smadzeņu darbības blakusprodukts
Preses apskats 
16th-Sep-2015 10:13 pm
CITAS PĀRTIKAS SVIĻŅA APKAROŠANAS METODES

Milzu jātnieciņš ir pārtikas svilņa parazīts. Tas uzdēj savas olas uz pārtikas svilņa olām, kuras tad tiek apēstas. Pats milzu jātnieciņš sava niecīgā lieluma dēļ nav pamanāms.

avots
Comments 
16th-Sep-2015 10:37 pm
Kas viņš īsti ir? Letonika/gūgle kaut kādā vārdnīcā saka, ka tas ir Rhyssa persuasoria (jeb brīnišķīgā vārdā Giant Ichneumon), un tas izskatās pēc viena paliela sivēna.

Vai viņi nezina, ko raksta (bet tas taču internets, tā nevar būt)?
16th-Sep-2015 11:02 pm
Ies te tulkotājs, vai tulks, nekad nezinu, kurš ir kurš, apgrūtināt sevi ar tādām detaļām.

Izskatās, ka pārtkas kodēs olas dēj Bracon hebetor un Venturia canescens (šitiem nebija wiki linka), kas patiesi ir maziņi lopiņi

Bet protams, ka pārtikas kožu apsēstai mājsaimniecei doma par dzīvnieku, kas izurbs cauri kokam, lai tikai iedētu olas nīstajos kāpuros un izēstu tos no iekšas DZĪVUS varētu šķist patīkama :)

17th-Sep-2015 12:22 am
Tulkotājs ir rakstiski, tulks ir mutiski.

Reāli sarūgtina tā sadaļa, kur atklājas, ka milzu jātnieciņu nevar pamanīt, jo tas ir pārāk sīks. Epic fail.
17th-Sep-2015 12:58 am
Šī izmēru neatbilstība gaidām arī piesaistīja manu uzmanību un tādēļ nonāca šajā blociņā.

Bet, lai, iespējams, kliedētu skumjas, varu piedāvāt stāstu par mitreni (nu, to mazo, tankam līdzīgo objektu ar daudzām kājelēm). Šai pašā resursā ir stāstīts par to, kā mitrenes tā tik vien kāro izgrauzt ejiņas kartupeļos, un ar tām cīnīties var izbārstot diatomīta zemi ap sargājamiem kartupeļiem. Diatomīta zeme ir smilts, kas veidota no daudziem sīkiem kramaļģu vāciņiem.

Tad nu, lūk, šie vāciņi ieķeras mitrenes bruņās un, tā kā mitrene ir vēžveidīgais, papildus ventilācija izkaltē mitreni un tā mirst.

beigu titri
17th-Sep-2015 12:14 pm
Vīīīīīī!!!
This page was loaded May 3rd 2024, 1:34 pm GMT.