aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2021-04-27 14:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
man liekas, šajos platuma grādos un šajos konkrētajos politiskajos apstākļos un situācijā, kas vēsturiski radusies, ļoti daudzi cilvēki kādā brīdī ir bijuši homofobi. kas jums notika, un kā jūs mainījāties?

es, piemēram, pirmo reizi ar tādu koncentrētu homofobiju sastapos baznīcā, kur it kā no vienas puses Dievs visus mīl, bet no otras puses - gejiem ir stipri vairāk jālūdzas, lai viņus dziedinātu, un reizumis kāds pat mēdza piesaukt Ījaba grāmatu (kas, protams, ir episks stāsts par Dieva beznosacījuma mīlestību). attālinoties no katoļu baznīcas, kuras uzskati par mūsdienu pasauli arvien vairāk likās stipri nesaistīti ar reālo pasauli, ko redzēju sev apkārt, arī liekais naids sāka krist nost - vismaz manā apkārtnē esošajiem katoļiem ļoti patika tiesāt cilvēkus, gan ateistus, kuri degšot ellē, gan luterāņus, kuri tic nepareizi, gan vientuļās mātes, gan homoseksuālus cilvēkus. un man liekas, brīdis, kurā sapratu, ka šis naids, ko man piedāvā, nav mans naids, bija ļoti atbrīvojošs.

un kā jums?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ieraksts
2021-04-27 17:01 (saite)
es tagad izdomāju mazliet izglītoties un mēģināt saprast, kāpēc ir tāda bedre ar šito visu, un sāku lasīt Dan Healey "Russian Homophobia - From Stalin to Sochi", tas viss lielā mērā attiecas uz jebkuru postpadomju telpas valsti. īsumā - mūsdienu postsoviet homofobija piedzima Gulagā. tālāk ir vēl sliktāk.

es nez, laikam nepaspēju vispār saķert to naidu, agri nonācu normālo cilvēku burbulī. kaut kādās skolas klasītēs vispār nevarēju iebraukt, kas tas ķipa par lamuvārdu "zilais", un ko viņš kādam ir nodarījis. vēlāk uzzināju, ka ir kaut kādi džeki, kas bučojas viens ar otru, un padomāju - nu fuj, un viss, un vairāk par to īpaši nedomāju.
pat neatceros, no kurienes uzzināju, ka ar "citādo" patiesībā viss norm, bet Latvija ir naida zeme. varbūt ap to laiku,kas attēlots "Homo@LV" filmā, aptuveni, iespējams.

(Atbildēt uz šo)


[info]snauts
2021-04-27 17:29 (saite)
Khmm, es kādreiz domāju, ka homofobi ir tie, kuri praidā gejiem met ar kakām, bet tad izrādījās, ka es pats esmu homofobs, jo esmu skeptisks pret viendzimuma laulībām.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-04-27 20:32 (saite)
Skeptisks tas ir tipa neiesi precēties ar čali vai skraidi apkārt un mēģini pierunāt čaļiem aizliegt precēties?

Ja pirmais, tad es arī esmu skeptisks :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snauts
2021-04-27 20:50 (saite)
Pizģec tev ekstrēmas alternatīvas. Drīzāk skeptisks tipa nesaprotu kāpēc tas ir vajadzīgs un referendumā par šo jautājumu neietu balstot, bet tagad, kad esmu nobrendots par homofobu aizietu nobalsot "pret" aiz spīta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mapats
2021-04-27 19:15 (saite)
Neesmu spečuks kristiešu reglamentā, bet manlieks ka bija jānožēlo un jāizpērk grēki. Pederastija ir viens liels un negants grēks, kura izpirkšanā vajadzēs ieguldīt daudz laika un darba, vai arī nonāksi šķīstītavā, tobiš, ļoti nepatīkamā vietā, ne ķermeniski, bet kā dvēsele pēc nāves. Detaļas pie spečukiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-04-27 20:31 (saite)
Nu jā kaut ko neitrālu pasludināt par grēku un tad us tā pamata terorizēt cilvēkus + vēl likt viņiem par to maksāt, baznīca as sač.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mapats
2021-04-27 21:22 (saite)
Pats tač apzinies, vai ne, ka nesaproti par ko runa. tavā smadzenē nav atīstījusies šāda rieva un vēlmes saprast, vai pat pieļaut ka kāds par to runā ar nav. Kā tāds no skapja neiznācis kristietis, kas baidās no savām jūtām par kristietību, Jēzusfobs īsumā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-04-27 21:28 (saite)
:D

Bet nēs es neesmu tikai jēzusfobs specifiski, islāms un neopuritānisms man nepatīk tik pat izteikti, jā neopuritānisms ir tas kas liberastofobam mapatam arī nepatīk :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mapats
2021-04-27 21:30 (saite)
Atkal projicē savas bailes. Atzīsti, pieņem un esi labāks cilvēks, vai paliec jaņos(deģos).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-04-27 21:36 (saite)
Nesapratu. Un nē tas tā nestrādā ka mapats pateiks lai es kaut ko atzīstu un pieņemu un es palēkdamies aizskriešu atzīt un pieņemt. Paliec gribot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mapats
2021-04-27 21:41 (saite)
Ar savu diplomu, pirmo, vari noslaucīt pakaļu, tas ir veltīgi iztērēts laiks, jo pat tik daudz nesaproti, ka ne jau man vajag kautko lai atzīsti, vai pieņem, man ir nikolajs ko uz tādām lietām lieku. Padomā tač, itkā esi gudrs cilvēks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-04-27 21:43 (saite)
Man šķiet ka tev šovakar pietiek. Korķē ciet un ej gulēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mapats
2021-04-27 21:45 (saite)
Esinukarāms.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2021-04-27 20:30 (saite)
Nu jā baznīcā ar visādiem monstriem var sastapties.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2021-04-27 22:27 (saite)
jap. ir arī labi cilvēki, protams, bet ir arī absolūti, fundamentāli monstri, kuru monstrozitātes vide ļoti eneiblo

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-04-27 22:58 (saite)
Lūk tieši par vidi iet runa. Jā cilvēki ir visādi visur, bet baznīcas vide [varu spriest pēc debatēm baznīcu forumos] varētu būt tāda specifiska, sliktas īpašības veicinoša.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lavametender
2021-04-27 20:49 (saite)
diezgan agri paliku par libīti un skeptiķi. visas pret-zilo (es esmu vecs) propogandas šragoju, jo citation was needed, bet never provided

(Atbildēt uz šo)


[info]hedera
2021-04-28 09:07 (saite)
Es biju homofobe līdz ~22-23 gadu vecumam. Domas pamazām mainījās 1) iepazīstoties irlā ar cilvēkiem, kas ir geji un lesbietes; 2) diskusijās ar hetero cilvēkiem, kas nebija homofobi; 3) atzīstot pašai sev, ka pati neesmu nekāda 100% hetero.

(Atbildēt uz šo)


[info]annuska
2021-04-28 18:16 (saite)
Mani vecāki drīzāk negribēja lieku info par citu cilvēku privāto dzīvi, bet vienlaikus juta līdzi homoseksuāliem cilvēkiem, kuru dzīves bija salauzusi nepieciešamība slēpt savu orientāciju.
Diezgan daudz un lielā mērā homofobiskas uzmanības cilvēku homoseksualitātei pievērsa tuva drauga māte. Tas nebija kaku stumdīšanas naratīvs, drīzāk - "es viņus pazīstu" - jo viņai bija daudz tādu paziņu. Vēlāk man par pārsteigumu vīramāte sāka runāt visus klasiskos homofobiskos tekstus, ieskaitot anālā seksa kritiku - bet tikai tad, kad mēs ar vīru 2015. gadā bijām praidā un viņa to uzzināja.

Es it kā nekad neesmu bijusi homofobe, tomēr atceros laikus, kad homoseksuāli cilvēki likās kā pasaku varoņi. Mēs ar draudzeni jokojām, ka kāds kopīgs draugs ar dzīvokļa biedru esot geji - vēlāk izrādījās, ka viņi tiešām bija geji!
Pēc tam iepazinu arvien vairāk neslēpti homoseksuālu cilvēku, daži no kuriem kļuva man par tuviem draugiem.

Romas katoļu baznīcā, ar ko saistījos pirms 30 gadiem, es to nejutu ļoti ilgi, līdz nesenam laikam. Laikam tāpēc, ka agrāk neapmainījos ar informāciju un domām ar citiem draudzes locekļiem.

(Atbildēt uz šo)


[info]klusais_okeans
2021-04-28 23:47 (saite)
nekad neesmu bijusi pret minoritātēm, cik sevi atceros - arī ar visu kristietiskā fanātisma pieredzi bērnībā

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?