Sausais raugs ir tas pats slapjais raugs, tikai izžāvēts, kad tu ieliec viņu ūdenī viņš atdzīvojas (tāpat kā tardigradi) Apgalvot, ka sausais raugs tiek sintezēts mākslīgi un kaut kādā veidā atsķirās no slapjā ir muļķīgi. Mīklas raudzēšana notiek rauga dzīvības procesu rezultātā, ja raugs būs beigts, nekas nerūgs.
Apgalvot, ka raugs, ko izmanto maizes cepšanā, apēdot maizi, uzkrājas organisma šūnās un tur veic savu kaitniecisko darbību ir tikpat muļķīgi.
"Sausais raugs veicina vēža un citu ļaundabīgu slimību attīstību, kā arī pasliktina pašsajūtu un sejas ādas stāvokli" Ja šim apgalvojumam kājas aug no "slavenā eksperimenta ar audzējiem", tad skat. manu atbildi junonai
Rupjmaize ir raudzēta tāpat kā baltmaize.
"Rīgas raugs" vairs nepastāv, tādēļ diez vai tas ir vienīgais "pēc dabīgām receptēm" audzētais raugs.
Nenoliedzu, ka veikalos nopērkamā maize atšķiras no pašceptas, bet diez vai tā ļaunuma sakne ir "uz krievu kauliem fašistu izaudzēts" raugs
/pašam nepietiek laika visā iedziļināties, bet ziņkāre māc gan.