smadzeņu darbības blakusprodukts
Ļoti zinātniska zinātne 
26th-May-2015 10:33 am
Feisbuk lentē parādījās šāds kāda jaunā censoņa citāts.
""man patīk tas, kā visi iepozē ar saviem bakalaura / maģistra darbiem, nevis, piemēram, cenšas uzrakstīt savus pārsteidzošākos atklājumus vai secinājumus. no šīm bildēm mēs pat neuzzinām, par ko tad attiecīgais darbs ir rakstīts, jo redzam tikai izprintētus darbus vienādos vākos. tātad šo darbu galvenā vērtība arī pašiem studentiem ir tos vienkārši uzrakstīt un iegūt grādu, nevis atklāt kaut ko jaunu savā tēmā. (arī man, protams, bija līdzīgi, es neesmu uzrakstījis nekādu rakstu par savu darbu vai veicis apkopojumu.)"

Visnotaļ piekrītu jaunietim un domāju, ka mēs visi tikai iegūtu, ja katram "vāciņu postētājam" būtu jāieliek savā socportālā darba apkopojums vienkāršiem cilvēkiem, kas nav šaurās jomas speciālisti. Šāda iniciatīva liktu izsvērt darba autoram, kāda tad ir jēga no visa šī papīra blāķa zaļajos vai sarkanajos vāciņos, kā arī, manā skatījumā, tas varētu palīdzēt cīņā pret zinātnes marginalizāciju.
Comments 
26th-May-2015 12:01 pm
Bet tas man šķiet kārtējo reizi norāda, ka mūsu valstī nez kādēļ ir izdomāts, ka akadēmiskā izglītiība ir labi un tehniskā/pielietojamā slikti/nerespektabli. Tad nu jaunieši šturmē augstskolas un cer no akadēmiskām programmām sagaidīt pielietojamas lietas, viļās un tupi raksta papīru blāķus, jo tā vajag, lai dabūtu diplomu.
26th-May-2015 12:42 pm
Daudz, daudz plusu, tiešām.
Es šobrīd uzskatu, ka man akadēmiskā augstākā izglītība īstebībā nebija labākā izvēle.
This page was loaded May 3rd 2024, 11:20 am GMT.