smadzeņu darbības blakusprodukts
Labrīt, putra, kur tu biji 
13th-Mar-2014 10:02 pm
Pārsteidzoši, bet šķiet, ka putra varētu būt ēdiens ar vienu no lielākajām daudzveidībām, kas spēj radīt patiesas diskusijas Kā tad ir jābūt. (iekavās autora viedoklis)

a) Vai tas maz ir ēdiens (Autors saka jā, bet pazīst vīriešus, kas apgalvo, ka tas ir ļoti nevīrišķīgs ēdiens un pat sautējumi tiek uzlūkoti ar aizdomām un to vīrišķīgums celts ar krietnu šļuku tobasko)
b) Šķidra vai bieza. (Visām putrām jābūt biezām, citādi tās ir zupas. Mannas putrai jābūt šķidrai, lai laicīgi var identificēt biedu biedu - Kunkuli)
c) Auzu pārslas savārītas tumē, vai skaidri identificējamas (Ar skaidri izšķiramu struktūru, jo mazāk putra atgādina klīsteri, jo labāk)
d) Vai putra ir jaietin seģenēs un jānobriedina kādu stundu? (e? ko? dod ēst!)
e) Piena klātesamība (pienā tiek vārītas tikai saldās putras, miežu, kviešu putraimi - ūdenī)
f) Pieļaujamais objektu izmērs putrā. (Kunkuļiem nē!, ne tikai mannā putrā, bet tie uzglūn arī kartupeļu biezenī, šī iemesla dēļ bukstiņputra arī ir Ļoti aizdomīgo produktu listē. Iespējams, ka grūbu putra jau kvalificējas kā putra, kas sastāv tikai no kunkuļiem)

Bet noteikti ir vēl lietas, kuras manī ir noenkurojušās kā pārliecība, ka īstai putrai jābūt tieši tādai, tikai tās vēl nav konfrontētas ar citādo realitāti
Comments 
14th-Mar-2014 09:57 am
man gan šķiet, ka visas sāļās putras ir labu labā piedeva, kad apnikuši kartupeļi vai makaroni
14th-Mar-2014 10:21 am
labi, ka atgādināji, cik man vaļīgi principi
kartupeļu biezputru es ēdu
14th-Mar-2014 10:32 am
tiešām vaļīgi, jo tad jau būtu jāgrauž zaļi kartupeļi, ka šņirkst. :)
14th-Mar-2014 10:54 am
kāpēc zaļi
sacepti biezās ripās, sacepti stienīšos, sacepti plānās šķēlītēs
cieti vārīti
This page was loaded May 10th 2024, 10:49 pm GMT.