ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2020-01-18 00:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par nacismu
Tā kā mums te ganās histērisks jaunēklis vārdā pardon nikā``slikts`` kurš izdzirdot vārdu ``nacisms`` gāžas gar zemi, spiedz un tirina kājeles, man radās interese padomāt kādi tad ir tā nacisma trūkumi un priekšrocības, apskatīties tā sacīt nebiasēti.

Nu tātad ar nacismu mēs saprotam šito

https://lv.wikipedia.org/wiki/Nacion%C4%81lsoci%C4%81lisms

un iegūtos secinājumus varam attiecināt arī uz fašismu vispār un daļēji totalitārismu vēl vispārinātāk.

Vispirms īsi par priekšrocībām jo to nav daudz :)

Tātad ko tas dod? Tas dod īslaicīgu resursu koncentrāciju, īstermiņā paātrina saimniecisko attīstību, dod labvēlīgus apstākļus noteiktu tehnoloģiju attīstībai, sk. reaktīvo aviāciju, raķešu tehniku, ķīmisko rūpniecību u.c. tieši vācu nacistu valsts gadījumā.

Trūkumi jeb kāpēc tas nestrādā globāli un ilgtermiņā: Pirmkārt tāpēc ka tas nav racionāls. Nacisms ir viens no ideoloģiski dominēto sistēmu saimes, līdzīgi kā visa veida teokrātijas, komunisms utt. Visas šīs sistēmas nav racionālas un tāpēc nedarbojas, uz tām balstītās sabiedrības un valstis izjūk.

Tātad tas nav racionāls 2 veidos:

a) Ir kaut kādi ideoloģiski postulāti ( vācu nacisma gadījumā rasisms un konkrēti antisemītisms, visa tā figņa par ``āriešiem`` utt)kuri ir virs izpētes un zinātnes. Tas ir universāls princips - tikko kaut kas ir virs zinātnes un izpētes (kā nacistiem ``āriešu pārākums``, komunistiem ``proletariāta diktatūra``, dažādiem teistiem viņu dievi/ reliģiskās dogmas), tā **surprise** mēs esam auzās un tā padarīšana izjūk. Vienkārši tāpēc ka zināšanas, izpratni un sekojoši varēšanu dod arī tās nozares, kuras šitiem ideoloģisku iemesli dēļ ir aizliegtas. Un tad tu paliec bez atombumbas (jo ``ebreju fizika``) bez kompjūteriem un normālas lauksaimniecības ( jo kibernētika un ģenētika ir buržuju viltus zinātnes).
b) Ir cilvēku šķirošana pēc iracionāliem kritērijiem - tādiem kuri pēc būtības nav svarīgi. Un tad Einšteins bēg, jo ir ebrejs, Tjūrings tiek novests līdz pašnāvībai, jo ir gejs [un tas pat ne visai totalitārajā GB], Vavilovs nomirst badā cietumā jo ir buržuju elements. Rezultātā šāda veida sabiedrība daļu savu intelektu izmet miskastē, nu un attiecīgi sevi novājina.

Nu un visbeidzot piebildīsim ka minētais ``slikts`` kurš visu laiku nēsājas ar cilvēku šķirošanu un figņu ko viņš sauc par morāliem spriedumiem, demonstrē tieši punktā (b) minēto uzvedību, tāpēc pierādāmi ir fašists.

Ja es aizmirsu kādus šī tipa sistēmu mīnusus un plusus, publika ir laipni acināta papildināt


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2020-01-18 08:08 (saite)
Pie a) vēl varu piebilst arī citu, ne tikai tehnisko zinātņu distorciju: šādās ideoloģiskajās sistēmās arī humanitārās un sociālās zinātnes vienmēr tiek pakļautas ideoloģiskai doktrīnai. Vēsture it īpaši, jo tajā tiek rasts pamats savu uzskatu leģitimitātei + leģendas par zelta laikmetu, kurš jāatjauno. (Hm..."Make America great again?") Tāpat arī radošā joma tiek ierobežta un kontrolēta - skat. "deģenerātu māksla" utt.
Kamēr ideoloģija nav kļuvusi par vadošo un vēl ir margināla, kā tas ir mūsdienu interneta neonacistu gadījumā, tiek kultivēts antizinātniskums: "establišmenta zinātne" mums melo, šķirošana "vajadzīgās" un "nevajadzīgās" zinātnēs (teorētiskā fizika ir hoax, lol), utml.

Kā c) varu pievienot to, ka nacisma un jebkuras citas pār-fašisma (Ur-fascism) ideoloģijas defaultā struktūra garantēti dzen sabiedrību iznīcībā, jo vienmēr ir nepieciešams ārējais vai iekšējais ienaidnieks. Bez Ienaidnieka pār-fašisms zaudē savu leģitimitāti sekotāju acīs.
Kamēr pār-fašisma ideoloģija nav vadošā, vēršanās pret Ienaidnieku kalpo kā grupas saliedētājs un jaunu sekotāju piesaistītājs. "Pie mums viss ir slikti, jo ebreji/buržuji/deģenerāti." Vai arī - šis būs pazīstams - "pie mums viss ir slikti, jo krievi; "atbrīvosim" Latviju no 15-20% iedzīvotāju, un iestāsies Zelta Laikmets". Pašiznīcināšanās sākas tad, kad pār-fašisms kļūst par politiski valdošo ideoloģiju un iegūst reālu varu, jo tad ir jārīkojas - ir jāiznīcina iekšējais ienaidnieks un ir jāuzbrūk ārējam ienaidniekam. Šādā ziņā mūsdienu Krievija ir spilgts piemērs, kā iekšējo problēmu risināšanas vietā tiek sākta ekspansija, jo "pie mums viss ir slikti tādēļ, ka Rietumi ienīst krievus".

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-18 10:55 (saite)
/Kamēr ideoloģija nav kļuvusi par vadošo un vēl ir margināla, kā tas ir mūsdienu interneta neonacistu gadījumā, tiek kultivēts antizinātniskums: "establišmenta zinātne" mums melo, šķirošana "vajadzīgās" un "nevajadzīgās" zinātnēs (teorētiskā fizika ir hoax, lol), utml./

Tad ja nepaveicas un viņa kļūst vadoša antizinātniskums jau nekur nepaliek. Viņš turpina tikt kultivēts. Protams, agri vai vēlu tas izjūk - tikai atmet sabiedrību atpakaļ un tiem kas gājuši bojā no tā labāk nepaliek.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-01-18 11:23 (saite)
Kad tiek pie varas, tad jau sākas grāmatu dedzināšana un zinātnes "attīrīšana" no nevēlamiem zinātniekiem un institūcijām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-18 11:34 (saite)
Ja tā padomā, garīgums [ nejaukt ar emo - inteliģenci] ir bīstams. Garīgums tādā ziņā ka dajebkas ir virs zinātnes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2020-01-18 11:37 (saite)
Also Londonā Teita galerijā ir glezna ``apustulis pāvils organizē grāmatu dedzināšanu``, visi kaut kā iet skatās un emmm neizdara secinājumus :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-01-18 11:39 (saite)
Mmm, the sweet, sweet blind spot. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-18 11:46 (saite)
Nu jā ja mums ir glezna vai bilde `` SA/ SS trieciennieki taisa grāmatu sārtu`` tad visiem viss ir skaidrs [ un pamatoti], bet ja šitas kadrs dara to pašu, tad nu jā blindspots.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]avralavral
2020-01-18 15:40 (saite)
Glezna pati savulaik bija daļa no melīgas propagandas :)
Pāvilam ar grāmatu dedzināšanu nebija nekāda sakara, viņš to nedz ierosināja, nedz vadīja.

Apustuļu darbi, 19:18-19:
"18 Daudzi, kas bija kļuvuši ticīgi, nāca atzīdamies un izstāstīdami savus darbus.
19 Un labs skaits to, kas bija nodarbojušies ar burvju mākslām, sanesa grāmatas un tās sadedzināja visu acu priekšā; to vērtību noteica un saskaitīja piecdesmit tūkstoš sudraba gabalu.
20 Tā mācība auga un kļuva stipra Tā Kunga spēkā.
21 Pēc šiem notikumiem Pāvils garā apņēmās pārstaigāt Maķedoniju un Ahaju un iet uz Jeruzālemi, sacīdams: "Pēc tam kad būšu tur bijis, man jāredz arī Roma."

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-18 15:43 (saite)
Tu pats sev runā pretī, no šitiem tekstiem ir redzams, ka minētais Pāvils iniciēja un veicināja šo barbarismu. Precīzi tas pats, kas tagad ISIS un Taleban fanātiķi kuri arī paši brīvprātīgi grauj kultūras vērtības, Afganistānā, Irākā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2020-01-18 15:44 (saite)
Un pēc tam līdzīgs aptracis kristiešu pūlis nobendēja Hipatiju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]avralavral
2020-01-18 16:25 (saite)
nevis "pēc tam", bet kādus 400 gadus vēlāk un apstākļos, kuriem atkal nebija nekāda sakara ar apustuli Pāvilu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-18 16:34 (saite)
Izņemot to, ka apustulis Pāvils un citi šī kulta dibinātāji bija cēlonis tam, kas notika 400 gadus vēlāk. Bez tam kā mēs redzam no tevis citētā teksta, šādas tendences [ vēršanās pret zināšanām un inteliģenci] bija jau Pāvila laikā un ne jau nu Pāvils un Co tās bremzēja. Kur mēs redzam līdzīgus efektus? Jau minētie ISIS un Taleban, kultūras revolūcija Mao ķīnā, Vācija XXgs 30-40 gados, daļēji arī PSRS. Diego de Landa Meksikā. Ā un vēl protestantisms. Mums rādīja baznīcu Islandē. Esot bijusi katoļu baznīca, diezgan grezna, tad atnāca luterāņi un visus greznojumus izmeta ārā. Tagad tos pa kriksim vāc, mēģina atjaunot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]avralavral
2020-01-18 16:45 (saite)
:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-18 16:47 (saite)
P.S. un es piezīmēšu ka citētajā tekstā jau nu arī barbarisms nav nosodīts, tieši otrādi, teksta autors ir sajūsmā. Par grāmatu dedzināšanu. Izdariet secinājumu par mācību kuras autori ir sajūsmā par grāmatu dedzināšanu.

P.P.S. šitas niķis reducētā formā ir arī mūsdienu šī veida kultistiem , bija te LV incidenti pirms vieniem jāņiem un vēl ar Roulingas pasakām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2020-01-19 00:00 (saite)
Pornogrāfiskie izdevumi un horoskopu-kristālu maģijas izdevumi viennozīmīgi jāsadedzina, un jāaizmirst par to eksistenci.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-19 11:25 (saite)
1. Kas vainas pronogrāfijai?
2. Ja tu esi pret mistiku tad jāsāk ar bībeles dedzināšanu, tas ir tas pats kas horoskopi un hiromantija - nezinātnisks sviests.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2020-01-18 16:59 (saite)
PSRS laikam "kulturālā" veidā to risināja, ieviešot aizliegto grāmatu sarakstu, kuras bija pieejamas tikai ļoti atlasītam ļaužu lokam un tikai ar specifiski pamatotu mērķi. Bet praksē jau tas pats - uzkrāto zināšanu izdzēšana no sabiedrības.

Jebšu es maldos un bija arī dedzināšanas akcijas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-18 17:06 (saite)
Publiskas dedzināšanas akcijas ja bija tad pilsoņu kara laikā, vēlāk šķiet ne.

Tā, paskatījos

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_book-burning_incidents

1 incidents, punkts 8.6, Birobidžana, Staļins.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-01-18 17:12 (saite)
Opā, par šito notikumu laikam pat nebiju dzirdējusi, vērtīgs info.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2020-01-18 10:41 (saite)
Pāris piebildes. Nedz Nacvācija nedz Fašitālija neizjuka dēļ tevis minētajiem argumentiem, bet tāpēc, ka padirsa karā. Var tikai minēt cik ilgtspējīgi būtu šādi režīmi.

Nacistu rasiālā/etniskā šķirošana nav bez racionāla pamata, bet viņi to noveda līdz anticilvēciskam absurdam. Dabiski, ka tautai jārūpējas par savām etniskajām interesēm un jāneitralizē šo interešu ienaidniekus, bet to nav jādara caur masu slaktiņiem. Tos pašus žīdus pamatoti ienīst absolūti visas tautas, kurām nācies ar viņiem satusēt ilgāku laika periodu, bet ne visas taisīja masu slepkavības. Būtu izraidījuši vosvojasī, nebūtu tagad leģendas par svēto Holobungu un vāciešiem iespējams vēl būtu izredzes izdzīvot tālāk par 21o gadsimtu.
Secinājums - visu ar mēru.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-18 10:49 (saite)
1. Cik ilgtspējīgi mēs redzam no PSRS kas tehniski uzvarēja karā.
2. Kas tieši ir etniskās intereses?
3. / Tos pašus žīdus pamatoti ienīst absolūti visas tautas/ tas ir tas ko saka dažādu tautu fašisti, kuriem vajag augstāk minēto ārējo/ iekšējo ienaidnieku. Protams to funkciju var pildīt ne tikai ebreji, citur tie ir gringo, gaijin, krievi, goji, kafir. Sanāk ka visas šīs grupas arī ir ``pamatoti ienīstamas``?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 11:36 (saite)
1. PSRS nav līdzīga nacististu/fašistu režīmiem, jo rūpējās par vienu nacionālu valsti/tautu. PSRS mērķis bija iznīcināt jebkādu nacionālu tautu/valstu konceptu saknē, tieši tā pat kā mūsdienu globālisti, kas izmanto to pašu kreiso ideoloģiju. Tā pat ar ekonomiku. Sovokā neviens negribēja godprātīgi strādāt, jo darba augļi netika darba darītājam, bet politbirojam. Pie nacfašistiem cilvēki pat ļoti labi arēja baudīt sava darba augļus un zināja kam strādā.
2. Tautas pašsaglabāšanās un kontinuitātes intereses. Pirmā lieta, kas jānodrošina, lai vispār varētu runāt par jebkādām citām interesēm. Kā Maslova piramīdas pirmais etaps.
3. Grēkāži lol. https://www.docdroid.net/BZHplSm/the-complete-list-of-the-1030-jewish-expulsions-in-human-history.pdf
Žīdi ir oriģinālie nacisti. Tauta, kas ir ultra traibāla un ultra ksenofobiska pret visām citām, uzskata sevi par pārāko, Dieva izredzēto rasi/kastu un to agresīvi paudusi caur savām kolektīvajām darbībām, tāpēc visas dzīvot gribošas kopienas no viņiem tādā vai citādā veidā centušās atkratīties jau sen pirms mūsu Jēzus laikiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-18 11:44 (saite)
1. Nu vispār jau vācu mērķis tāpat bija globāla lielvācija, savukārt gan psrs gan ķīnā ir šovinistiskas ``titulnācijas`` kā viņi paši saka ``valstsnācijas``, kas attiecīgi ir kirevi psrs un haņi ķīnā.
2. Kas interesē atsevišķu personu? Laba inteliģenta apkārtne. Laba izglītība, sakārtota vide, lai ir ērti un patīkami. Jautājums - vai šeit ir noeicoši, etniski kas ir toe apkārtējie cilvēki? Man vajag lai viņi ir izglītoti un inteliģenti nevis lai viņi noteikti ir etniski specifiski kaut kas.
3. Also tad jau sanāk, ka ebreji visu dara pareizi pēc punkta (2) un citiem būtu no viņiem jāmācās? Bet nu jā cionisti ir tādā pašā krāsā kā jau minētie āriešu pārākuma sludinātāji, krievu un haņu šovinisti utt. Nu un mūsu dzintarjūgends.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 11:53 (saite)
1. Jā, lielummānija un vēlme iekarot pasauli un Hitlera stulbums nokāva visu pasākumu. Ja režīms būtu koncentrējies tikai uz savu valsti, nevis svešām, tad varētu tikai spekulēt cik ilgtspējīgs tas būtu. Katrā ziņā vāciešiem nebūtu sliktākā dzīve.
2. Pirmo var panākt tikai nodrošinot vienotu kultūru, kurai ir šādi mērķuzstādījumi un cilvēku-ģimeņu kopa, kas darbjas pēc vienotiem morāles principiem. Multikulti sabiedrībās tas nav iespējams, jo rodas traibālisms un sašķeltība kā varam JAU redzēt Rietumeriopā ar tas naivajiem multikulti eskperimentiem, kur importētie "bagātinātāji" velk uz leju visas sabiedrības kvalitāti.
3. Jā, jūdi ļoti cieši rūpējas par savas cilts interesēm un pilnībā nicina jebkuras citas cilts labklājību. Tas viņiem palīdzējis saglabāties kā cilvēku kopai ar noteiktu, nemainīgu identitāti kopš bibliskajiem laikiem. Also inbreeding.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-18 12:21 (saite)
Pie (1) es piezīmētu ka šitādi režīmi nevar nebūt ekspansīvi, viņiem vajag ko aptīrīt un tad kad iekšā viss ir salapīts ( aptīrīti žīdi vai kulaki), sākas ekspansija. Vēl arī tāpēc ka citādi tauta no viņiem laižas, vajag lai nebūtu kur mukt. Trockis un arī Staļins šito ļoti labi saprata tāpēc abiem bija ideja par vispasaules revolūciju, tikai taktikas atšķīrās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 12:33 (saite)
Ko tad nacīši aptīrīja? Žīdu kopiena nekad neko nav radījusi, lai viņus varētu aptīrīt. Mūžīgi naudas mijēji nerada vērtības, visas vērtības Vācijā radīja tupa izsakoties 'darbaļaudis' un 'zinātniskā inteliģence'. Žīdu kastiskais treits ir manipulēt ar citu tautu radītājām manteriālajām vērtībām, jo viņi paši nekad nav bijuši nedz zemkopji nedz amatnieki, ja neskaita alkohola ražošanu un tirgošanu vai bordeļu un spēļu namu kūrēšanu. Viņiem netika atņemts nekas, kas jau tā pat nebija vācu tautas nopelns. Vairāk tāds kā change of management. Vienu CEO nomainīja cits ar citiem stratēģiskiem plāniem.

'Kulaki' BIJA pievienoto vērtību radītāji un viņu aptīrīšana tiešām bija elementārs 'looting & pillaging' no revolucionāru puses, lai paņemtu svešus darba augļus un izmantotu tos savā labā. Smieklīgi, ka šo revolūciju Krievijā organizēja atkal jau tie paši žīdi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-18 12:44 (saite)
/ Žīdu kopiena nekad neko nav radījusi, lai viņus varētu aptīrīt. Mūžīgi naudas mijēji nerada vērtības, visas vērtības Vācijā radīja tupa izsakoties 'darbaļaudis' un 'zinātniskā inteliģence'./

ē nu šitas nemeiko sensu, žīdu zinātnieku ir daudz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 13:01 (saite)
Tu pielīdzināji nacīšu darbības pret žīdiem sovoku darbībām pret kulakiem, kas nav analogas. Pirmajiem atsavināja kapitālu, kas tika iegūts spekulāciju un mahināciju rezultātā, otrajiem tiešos darba augļus. Žīdu zinātniekiem, kā smejies, vislabāk gājis Eiropas nacionālo valstu ietvaros, nevis random sovokos pa visu pasauli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-18 13:13 (saite)
Nu man ir aizdomas ka ``žīdi ir tikai spekulanti/ parazīti`` kāreiz ir laupītāju izdomāts mīts. Pat ja skatamies senāk vēsturē - žīdi tradicionāli bija visādi amatnieki, juvelieri, mehāniķi un tml.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 13:58 (saite)
Maza minoritāte bija. Rabīniskais jādaisms prosta nav tendēts aicināt savu cilti uz smagu darbu savas civilizācijas būvniecībā. Jūdaismam (un arī islamam) ir daudz kas kopīgs ar kristiešu apkarotajiem gnostiķiem - viņi netic, ka šajā realitātē ir jebkas vērtīgs. Dieva spožums semītu (te tiešām var runāt par visiem semītiem, ne tikai jūdiem) izpratnē ir tik tālu pāri visam, ka tas, kas notiek šajā mirstīgajā realitātē nav vērts eksaltēt. Ne velti islamā nav gandrīz nekādas sakrālās mākslas, ja neskaita abstraktus ornamentus, savukārt jūdi-mākslinieki ir pārsvarā dekonstrukcionisti, estētikas noliedzēji, visādas marinas abramovičas (izņēmums ir ar izpildītājiem, piemēram mūzikā - virtuozitāte pateicoties labam IQ). Tas ir reliģiozi-kulturāls cēlonis viņu profesiju izvēlei. Nu un, protams, slimīgā tieksme dominēt aiz sava mesiāniskā pārākuma kompleksa.
Rietumos šī te radīsāna, būvēšana un eksaltācija caur cilvēka varoņdarbiem ir centrāla mitosa daļa. Pat kristietībā, kur cilvēks, jā- ir grēcīgs, bet spējīgs būt gan svētais gan radošs ģēnijs gan varonis.

Tiesa pat pie jūdiem notika degradācija tā pat kā tas notika ar eiropas tautām. Imo oldskūl Mozus jūdaisms ir labs priekš pašiem Izraēla bērniem un tam ir savs dignity. Vnk viņiem to vajag kopt Izraēlā un nekur citur. Cita lieta jau par talmudismu un marksismu, kas imo ir degradēts jūdaisms tā pat kā ateistiskais materiālisms ir degradēts ariānisms, vērtību krīzes simptoms.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-18 14:06 (saite)
Tikai piezīmēsim ka tas teisms kurš ir izplatīts šeit ( gan kristietība gan islāms) ir šī te paša jūdaisma pārveidojušies varianti. Konspirologi teiktu - varianti priekš gojiem :D.

/Rietumos šī te radīsāna, būvēšana un eksaltācija caur cilvēka varoņdarbiem ir centrāla mitosa daļa./ Mīts par Dāvidu vai tad nav tīri jūdaisks? ā un tas ko tu pats atzīsti - savu valsti ta ebreji uzbūvēja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2020-01-18 14:25 (saite)
/tā pat kā ateistiskais materiālisms ir degradēts ariānisms/

ē par šito sīkāk plz.

https://lv.wikipedia.org/wiki/Ari%C4%81nisms

šitie tak ir mahrovije teisti, kāds materiālisms?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 15:02 (saite)
Es runāju par rasu nodalījumu semītos un āriešos, nevis kādu kristiešu izpratni par to. Ķīnieši, neraugoties uz maoisma degradējošo cunami, nav laupījis viņiem savu rasiālo pašapziņu. Raycis as fuck pret visām citām rasēm. Un tas neraugoties, ka viņi itkā sastāvot no entajiem dučiem dažādu subetnosu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]smejmoon
2020-02-03 22:31 (saite)
Tas par to "jo viņi paši nekad nav bijuši nedz zemkopji"; ir tapēc, ka viņiem neļāva ar to nodarboties. Šajā apkārtnē vismaz. Krievijā vispār bija jūdenfrai joslas, kas ietekmēja profesiju izvēli un dzīvesvietu.
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B0_%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8

Ja skatās globāli, tad bija gana daudz zemnieku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2020-01-18 13:30 (saite)
ā un vēl šitā versija `` žīdi tikai parazitē`` īsti netur ūdeni ja paskatās uz Izraēlas valsti. Viņi to ir iekārtojuši sasodītā tuksnesī naidīgu cilšu ielenkumā un tā valsts ir bagāta un plaukstoša un tas nav tā ka viņi tur būtu kkādus gojus paverdzinājuši un paši tikai vadītu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 14:08 (saite)
Hehe, Izraēla kā reiz ir spiedzošākais piemērs žīdu divkosībai. Jā, viņi pieņem totāli ariānisku stāju un vērtības, kad iet runa par VIŅU zemi un VIŅU tautu. Viņi ir strikti etnonacionālisti, kas būvē sienas un nepieļauj migrāciju, apspiež minoritātes. Totāli eiropeiskas vērtības rofl. Viņi ir builders and protectors. Tajā pašā laikā, kad viņi ir Eiropā vai jebkur citur, tā ždanokas un sorosi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]gnidrologs
2020-01-18 14:14 (saite)
Nu a ko Einšteins? Interesanta figūra, kas pat neatspēko izņēmumu. Žīdiem patīk bīdīt mākoņus un izklaidēties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-18 14:16 (saite)
sk. zemāk, es drusku iegooglēju. Visi ir izņēmumi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2020-01-18 14:13 (saite)
khe...

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Israeli_inventions_and_discoveries

vairāk šitādu parazītu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 14:16 (saite)
Jā, tiešām, vairāk bi. Diemžēl sorosi un ždanokas ir kudi dominējošāka šīs cilts strata un diemžēl godīgie un lojālie nekā necenšas tos apkarot savā vidū. Atšķirībā no mums, kas savus nacīšus tur īsā šņorē. Beigu beigās nacistiskākais traibs vienmēr vinnēs. Šobrīd gojiem nav šansu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-18 14:23 (saite)
/Šobrīd gojiem nav šansu. /

emmm, haņi tev tagad ir žīdi ? :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 14:52 (saite)
kas ir haņi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-18 14:54 (saite)
ķīniešu lielākā tautība

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 15:04 (saite)
Nu jā, haņi ir tieši tik pat traibāli un par to nekaunas. Tik baltajam cilvēkam jākaunas un jāpabīdās, lai atbrīvotu vietu 'diversitātei'. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2020-01-18 14:15 (saite)
un šite ir pa valstīm

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Jewish_scientists

emmm ``ždanokas un sorosi [ pat ja vērtējam sorosu negatīvi] `` nu galīgi nav korekts apraksts

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 14:19 (saite)
Tad, kad viņi iet intelektuālās un politiski neitrālās nodarbēs, viņi tik tiešām ir labs 'asset' jebkurai komūnai. Vajag izdzīt "revolucionāro garu" tho.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-18 14:21 (saite)
Nu jā ekzaktlī, tāpat kā no viesm pārējiem. Piemēram slikts [laikam] nav žīds, bet revolucionārais gars tak i prjot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 14:51 (saite)
Nu viņš ir noderīgs idiots, kas pakļāvies šai neirolingvistiskajai programmēšanai. Fakts, ka žīdi ir galvenie dominantie prāti aiz šīs revolucionārās programmēšanas nevar tikt ignorēts aiz bailēm par savu rasismu vai ko nu tur. Krievijas revolūcija bija vnk episks kreščendo visu ento dumpju un apvērsumu sarakstam jūdu kolekcijā no tūkstošgadēm iepriekš.

Kāpēc es nedrīkstu būt rasisks par savu rasi, bet cita rasa drīkst būt par savējo?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-18 15:00 (saite)
hm... ķīnas revolūciju- arī žīdi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 15:13 (saite)
Nu ideja pati par sevi, dabiski nevarēja tur būt bez Marxa & Co, bet bija pat aktīvisti lol.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2020-01-18 15:06 (saite)
Also tajā rasismā tīri praktiskā plāksnē ir viena problēma. Kāpēc lai man sava etnosa cilvēks būtu kaut kā tuvāks? Līdzīgu uzskatu, lielu zināšanu, interesantu spēju cilvēks, vnk personiski simpātisks cilvēks - jā tie ir kritēriji tuvumam. Bet etniskums? Kurā vietā? Kāda man starpība pie kādas tautas viņš pieder? Tīri praktiski?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 15:20 (saite)
Tu pats labi zini kāda. Tu negribētu tusēt ar somāliešiem, afgāņiem un karībiešiem ilgi. Jo neviens negrib tusēt starp eilieņiem. Vienas asins un kultūras cilvēki ir pieraduši viens pie otra, sabiedrība un katrs tā loceklis ir prognozējams, pastāv augsts uzticības līmenis un līdz ar to efektīva kooperācija. Pie etniskiem salātiem notiek dabiska pašsegregācija, traibalizēšanās, 'balkanizācija'. Tikai cietās rokas militāra diktatūra aļa pax romana varēja uz kādu laiku saturēt šādu traibālismu grožos. Līdz ko tas atslābst, tā haoss. Līdzīgi kā ar Tuvo Austrumu diktatoriem, kurus ar ASV neokoenu palīdzību izslēdza no spēles.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-18 15:31 (saite)
Viens, ka vieglāk ir tusēt ar tavu valodu zinošiem cilvēkiem. Protams tur palīdz mācīties valodas, bet ne visiem labi sanāk.

Ja neņemam vērā valodas barjeru tad tālāk kļūst interesanti. Nu teiksim es negribētu tusēt ar afgāņu, somāliešu, meksikāņu urlām. Tāpat kā krievu, latviešu urlām. Bet ar viņu inteliģentiem? Nu vai vnk sakarīgajiem cilvēkiem? Okej humāno katasatrofu zemēs to izglītoto vnk būs mazāk. Tāpēc ka katastrofa. Es to redzēju padomju armijā - cilvēki bija visādi. Bet griezums jeb nošķīrums nebija etnisks, griezums bija ``pilsēta/ lauki``, pilsētnieki, vienalga krievu, kazahu, azerbaidžāņu bija vpolņe runājami, laucinieki bija nu jā īpatnēji un grūti komunicējami, ar visādiem tarakāniem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 15:51 (saite)
Nu un tu gribi zvejot to vienu inteliģento afgāni no miljona, kamēr pārējie pie(af)gāna tavu valsti?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-18 15:56 (saite)
Nu te es ieteiktu rīkoties tā, kā to dara amerikāņi, šveicieši, austrija arī - imigrēt var jebkurš, bet ir zināma atlase pēc spējām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 16:38 (saite)
Bet tavi (((saimnieki))) negrib nekādu atlasi, jo viņi visi ir "bēgļi" un mums morāls pienākums tiem palīdzēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-18 16:44 (saite)
Sorre, tie nav manējie. Ir tāds jēdziens kapacitāte, lieto visādās glābšanas/ evakuācijas operācijās. Tu nevari izglābt vairāk nekā ir kapacitāte. Piemēram epidēmija un slimnīca - nāk inficētie un slimnīca tos uzņem. Var noteiktu max skaitu, vairāk near, ja vajag vairāk jāizvērš vēl slimnīca. Ja esošo pārbāzīs, būs sekundārās epidēmijas, krosskontaminācija, sanitārijas zudums un tu pakāsīsi arī jau hospitalizētos.

To es tādā sakarā ka apspriežamajā gadījumā kapacitāte ir sistēmas spēja noturēt sekulāro humānismu. OK, pagaidām tā nav pārsniegta, cik es zinu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2020-01-18 13:41 (saite)
"..kapitālu, kas tika iegūts spekulāciju un mahināciju rezultātā.."

Ē, paga, vai ar šo tu nāc ārā no skapja kā anti-kapitālists un komunists? :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 14:05 (saite)
Lolnē. Kapitālisms ir okej stingru un vienveidīgu morāli piekopjošā, kohezīvā sabiedrībā. Tas nestrādā, kad kāda šīs sabiedrības daļa neievēro šos noklusētos morāles principus (neiedzīvoties, nešmaukties, cītīgi strādāt pie labuma radīšanas). Jūdiem ar šo ir lielas problēmas, jo viņu tradicionālā reliģija nemāca šādas ētikas normas attiecināt pret 'gojiem'/'džentailiem'. Tas pat nav open secret, bet tieši viņu reliģiskajos rakstos. Būtu dīvaini, ka šāda tradīcija nebūtu atstājusi ietekmi uz viņu kolektīvo psihi tā pat kā muhamedānisms to dara ar muslimu fanātisko dominances kultūru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-01-18 14:20 (saite)
Nu paga, vai nu ir brīvais tirgus, vai nav. Ja tev ir kapitālisms ar atrunu, ka tikai pareizās nacionalitātes cilvēki drīkst bīdīt biznesu, tad tas ir kas - nacionālsociālisms?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 14:45 (saite)
Es dodu priekšroku kristiānismam. Nacsocs stāv uz māla kājām, jo pieļauj tādu pašu morālu relatīvismu kā marksisms parastais. Ne velti kristianizējušies žīdi bieži ir agresīvi savas brālības locekļu kritiķi. Antisemītisks žīds ir fenomens. Kristietība turpretim paredz visiem vienu un to pašu ētisko un estētisko karkasu. Ja pie tā pieturās, tad lietas strādā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-01-18 14:54 (saite)
Daudzas no tām idejām, ko sludināja Jēzus, ir vētīgas - līdztiesība, pacifisms, empātija. Principā, viens no pirmajiem "ļevokiem", par ko saglabājušās rakstītās ziņas. :P
Tas, kas uz it kā tā bāzes ir izveidojies, resp., kristietība - paldies, nē, tie paši vēži (autoritārisms), tikai citā kulītē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-18 15:00 (saite)
Nebūtu teists - gandrīz pavilktu uz humānistu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2020-01-18 15:23 (saite)
Pilnīgi ačgārna izpratne par kristietības metafizisko pusi nav retums starp kreisajiem. Pat ne izpratne, bet ganu indoktrinācija par to kā Jēzus ir kaut kāds pothed hipijs, kas staigā apkārt un saka 'chill out, dude'. Fucking millenials.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-18 15:33 (saite)
Nu par hipiju drusku fanātiskāks un ar misijas apziņu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2020-01-18 16:54 (saite)
Nu tad varbūt īsumā uzraksti: kas tad ir tie kristietības īstie uzstādījumi, kuriem tu seko gan pats, gan gribētu, lai seko visa Eiropa?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 19:04 (saite)
Tie paši, kuriem pa lielam tika sekots gadsimtiem ilgi. Neatceros nekādu hipijismu tur. Atteikšanās aizsargāt savu mājokli un saimi no svešiniekiem nebija kristīgā etosa sastāvā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-18 19:15 (saite)
Aizsargāt ir okej. Tas kas notika gadsimtiem ilgi nebija okej. Tas bija stipri mazāk okej nekā ir tagad, ņemot vērā visas tagadnes problēmas Eiropā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2020-01-18 19:17 (saite)
Sargāt savu mājokli un saimi ir vienīgā kristietības metafizika?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 19:19 (saite)
Protams, ka nē. Tā ir kaut kas Maslova piramīdas pirmajam līmenim analogs. Ja tu nenodrošini savu dzimtu, nu nespēj ietekmēt vēsturi un citas saimes izlemj tavā vietā. Neforši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-01-18 19:26 (saite)
Kristietības pamatu pamats un metafizikas kodols ir sava mājokļa un saimes sargāšana? Tiešām?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 20:22 (saite)
Tu lasīt neproti? Man pirmais teikums bija "protams, ka nē". Tālāk skaidrojums. Psc, caca.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-01-18 20:32 (saite)
lol, pats caca

Es rakstīju: Jēzus (cita starpā) sludināja tādas idejas kā līdztiesība, pacifisms, empātija.
Tu rakstīji: ačgārna izpratne, fucking millenials
Es pajautāju: kas tad ir tie kristietības īstie uzstādījumi?
Tu atbildēji: Neatceros nekādu hipijismu tur. Atteikšanās aizsargāt savu mājokli un saimi no svešiniekiem nebija kristīgā etosa sastāvā.
Es pārjautāju vēlreiz: vai tad tas ir vienīgais?
Tu atkal: Maslova piramīdas pirmajam līmenim analogs.
Es: nu ja jau piramīda, tad piramīda, secinājums - gnidrologa izpratne par kristietības pamatidejām un kodolu ir diezgan oriģināla.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 20:51 (saite)
Tava spriestspēja ir apbrīnojami lēna. Ja tu nedrošini (līdzīgi kā Maslova piramīda) sevis eksistenci un kontinuitāti, tu nevari kultivēt nedz kristietību nedz jebkādu citu ideju sistēmu, jo tevis NAV.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-01-18 21:09 (saite)
Ar manu spriestspēju ir diezgan ok. Bet kaut kas nav īsti lāgā ar tavām spējām formulēt savas domas, ja jau tu nekādi nespēj atbildēt uz vienu skaidri formulētu jautājumu: kas tad ir tie kristietības īstie uzstādījumi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 21:32 (saite)
Man tev jāpārstāsta kristietības doktrīnas nianses? Nav vieglāk tās uzmeklēt atbilstošos rakstos un apokrifos? Tas, ka izdzīvošana ir pats par sevi, šeit ir pilnīgi paralēli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-01-18 21:51 (saite)
Nianses? Nē, neko par niansēm es neteicu. Pilns komentārs (uz kuru tu joprojām nespēj atbildēt, lol):

Nu tad varbūt īsumā uzraksti: kas tad ir tie kristietības īstie uzstādījumi, kuriem tu seko gan pats, gan gribētu, lai seko visa Eiropa?

Tas tiešām ir tik nereāli sarežģīts jautājums, ka jāpiediršs vesels threads ar savas lasītneprasmes demonstrācijām? :DDDDD

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 22:26 (saite)
Beidz menstruēt. Kristīgā morāle nav nekāda enigma. Man tev kas, jāielinko uz kaut kādiem teoloģijas saitiem?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-01-18 22:39 (saite)
Ō, tu esi pats publicējies kādos teoloģijas saitos, ja jau piedāvā linkus? (orģ. jautājumā bija iekļauts "kristietības uzstādījumi, kuriem tu pats seko")

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 22:51 (saite)
Nav nekādi kristietības uzstādījumi, kas izriet no manis. Kā saprotu, femme gonna femme un pieņem tikai subjektīvismā un relatīvismā freimotu pasaules uzskatu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-01-18 23:17 (saite)
Jesus fucking Christ! Tev pašam nepaliek kauns tēlot tādu stulbeni? :D Es saprotu, ka tu šitā lokies un mokies pie citiem jautājumiem, kuros neko nejēdz, bet nu ne jau par kristietību, kuru tu tā piesauc priekšā un pakaļā! Es nevaru :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 23:25 (saite)
Klau, nu ej izmenstruējies, paspēlējies ar plīšu lācīšiem, paskaties netflix vai ko tur. Uz tevi žēl noskatīties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-01-18 23:38 (saite)
Ej padzeries kandžu, Cibas Kristietības Ekspert. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]3koma14vs007
2020-01-19 00:12 (saite)
Neesmu manījis, ka gnidrologs pozicionētos kā kristietis. Viņš šo tēmu, manuprāt, tikai neitrāli komentē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-01-19 00:24 (saite)
Vispār viņš ir gan pāris reizes pozicionējies kā "kristīgs", ja ne gluži kā praktizējošs kristietis. Bet tas pat nav būtiski - ja cilvēks tik bieži apelē pie kristīgajām vērtībām un kristiānisma, kā tas notika šī threada sākumā, tad gribētos beidzot uzzināt, kas tad viņaprāt tās vērtības tieši ir.
(Jo manis minētās idejas "līdztiesība, pacifisms, empātija" tika noraidītas kā "Pilnīgi ačgārna izpratne".)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2020-01-19 02:02 (saite)
Drusku augstāk viņš saka, ka izvēlas kristianismu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2020-01-18 14:55 (saite)
un ja tu esi herētiķis, tevi nožmiedz. The same shit, different asshole.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 15:27 (saite)
Ja tu nedarbojies destruktīvi, tad tu automatiski neesi herētiķis. Pie herēzēm nepieskaitīja "cilvēki, kuri mums nepatīk", bet konkrētas ideoloģijas, kuru tiešais mērķis bija graut sabiedrības dzīvotspēju.
Savos agrajos liberastu gados biju fascinējies ar katariem un viņu drosmīgo upurēšanos liesmā, tā apliecinot savu morālo pārākumu pār katoļu apspiedējiem. Tad kaut kad gadus vēlāk palasīju par to kādas vērtības un uzvedības normas tie sludināja. Totāls oy vei.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-18 15:35 (saite)
Nuuu nevardarbība katariem bija princips, ja es neko nejaucu. Lielā mērā tāpēc arī nožmiedza. Vai katari bija vai nebija ētiski pārāki par katoļiem, hvz, tarakāni bija abiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 15:54 (saite)
Viņi bija degradēti demiurga pielūdzēji, kas dzīvē to manifestēja ar riebumu pret sevi un citiem cilvēkiem. Ļoti līdzīgi kā tas mūsdienās ir ar moderno mākslu un modīgajām idejām. Ņirgāties par realitāti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-18 16:00 (saite)
Labi šite man ir jāpalasa, ibo man ir aizdomas ka tur bija nianses, bija arī tādi kas godināja abstraktu ``pleromu`` bet es taga varu sajaukt katarus albigiešus bogomilus u.c. gnostiķus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2020-01-18 12:46 (saite)
kā jau es rakstīju augstāk, lielā mērā tāpēc ka izmeta ārā žīdus, šamie tupo palika bez kodolieročiem. Nu ko, paši vainīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-18 13:04 (saite)
Nu krievi arī izmeta laukā žīdus, bet kodoltehnoloģijas nospēra no amerikāņiem, jo bija advancēta spiegošanas sistēma. Varianti ir visādi. Šaubos, ka naciķi nebūtu izstrādājuši avu kodolbumbu agrāk vai vēlāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-01-18 13:11 (saite)
Nu piezīmēsim ka sovoki ar uzsvaru uz spiegošanu arī paši sevi apjāja. Nē, okej spiegošana tas ir labi un vajadzīgi ja notiek komplektā ar pašu izstrādnēm. Ja paši savu pētniecību un izgudrošanu *aizvieto* ar spiegošanu tad protams uzreiz ir ātrāk rezultāti un politbirojs apmierināts bet ilgākā laikā tu kļūsti atkarīgs no tiem izspiegojamajiem. Un tad kad viņi to pamana, tu esi dirsā. Tipisks piemērs lieldatori - sovoks nokopēja IBM-360 un apturēja savus datoru projektus. Kamēr sovoks cītīgi kopēja to IBM-360, ameri konstruēja nākamos labākos datorus. Citās nozarēs tāpat.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?