ko maksā algu. visu 'ekstra', kas nepieciešams un ko pats dārziņš nenodrošina, vecāki var paši saviem bērniem sagādāt. tā ir izglītības iestāde, nevis kaut kāds brīnumu kiosks uz vistas kājiņas.
[User Picture]
From:[info]pepija
Date:August 15th, 2012 - 03:25 pm
(Link)
ak vai, esmu bijusi entuāzista lomā bērna sākumskolas klasēs un vākusi to latiņu, lai uz audzinātājas galda būtu tas papildus pildspalvu/zīmuļu pušķītis un liekas, tīras burtnīcas atvilktnē aizmāršām vai tiem bērniem, kuru vecākiem principā nerūp. jo nešķita pareizi, ka skolotāja to finansētu no savas kabatas (un viņa bija tāda, kas to noteikti darītu). sīkumi ikdienas ērtībai, nekas tāds, ar ko skolai pienāktos obligāti nodrošināt. un pārpalikumus tērēja Ziemassvētku kliņģerim vai gada beigu ekskursijā, jo šādā veidā bija iespējams bez nevajadzīgas akcentēšanas paņemt līdzi arī tos bērnus, kuru vecāki nevarēja vai negribēja segt "savu" daļu no, piemēram, autobusa izmaksām.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 15th, 2012 - 04:00 pm
(Link)
to, kuru vecāki nevar nodrošināt lietas, sakarā būtu jābūt iespējai skolai kkā sadarboties ar soc.dienestiem un pilsētas pašvaldību, kurai ir izdalīti līdzekļi speciāli šādiem apstākļiem. Skolotāju pildspalvu sakarā - nu neticu, ka dārziņam nav budžeta kancelejas precēm! Ja nav, tad ir jāprasa pašvaldībai vai jebkam citam, kura kompetencē tas ir, nevis no savas kabatas jālāpa caurumi (atgādina medicīnas sistēmu ar tās 'pateicībām'). Kā arī jāmaina sliktais ieradums - attieksme, ka būt materiāli mazāk nodrošinātam ir kaut kas apkaunojošs un visiem paslepšus jāmetas, lai materiālā nevienlidzība nebūtu tik uzkrītoša (tb., vecāku $ nav bērnu nopelns, tāpēc bērni varētu mērīties ar talantiem, paklausību un jebko citu, kas viņiem pašiem piemīt vai vēl labāk, mācīties būt ar dažādām prasmēm, spējām, starta komplektiem, kur $ ir tikai viens no lielumiem)

bet, tā kā LV sistēmas iestrēgst pie korupcijas, nepotisma u.tml. kaitēm, vieglāk, protams, ir katram pašam no savas kabatiņas ik pa brīdim samesties par to, par ko mesties īstenībā nevajadzētu (+ es tiešām uzskatu, ka nedz skolās, nedz darbos un nedz kādās citās vietās, kur ļaudis kopā ir sakritības, nevis izvēles dēļ, nav jānodarbojas ar svētku svinēšanu vai vismaz nav tās jāorganizē (patstāvīgi) ārpus struktūras pašas iespējām), novienojas svinēt - svin, nenovienojas - pasaka 'priecīgus ziemassvētkus' un pa mājām.

Sliktākajā gadījumā vismaz būtu jābūt kkādam centrālam kontam, kur oficiāli pārskaitīt un gada beigās saņemt grāmatvedes atskaiti, citādāk žēl zemē nomestā laika, kad sākas šitā ģimeniskā ganīšanās un medīšanās, jo formāli jau nedrīkst nekādas tādas naudas vākt, tāpēc vecākiem "brīvprātīgi" tas pašiem savā starpā jāsaorganizē - besī.

From:[info]unpy
Date:August 15th, 2012 - 04:30 pm
(Link)
Aha, šitās skolu un bērnudārzu tik ierastās ņemšanās ir, maigi sakot, aizdomīgas un liecinātu par tikai par absolūtu nespēju saplānot budžetu, ja vien nebūtu aizdomas, ka finanses tiek kaut kā ne tā pludinātas ne tajos virzienos, kam paredzēti.
[User Picture]
From:[info]krii
Date:August 15th, 2012 - 04:40 pm
(Link)
Vispārējās izglītības iestādei sava budžeta nav. Ja kāds var kaut ko nopludināt vai nesaplānot, tā ir attiecīgā pašvaldība. Protams, es tagad ne par fonda naudām, bet par iestādes saimnniecībai paredzēto naudu, jo nekad manos učenes gados nav bijis tā, ka darba devējs nodrošinātu kancelejas preces.
From:[info]unpy
Date:August 15th, 2012 - 04:46 pm
(Link)
Par Taviem učenes gadiem neko nezinu, bet pa saviem kaut kādiem attālas saskares gadiem esmu vairākas reizes saskāries ar pašvaldību sūrošanos, ka viņām jau tā grūti, kancelejas precēs vien skolām cik naudas aiziet.
[User Picture]
From:[info]krii
Date:August 15th, 2012 - 04:55 pm
(Link)
Nu, tad atliek pieņemt vienu no diviem - vai nu pašvaldības (OK, vismaz Rīgas domes IKJSD) muld mazliet pārspīlē, vai arī skolu direktrises kopā ar saimniecības pārziņiem pa kluso iztirgo kancelejas preces kādā melnajā tirgū.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 15th, 2012 - 04:02 pm
(Link)
jeb citiem vārdiem sakot, "nevajadzīga akcentēšana" man šķiet tieši ir lielākā kļūda. Naudas lietas ir jāakcentē un publiski jāiztirzā un jāpieņem kā norma, ka daži var, daži nevar un tiem, kas nevar, jāmeklē iespēja palīdzēt. slepenība ir kā tāda potjomkina sādža.

sorry, mums vnk dārziņā nomainījusies direktore, visas audzinātājas, sākušās kkādas 'fonda naudas' vēl pirms oficiālā mācību gada sākuma un riktīgs besis. sorry
[User Picture]
From:[info]pepija
Date:August 16th, 2012 - 10:57 am
(Link)
esmu dzirdējusi arī par klasēm, kur bērni viens otru mēro pēc vecāku maka, viņiem tā ir iemācīts mājās (otrklasniekam kioska tantiņai uzbrēkt - es tevi nopirkšu ar visu kiosku ir īzī-pīzī). neredzu iespēju, kā publiski iztirzāt, kāpēc, piemēram, nekad klātneesošie Anniņas vecāki regulāri aizmirst bērnam iedot naudu pusdienām (par brīvpusdienām no nākošā mācību gada es klausos akurāt visus astoņus gadus, kopš esmu skolēna mamma), kaut visiem ir zināms (atceries, kā ierakstīji visādos reģistros, kur Tu strādā un kā varu palīdzēt dārziņam), ka sociālā palīdzība ģimenei notiekti nav vajadzīga. psihologa reizēm gan noderētu. un to fondu es uztvēru kā pašpalīdzības kasi, par ko dalībnieki ir vienojušies, bet kas nav obligāta.
no vienas puses es piekrītu - ir aplam, ka "bezmaksas" izglītība principā "izbrauc" uz fonda naudām un piemaksām no vecāku puses kā oficiants pelna pamatā no tējasnaudas, no otras puses esmu ļoti uzmanīga pret saukļiem pēc principiāli un absolūti bezmaksas izglītības mūsu valstī, jo man ir bail, cik ļoti minimāls varētu būt tas minimums, ko mēs šādi saņemtu.
[User Picture]
From:[info]pepija
Date:August 16th, 2012 - 11:07 am
(Link)
viss ir jauki, kamēr ir tā laime iekļūt valsts vai pašvaldības dārziņā. jo runa jau ir par to, kas pienākas un kam tas jānodrošina. privāts bērnudārzs atbrīvoja mani no līdzīgiem sašutuma izvirdumiem, diemžēl, tas arī daudz lielākā mērā atbrīvoja manu maku :)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 16th, 2012 - 11:44 am
(Link)
mēs tagad arī laižam uz brīdī privātājā, kamēr pašvaldības dārziņā noplok varka (pēkšņi nomaina absolūti lielisku direktori uz kaut kādu, ko neviens pus gada laikā tā arī nav redzējis un ar kuru tikšanās jāsarunā caur analfabetisku vecāku privātajiem kanāliem, kā arī atlaida vecās audzinātājas, darbā pieņemot uz pusi mazāk jaunu meiteņu, kas vēl nav pabeigušas studijas un kurām ir ļoti minimāla darba pieredze). lai gan privātā bd mācību programma arī līdz galam neapmierina - infantila, nedaudz seksistiska (puiku un meiteņu dalīšana) u.t.t. Šķiet, ka vairāk par naudu, viss ir atkarīgs no personālijām un tādā ziņā vislabākā pieredze ir bijusi ar augstskolas rotaļistabas auklīti, kas gan tagad ir aizemigrējusi no LV prom, bet līdz tam viņas programma bija tāda, ka pēc tam dārziņi būtībā bija atkritiens atpakaļ :/
[User Picture]
From:[info]krii
Date:August 15th, 2012 - 12:24 pm
(Link)
Tas laikam liecina, ka ar analfabētisma novēršanu mūsu valstī veicas nedaudz sliktāk nekā ar dzimstības veicināšanu.:)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 15th, 2012 - 12:45 pm
(Link)
vārds vietā, māršav, vārds vietā...
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:August 15th, 2012 - 12:52 pm
(Link)
akurāt tā.
[User Picture]
From:[info]str
Date:August 15th, 2012 - 12:34 pm
(Link)
sapūlce ar klinģeri pa manam ir ļoti nogurdinoša.
pārējais ir cienījami, varbūt ir cerība, ka bērns iemācīsies.
[User Picture]
From:[info]pzrk
Date:August 15th, 2012 - 12:40 pm
(Link)
Vai man šesiņ.
[User Picture]
From:[info]bozena
Date:August 15th, 2012 - 12:45 pm
(Link)
Nevar būt, saki, lūdzu, ka tas ir gaumīgs joks.
[User Picture]
From:[info]up
Date:August 15th, 2012 - 12:47 pm
(Link)
Ou EM DŽī
[User Picture]
From:[info]stradnieks
Date:August 15th, 2012 - 12:50 pm
(Link)
nu, galvēnāš, ka zīn, kas ir īpasts.
[User Picture]
From:[info]bozena
Date:August 15th, 2012 - 12:53 pm
(Link)
Īpaši nejaukā noskaņojumā vajadzētu viņu izprovocēt uz tādu vārdu kā "istaba", "gulta" un "aizkari" uzrakstīšanu savās versijās.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 15th, 2012 - 12:56 pm
(Link)
es domāju, ka viņai privāti aizsūtīšu kļūdu labojumu.
[User Picture]
From:[info]nenoteiksme
Date:August 15th, 2012 - 04:19 pm
(Link)
"izkapts".
un izlocīt "neiedomājamākais" datīvā.
From:[info]unpy
Date:August 15th, 2012 - 12:55 pm
(Link)
Vairāk mani aizkustina sagādāto preču saraksts, gan jau, ka darba devējam nofinķīts;(
[User Picture]
From:[info]krii
Date:August 15th, 2012 - 03:35 pm
(Link)
Domā, viņa ir maizes ceptuves lietvede?
From:[info]unpy
Date:August 15th, 2012 - 03:49 pm
(Link)
Aha, klinģernīcā:)) Man grūti iztēloties šādu komplektu, kurš piepeši ienāk prātā "ai, nopirkšu, ka visiem bērniem bērnudārzā tualetes papīru, salvetes un A4 papīru!":))
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 15th, 2012 - 04:05 pm
(Link)
starp citu, nekas pārsteidzošs tas tiešām nav. Tualetes papīru iestāde nenodrošina, tas jāņem pašiem. arī salvetes ar ko puņķaino degunu reizēm noslaucīt. un a4 lapas gādā bērnu radošajām nodarībām (tiesa gan parasti krāsainas).
pēc tam gan raiderī ir arī viss pārējais, jo pašvaldība nodrošina tikai telpas un audzinātāju algas. Tikko paņēmām bērnu laukā no dārziņa, lai audzinātu mājās, mazāk stresa, mazāk manāmu izdevumu un arī kvalitāte, šķiet, varētu būt labāka.
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:August 15th, 2012 - 12:58 pm
(Link)
We are amused.
From:[info]ceezija_stienis
Date:August 15th, 2012 - 01:11 pm
(Link)
Es ļoti ceru, ka šī sieviete nestrādā kādā valsts institūcijā, kur viens no viņas ikdienas pienākumiem ir sūtīt cilvēkiem dažādus informatīvus e-pastus.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 15th, 2012 - 01:33 pm
(Link)
viņas vīrs strādā valsts iestādē.
From:[info]pikaso
Date:August 15th, 2012 - 02:32 pm
(Link)
tagad laikam nebūtu vietā par viņa gaumi paķiķināt?
pati nerakstu īpaši labāk, bet šis ir īpaši skaisti.